Şimdi Ara

Verimli çalışamamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Mühendislik okuyorum. Aslinda bu sorunum liseden beri var. Kitabın başındayken birden aklıma istemsizce düşünceler geliyor ve kitabi okurken aklim başka yerde kalıyor. Bazen saatler geçse de ayni sayfada kaldığım oluyor. Böyle olan birisi ya da bu durumdan geçmiş birisi varsa öneriniz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Calismaya devam etmek.

Verimli calisamiyorsan surekli calisacaksin. Baska islere yonlenmeyeceksin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,açıkçası bu sorun bendede vardı halada var ama bence bu sorun tüm insanlarda var ve birçok durumdan dolayı gerçekleşiyor olabilir.Bende bilgisayar mühendisliği okuyorum ve yurtta kalıyorum 2. öğrenim olduğum için akşamları derslerim bende sabahları uyanınca kahvaltı bile yapmadan (8 gibi uyanırım) çalışma odasına gider ders çalışırım(kahvaltı yapmama sebebim o saatlerde iştahım olmaz.Fazla uzattım sabah çalışma sebebim kafam çok berrak oluyor ve ders çalışırken hiç zorlanmıyor bilgiyi rahatlıkla ediniyorum.Onun dışında kütüphane oldukça yakın bazen kütüphaneye giderim kütüphane ortamında insan nedense derse daha iyi konsatre oluyor sanki.Onun dışında bilgisayardan çalışamadığım pdfleri fotokopiciden çıkartım kağıt üzerinden çalışırım,sözlü ezberlemem gereken şeylerde altını çizerek giderim.Özellikle en sevdiğim şey renkli kalemler kullanmaktır önemli yerlerin altını çizerim hem daha güzel gözükür hemde odaklanmamı sağlar ve çalışırken boş a4 taşırım hep yanımda bu a4lere not çıkarırım.Bazen yinede herşeye rağmen odaklanamadığım olur.Böyle durumlarda boş bir ortamda isem bilgisayarımdan klasik müzik açarımhttps://www.youtube.com/watch?v=wygy721nzRc&t=5981s bu tarz 2 saatlik müzikler.Başkaları varsa yanımda kulaklıktan müzik dinlerim ancak kulaklıktan klasik müzik dinlemem pek hoşuma gitmiyor genelde yabancı rap dinlerim...Benden bu kadar
    Edit:Bazen kafam çok dolu oluyor akşam dersten geldikten sonra mesela ve böyle durumlarda kafamı boşaltmak için gözlerimi kapatıp beynimi dinlendiririm birazda kitap okurum,bu aralar rus edebiyatı romanlarına ilgi duyuyorum son 1 ayda 3. yü bitirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARUNnars -- 19 Aralık 2017; 6:12:4 >

• DARUNnars kullanıcısına yanıt
    Yazın için sağol.

Ben de ikinci öğretimim ve gece 4te yatıp sabah 12'de kalkarim. Uyuşuk olurum gün içinde. Sabah kalkabilsem yapacağım da erken yatmak güç oluyor.

Ayrıca vizeleri batırdığım için finallere adam akıllı çalışmam gerekiyor. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pankreasına Talibim -- 18 Aralık 2017; 15:15:12 >
    Vizelerde batırdığın için üzülme derslerini 2ye böl ve finallerde yarısını hallet diğer yarısını bütlere bırak ama elinden geldiği kadar çalış tavsiyem.Herkes her zaman hata yapıyor benim okulumda sınıfta kalma var 2.0 ortalama altı direk kalıyor ve ilk senem sınıfta kaldım 3. yılım ama 2. sınıfım ama burdan çok güzel bir ders çıkarıp derslere çalışmaya başladım 2. senemin başlangıcında çünkü yıllar boyunca lisede derslere çok önem vermedim ama hayatımızın son eğitim dönemi üniversite ve artık tamamen mesleğe dayalı eğitim olduğu için severek öğrenmeye çalış derim ben ilk önce bunu öğrettim kendime.. herşeyden önce çalışırken her öğrendiğin bilgiden mutluluk duymaya bak.Benim eski uyku düzenime sahipsin..Düzeltmek için çok uğraştım 2 kişilik odada kalıyorum en sonunda değiştirdim sanada tavsiye ederim güne erken başlamak daha iyi hissettiriyor ve bence hayatını doğrudan etkiliyor.Ve uykunu sabitlemeye çalış mesela ben her zaman 7 buçuk saat uyurum ve alarm kurarak uyurum bu alışkanlığıda yabancı birinin sözü üzerine edindim."Her sabah tesadüfen uyanmayı bırak,bir vizyona sahip ol"

• Konsantrasyon eksikligi... bendede var calisirken muzik dinliyorum iyi geliyor dene istersen

• Bu problemi yaşamış ve üstesinden gelmiş birisi olarak bu konunun birden fazla nedeni olduğunu, ancak hepsini ortadan kaldırınca sonuca ulaşabileceğini söyleyebilirim. Aslında bu tüm okul hayatımı etkileyen ve başka bağlantılı sorunları olan bir durumdu. Benimkinin nedenlerini ve kendi çözüm yöntemlerimi söyleyim,
    Nedenler şöyle;
    - Okuduğun şeyi okumak istememek, (özelden genele doğru, o konuyu, o kitabı, o dersi ve hatta benim durumumda o bölümü),
    - Ortamın çalışmak için yeterince iyi olmaması (Bu da kişiye özel bir durum, örneğin ben 1 saat odamı toplar, her şey yerli yerinde olmadan çalışmaya başlayamazdım, bir arkadaşım ise tersine düzenli yerlerde çalışamıyordu her zaman odası karışık ve kağıtlar, notlar üst üste, aralarından seçerek çalışmayı seviyordu),
    - Benim durumumda bu da vardı: çocukluktan gelen okumayı sevmeme alışkanlığı, okuduklarım çocukluktan beri kafamda canlanmaz, okuduğum şeyi ancak kafamda canlandırabildiğim zaman anlayabilirim bu da zaman alıcı ve yorucu bir iş,(Sonradan okuyunca fark ettim, bu zekayla alakalı olan bir şey değil, insanın hayal gücünün ne kadar kuvvetli olduğuyla alakalı)
    - Bir de en son olarak "bu benim ne işime yariycak" sendromu :) Aslında ilk yazdığım okuduğun şeyi sevmenle alakalı bu da...

Tümden bir başarılı okul hayatı için çözüm olarak da şunları yaptım:

- Öncelikle okuduğum şeyi sevmek zorunda olmadığımı anladım, lisansta çok zorlanarak istemeyerek okurken, yüksek lisansta inanılmaz bir gayretle ve istekle okudum, sırf bölümümü değiştirdiğim, istediğim bir bölümde okuduğum için.. sonra da çok iyi bir ortalamayla mezun oldum. Mümkünse okuduğunu sevmediğin şeyi değiştir, özelden genele doğru...
    - Eğer bir kampüs üniversitesindeysen çok şanslısın, kütüphanede çalışmak her şeyi değiştirdi benim için, ortamın durumunu tamamen değişken olmaktan çıkardım, bir de çalışan başkalarını görmek insanı daha çok gaza getiriyor kesinlikle. Başkalarıyla birlikte çalışmak da her dersi geçmenin net ve kesin anahtarı haberin olsun, derslerini beraber aldığın kişilerle iyi geçin, beraber çalış, paylaşımcı ol, paylaştıklarını al, her dersten yüksek notu garantile,
    - Okumayı sevmemenin aslında çözümü yok, en azından ben bulamadım, ancak yazmanın okuduklarımı kafamda canlandırdığını öğrendim sonradan, derslerde de dalar giderdim, not tutarak bunu da engelledim. Mümkünse okuduğun sürece not çıkar, bir süre sonra en iyi notların kendi notların olduğunu göreceksin. Bu bir alışkanlık işi, bir süre kendini zorladığında sonrası kendiliğinden gelecek. Derslere günlük katıl ve kesinlikle not al, mümkünse doğru olmadığını bilsen de derslere katıl, hocan adını bilsin, saçma sapan şeyler sor, insanlar of yine mi bu "salak" desin, sen yine sor, kendini canlı tut derste. Lisedeki gibi "kanaat" notu artık karnenin sağında değil, hocanın gözünde, derslere katılırsan emin ol notların sınav çıkışında beklemediğin kadar iyi gelecek. Unutmadan verilen ödevlerin hepsini yap bu çok çok önemli, ödev sınavda çıkacağın önden verilen kopyasıdır, ödevlerin hepsinden 90-100 alan adam o dersten B'yi garantiler.
    - Ne işe yarayacak sendromunun(Tabi ki sendrom değil bu, ben öyle attım:) tek çözümü yine ilk madde, okuduğun şeyi değiştirmek ve ben başka bir çözüm halen bulamadım. İleride işime yaramayacağını düşündüğüm şeyleri okumakta zorlanıyorum. Aslında eskiden böyle düşündüğüm şeyler zamanla işime yaramaya başladı mı, başladı, fakat hala o ön yargı geçerli... Bırakalım dağınık kalsın, diğer dediklerimi yaparsan bu madde başarıyı çok az etkileyecektir.

Umarım empati kurabileceğin bir mesaj olmuştur, umarım hemen kurtulursun o durumdan ve başarı zaten beraberinde gelir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çok çalışmak gerekliymiş
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • murdock9999 kullanıcısına yanıt
    Yazın için teşekkürler. Bölümümü seviyorum ama bu sorun liseden beri vardı. Sanırım kütüphanede çalışmayı deneyeceğim.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.