Şimdi Ara

vejetaryenim soruları alayım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
1
Favori
2.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Osuramayan Kaplumbağa

quote:

Orijinalden alıntı: Maça Ası

Oh oh oh. İyi oluyor iyi sizin gibi vejataryenler arttıkça et fiyatları düşüyor ben de daha fazla daha doya doya yiyorum. Tişikkirlir vijitiryin.

Bu fiyatlara ucuz mu diyonuz hocam
    Bir de sözde tarım ülkesiyiz

Ben fiyatların ucuz olduğunu söylemedim. Hatta pahalı olmasından şikayetçim lakin arz talep denilen bir denge var vejetaryenlerin artması et fiyatlarının düşürecek bu da tartışmaya açık olmayan bir gerçek.

• quote:

@Muzun içinde gelen böcek
    hayvanlar direk olarak yenmek için üretiliyor. yani doğada kalsalar bu kadar çok hayvan olmayacak. kendi hallerinde yaşamayı öğrenecekler.

dogada kalsalar hayvan mı kalir saniyorsun. bu sehirleşmeyle. insanlarin ticari amaclari olmasa hayvanlar cogalabilir mi saniyorsun. cogu hayvanın nesli tukenirdi. sadece yenilen inekten tavuktan bahsetmiyorum. irki için cogaltilan kediler kopekler. hayvanat bahcesindeki hayvanlar. en basitinden kendin sokaktaki hayvanlar için ne yapiyorsun buyuk ihtimalle hiç bişey. o kedi kopek betonlasan sehirde ne yemek bulur ne bişey anca çöp kariştirmayi ogrenmek zorunda kalirlar. sacma sapan konu yemin ederim. lutfen cevap yazma. havada uçan dogru duzgun kuş kalmadı. bekle öğrenirler. her yeri bok ettik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muzun içinde gelen böcek

quote:

hayvanlar direk olarak yenmek için üretiliyor. yani doğada kalsalar bu kadar çok hayvan olmayacak. kendi hallerinde yaşamayı öğrenecekler.

dogada kalsalar hayvan mı kalir saniyorsun. bu sehirleşmeyle. insanlarin ticari amaclari olmasa hayvanlar cogalabilir mi saniyorsun. cogu hayvanın nesli tukenirdi. sadece yenilen inekten tavuktan bahsetmiyorum. irki için cogaltilan kediler kopekler. hayvanat bahcesindeki hayvanlar. en basitinden kendin sokaktaki hayvanlar için ne yapiyorsun buyuk ihtimalle hiç bişey. o kedi kopek betonlasan sehirde ne yemek bulur ne bişey anca çöp kariştirmayi ogrenmek zorunda kalirlar. sacma sapan konu yemin ederim. lutfen cevap yazma. havada uçan dogru duzgun kuş kalmadı. bekle öğrenirler. her yeri bok ettik.

Amacım hayvanları mutlu yaşaması. Dikkat ettiysen vegan ve yahut vejetaryen olan gruplar genelde hayvanların yaşam alanlarının katledilmesine karşı eylem yapmıyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

@obmann
    insanlar yemek için milyonlarca hayvan üretiyor. dengeyi bozan bu. araştırabilirsin. insanın hayvan olduğunu tabii ki biliyorum :)

@LetnaErt
    evet hocam dediğiniz gibi yetiştirilen hayvanlar mevcut. free bişey deniliyordu ve paketlerinde yeşil etiketler oluyordu sanırım. eğer illa et yenilecekse bunları yemek tabii ki daha etik ve daha insancıl. tecavüz dediğim konuysa hayvanların çiftleştirilmeleri değil. büyük fabrikalar dişi hayvanların içine uzun çubuklarla aynı türün erkeğinin spermlerini koyuyor. yani tamamen yapay ve hayvanın izni olmadan. vegan ve vejetaryenlerin tecavüz dediği konu bu..

@Enes4125
    kaç defa cevapladım, yazmadan önce yukarı bakmaya kafan basmıyor mu arkadaşım ?

@Lews Therin Telamon
    ciddi ciddi forumdaki bir tartışma için doktoru aradıysanız size saygı duyuyorum hocam. tabii ki bunu onaylayan ve onaylamayan doktorlar da var. Ama ben zekayı etkilediğini düşünmüyorum. Yazar ve bilim adamlarının çoğu vejetaryen insanlar çünkü. En basitinden Enistein vejetaryen..

Aradım hocam. Ben kendim tıp öğrencisiyim, yanına yardıma ve öğrenmeye gidiyorum zaten. Nöbet ayarlamaları için de aramam gerekiyordu, aramışken soruverdim.

Einstein ilginç biriymiş. Aynı yıllarda hem et yiyorum, hem yemiyorum diye mektuplar yazıyormuş

http://www.ivu.org/history/northam20a/einstein.html

Kaynaklarını baya beğendim hocam Ben sanırım vejetaryenlikle ilgili bir sözünü okumuştum, ondan söyledim. Mektuplarını bilmiyorum sayende bakmış oldum, teşekkür ederim.. Bir - iki gün önce şuna denk geldim, burada da var bir iki eleman http://onedio.com/haber/vejetaryenlik-ve-hayvan-haklari-uzerine-soylenmis-sozler-514112

• Sucuk yiyiyomu vejeteryanlar ?. Bende olmak istiyorum inek etinden tavuk etinden falan tiksiniyorum ama tadı güzel geliyor, ama harbi tiksiniyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnar -_-

Sucuk yiyiyomu vejeteryanlar ?. Bende olmak istiyorum inek etinden tavuk etinden falan tiksiniyorum ama tadı güzel geliyor, ama harbi tiksiniyorum.

Abi o ne öyle ya :D Şimdiye kadar ilk kez sucuk yiyonuz mu diyen oldu bana Şaka bi yana, olabildiğince hayvansal ürün tüketmemeye çalışıyor. Sucuk tadının çoğunu baharatından alan bir besin. Şuan ki sucuk tadına çok benzeyen vegan ve yahut vejetaryen sucuklar bulabilirsiniz sanırım. Her şeyin alternatifi var neredeyse. Vegan peynir bile var hocam.
  • Yumurta, bal vs de yemiyorsundur şimdi sen.
  • 3 sayfa yüzlerce cevap tek tek okuyup aradab bulayim mi?

Madem çok sruluyor al ana sayfaya yapmıştır yada kopyala cevaba yapıştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carpe Vita

Yumurta, bal vs de yemiyorsundur şimdi sen.

Vegan değilim. Çünkü öğrenciyim. Zorlasam olurum sanırım ama zaten yiyecek zor buluyorum. İster istemez ekmekle birlikte yumurta da vücüduma giriyor en basit örnek olarak..
  • Kurban bayramında ne yapıyorsun misafirlikte falan.Birde arkadaşların nasıl bakıyor bu konuya yani döner yemeğe gidecekler seni bırakıp mı gidiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

Kurban bayramında ne yapıyorsun misafirlikte falan.Birde arkadaşların nasıl bakıyor bu konuya yani döner yemeğe gidecekler seni bırakıp mı gidiyorlar.

aşırı önyargılı insanlar da var, vejetaryenliği anlamaya çalışanlar da. değişiyor duruma göre. bayramlar da ne yaptığımı ben de pek bilmiyorum açıkçası. bi şekilde atlatmaya çalışıyorum.
  • İşin zor be kardeşim kahvaltıda mis gibi kokan çıtır çıtır tereyağlı bir sucuklu yumurta yememek büyük kayıp. Geçen gün konyalıdayız bir kanat yapıyorlar abi aklın durur böle ısırıyorsun et helva inceden ağzında dağılıyor mis gibide kokuyor namıssız. Neyse ama kesmedi o üstünede bir iskender söyledim böle etler epir epir pideyle off tereyağlı ya bide. Neyse gideyimde bi sucuklu yumurta yapayım kendime.
  • Neden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenah2007

İşin zor be kardeşim kahvaltıda mis gibi kokan çıtır çıtır tereyağlı bir sucuklu yumurta yememek büyük kayıp. Geçen gün konyalıdayız bir kanat yapıyorlar abi aklın durur böle ısırıyorsun et helva inceden ağzında dağılıyor mis gibide kokuyor namıssız. Neyse ama kesmedi o üstünede bir iskender söyledim böle etler epir epir pideyle off tereyağlı ya bide. Neyse gideyimde bi sucuklu yumurta yapayım kendime.

Nekadar lezzetli olursa olsun, kendi zevkim için bir hayvanın öldürülmesi bence doğru değil.

• Doğanın kanunu diye bişey var belli canlılar benlı canlılara yem olur. Şunu bi kavrayamadı insanlar. Hani deniyor ya ben yemiyorum kurtarıyorum diye bak belli oranda artsın bu vejetaryenlik et satışı azalsın et fiyatları düşsün normalde az tüketen adam gider çok alır tüketir o hayvan bi şekilde ölür gene boşa çabanız boşuna kendinize işkenceniz boşuna etin vücudunuza katkısından oluşunuz.
  • Bilader 3 günlük dünyada çok şey kaçırıyosun
  •  vejetaryenim soruları alayım

çok şey kaçırıyorsun kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lion

Bau'daki guvenliklerin artistligi kime ,iceri sokamazlarmis
    Sanki oxford'a girecegiz
    Boyle bir sacmalik kendini universite sanan baska hicbir kurumda yok.

hayırdır birader olay mı çıkarmaya çalışıyorsun? Öğrenci olmayan kimse, ziyaretçi izni hariç okulun iç binalarına giremez, kurallar böyle, ordaki artist dediğin insanlarda 3 kuruş için tüm gün çalışıyor zengin züppelerden tut bir ton değişik insanla uğraşıyor.O yüzden empati denilen şeyi biran önce öğrenmeni tavsiye ederim.

Kendini üniversite sanan kurumlar kısmına hiç girmiyorum bile.

• Yaprraaak var yer misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lion

Bunu ciddi ciddi savunuyorsun yani?
    İtu,odtu,marmara,iyte,koç vs git insan gibi ziyaretci olarak her yere gir, bir tane aykiri kurum ciksin,guvenlik gorevlisi lanlı konusup 3 tane kendinden buyuk insani ve beni almasin sende bunu savun. İyiki devlet universiteleri sizinle sıkı isbirligi icinde degil...
    edit: ziyaretci olarak almadilar hicbir sekilde

sana laf anlatmayacağım kardeş, senin gibi tiplerle de işbirliğine ihtiyacımız yok, yurt dışı kampüslerinden tut, büyük firmalarla yapılan ders-staj anlaşmalarına kadar herşeyimiz mevcut
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.