Şimdi Ara

Veri Kurtarma Programlarının Resimli Anlatımları ... (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
380
Cevap
35
Favori
214.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • birkaç programı deneyip yorum yapıcam. teşekkürler
  • atakan84 kullanıcısına yanıt
    Çok Teşekkürler Güzel Bir İçerik Olmuş.
  • Merhaba,

Dünden beri 3 program indirdim ve kartımı taratıyorum, kimisi az dosya buluyor, kimisi çok buluyor ama sonuç olarak hiç birisini alamadım. Satın Al seçenekleri çıkıyor. Mesajınızda "Recover My Files For Windows" programını buldum, ama indirmeden önce sormak istedim. Türkçe dil seçeneği varmış, bunu gördüm, çok güzel. Ayrıca program ne kadar geçmişi tarıyor veya sınır var mı (Gerçi bana 1 ay içindeki kayıplarımı bulmak yeterli ama yinede bilmek istedim) Son olarak ; Ücretsiz indirebilecekmiyim ?

Yanıtınıza şimdiden teşekkür ederim. Ve tabii emeklerinize de teşekkür ederim.
  • Lütfen Türkçe ve ücretsiz kullanabileceğim bir program adı verebilir misiniz ? Kaç tane program indirdiysem bir sonuca ulaşamadım. Bazı programlar da indirilemiyor. Foto kameramdaki foto ve videoları geri getirmek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hackerfriend

Sevgili bluelife,

Yaklaşık 15 yıldır profesyonel bilgisayar kullanıcısıyım, hiç başıma böyle bir şey gelmemişti. Bu nedenle bu tür uygulamalara pek ihtiyaç duymamıştım. Taki iki gün öncesine kadar WD Extarnal HD'im açılmayana kadar. Aklıma ilk donanimhaber.com geldi ve arattığımda senin başlığı gördüm. Gerçekten çok faydalı, anlaşılır, arşivlenesi bir konu olmuş. İlerleyen zamanlarda alıntı göstererek sitemde de yayınlamak isterim.

Bahsetmiş olduğun programlardan sırasıyla şunları kullandım

• Acronis Disk Director Suite
    • Active File Recovery for Windows
    • Seagate File Recovery

Bu üç programdan ilk ikisi işime yaramadı maalesef. Seagate adını görünce sadece bu marka için çalışacağını sanmıştım ancak WD için de süper çalıştı. Ve inanması zor yaklaşık 4 yıl önce sildiğim, hatta hatırlayamadığım bir çok veri dahil neredeyse bütün verilerimi kurtardım. Sıralama için biraz daha düşün derim

Programı yapandan da, anlatan da Allah razı olsun, ne muratları varsa versin.

Sevgiler, saygılar.

seagate le nasıl kurtardın ben kaç kere tarattım iso dosyası falan kurtarmadı. zip kurtardı ama onlarda adı belli değil. kurtarılanda zip adı neyse rakamlar açtığımda aynı rakamlar var ve uzantıları belli değil

• Şimdi arkadaşlar şöyle bi sorun oluştu: Bilgisayarımı aldığımda recovery D: olarak atanmıştı. Ben DVD'ye bunu yedeğimi alıp sonradan D: bölümünü X: bölümü olarak değiştirdim. C: bölümünü ise ikiye böldüm ve D: bölümünü oluşturdum. Lakin aradan zaman geçip recovery programından bölümü kaldır dediğimde X: bölümünü kaldıracağına doğrudan D: bölümünü kaldırmış. Yani ortada D: bölümü yok ve C: ile birleşmiş bir şekilde buldum. Orda filmlerim ve resimlerim vardı. Şimdi böyle bi durumda nasıl bir çözüm üretebilirim yardımcı olursanız sevinirim.
  • Peornomin kullanıcısına yanıt
    Yok mu bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue_life

Kullanıcı hatlarınıdan, heragi bir programdan yüzünden, virüslerden, elektrik kesintilerinden veya durduk yere sebebini bilmediğimiz bir nedenden ötürü harddiskimizin bölümleri yada önemli dosyalarımız sillinebiliyor...

Böyle bir problemle karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiği ve hangi programlar kullanmanızın bize fayda sağlayacağını kısaca resimli olarak anlatmak istiyorum...

Vakit buldukça ve konu ilgi görürse konuya değişik programlarıda katarak geniş kapsamlı bir yazı hazırlamayı düşünüyorum....

Burdaki anlatımları Partition Recovery Programları ve File Recovery Programları olarak iki kısımdan oluşacaktır.

Partitionlarımız zarar gördüyse ilk denemeniz gereken programların partition recovery programları olduğunu untmayınız. Partition Recovery programları dosyalarınıza daha kısa sürede ve hasarsız bir şekilde ulaşmanızda size yardımcı olacaktır....

Önemli Not: Eğer Harddiskinizin bölümü silindiyse asla yeni bir bölüm oluşturmayınız veya tekrar format gibi sakıncalı işler yaprmayınız.
    Bilgisayarımızdaki önemli bir dosyamız silindiyse o dosyamızın silindiği bölüme asla veri kayıt edilmemesi gerekmektedir.

Bu silinen dosya sistem yüklü bölümden silindiyse bilgisayarınızı başka bir harddisk,cdrom,usb gibi farklı bir aygıttan başlatmanız o dosyayı zararsız kurtarmanız için en büyük şartlardan biridir.....

Neyse Fazla Uzatmayalım ve Programların anltımlarına başlayalım.

Hangi programı kullanacağına karar veremeyen arkadaşlar, konunun en altındaki sıralamaya baksınlar. Tabi bu benim görüşüm....
    [size=4]

Partition Recovery Programları

[size=3]
    Active Partition Recovery for Windows

Bu program windows üzerinde parttion recovery işlerinde gerçekten harikalar yaratıyor diyebilirim.
    İlk önce kurtarma işleminin nasıl yapılacağını göstermek için sanal bilgisayarımdaki D:\ sürücümü siliyorum....

Veri Kurtarma Programlarının Resimli Anlatımları ...

Şimdi Active Partition Recovery for Windows programı açıyorum.
    Quick Scan: Adındanda anlaşılacağı gibi seçili sürücüyü hızlı tarar ve karşımıza hızlı bir şekilde sonuç çıkartır.
    Super Scan: Daha detaylı bir arama yapar. Ama arattığınız alana bağlı olarak çok uzun sürebilir...

Biz Quick Scanla taratsak büyük ihtimal sorunumuzu çözeriz ama ben Super Scanla taratacağım.
    İlk önce harddiskimin üzerine fareyle tıklatıyorum. Siz bölümümüm silindiği Unallocated Partitionuda seçebilirsiniz.
    Bölümümün silindiği harddiski seçtikten sonra Super Scan tuşuna basıyorum...

Super Scan tuşuna basınca karşıma aşağıdaki menü geldi.
    From sector kısmından diskimin belirli bir bölümünü taratabilirim. Ama ben bu kısıma dokunmayacağım
    Analyze Partiton kısmından silinen partitionumu girersem daha temiz bir sonuç alacağıma eminim.
    Bu yüzden silinen partitionum NTFS formatında olduğu için sadece NTFS yi işaretleyerek Start tuşuna basıyorum.

Tarama işlemi bitince karşıma böyle bir menü geldi. Sağ köşede bad ile işaretli olan partitionlar kötü durumdadır. Bunları asla seçmeyeceksiniz.
    Bakın orda hemde ilk başta Depo (#3) Excellent yazan bir partition var. İşte sorunsuz partition bu. Buna sağ tıklatıp Recovery tuşana basıyorum.

Aşağıdaki resimde bulunan birinci işaretli kısımdan sürücü harfimizi seçebiliriz.
    Ben bu ekranda herangi bir değişiklik yapmadan Recovery tuşuna basıp silinen partiitonumu kurtarıyorum.

Active Partition Recovery for Windows programının kısa anlatımını bitirdik. İstek olursa dos versiyonunuda anlatabilirim.....

[size=3]
    Active Partition Recovery for Dos

Gerçekten partition kurtarma işlerinde çok başarılı bir program olduğunu söyleyebilirim...
    Burda anlatımın yaptığım program Hiren's Boot CD'nin içinde vardır. CD deki yeri;
    Recovery Tools --> Active Parttion Recovery 3.0

İlk önce kurtarma işleminin nasıl yapılacağını göstermek için sanal bilgisayarımdaki diskimi Dos ortamında açtığım Partition Magic programıyla silip bilgisayarı yeniden başlatarak Active Partition Recovery programını açacağım.

Diskim NTFS ve FAT32 olmak üzere iki bölümden oluşuyor... Şimdi diskimi siliyorum...

Silinen bölümlerimi kurtarmak için programı açıyorum. Açılınca aşağıdaki ekrana benzer bir ekranın karşınıza gelmesi lazım....

Programı açtım şimdi kurtarma işlemine başlıyorum.
    Klevyemdeki yön tuşlarıyla bölümümü kurtarmak istediğim diskimin altında bulunan Unallocated'i seçiyorum. Seçtikten sonra Entera basıyorum...

İşte ilk bölümüm bulundu. Y tuşuna basarak onaylıyorum.

NTFS biçimindeki bölümüme ulaştım. Ama henüz işimiz bitmedi.....

Bu arada bulduğumuz bölümün içindeki dosyaların önizlemesini görebiliriz. Bulduğumuz bölümün üzerinde Enter tuşuna basmamız yeterli... Tab tuşuyla alt dizinleride görebiliriz... Eğer önizlemeye girdiysek kurtarma işine devam etmek için bir kez ESC tuşuna basmanız yeterlidir...

Diğer kayıp bölümlerimi bulmak için Unallocated'i klevyedeki yön tuşlarıyla tekrar seçiyorum ve Enter tuşuna basıyorum.

Dosyalarımın olduğu diğer bölümüm Extended bölümünün altında olduğu için tarama işlemi biraz uzun sürdü.. Y tuşuna basarak onay veriyorum...

Ben şimdi Extended bölümünü buldum. Benim dosyalarımın olduğu diğer bölüm bu Extended bölümünün altında....

Şimdi klevyemdeki yön tuşlarıyla Extended altındaki Unallocated'i tekrar seçiyorum ve Entera basıyorum...

İşte ikinci bölümümde bulundu. Ama işimiz daha bitmedi....

Orda bir tane daha Unallocated daha çıktı birde onda şansımı deniyorum ama onda herangi bir bölüm bulunamadı. Çünkü ordaki alanda herangi bir bölümleme yoktu. XP kuranlar ne demek istediğimi anlamışlardır.

Şuan bölümlerimi buldum ama bu bölümler henüz diskime yazılmadı. Şimdi programdan çıkmak ve bu verileri dsikimize yazmak için ESC tuşuna basıyorum......
    Unutmayın daha diskimize bir şey yazılmadı.
    Şimdi bölümlerimi kurtarmak için Y tuşuna basıyorum ve devam ediyorum...

Burda actif bölümümüzü seçmemizi istiyor. Bu bölüm sistemin olduğu ve genelde ilk bölümdür..
    Burdan ilk baştakini seçiyorum ve devam ediyorum...

Aşağıdaki menüde diskimin partition ve Mbr bilgilerini kayıt edim etmimi diye bana soru soruyor. Bu bilgiler programı başlattığım alana kayıt edilecek. Ben programı CD den başlattığım için CD ye bunları kayıt edemem. Ve program bunun için bana hata verir.

Bu yüzden N tuşuna basarak bir sonraki menüye geçiyorum....

Sorunsuz bir şekilde kurtarma işlemini bitirdim. Burda herangi bir tuşa bastığımda bilgisayar yeniden başlayacak ve bölümlerimdeki dosyalara ulaşabileceğim. Tabi hasarsız bir şekilde......

Acronis Disk Drector Suite For Dos

http://www.acronis.com/homecomputing/products/diskdirector/
    Burda anlatımını yaptığım program Hiren's Boot CD'nin içinde vardır. CD deki yeri;
    Disk Partition Tools.. --> Acronis Disk Drector Suite

Ben şimdi 2 bölümden oluşan diskimin bölümlerini Partition Magic ile sildim.
    Bölümlerimizi geri getirmek için bilgisayarı Acronis Disk Drector CD si ile başlatıyorum.

Gördünüz üzere çok basit bir yöntemle içerisindeki verilerle beraber partitionlarımızı geri kazandık.
    Partition Recovery programlarının işe yaraması için diskinize asla format bölümleme vs. gibi değişiklikler
    yapmamanız gerektiğini unutmayınız....

Find and Mount v.2.3 for Windows

Bu program biraz ilgimi çektiği için bunuda sizinle paylaşmak istiyorum. Burdaki anlatımda sanal pcmdeki XP kullanılmıştır. Bu program vista işletim sisteminde düzgün çalışmayabilir....
    http://findandmount.com/download/

Şimdi anlatıma geçmeden önce Sanal bilgisayarımdaki Harddiskimde bazı zararlı işlemler yapıyorum. Sakın siz bunları denemeyiniz

İlk önce sileceğim sürücüye bazı kişisel dosyalarımı kopyalıyorum.
    Sonra Disk yönetimini açıp ilk önce FAT32 formatlı bölümümü siliyorum. Sonra bu sildiğim bölümde NTFS formatlı bir bölüm oluşturup normal format atıyorum.
    Uf uf uf...

Şimdi programı indirdim ve kurup açtım. Tabi ben lisansılı sürümünü kullanıyorum bu anlatımda.
    Scan tuşuna basıyoruz

Karşıma gelen menüde Intellectual Scanı seçip Scan tuşuna basıyorum...
    Tabi siz diğer seçenekleride kullanabilirsiniz...

Bir süre tarama yaptıktan sonra karşıma böyel bir menü geldi.
    Gördüğünüz üzere Found Partition kısmında sildiğim FAT32 Formatlı partitionumu program buldu.

Bulunan partitiona sağ tıklatıp Mount As... tuşuna basıyorum.

Şimdi karşımıza gelen ekranda bulunan partitionumuzun hangi harfe atanmasını istiyorsak birinci işaretli olan kısımdan belirleyebiliriz.
    Ben Ok tuşuna basıp B: harfine bulunan partitionu yerleştiriyorum.
    Unutmayınız bu partition saltokunur olarak Mount edilecektir. Yani bu partitionda herangi bir değişiklik yapamazsınız.
    Sadece dosyalarınızı başka bir partitiona kopyalamak için kullanılacak güzel bir program.

İşte uçan partitonumdaki dosylar.. Oh be!

Dosyalarınızı aldıktan sonra programdan partitiona sağ tıklatıyoruz ve Unmount tuşuna basarak parttionu çıkartıyoruz....

Her halukarda arşivinizde bulunması gereken güzel bir program gibi görünüyor. Gerçi bu programa fazla işinizin düşeceğini de sanmıyorum...

Emek için bir teşekkür yeter.........Sorunsuz günler dilerim........

Resim sorunu nedeniyle konu güncellenmiştir. (Sadece resimler düzenlendi!)

Kardeşim cep den alıntı yaptigimdan dolayi tümüyle alıntı yaptım onun için üzgünüm.

Senden ricam ben hdd formati sonrasi active partition recovery for windows enterprise programını kullandım.
    Fakat tabi seni n resimlerde anlattığın programın versiyonu düşük olduğundan bendeki ile farklılık gösteriyor.
    Ben superscan yaptıktan sonra recovery bölümlerinde excellent yazan kısımda kirtaracahim bişey yok.diğer yerlerde ise good ve not bad isimli local disk ler var.
    Benim burda kurtarmak istediğim bölümleri ayrı ayrı klasör halinde kurtaramıyor muyum acaba ? Sanırım Tüm bölümü hepsini birden kurtarmaya zorluyor.Bir de ben taşınabilir hdd yi seçtim kurtarılacak yerdeki veriler için.Bana önce bicimlendirilsin mi dedi ben hayır dediğim halde tasinabilr 1tb lik hdd de gitti, önce bicimlendirmeniz gerekiyor dedi.Sıkıntı 1 iken taşınabilir hdd de eeklendi 10 oldu.Şimdi tasinabilr hdd deki verilerini de kurtarmak gerekiyo içine göremiyorum.çünkü.
    Bu pc deki verileri kurtarmak için illa boş bi hdd mi olması gerekiyor.
    @blue_life

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Takipteyim
  • takip
  • Merhabalar;
    Sayfadan yararlandığım için bir şeyler yazalım dedim.
    Sorunum şuydu. w8 kullanmaktayım bölünmüş hddim vardı. parçaların birindeki boş alanı diğerine eklemeye çalışıyordum. Ekledim de . Ancak windows diski dinamik disk denilen bişeye dönüştürdü. Dinamik diskte verilerle ilgili bir problem yaşamasamda dedim eski haline getirim ben bunu yine ayrı görülen sonradan eklediğim partı sildim. O da ne ona bağlı diğer partlarda bi anda silindi. Kalp atışlarım hızlandı... :D Aman tanrım dedim herşey bi anda giitti. Biraz araştırmayla buraya ulaştım.
    R-STUDIO ile kolaylıkla yanlışlıkla sildiğim (ya da biçimlendirdiğim) hdd deki verilerin tamamını 8-9 saattte geri aldım. Geri gelen veri boyutu yaklaşık 350 GB kadardı.
  • arkadaşlar benim fotoğraflarım silinmişti internette araştırdım ve en iyi çözüm olarak
    www.yazilimodasi.com
    Yazılım Odası – Yazılım dünyasına açılan kapınız
    http://www.yazilimodasi.com/silinen-dosyalari-kurtarma.html
    bu sitede yazılanlardır.
    Daha verdikleri ilk yöntemde işe yaradı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carms6422 -- 11 Mayıs 2014; 23:56:35 >
  • Uzun ve yararlı. Teşekkürler hocam

• Herkese iyi forumlar

Benim flash disk de 29 gb veri silinmiş görülüyor. Linux de açınca veriler görülüyor. Configer virüsü neden olduğunu düşünüyorum. Virüs temizleme yaptım ama ya dosyaların ya flash diskin ayarını bozdu. Nasıl düzeltebilirim. Recovery zaman kaybetmek istemiyorum. Kısa bi yolu varsa yardımlarınızı bekliyorum..

iyi günler
  • biraz hort olacak ama arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevineceğim film arşivi yapan birisiyim yanlışlıkla film dolu hdd mi pc de recovery yaparken pc fat32 yapmış 1tb hdd de sadece 17gb boş alan kalmış hep pc image si olmuş haliyle varmı kurtarma şansım diskinternals partition recovey diye bir program deniyorum şu an umarım sonuç alırım yoksa yaklaşık 300 filmim gidecek
  • 120 gb harddisk bir şekilde 14 gb olarak gözüküyordu. Haliyle veriler yok. Minitool data recovery ile kısa surede taratıp verileri klasör klasör kurtarmayı başardım. Tavsiye ederim. Ücretsiz sürüm ile 1gb veri kurtarabilirsiniz. Araştırsanız ilaçlıları bulabilirsiniz.

• arkadaşlar r-studionun demosu dosyalarımı kurtaramadı pm den yardımcı olabilecek var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canb95

arkadaşlar r-studionun demosu dosyalarımı kurtaramadı pm den yardımcı olabilecek var mı?

yaw nedir bu PM 'den, dedikodumuki, biz bilmiyelimmi, nie varsiniz forumda ?
  • arel.gr kullanıcısına yanıt
    Key vs paylaşmak yasak forumda onun için pm den istedim yoksa bana kalsada herkesle paylaşılması daha iyi

• canb95 kullanıcısına yanıt
    , tahmin edemedim, özür... !
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.