Şimdi Ara

Ders Çalışırken Süre Tutmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktaki yoruma her türlü öneriyi alırım arkadaşlar.

Dershanede falan hocalar sürekli süre tut diyor ancak daha önce hiç süre tutmadığım için nasıl yaparım emin değilim telefonumla yapamam eski model 30 dakikada kapanır bunun için kronometre vs. alanlar var mı? Aldıklarınız arasından öneri yapabilirimsiniz?

Ayrıca siz nasıl çalışıyorsunuz süre ile mi konu bazlı mı sizin fikirlerinizi de merak ediyorum çevremde 100 kişiden neredeyse hepsi süre ile çalışıyor çünkü.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ders Çalışırken Süre Tutmak: Verimliliği Artırmanın Anahtarı

Ders çalışırken süre tutmak, çalışmalarınızın verimliliğini önemli ölçüde artırabilir. Size zamanınızı daha iyi yönetme, dikkatinizi sürdürme ve hedeflerinize ulaşma konusunda yardımcı olur. İşte ders çalışırken süre tutmanın en iyi yolu:

Süre Nasıl Tutulur:

• Pomodoro Tekniği: 25 dakikalık çalışma aralıkları ve 5 dakikalık molalarla çalışmayı içeren popüler bir tekniktir.
    • Saat Tutma: Bir saat veya zamanlayıcı kullanarak çalışma sürelerinizi ve molalarınızı ölçebilirsiniz.
    • Kronometre Kullanma: Çalışma aralıklarını ve molaları doğru bir şekilde zamanlamak için bir kronometre kullanabilirsiniz.

Ders Çalışırken Süre Tutmanın Faydaları:

• Verimliliği Artırır: Süre tutmak, zamanınızı yönetirken sizi sorumlu tutar ve işinize odaklanmanıza yardımcı olur.
    • Dikkat Süresini Uzatır: Düzenli aralar, dikkat dağınıklığını önler ve konsantrasyonunuzu sürdürmenize yardımcı olur.
    • Hedef Belirlemeyi Kolaylaştırır: Belirli aralıklarla çalışma, büyük görevleri daha yönetilebilir parçalara bölmenizi ve hedeflerinize ulaşmanızı kolaylaştırır.
    • Motivasyonu Artırır: Süre tutmak, ilerlemenizi görselleştirmenize yardımcı olur ve motivasyonunuzu yüksek tutmanıza katkıda bulunur.

İpuçları:

• Gerçekçi Hedefler Belirle: Başlangıçta çok uzun çalışma aralıkları belirlemekten kaçının. Yavaş yavaş süreyi artırın.
    • Molalara Uyun: Molalar, verimliliğinizi artırmak için önemlidir. Molalarınızda hareket edin, sağlıklı atıştırmalıklar tüketin veya zihninizi sıfırlayın.
    • Tutarlı Olun: Süre tutma alışkanlığını düzenli olarak sürdürün. Zamanla, bu tekniğin çalışmalarınız üzerinde olumlu bir etkisini göreceksiniz.

Ders çalışırken süre tutmak, öğrenme verimliliğinizi artırmanın basit ama etkili bir yoludur. Bu teknikleri uygulayarak, çalışmalarınızı daha yönetilebilir ve başarılı hale getirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İlk defa bir konum hiç umursanmamış üzüldüm lan :(
  • Hocam normal konu çalışıp soru çözerken süre tutmanın bir anlamı yok ama deneme çözerken mutlaka süre tutun.
  • //

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towns -- 5 Mart 2021; 14:9:35 >
  • ben sadece problem ve deneme çözerken laptoptan kronometreyi açıyorum hocam. akşamdan belirlediğim sayfaları ve soruları çözünce gün tamamlanıyor benim için. normalde soru odaklı çalışmıyordum ama böyle yaparak kitapları daha programlı çözüyorum
  • Ben konuyu süresiz testlerinide elimden geldigin en hızlı şekilde bitirmeye çalışıyorum.
    Paragrafta sadece süre tutuyorum.2 saat mat diyince o konu bitmeyebiliyor oyuzden tutmuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenelony -- 25 Haziran 2020; 14:50:22 >
  • Kanka dolmuşçu kronometresi al alacaksan, ikeadakilere gözün kaymasın
    Kenko marka oluyor genelde, ya da ona benzer isimlerde bulabilirsin. 5 tl

Ben saat hesabı çalışmayı daha iyi buluyom, 3 saat tyt mat 1,5 saat ayt fizik gibi...
    Ve gün sonu 6 saat /8 saat çalışmışım diyebiliyorum, elimde bir veri oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sneffelsjokull -- 25 Haziran 2020; 14:49:9 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uzun süre çalışamıyorum.
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bomboş bir şey önemli olan ne kadar verim aldığın tecrübeliyim bu konuda bir zaman sonra saatin dolması için çalışıyorsun
  • Ben sadece gün sonund ahesap yapmis olabilmek icin tutuyorum kronometre akıyor sadece atıyorum hedefim 1 konu bitirmek programima 3 saatte bitir yazmiyorum konuyu ogrenip sorusunu cozuyorum bu sure zarfinda ne kadar gecerse. O da gun sknu not alabilmek icin.

Kacinci sinifsiniz bu arada
  • 11-den 12 ye geçiyorum hocam bende sizin konuları da gördüm iyi çalışmalar.
  • daha önce ben hiç denememiştim geçen açtım bilgisayardan 3 saat çalıştım normal şekilde sonra kalkasım geldi ardından baktım 3 saat olmuş dedim dur lan biraz daha çalışabilirim daha iyisini yapabilirim dedim birde aldım fizik föyü açtım 5 saate çıktı süre yani verimli gibi geldi bana ama tabi tecrübenize de güveniyprum
  • sneffelsjokull kullanıcısına yanıt
    aynen bende o gün soru verilerini baya hoş buldum bir adet sipariş verdim internetten bakalım nasıl olacak
  • basilhallward kullanıcısına yanıt
    buda mantıklı hocam deneyerek kendi yöntemimi bulucam sanırım
  • fenelony kullanıcısına yanıt
    benimkisi öyle illa bir süre çalışmaktan ziyade sadece elimde veri olması amaç yoksa yine çalışmaları konu bazlı yaparım sanırım
  • Towns T kullanıcısına yanıt
    bilmiyorum genel olarak neden olduğunu ancak bende sürenin artışı çalışma motivasyonu sağlıyor 3 saati gördüğümde bir tane daha aynısından yapsam 6 saat olucak diyip daha çok çalışasım geliyor
  • DarkDraqon kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam yorum için
  • kanka kişiden kişiye değişir kimisi 8 saati görünce offf lan şunu bi 10 yapam der kalkmaz kimisi 7.20'yi görünce 8 olsun diye ıkına ıkına oturur sandalyede sırf yapmış olmak için. Sana bağlı tamamen
    doğru diyorsun hocam denemeden bilemeyiz doğrusu bir saat sipariş ettim bakalım geldiğinde deniycem çok merak ediyorum heycanlandırıyor beni :D
  • kronometre kapıştırma uygulaması olsa güzel olurdu :D rekabet ortamı gibi.
    internette pomorodo tekniği üzerine böyle bir şey var ama kronometre olsa güzel olurdu dershane falan hikaye olurdu o zaman asıl rekabet kronometre :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.