Şimdi Ara

Verbatim 25gb bluray disk 25'li paket

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.298
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bluray yazıcısı olanlar için fiyat çok iyi. Sanalpazar 10tl hediye cüzdan para ile 29,63 tl ye geliyor. Yurt dışında bile bu fiyata bulamazsınız.Geçen gün 1 tane almıştım şimdi hediye 10 tl dolayısıyla 1 tane daha aldım.Özellikle video kamera kaydı yapanlar veya film arşivi yapanlar için çok kullanışlı oluyor.Yada çok önemli verileri saklamak için bu tarz medyalar iyi korunduğu sürece hdd den çok daha güvenli bir depolama yöntemidir.

http://www.sanalpazar.com/Verbatim-Bd-r-Sl-Datalife-25gb-6x-Printable-25-Paket-Kutulu__isp15830794

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hipersonic -- 4 Mayıs 2014; 16:15:54 >

• Pek talep yok sanırım BluRay'e, fiyatlar hızlı düşüyor. Gerçi olması gereken de bu.
  • İyi korunduğu sürece flash disk bile en güvenli yedekleme sistemi olur :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyi yedekleme taşınabilir disk
    2,5" 4TB (2TB + 2TB) disk 550 - 600 Tl ye satılıyor

Cihaz (300 -400 tl) + 200 adet bluray disk (250 TL) = 550 - 650 TL

neresi avantajlı

bluray ölü yatırım

bluray disk okumama olasılığı yüksek
    Yazdırma için baya bir zaman harcıyorsun
    Yazdığın dosyayı silme olasılığın yok

Cihaz 75 tlye bluray disk 500 kuruşa satılmadığı sürece alınmaz (Bu fiyatlara satılsa da yine almam buna harcayacak zamanım yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 4 Mayıs 2014; 17:21:49 >
  • 2tb harddisk almıştım 160 liraya 3 sene önce arşivimi atıyorum bluray boş iş disklerle uğraşılmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece bluray mı yazılıyor alıp ps ye vs oyun yazılır
  • Hddler zaten en onemli depolama cozumu ama iş guvenlik olursa hdd ye asla guvenemem ben.Elimdeki foto ve video arsivim 300gb i coktan gecti.Hepsini 50gb tan 6 adet bluray e yedekledim ve kafam cok rahat.Allah korusun hdd elimden dusup kullanilmaz hale gelse ve o kadar resim yok olsa psikolojim bozulur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 25 gb veriyi kac dakikada yaziyor bir bluray?

• flort kullanıcısına yanıt
    13 dakika yazıyorum.
  • O zaman gayet iyiymis. Depolama icin tartisilir ama yedek tutmak icin hdd den guzel secenek.
    Bilgi icin tesekkurler.

• cd vardı mp3 attık 700 mb yetmedi ayrıca 2 sene sonra bozulmaya başladı. dedik dvd ye geçelim önce dvd writer ımız olsun dedik 4,7 gb iyiymiş ona atarız dedik sonra baktık k bunlarla uğraşmaya değmez 4 8 16 gb lık flşalar uygun fiyaytlarda. sonra dedik taşınabilir 3,5 luk hdd alalım en iyisi hızlısı ve sağlamı bu. sonra eedik kabloyla adaptörle ğraşmamayız 2,5 luk almaya başladı. bu saatten sonra kimse blu ray la falan uğraşmaz be
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

En iyi yedekleme taşınabilir disk

neresi avantajlı

bluray ölü yatırım

Cihaz 75 tlye bluray disk 500 kuruşa satılmadığı sürece alınmaz (Bu fiyatlara satılsa da yine almam buna harcayacak zamanım yok)

Blueray ve DVD kaliteli ise iyi muhafaza edildiğinde bozulmaz. HDD kendiliğinden durduk yere bozulabilir. Bence elektronik ile saklanabilir elektronik olmayan medyaları kıyaslamak pek doğru değil. Ben de eskiden sizin gibi düşünüyordum ama 1 TB lık hard diskim kendiliğinden bozuldu, 10 sene önce doldurduğum DVD ler halen sapasağlam duruyor.

• bence fiyat iyi
  • Arkadaşlar kendiniz yanlış biliyor olabilirsiniz, yanlış da yapabilirsiniz, kendi tercihinizdir bizi ilgilendirmez.

Ama kısıtlı bilginizle insanları yanlış yönlendirmeyin. Arşiv yazılabilir optik diskle yapılır, harddisk'le yapılmaz. İlla harddisk'le yapılacaksa 2 harddisk kullanılır. Aynı veri iki ayrı harddisk'e yazılır.

Tek harddiskle arşiv diye bir şey yok. Hele hele aktif olarak kullanılan harddiskte arşiv asla yok! Harddiskler hassas cihazlardır bozulabilirler, böyle bir durumda veri kurtarma işlemi zor, masraflı ve belki de %100 oranında başarı sağlamayacak bir işlemdir.

Tekrar ediyorum: İnsanları yanlış yönlendirmeyin.

Arşiv yapmak isteyenler kaliteli disk seçme, diske doğru yazma, yazdığını kontrol etme, yazılan diski saklamayı öğrenmelidirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

Arkadaşlar kendiniz yanlış biliyor olabilirsiniz, yanlış da yapabilirsiniz, kendi tercihinizdir bizi ilgilendirmez.

Ama kısıtlı bilginizle insanları yanlış yönlendirmeyin. Arşiv yazılabilir optik diskle yapılır, harddisk'le yapılmaz. İlla harddisk'le yapılacaksa 2 harddisk kullanılır. Aynı veri iki ayrı harddisk'e yazılır.

Tek harddiskle arşiv diye bir şey yok. Hele hele aktif olarak kullanılan harddiskte arşiv asla yok! Harddiskler hassas cihazlardır bozulabilirler, böyle bir durumda veri kurtarma işlemi zor, masraflı ve belki de %100 oranında başarı sağlamayacak bir işlemdir.

Tekrar ediyorum: İnsanları yanlış yönlendirmeyin.

Arşiv yapmak isteyenler kaliteli disk seçme, diske doğru yazma, yazdığını kontrol etme, yazılan diski saklamayı öğrenmelidirler.

Sana katılıyorum DVD blueray vs HDD den çok daha güvenlidir.
    BBirileri yazıcısı 75 tTL olsun demiş ama suç DVD de. Dvd yazıcılar kaç para? Senelerdir aynı fiyatta o banttan aşağı hiç inmedi 3 5 sene daha da inmez. Ha blueray yazıcılar 150 lira seviyesine gelince artık kabul edilebilir şu An pahalı haklısınız

• mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    dediğiniz gibi bluray yazıcılar ve bluray diskler hala pahalı... gerçi arkadaşın verdiği fiyat iyi ama her zaman o fiyata bulabilir miyiz muamma... fiyatların düşmesi lazım.

o zamana kadar dvd ile idare edeceğiz, ama dediğim kriterlere dikkat ederek...
  • Manyetik medyaların daha güvenli olduğu konusuna katılıyorum. HDD'ler ise kullanım kolaylığı ve fiyat açısından tercih ediliyor.

Benim de 1990 lı yıllarda 1x, 2x ile yazdırdığım Princo cdsi hala okunabilir durumda

Ama bazen video dosyaları HDD'de durduğu yerde bozulabiliyor. Tekrar torrent ile bozuk kısmı çekip düzeltiyorum. Ama manyetik medyalarda buna hiç rastlamadım. Sadece çiziklere karşı iyi korumak lazım.
  • Biri arşiv hdd ile yapılmaz demişte eskide kalmış heralde, Şu an gerçek arşivciler ya orijinal BD diskleri alıyor yada internetten CHD-PUBLİCHD-HDA gibi ripleri indiriyor.Gerçek 1080p genelde 10 gb nin üstü(transformers vs 18gb) olduğu varsayıldığında asıl DVD ye arşiv yapılmaz.BD de halihazırda(notebook vs.) bd yazıcı yoksa maliyet etkin bir çözüm değil.
  • Okuyucu bilgisayarda varda bluray yazıcı nereden bulacağız PS3'de yazmıyor bildiğim kadarıyla.

Blu-ray yazıcı bulmamız lazım bunun için önce
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

En iyi yedekleme taşınabilir disk

neresi avantajlı

bluray ölü yatırım

En iyi ve en guvenli yedekleme bu tarz optik medyalara yapilan yedeklemedir. İsterse elinizde 10 tblik hdd olsun en ufak bir arizada 10tb aninda silinebilir.
    Bluray yedekleme su an en guvenli ve en ucuz saglam yedekleme yontemidir. Facebook bosuna verilerini Bluray'lere yedeklemiyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetX -- 5 Mayıs 2014; 1:02:25 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.