il ankara Ocak ayı faturaları geldi, ben bu kış evi ısıtmak için aşırı uğraşıyorum. Sebebinin komşular olduğunu anladım. Ben bu ay 700tl doğalgaz yakmışım ev ortalama 21 dereceydi (45derece yanıyor) (yere soğuktan yine basılmıyordu alt komsu saolsun) üst ve alt komşum 100tl yakmış (yazın sadece duşa girince 50tl geliyor) Merkezi sistem veya site değil, normal apartman dairesi. Alt ve üst komşum aynı zamanda ev sahibi. Şuan 60derece yakıyorum ve ev 18dereceye düştü. Alt ve üst komşum hiç yakmıyor. Ben ne yapabilirim. Resmen benim paramı çalıyorlar ve ben onlar yüzünden donuyorum. en azından az birşey doğalgaz yaksa ısı kaybı çok olmayacak. Siz böyle komsularınıza ne yapıyorsunuz |
Doğalgaz Yakmayan Komşular
Doğalgaz yakmayan komşular, özellikle kış aylarında, apartman sakinleri için bir sorun haline gelebilir. Isıyı yeterince yalıtılmamış duvarlar, tavanlar ve zeminler aracılığıyla komşu dairelere sızabilir ve bu da enerji kaybına ve daha yüksek ısınma faturalarına neden olabilir.
Kombinizi yakmayan komşunuzun, bunun farkında olmayabileceğini veya duvarların ince olması nedeniyle yapabilecekleri bir şeyin bulunmadığını unutmamak önemlidir. Bu nedenle, doğrudan yüzleşmek yerine, durumu diplomatik bir şekilde ele almak en iyisidir.
İlk adım, komşunuzla konuşup sorunu nazikçe dile getirmektir. Komşunuzun sorunun farkında olmadığını veya çözmekte zorlandığını öğrenebilirsiniz. Bu durumda, yalıtım seçenekleri veya enerji tasarrufu ipuçları hakkında bilgi paylaşabilirsiniz.
Komşunuz sorunla ilgilenmiyorsa veya yalıtım masraflarını karşılamaya istekli değilse, apartman yönetimiyle veya kiracılar derneğiyle iletişime geçmeyi düşünebilirsiniz. Onlar, sorunu çözmek için komşunuzla görüşebilir veya yalıtım masraflarına katkıda bulunma olasılıklarını inceleyebilirler.
Son çare olarak, gürültü veya ısı kaybı sorununuzu çözmek için yasal yollara başvurabilirsiniz. Ancak, bu seçenek genellikle zaman alıcı ve maliyetlidir, bu nedenle öncelikle diğer seçenekleri tüketmeniz önerilir.
Kombinizi yakmayan komşularla uğraşırken sabırlı ve anlayışlı olmanız önemlidir. Sorunu çözmek için işbirliği yapmak ve karşılıklı olarak kabul edilebilir bir çözüm bulmak en iyisidir.