Şimdi Ara

Veda'daki Bir Sahne İle İlgili (Spoiler!!!, Henüz izlemeyenler okumasın)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle söylemek isterim ki filmi henüz izlememiş ve izlemeyi düşünenlar bu cümleden sonrasını okumasın.

Bugün Veda'yı izledim.
    Filmdeki falcı sahnesi dikkatimi çekti.
    Filmde Mustafa Kemal Trablusgarb'a gittiğinde, bir falcı ona "Padişah olacaksın, 15 yıl tahtta kalacaksın." diyor.
    Tarih ile ilgilenen arkadaşlardan bilgi almak isterim. Gerçekten böyle bir yaşanmışlık var mı? Yoksa sadece filme heyecan katmak için yazılmış bir senaryo mu bu sahne?

• Henüz kimse izlememiş anlaşılan
  • Ben izlemedim ama merakıma da yenik düştüm , böyle birşeyler hatırlıyorum. Tarih hocamız anlatmıştı..Tabi doğru mudur orası mechul.
  • İzlemedim daha niye anlattın ya valla merakıma yenik düştüm ben de. En kısa zamanda izleyebilirim umarım.
  • ataturk un oyle falcı ya gıdecegını sanmıyoru.yada yanına yanassa dahı onu def edecegını tahmın edıyorum.

en hakıkı mursıt ın bılım ooldugunu soyleyen bır adam fal a mı ınanancak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MMX 166

ataturk un oyle falcı ya gıdecegını sanmıyoru.yada yanına yanassa dahı onu def edecegını tahmın edıyorum.

en hakıkı mursıt ın bılım ooldugunu soyleyen bır adam fal a mı ınanancak?

Falcı yanından geçerken eline bakıyor.
    Atatürk'ün insanları tersleyip onları üzeceğini de ben sanmıyorum. Ciddeye almamış olsa bile birkaç saniye durup beklemiş olabilir.
  • Bu sorunun cevabını hala bulamadım.
    Aramızda tarih ile ilgilenenler varsa, bir kez daha şansımı denemek istedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rivayete göre harp akademisinden arkadaşları, sefer öncesi fal baktırırlar. O sırada, pek gönüllü olmamasına karşın, Mustafa Kemal'de falına baktırır. Kılıç Ali de fal baktıranlar arasındadır diye hatırlıyorum.

Ancak dedim ya rivayet edilir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.