Şimdi Ara

Veri transferinde hız düşme sorunu çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Usb 3.0 belleğe bir dosya attığımda 50-60 ile başlayıp 7-8 ile bitiriyor

bellek şu
    http://www.vatanbilgisayar.com/Flash%20Bellek/kingston-dt11116gb-16gb-datatraveler-111-usb-30-usb-bellek/productdetails.aspx?I_ID=62951

internette aşağıdaki gibi bir şey buldum
    işe yarar mı dersiniz?

As for the 5 - 6mb/s transfer rate being " normal " it's not, that's slow for USB 2.0 or better. the actual cause of the problem is vinsta and win 7's approach to making USB devices safer to remove (in case of error during transfer i'm sure)

here's the way to get around that HUGE bottle-neck:

In Device Manager, right-click the USB drive in Disk drives folder, then select Properties, switch to Policies tab, and choose Optimize for performance. Click OK to keep it.

NOTE: If you use this method, make SURE you use the sub removal tool that pops up in your system tray when you first plugged in the device (system tray is the little area near your clock on the task bar)

After performing this fix for myself, my transfer rate on a cheapo cruizer micro went from 4.5 - 5mb/s to 20 - 30mb/s on small files, and average of 10 - 15mb/s on huge file transfers

This is because this method utelizes windows write-behind system of file management.

• metod işe yaramıyor

farklı bir fikri olan?
  • güncel...
  • güncel...
  • güncell...

bu hız düşme sorununu yaşayan kimse yok mudur yahu?
  • Dün hepsiburada da fiyatı ucuz diye buna bakarken şöyle bir yoruma gözüm takılmıştı;

"Alırken vaadedilen hızları unutun. Sanki bir Usb2.0 bellek alırmış gibi alın."

Bunu görünce vazgeçmiştim bu belleği almaktan. Bence o bellek için olağan bir durum bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hüzün Dram Keder -- 10 Mart 2013; 2:36:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hüzün Dram Keder

Dün hepsiburada da fiyatı ucuz diye buna bakarken şöyle bir yoruma gözüm takılmıştı;

Bunu görünce vazgeçmiştim bu belleği almaktan. Bence o bellek için olağan bir durum bu.

e usb 2.0 16 gb fiyatının üzerine 10 tl daha verdik. bir fark olması lazım değil mi anlamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: buckfush

quote:

Dün hepsiburada da fiyatı ucuz diye buna bakarken şöyle bir yoruma gözüm takılmıştı;

e usb 2.0 16 gb fiyatının üzerine 10 tl daha verdik. bir fark olması lazım değil mi anlamadım

Tabiki lazım fakat bu ürün bence müşteriyi yanıltmaktan başka bir işe yaramıyor.
    Ben aynı fiyat aralığında başka bir siteden silicon power 32gb bellek aldım. USB3 de 70okuma 20 yazma , USB 2 de ise sınır değer olan 20mb/s ile yazıp okuyormuş.
    Araştırsaydın kötü yorumları görürdün bence. Hız konusunda sorunları olduğu yazılmış hep. USB3 destekli fakat USB2 sınırlarına bile yaklaşamayan bir ürünmüş.

• quote:

quote:

quote:

Tabiki lazım fakat bu ürün bence müşteriyi yanıltmaktan başka bir işe yaramıyor.
    Ben aynı fiyat aralığında başka bir siteden silicon power 32gb bellek aldım. USB3 de 70okuma 20 yazma , USB 2 de ise sınır değer olan 20mb/s ile yazıp okuyormuş.
    Araştırsaydın kötü yorumları görürdün bence. Hız konusunda sorunları olduğu yazılmış hep. USB3 destekli fakat USB2 sınırlarına bile yaklaşamayan bir ürünmüş.

valla böyle elektronik ürünlerde çok araştırdığımda genelde sorun çıkıyor

bari 20-30 tl lik şey için araştırmayayım dedim, oradaki elemana sordum

kingstona mail attım
    türkiye ofis mailleri kapalı
    merkeze mail attım dur bakalım...

• quote:

quote:

quote:

quote:

valla böyle elektronik ürünlerde çok araştırdığımda genelde sorun çıkıyor

bari 20-30 tl lik şey için araştırmayayım dedim, oradaki elemana sordum

kingstona mail attım
    türkiye ofis mailleri kapalı
    merkeze mail attım dur bakalım...

Silicon power ın ürününü öneririm 32gb 51 tl ye aldım
    Üzerinde 70mb okuma 20 yazma yazıyordu bende sana o şekilde yazmıştım ama 2 saat önce ürün elime ulaştı hızlar söylendiği gibi değil :D

130-140mb arası okuma 45-41 arası yazma hızı var :D
    USB2 de ise 29.8 - 30 mb arası okuyup yazıyor .

• aşağıdaki konuda bir arkadaş birşeyden bahsetmiş ordan alıntı yaptım bir deneyin belki çözülür. bende flashdisk arıyorum birçok konuyu okudum arkadaşın testi ayrıntılı

bu konuda

"Önemli Not: Usb Bellek Hız Testleri Yüksek Performans Modunda yapılmıştır. Eğer işlemciniz otomatik hız düşürüyorsa biostan bu özelliği kapatın yada güç seçeneklerinden yüksek performans moduna alın.Aksi halde belleğiniz ile ilgili daha tutarsız ve daha düşük değerler göreceksiniz. Usb belleğinden gerekli performası alamayanlar bu uyarımı dikkate alabilir."

@
    Hüzün Dram Keder

hocam silicon powerın hangi ürünü link verebilirmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiRaNTx -- 16 Mart 2013; 21:12:43 >

• benim için kingston datatraveler 111 16gb usb belleğinizi test eder misiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_76373055/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.