Şimdi Ara

Veetle TV kalitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aşağıdaki linkteki videonun kalitesi ve internet hızı konusunda (takılıp takılmadığı) bir yorum yapabilir misiniz? Teşekkürler.

http://www.veetle.com/v/4c8d01177349c

• takılıyor ve bazen insanı çileden çıkarıyor. 4 ay önceki sürümünden sonra yenisi çıkmışsa bilemem.
  • çok iyi hiç takılma yok, tam ekran falanda yaptım kalite bozulmadı.
  • Şu an hiç takılmıyor mükemmel bir stream örneği.(1mbit ile denedim)

Yayın yapacaklara önerilerim olacak..

1)Maks upload hızınızın %50'si olacak şekilde görüntü kalitesini ayarlayın.650kpbs ise upload hızınız 374 kpbs'ye denk gelecek şekilde ayarlayın.
    2)Yayın yaparken download yapmayın veya sayfa açmayın.Bu anlık upload hızında düşme yapar ve takılma meydana gelir.
    3)Yayın için kaliteden daha önemli bir şey varsa o da takılmadan keyfinin kaçmadan izlenebilmesidir bunu da unutmayın.
  • veetle bağlantı hızına göre kaliteyi, daha doğrusu çözünürlüğü düşürüp yükseltiyor di mi? yani dinamik olarak. çünkü pixel pixel veetle yayınları bende (1mbps)
  • quote:

Orijinalden alıntı: designr

veetle bağlantı hızına göre kaliteyi, daha doğrusu çözünürlüğü düşürüp yükseltiyor di mi? yani dinamik olarak. çünkü pixel pixel veetle yayınları bende (1mbps)

Öyle bir şey yok diye biliyorum.Stream sabit.Veetle'daki sistem stream'in hiçbir zaman geri kalmaması yönünde..

Mesela ustream'de takılır ama sonra pozisyonu izleyebilirsin.30sn sonra da sistem otomatik olarak ileri alır stream'i.

Ama Veetle'da hiçbir zaman geri kalmaz.Eğer uploader'in hızı bir nedenle yetmediyse veya indirenin hızı bir nedenle yetmediyse okunamayan kareler kodlama gereği tam gösterilemez(kare kare görürsün) ama sadece okunan kısmı gösterilmeye çalşılır.(vlc avi)

Veetle'da maalesef büyük bir eksiklik var.İlk 30 saniye haricinde ara bellekte depolama yapmıyor.Bu yüzden yeteri kadar beklerseniz 720'p yi bile takılmadan ilk 30 saniyeyi 1mbit bağlantıyla seyredebilirsiniz.Ancak bundan sonrası tahminimce 5'er saniyelik ara bellekler yönünde.Bu da yetmediği için kare kare görüntü fazlasıyla oluyor.

Bana göre çift çekirdekli bir bilgisayar ile 650 kpbs upload hızında en uygun stream eğer PC boş bırakılacaksa 400kpbs eğer boş bırakılmayacaksa 200kpbs'dir.

• Maç günleri takılıyordu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tivibu uydu görüntü kalitesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecay

quote:

Orijinalden alıntı: designr

veetle bağlantı hızına göre kaliteyi, daha doğrusu çözünürlüğü düşürüp yükseltiyor di mi? yani dinamik olarak. çünkü pixel pixel veetle yayınları bende (1mbps)

Öyle bir şey yok diye biliyorum.Stream sabit.Veetle'daki sistem stream'in hiçbir zaman geri kalmaması yönünde..

Mesela ustream'de takılır ama sonra pozisyonu izleyebilirsin.30sn sonra da sistem otomatik olarak ileri alır stream'i.

Ama Veetle'da hiçbir zaman geri kalmaz.Eğer uploader'in hızı bir nedenle yetmediyse veya indirenin hızı bir nedenle yetmediyse okunamayan kareler kodlama gereği tam gösterilemez(kare kare görürsün) ama sadece okunan kısmı gösterilmeye çalşılır.(vlc avi)

Veetle'da maalesef büyük bir eksiklik var.İlk 30 saniye haricinde ara bellekte depolama yapmıyor.Bu yüzden yeteri kadar beklerseniz 720'p yi bile takılmadan ilk 30 saniyeyi 1mbit bağlantıyla seyredebilirsiniz.Ancak bundan sonrası tahminimce 5'er saniyelik ara bellekler yönünde.Bu da yetmediği için kare kare görüntü fazlasıyla oluyor.

Bana göre çift çekirdekli bir bilgisayar ile 650 kpbs upload hızında en uygun stream eğer PC boş bırakılacaksa 400kpbs eğer boş bırakılmayacaksa 200kpbs'dir.

Tampon bellek sistemine göre çalışıyor değil mi veetle tam olarak? Mesela bu deneme yayını yapılırken, veetle kendi ayarlarını kendisi yapıyor (çözünürlük, upload oranı falan) oldukça iyi seyredilebiliyor. Yakından bakınca çözünürlüğün düşük olduğu anlaşılıyor ama uzaklaşınca gene de iyi. Çift çekirdekte 640X480 yapıldığında takılmalar oluyor. Bu ayarlamaların hepsini veetle'a bıraktığımızda, çok rahat neti kullanabiliyoruz. Şu an benim yaptığım gibi mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Tampon bellek sistemine göre çalışıyor değil mi veetle tam olarak? Mesela bu deneme yayını yapılırken, veetle kendi ayarlarını kendisi yapıyor (çözünürlük, upload oranı falan) oldukça iyi seyredilebiliyor. Yakından bakınca çözünürlüğün düşük olduğu anlaşılıyor ama uzaklaşınca gene de iyi. Çift çekirdekte 640X480 yapıldığında takılmalar oluyor. Bu ayarlamaların hepsini veetle'a bıraktığımızda, çok rahat neti kullanabiliyoruz. Şu an benim yaptığım gibi mesela

Tampon bellek illaki kullanılıyordur önemli olan ne kadar büyük olduğu.Mesela en büyük tampon bellek 2 saat geriden gelendir.Maçı indirip diskten izlemiş gibi olursun takılma olmaz 2 saat geriden gelirsin Dediğim gibi Veetle'daki tampon 30saniye(ilk açılışta)+5 saniye şeklinde ilerliyor tecrübelerim üzerine söyleyebiliyorum bunları kesin bilgi değil.

Veetle zaten maksimum upload hızına göre bir ayarlama yapıyor bu da %50-65 arasına denk geliyor.Bu yayın veetle tarafından ayarlandıysa gayet yeterli ve kesintisiz.

Bu tür yayınlarda çözünürlükten çok bitrate önemli.Yani kesintisiz ne olduğu anlaşılır yayın önemli.Full HD'de olsa takıldığında ya da topun gidişini kare kare izlediğinde bir anlamı kalmıyor.

400kpbs civarı kalite/izlenebilirlik oranı en iyi değer bence.

• beyler 4 5 sanıye sonra yayın takılıyo bende yenılıyorum 4 5 sanıyeye tekrar kalıyo oyle sorun ne olabılır ?
  • Bu görüntü hd değil akşam mtv showunu hd izledim onda bile takılmadı bunda hiç takılmaz
  • Kaliteyi biraz daha iyileştirdim, bakabilir misiniz performans ve kalite olarak nasıl acaba yayın?

http://www.veetle.com/v/4c8d01177349c
  • 554kpbs yapmışsın.Bende 2-3dk içinde birkaç takılma ve karelenme oldu.Genel anlamda 100 üzerinden 80 verebilirim.Bu takılmaların benden mi senden mi olduğunu bilmek çok zor.Zaman zaman Veetle serverları da takılabilir sonuçta.
  • quote:

554kpbs yapmışsın.Bende 2-3dk içinde birkaç takılma ve karelenme oldu.Genel anlamda 100 üzerinden 80 verebilirim.Bu takılmaların benden mi senden mi olduğunu bilmek çok zor.Zaman zaman Veetle serverları da takılabilir sonuçta.

Veetle'daki izleyenlere de yorumlarını sorduğumda, oldukça olumlu cevaplar aldım. Tabii böyle yapınca neti pek de rahat kullanamıyorum, yalnız diğerine göre bayağı bir kalite arttı. Gerçi diğeri de izlenebiliyordu ama işte, insanoğlu her zaman daha fazlasını ister
  • Hiç takılmadı. İlk 5-6 saniye ortalama 200kb hızla yüklendi, sonraları en fazla 30 kb'la yüklendi.
  • Ya oradaki yorumcular çok takılmadıkça broadcast devam etsin diye boyuna pohpohlarlar.Eminim ki nadir de olsa onlarda da takılma oluyordur.

Ben 8mbit kullanırken (efektif 6.80mbit) Tottenham-Arsenal maçı seyretmiştim zerre takılma yoktu yaklaşık 2250kpbs idi TV görüntüsünden kaliteliydi.Ama aynı 8mbit aynı PC aynı site ile 800kpbslik Türkiye ligi maçlarını izleyemiyordum.Sebebi yayın yapanın ya bilgisayarının takılması ya da upload hızının zaman zaman düşmesiydi.

1mbit internet çok kanallı downloadda 115 tek kanalda 90kb/sn'yi stabil olarak verebilir.Bu da aslında 900kpbs'e kadar rahat izlenebilir olması demektir.Türkiye'de %99,9'unda zaten 800kpbs üstü upload hızı yok.Bu da demek oluyor ki aslında bu ülkeden yapılan tüm streamlerin 1mbit ile kesintisiz izlenebilir!. Neden izlenemiyor çünkü ya çok kaliteli yayın yapılmaya çalışılıyor ya da yayın yapılırken internet kullanılıyor(zaten stabil olmayan upload hızı iyice düşüyor) bu da anlık takılmalara ve senkronizasyon sorunlarına yol açıyor.

Dolayısıyla yayın yaparken amaç önemli.Amaç hizmetse bu dediğim noktalara dikkat edilerek eksiksiz yapılmalı.Yoksa 2 saniyede bir takılan yayının kimseye faydası yok.Site kurduysan da adam bir daha girmez bile o siteye örneğin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Börü Budun

takılıyor ve bazen insanı çileden çıkarıyor. 4 ay önceki sürümünden sonra yenisi çıkmışsa bilemem.

sabit bişey değil bu herkes kendi yayınını yapıyor.
    bağlantın ne adslle falan olcak iş değil bu, güzel baya yayın

quote:

1mbit internet çok kanallı downloadda 115 tek kanalda 90kb/sn'yi stabil olarak verebilir.Bu da aslında 900kpbs'e kadar rahat izlenebilir olması demektir.Türkiye'de %99,9'unda zaten 800kpbs üstü upload hızı yok.Bu da demek oluyor ki aslında bu ülkeden yapılan tüm streamlerin 1mbit ile kesintisiz izlenebilir!. iğim noktalara dikkat edilerek eksiksiz yapılmalı.Yoksa 2 saniyede bir takılan yayının kimseye faydası yok.Site kurduysan da adam bir daha girmez bile o siteye örneğin..

tamam da sen burda sanki yayını 1 kişi izliyor gibi düşünmemiş misin. kaç kişi bağlanırsa uploadın o kadar katlanması gerekir. sistemi bilemiyorum gerçi sen sadece siteye ul edip yayını onlar falan mı dağıtıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acheron -- 13 Eylül 2010; 21:02:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: acheron

quote:

1mbit internet çok kanallı downloadda 115 tek kanalda 90kb/sn'yi stabil olarak verebilir.Bu da aslında 900kpbs'e kadar rahat izlenebilir olması demektir.Türkiye'de %99,9'unda zaten 800kpbs üstü upload hızı yok.Bu da demek oluyor ki aslında bu ülkeden yapılan tüm streamlerin 1mbit ile kesintisiz izlenebilir!. iğim noktalara dikkat edilerek eksiksiz yapılmalı.Yoksa 2 saniyede bir takılan yayının kimseye faydası yok.Site kurduysan da adam bir daha girmez bile o siteye örneğin..

tamam da sen burda sanki yayını 1 kişi izliyor gibi düşünmemiş misin. kaç kişi bağlanırsa uploadın o kadar katlanması gerekir. sistemi bilemiyorum gerçi sen sadece siteye ul edip yayını onlar falan mı dağıtıyor

Evet dediğin gibi düşünmüşüm ve bu doğru.Mantık utorrent mantığı değil rap-idshare mantığıdır.Yani ortada hizmet veren bir server vardır senin de yazının sonunda tahmin ettiğin gibi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: acheron

quote:

Evet dediğin gibi düşünmüşüm ve bu doğru.Mantık utorrent mantığı değil rap-idshare mantığıdır.Yani ortada hizmet veren bir server vardır senin de yazının sonunda tahmin ettiğin gibi.

Neti hiç kullandırmıyordu son yaptığım ayar, ben de kendime göre kalite-performans açısından optimum bir ayar yaptım. Takılınca millet yorum yapıyor sanki bana faydası varmış gibi bir de suçluluk duygusu hissediyor insan Neyse herhalde en son bu ayarı kullanacağım artık

• beyler bı el atın 3 4 sanıye sonra yayın kesılıyo kalıyo oyle ne olabılır bu sorun ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.