Şimdi Ara

vectra c ses sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
11.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar.2004 model 70binde vectra c aracım var.aslındauzun yıllar kullanmayı düşünüyordum.sonuçta benim için bmw mercedesten bile daha şık duruyor.ancak çok hassas birisiyim.aracın ses çıkarmasına dayanamıyorum.hafif bozuk bir yola girince arabanın kapılarında patır kütür ses gelmeye başlıyor.ön tarafta cızırtıların ayrı bir dert.ayrı sorunu yaşayan yada vectrası olupta yaşamayan var mı.

özellikle kapılardaki sesi çözebilir miyim.yardımınız için şimdiden teşekkürler

• demekki tek sorunlu vectra benimki.ne yapalım kısmet artık
  • önden gelen cızırtıları bozuk yolda bende farkediyorum. Ön konsolun ortasında hoparlörün üstündeki kapağı oynatınca sesin büyük bölümü kayboluyor.
    Ancak kapı için birşey diyemem, çok şükür bizde sorun yoktu.
    Kapılardaki tek sorunum hoparlörleri patlatmıştım, onlar cızırtı yapıyordu :)
    Hoparlörleri değiştirirken kapının sökülmesini izledim, çok zor değil, sadece tırnakların yerlerini bulmanız lazım, ben olsam söküp bakardım :)
  • teşekkür edeim.öndeki cızırtı bendede oluyor onu hallediyorumda kapıdaki ses tahmnimce kapı üstündeki fitilin çukurda falan üst tarafa sürtünmesi sonucu çıkıyor.peki kapıyı söksem tekrar olduğu gibi toplayabilecek myim.tırnaklar kırılabilir mi
  • bizim kapı döşemesini sökerken çok fazla özenmediler, tık tık çeke çeke çıkarttılar, çünkü tırnaklar düz değil yuvarlak.
    düz olsa tırnağı bi tarafa çektirip sökülebilir ama yuvarlak olduğu için tek yolu döşemeyi direk çekmek.
    ilk birkaç sökülüşünde birşey olmaz ama zamanla tırnaklarda yıpranacaktır.
    özellikle sizinki 2004 model olmasından dolayı plastikler bizimkine göre biraz daha sertleşmiş olabilir, dikkat edin.
    benim tek endişem döşeme söküldüğü için ilerde ses çıkartmasıydı,
    ama ses çıkaracak birşey yokmuş, içerdekiler zaten sabit,
    tırnaklarda henüz yıpranmadığı için döşeme tekrar yerine tam olarak oturdu, bir sorun yoktu.
  • Ön tarafta güneş sensörünün olduğu bölümde,bozuk yollarda cızıtı şeklinde bir ses geliyor.
    Üstüne bastırınca ses gidiyor.Serviste birkaç kez izole ettiler ama ses sadece azaldı.Ama pekte rahatsız etmiyor.
    Kapılarda ise sadece aşırı derecee bastırınca garç diye bi ses geliyor.Ama yol istediği akdar bozuk olsun kesinlikle ses yok...
  • camlara film çektirmeye niyetim var.olmadı ikisini birlikte hallederim.zaten film çekince kapı içleri sökülüyor.yardımınız için teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    corsa d aux usb sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Corsa B hararet Fan sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Focus 1 ses sistemi sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sökmeden film yapanlarda var, onlara da bakın

Ahmet abi, 5 yıl boyunca üretilen bir araçta o parçadan gelen sesi nasıl geçiremiyorlar anlamıyorum :)
    birde, eğer bagaj kapağından da ses geliyorsa, o sesi de çözdük,
    bagaj mekanizmasını biraz incelersen, mekanizmanın kapak değilde kaporta bağlantısında, cam tarafında,
    boş sıkılmış bir civata var,
    bagajı kapatınca mekanizma o civatanın üstüne oturuyor, o citavanın üstüne sünger gibi birşey yapıştırınca ses kesilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: dctcagri

sökmeden film yapanlarda var, onlara da bakın

Ahmet abi, 5 yıl boyunca üretilen bir araçta o parçadan gelen sesi nasıl geçiremiyorlar anlamıyorum :)
    bagaj mekanizmasını biraz incelersen, mekanizmanın kapak değilde kaporta bağlantısında, cam tarafında,
    bagajı kapatınca mekanizma o civatanın üstüne oturuyor, o citavanın üstüne sünger gibi birşey yapıştırınca ses kesilir

Hay ağzını öpeyim Çağrı
    Yollarda bulunan sarı renkli 2-3 cm yükseklikteki hız düşür uyarıcılarından geçerken durrrrt diye ses yapıyo arkadan.Yarın hemen deidğin yere bakacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: OverDrıve

quote:

Hay ağzını öpeyim Çağrı
    Yollarda bulunan sarı renkli 2-3 cm yükseklikteki hız düşür uyarıcılarından geçerken durrrrt diye ses yapıyo arkadan.Yarın hemen deidğin yere bakacağım

seninki iyiymiş, sadece kasiste ses yapıyormuş abi,
    bizimkinde eğer asfalt bozulup yüzeyi pürüzlü olmuşsa lastikteki titremeyi direk bagaj kapağından dinliyorduk

• quote:

quote:

quote:

Hay ağzını öpeyim Çağrı

bizimkinde eğer asfalt bozulup yüzeyi pürüzlü olmuşsa lastikteki titremeyi direk bagaj kapağından dinliyorduk

Şuraya bak.,
    2004 model arabadada var,2008 model aynı arabadada var aynı sorunlar.
    Bu adamalr hiçmi araştırmamış acaba?

• bağajda sorun yok.kapılar kafamı çok bozuyor.arkadaşın 99 model passatına biniyorum arabanın kapıları parçaları vs. tık ses etmiyor.kafamı acayip bozuyor.bu işlerle ilgilenen bildiğiniz bir yer var mı.mesela sonax ziebart falan ??
  • quote:

quote:

Şuraya bak.,

bizimki 2006'ydı, ama değişen birşey olacağını sanmıyorum :)

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkry

bağajda sorun yok.kapılar kafamı çok bozuyor.arkadaşın 99 model passatına biniyorum arabanın kapıları parçaları vs. tık ses etmiyor.kafamı acayip bozuyor.bu işlerle ilgilenen bildiğiniz bir yer var mı.mesela sonax ziebart falan ??

'99 Passat'a hiç binmedim ama VW tamamen Alman olduğu için, sanki Opel'e göre parçaları daha oturaklı gibi geliyor bana,
    yani bu cümleye pek şaşırmadım :) '99 model Vectra deseydiniz şaşırabilirdim :)
    çünkü Opel başka ülkelerde de üretim yapıyor ve parça tedarikçileri de farklı farklı ülkelerden olabiliyor. Teklas Kauçuk'un Insignia'ya parça tedarik etmesi gibi.
    sonuçta VW Alman kimliğine daha çok hakim, normal böyle şeyler :)

• quote:

quote:

quote:

Şuraya bak.,

bizimki 2006'ydı, ama değişen birşey olacağını sanmıyorum :)

quote:

bağajda sorun yok.kapılar kafamı çok bozuyor.arkadaşın 99 model passatına biniyorum arabanın kapıları parçaları vs. tık ses etmiyor.kafamı acayip bozuyor.bu işlerle ilgilenen bildiğiniz bir yer var mı.mesela sonax ziebart falan ??

'99 Passat'a hiç binmedim ama VW tamamen Alman olduğu için, sanki Opel'e göre parçaları daha oturaklı gibi geliyor bana,
    yani bu cümleye pek şaşırmadım :) '99 model Vectra deseydiniz şaşırabilirdim :)
    çünkü Opel başka ülkelerde de üretim yapıyor ve parça tedarikçileri de farklı farklı ülkelerden olabiliyor. Teklas Kauçuk'un Insignia'ya parça tedarik etmesi gibi.
    sonuçta VW Alman kimliğine daha çok hakim, normal böyle şeyler :)

Vectra 2008 e kadarüretildi ya,ondan diyorum

• zamanında vectranın yerine 1.6 2004 passat da alabilirdim ama ben vectradan şaşmadım.ve eğer ses sorunu olmasaydı çok uzun süre vectrayla dvam ederdim.ama dayanamıyorum.hassas olmak kötü birşey
  • quote:

zamanında vectranın yerine 1.6 2004 passat da alabilirdim ama ben vectradan şaşmadım.ve eğer ses sorunu olmasaydı çok uzun süre vectrayla dvam ederdim.ama dayanamıyorum.hassas olmak kötü birşey

Vectra'da ben hep arkada oturuyordum.
    gezerken veya özellikle uzun yolculuklarda bagajdan gelen ses beni deli ediyordu.
    ben orayı dinledikçe c sütununa vuruyordum, bastırıyordum vs.
    1 oldu, 2 oldu artık babamda kızmaya başladı dinleyip durma diye.
    ben ehliyeti aldım, babam yavaş yavaş arka koltuğa oturmaya başladıkça sesin şiddetini o da farketti
    ondan sonra araştıra araştıra sebebini bulduk işte.

bazen dinlemeseniz bile bazı sesler kendini belli ediyor, sesi dinlemiyorsunuz,
    ama sürekli sesi duya duya farkına varıyorsunuz.

• Arkadaşlar daha önce Passat 99 model TDI, Passat 2001 model TDI, Mondeo 2006 model TDCI kullandım, şimdi ise yine aynı segmentten otomatik 1.9 dizel vectra almayı düşünüyorum, fakat her yerde aşırı dandik işcilikten, ön takımdan ve araç içinden gelen seslerden şikayetçi olanların yorumlarına bakıyorum ve açıkçası ürktüm. Acaba fikrimi değiştirsem mi? Ne diyorsunuz? Alacağım Vectra 2005 model.
  • pazarları hariç hergün 2004 1.6 düz vites vectrayla en az 150 en fazla 1200 km yol yapıyorum. asfalt ve stabilize yolda yeri geldiğinde toros muamelesi yaparak her türlü şartta test etme imkanım fazlasıyla oldu. Kapılardan, ön konsoldan ve bagajdan gelen sesler benide çok rahatsız ediyor. Ön takım ford ve ww lere göre daha hassas. Şu an ön takım bakım istiyor ve 120 üstü yolda gezerek gidiyor araç 150 den sonra çok fazla oynuyor yağmurlu havalarda uzun yolda mıcır atılmışsa ve gece yolcuğu yapıyorken araç kontrolünde sorun yaratıyor ve kontra yapmak zorunda kalabiliyorum. Bunların yanında bakımsızı bile albea clio gibi araçlardan bin kat daha iyi
  • 2007 spor kasa 45.000 KM.
    3 yıldır biniyorum, tek sıkıntım kapıları kapatırken özellikle sürücü kapısı çat diye ses gelmesi..
    Sanki toros murat kapısı kapatıyorsun. Hiç kapı fitili yokmuşçasına metal sesi.. Deli ediyor beni. 3 kere sanayiye gittim adamlar çözüm bulamadı. Kapı Fitilleri yeni nedir bu ses anlamadık..
    Tok bir lastik sesi istiyorum BMW, VW, AUDI gibi..
    Bunların hiç birisinin kapı sesi duyulmaz. Değiştirirsem zaten tek sebebim bu olacak.

Stablize yolda ses geliyordu. Bridgestone lastikleri çıkarıp attım..
    PETLAS taktım sesi kesti..

Bana göre sorunsuz bi araç benzin yağ ve suyu eksik etmedikçe gitmem demiyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.