Şimdi Ara

VEDA FİLMİNE SABOTAJ MI YAPILIYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar şuan starı izliyorum bana biraz saçma geldi resmen zülfü linanevi milleti gaza getirip kar etmeye çalısıyor gibime geldi.Yok eşrefpaşalılar filmi vedayı geçsin diye herşeyi yapıyorlarmış zülfüde destek verin geçmelerini engelleyin filan diyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oranj001 -- 14 Mart 2010; 12:42:05 >

• Bkz: Dersimiz Atatürk'ü nasıl sömürürüm
  • Şuan ki medyalar çok kötü her gazeteci yöneticilerinin dediğiyle yönetiliyor doğruları yazmıyor bazıları akp yi bazıları tsk yı elestiriyor tarafsız medya malesef yokHepsi milleti gaza getirip kandırmaya çalışıyor
  • Saçmalamayın o zaman ne yapılsın? Halka Atatürk'ü öğretmek, Atatürk'ü kullanmak mıdır? Gerçekten bende o filme sabotaj yapıldığına inanıyorum kültür bakanlığı gidip 1 Milyon dolar filme yardım yapıyor. Bu yardım neden Atatürk'ü anlatan bir filme değilde, fetullah şerefsizinin anlatıldığı bir filme yapılıyor?

Birde gelmiş sizde "Atatürk'ü kullanıyor" diyorsunuz. Gidip izleyin bi ne kadar öğretici şeyler var gözleriniz dolarak çıkarsınız o zaman hiçbir film oynatılmasın bu ülkede. Sokakta tartışma olsa Türk Sinemasına yüklenirsiniz ama, "Vay efendim niye Çanakkale Savaşı'nı anlatan film yapmıyoruz! Vay efendim niye Atatürk'ü anlatamıyoruz!" Anlatıldığında da işte böyle yapıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2992

Bkz: Dersimiz Atatürk'ü nasıl sömürürüm

Turgut Özakman'ın hiçbir şeyi sömürmeye ihtiyacı yoktur. Adam zaten yaşını başını almış bu saatten sonra parayı kefenin cebine mi koyacak. Yazdığı bir sürü kitap var zaten kazandığını kazanmış bu saatten sonra tek gayesi halka Atatürk'ü gerçek olarak öğretmek istemesidir. Ayıp mı yapıyor sizce? Bu ülkede hâlâ bir sürü örümcek kafa var.
  • Ben tam anlamadım. Ne olmuş?
  • ~ SPOİLER ~
    Birde filmde Atatürk'ün çoçukluğunda hani herkesin üstünden atlıyorlar sonra ben eğilmem fln diyor bu çok mantıksız diyor daha sonra sopayla savaş oynuyorlar.O cocugun orada ki hal ve hareketleri beni çok gıcık etti , biz sınıfça gitmiştik arkadaşlarada sordum onlarda aynı şeyi söyledi.Sizce de öylemiydi ?
    ~ SPOİLER ~
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O sadece Atatürk ile alakalı bir film. Her şey gerçek değildir. Eğer Soysuzlar Çetesini izlediyseniz orda da Hitler'i sinemada öldürüyorlar. O da bir film. Ama birdir bir oyununda öyle bir şey yaptığını biliyorum. Zaten oynamakta istemiyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Death Note

~ SPOİLER ~
    Birde filmde Atatürk'ün çoçukluğunda hani herkesin üstünden atlıyorlar sonra ben eğilmem fln diyor bu çok mantıksız diyor daha sonra sopayla savaş oynuyorlar.O cocugun orada ki hal ve hareketleri beni çok gıcık etti , biz sınıfça gitmiştik arkadaşlarada sordum onlarda aynı şeyi söyledi.Sizce de öylemiydi ?
    ~ SPOİLER ~

alakasız bişey ama o profil resmindeki kim abi ya
  • neden FETHULLAH GULEN'E serefsiz diyorsunuz ??? Siz daha mi sereflisiniz ?? Ne sucu var adamin ? Siz olsani gitmezmiydiniz ABD ye...?
  • @ibrakaka;

Konunun ABD'ye gitmekle alakası yok, beynini yıkadığı milyonlarca gençle alakası var. Tabi senin gibi onun kucağında büyüyenler kabullenmez bunları. Ne doğru halt yapmış ta biz bilmiyoruz? Yaptığı iyi şeyleri söyle bakalım. Şerefsiz diyorum çünkü varsa yoksa bu ülkeyi karıştırdı.

(http://www.dailymotion.com/video/xa27x7_fethullah-g%C3%BClen-in-ger%C3%A7ek-y%C3%BCz%C3%BC-gizl_lifestyle izlersin bunuda bi ara...)

Birdir bir oynama konusunda daha önce Atatürk'ün anıları bu forumda paylaşılmıştı orada da okumuştum. Filmdeki çocuk karakteri bende sevmedim doğrusu pek güzel oynayamamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreezeTheLife -- 14 Mart 2010; 14:35:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhan AŞAR

Saçmalamayın o zaman ne yapılsın? Halka Atatürk'ü öğretmek, Atatürk'ü kullanmak mıdır? Gerçekten bende o filme sabotaj yapıldığına inanıyorum kültür bakanlığı gidip 1 Milyon dolar filme yardım yapıyor. Bu yardım neden Atatürk'ü anlatan bir filme değilde, fetullah şerefsizinin anlatıldığı bir filme yapılıyor?

Birde gelmiş sizde "Atatürk'ü kullanıyor" diyorsunuz. Gidip izleyin bi ne kadar öğretici şeyler var gözleriniz dolarak çıkarsınız o zaman hiçbir film oynatılmasın bu ülkede. Sokakta tartışma olsa Türk Sinemasına yüklenirsiniz ama, "Vay efendim niye Çanakkale Savaşı'nı anlatan film yapmıyoruz! Vay efendim niye Atatürk'ü anlatamıyoruz!" Anlatıldığında da işte böyle yapıyorsunuz.

Ya tamamen saçmalık yok biletleri ayırtıyorlarmış da film başlamasına 30 dk. kala hepsini iptal ediyorlarmış böyle saçmalık mı olur adamların işi gücü yok filme gitmesinler diye mi uğrasıcaklar milleti gaza getiriyorlarBen Atatürk ü kullanıp onun üzerinden geçinenlerden nefret ediyorum bu işler tamamen duygusal peki çocuklara Atatürk ü anlatmaya çalısıyor o zaman 18 yaşaltı çocuklarmıza bedava olsun gidip izlesinler veya sadece masrafını çıkarsınlar kâr ı ile hastana,okul,üniversite yapsınlarHer kanal taraflı milleti gaza getiriyor bizim milletde gaza gelmeye yatkın

• quote:

Orijinalden alıntı: oranj001

quote:

Saçmalamayın o zaman ne yapılsın? Halka Atatürk'ü öğretmek, Atatürk'ü kullanmak mıdır? Gerçekten bende o filme sabotaj yapıldığına inanıyorum kültür bakanlığı gidip 1 Milyon dolar filme yardım yapıyor. Bu yardım neden Atatürk'ü anlatan bir filme değilde, fetullah şerefsizinin anlatıldığı bir filme yapılıyor?

Ya tamamen saçmalık yok biletleri ayırtıyorlarmış da film başlamasına 30 dk. kala hepsini iptal ediyorlarmış böyle saçmalık mı olur adamların işi gücü yok filme gitmesinler diye mi uğrasıcaklar milleti gaza getiriyorlarBen Atatürk ü kullanıp onun üzerinden geçinenlerden nefret ediyorum bu işler tamamen duygusal peki çocuklara Atatürk ü anlatmaya çalısıyor o zaman 18 yaşaltı çocuklarmıza bedava olsun gidip izlesinler veya sadece masrafını çıkarsınlar kâr ı ile hastana,okul,üniversite yapsınlarHer kanal taraflı milleti gaza getiriyor bizim milletde gaza gelmeye yatkın

Hocam belki dediğin gibi biraz abartma söz konusu olabilir ama böyle filmlere de ihtiyacımız var. 18 yaşaltı çocuklara bedava yaparsan nasıl masrafını çıkartacaksın? Zarar edersin ancak...18+ kesim de bedava olan yerde bilet bulamayacağından parayla filme giremez böylece sadece zarar olur. Onu yapması gereken Livaneli değil devlettir. Sen çık sanatçıya gerekli parayı ver sonra halkına bedava yap. Yapsın o zaman Kültür Bakanlığı bu konunun filmle ne ilgisi var. Alsın telif hakkını vs. bassın parayı TRT'de yayınlasın o zaman.

Gerçekten bende sizleri anlayamıyorum yapılsa suç, yapılmasa suç. Sen zaten filme gazla gidiyorsan orada sorun sende başlıyor. Yok gidip birşeyler öğreneyim diyorsan da film gayet güzel.

• ZÜLFÜ LİVANELİ:"TÜRKLER ERMENİ SOYKIRIMINI KABUL ETMELİDİR"

Bunu diyen adam Türk olamazYa ermenidir yada pkklıdır.Kalkıpda Atatürk filmi yapmış heralde Atatürk ü sevdiğinden yapmadı akp düşmanı kanallarda reklam yapıp milleti gaza getirip kısa yoldan köşeyi dönmek istiyor ben buna kızıyorum artık o filme gitmem zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oranj001 -- 14 Mart 2010; 14:42:20 >
  • quote:

quote:

Turgut Özakman'ın hiçbir şeyi sömürmeye ihtiyacı yoktur. Adam zaten yaşını başını almış bu saatten sonra parayı kefenin cebine mi koyacak. Yazdığı bir sürü kitap var zaten kazandığını kazanmış bu saatten sonra tek gayesi halka Atatürk'ü gerçek olarak öğretmek istemesidir. Ayıp mı yapıyor sizce? Bu ülkede hâlâ bir sürü örümcek kafa var.

Örümcek kafa diye nitelendirirken biraz kendinize bakın.
    Sadece isim benzerliğinden dolayı lafımı Turgut Özakman'a söylediğimi düşündünüz.Halbuki Zülfü Livaneli'ye söylemiştim.

• quote:

quote:

quote:

Örümcek kafa diye nitelendirirken biraz kendinize bakın.
    Sadece isim benzerliğinden dolayı lafımı Turgut Özakman'a söylediğimi düşündünüz.Halbuki Zülfü Livaneli'ye söylemiştim.

Sen gidip 19 Mart'ta vizyona girecek bir filmin ismiyle bunu söylersen öyle anlaşılır tabi. O zaman açık açık yaz. Örümcek kafa derken size de söylemedim bunu yanlış anlamayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: oranj001

ZÜLFÜ LİVANELİ:"TÜRKLER ERMENİ SOYKIRIMINI KABUL ETMELİDİR"

Bunu diyen adam Türk olamazYa ermenidir yada pkklıdır.Kalkıpda Atatürk filmi yapmış heralde Atatürk ü sevdiğinden yapmadı akp düşmanı kanallarda reklam yapıp milleti gaza getirip kısa yoldan köşeyi dönmek istiyor ben buna kızıyorum artık o filme gitmem zaten

Zaten Zülfü Livaneli'nin o sözünü tasvip etmiyorum, şerefsizce bir açıklama yapmış bundan da sen söyleyene kadar haberim yoktu az önce baktım gerçekten söylemiş. Ama dediğim gibi önemli olan gidip o filmden birşeyler kapmak film olarak değerlendirirsek ben gayet güzel ve öğretici buldum. Hem güzel bilgiler veriyor, hemde insanı sıkmadan sürükleyici bir anlatıma sahip. Gitmek isteyenlere tavsiye ederim inanın izleyip te ağlamamak çok güç.

Atatürk'ü güzel anlatmış mı? Anlatmış. Vermesi gereken bilgileri vermiş mi? Vermiş. Film olarak güzel mi? Evet, bence güzel. Gerisi beni ilgilendirmez. Ortada dünya kadar belge, kanıt varken halen daha "Türkler ermeni soykırımı yapmıştır" diyebilen varsa o zaten vatan hainidir.

Dediğim gibi sen filme gazla gidiyorsan zaten o senin sorunun.

• Bende onu diyorum film güzeldir veya değildir zaten Atatürk ü bilen biliyor daha ayrıntılı bilmek isteyen açar int. araştırır bu adamın amacı Atatük üzerinden para kazanmak ben bu herife para kazandırmam eğer gerçekden de sabote ediyorlarsa helal olsun
  • HERKESİN FİLME AĞLADIĞINI ZANNEDİYOR AMA İZLEYİCİLER LİVANELİ’NİN HALİNE AĞLIYOR…!

İSMET PAŞA’SIZ BİR ATATÜRK FİLMİ ÇEKMEK LİVANELİ’NİN BAŞARISIDIR…

"Aydın iddiasında olan bir adam düşünün ki; sansür istiyor. Yönetmen iddiasında olan bir adam düşünün ki ağlayan insan sayısıyla filmini savunuyor. Sanat adamı sanatıyla konuşur, bağırıp çağıran ürününü olduğundan fazla göstermeye çalışan işportacıdır. Dün gece CNNTÜRK ‘te onun adına üzüldüm. Her olaya ticari baktığı için paniğe kapılmıştı, şuurunu kaybetmiş gibi görünüyordu. Bir gazeteci meslektaşını patronuna şikayet ediyor. Başbakan Erdoğan’a neden tepki veriyoruz gazetecilere sansür uygulamaya kalktı diye. Bay Livaneli var orta yerde….Eleştiriye ne kadar tahammülsüz olduğunu Özgürlük şarkısını sattığında görmüştük…Eleştiri karşısında bilincini kaybediyor. Şimdide gazetecilik yapan NTV den meslektaşlarımız, Mirgün Cabas ve Hakkı Devrim’i üstelik patronlarına şikayet ediyor.

Livaneli saldırganlığı bir üslup olarak benimsediği için herkesi sindirmiş. Kimsenin onu eleştirmesine tahammülü yok.

Yaptığı film ilkokul müsameresidir. Bugün hangi ilkokulunun tiyatro kolu Veda’yı sahneleyemez. Pahalı kameralarla çekilmiş bir müsameredir.

Livaneli bütün kaynakları okudum diyor, eğer gerçekten okumuş olsa böyle bir film yapmaya cesaret edemezdi, okumamış. Kurnazlık yapıp, Salih Bozok’un arkasına saklanınca eleştirileri savuşturacağını sanıyor. Tek bir kişinin anılarından yola çıkılıp Atatürk gibi bir şahsiyetin filmi çekilemez. Çekerseniz sonuç bu olur. Livaneli eğer ürününe güveniyorsa saygın tarihçilerimize bir matine düzenlesin. Mete Tunçay, İlber Ortaylı, Cemil Koçak gibi tarih hocalarımızı davet etsin. Bakalım onlar ne diyecek?

Eric Jan Zürcher adını duymuş mudur bilmiyorum ama kitapları iletişimden çıkıyor bir okusun bakalım.

Maddi hataları saymakla bitmez. Ama sadece şunu söylemek yeterlidir. Filmde Sivas yok, meclis yok ,ittihatçılar yok, Sakarya yok, Samsun yok, Rauf Bey yok, Ali Fuat Bey yok ama en önemlisi İsmet Paşa yok.

İsmet Paşa’sız bir Atatürk filmi çekmek sadece Livaneli’nin başardığı bir sinemacılık olayıdır.

Filmi büyük zarar ediyor. 7.5 milyon dolarlık bütçe kurtarılamadı, bütün paniği bu yüzden…

Son söz: Atatürk ticaret malzemesi olmaktan kurtarılmalıdır. Simsarların elinden alınmalıdır. Atatürk’ü yazmak veya çekmek derin bir bilgi, yüksek bir ahlak ve büyük bir cesaret işidir. Çünkü Atatürk bizim kurucu doktrinimizin adıdır. Hayatı boyunca Atatürk’le ilgili tek çalışma yapmamış, makale yazmamış bütün kaynakları tek tek elden geçirmemiş, mektuplar, özel arşivler, birincil kaynakları taramamış ve de üstüne üstlük tek tarihi film çekmemiş birisinin ticaret kaygısıyla alelacele yükselen ulusal dalgadan parsa kaldırmak için Atatürk filmi çekmeye soyunması şuna benziyor. Hayatında uçağa binmemiş birisinin yüksek maaş var diye astronot olmak istemesi."

http://www.medyahayat.com/haber.php?haber_id=17701

• quote:

Orijinalden alıntı: Death Note

~ SPOİLER ~
    ~ SPOİLER ~

evet aynı düşüncedeyim o küçük oyuncu berbattı.Resmen nefret ettim.Oyuncu seçimleri daha iyi olabilirdi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.