Şimdi Ara

Vectra B Yorumlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
60
Cevap
2
Favori
65.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar vectra b almayı düşünüyoruz. Heryeri araştırdım işe yarar bilgi bulamadım. Baştan savma şeyler var. Alırken nelere dikkat etmeli, söylendiği gibi kronik sorunları var mı? 2.0 motor sıralı lpg ile ne kadar yakar? Değerli yorumlarınızı bekliyorum



  • 96 vectra b kullanıyorum. 2000 motor atiker sıralı sistem var. Şehiriçi 160-170 civarı yakıyor. Şehirler arası daha da az. Yakıt konusundaki soruna cevap vereyim dedim.
    Kronik sorunlara gelince vectra ile ben sorun yaşamadım ama ustamın dediği astralara kıyasla daha çok sorun oluyor dedi. Ama ediğim gibi henüz bi sorun yaşamadım. Düzenli bakımlarını yaptırıyorum.
    Özellikli güzel bir araba. En azından bi deneme sürüşü yaparak kontrol edebilirsin.
  • Bizde vardı 2.0 şehir içi 8lt/100km yakıyordu .Motor performansı olarak o zaman çıkanlar arasında en performanslı ve tutumlusu zaten yazdığım değere kimse inanmıyacak belki ama 2000 model passat 1.8 de var bizde fakat o 12lt civarı yakıyor.Vites oranları oldukça uzundur 3000devirde 5.viteste 128km filan yapar.
    Parçaları genelde çok kolay bulunur aksarayda her çeşidi var .süspansiyonu biraz serttir fakat çok iyi bir motor performansı var kliması çok iyidir 1.6 lar gibi yavaş yavaş soğutmaz direksiyonda olan burç bizim yollarda ses yapar birde şansına nasıl çıkar bilmem ancak elktronik bazı parçalar egzantrik sensörü ve krank devir sensörü belli zana sonra sorun çıkarar tabi bazı araçlarda.Belki herkes beyeniyor fakat yerden biraz yüksek imal edildiğinden hiç bir yere sürtmez ancak ben bunu sevmiyorum.Şehir dışında 1.6 lardan çok daha az yakarsın ve 1.6 tercih etmemeni tavsiye ederim hemde öyle 100-90 km ile gitmeden.




  • motor hacmine oranla yakıt konusunda oldukça tutumlu bir araçtır...(yakıt verilerimizi versem kimse inanmaz).. sessiz, konforlu ve malzeme kaliteside oldukça iyidir. diğer arkadaşında dediği gibi krank devir sensörü problemlidir bir kere değişen araçta bir daha problem olmaz.. bakımlarını düzenli yaptırdığın sürece uzun yıllar problemsiz binebilirsin..
  • 97 model gls var.kronik sorunları söyleyeyim sana motordan yana hiç sıkıntın olmaz.elektrik tesisatı sık sık arızalanır camları kapatmaya çalışırken bazen kendi kendine açılır.dijital gösterge çoğu kez arızalanır.özellikle rölanti regülatörü arızası meşhurdur.gerisiyle harika ve sorunsuzdur.yani yağını düzenli ekle yıllarca bin arabaya.suyu eklemeye gerek yok çünkü eksiltmez.
  • 2000 sonrası oldukça sorunsuz. 2001 1.6 vectra kullanıyorum. yeni aldım bir ayı geçti bi sürpriz yapmadı. yakıtına kimse inanmıyor (lpg li) ben de inandırmaya çalışmıyorum zaten piyasada söylendiği gibi şu tamponu değişik olanlar değil. mekanik aksamda binin üzerinde parça değişikliği yapıldığını duymuştum. vectra alacaksanız 2000 sonrası olsun bence.
  • kmsi çok alırsan batarsın ona göre
  • bizde 95 vectra a 2.0 var lpg yok uzun yolda 20 ykr civarı yakıyor.Bseriside aynı yakar zaten kasa aynı hemen hemen

    camın kapanıp tekrar açılması bir özelliktir opellerde,böyle yapılmasının nedeni kafasını cama kıstıran çocuklara karşı bir önlemdir ve çocuğun boğulmasını önler,cam bir engelle karşılaşınca geri iner ,bir ara bizdede böyle bir problem oldu ayarlanınca geçti, hatta parmağınızı koyun cam parmağınıza değince geri inecek ,unutmamak lazım -opele sahip olmak bir ayrıcalıktır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: asa1979

    bizde 95 vectra a 2.0 var lpg yok uzun yolda 20 ykr civarı yakıyor.Bseriside aynı yakar zaten kasa aynı hemen hemen

    camın kapanıp tekrar açılması bir özelliktir opellerde,böyle yapılmasının nedeni kafasını cama kıstıran çocuklara karşı bir önlemdir ve çocuğun boğulmasını önler,cam bir engelle karşılaşınca geri iner ,bir ara bizdede böyle bir problem oldu ayarlanınca geçti, hatta parmağınızı koyun cam parmağınıza değince geri inecek ,unutmamak lazım -opele sahip olmak bir ayrıcalıktır.

    BEN AVENSİS Mİ VECTRA C Mİ DERKEN 98 VECTRA ( B ) GLS (2000 motor) aldım. 13 milyar a 96 bin km de aldım. 1200 e atiker tüp alım satım masrafları derken 15 e mal oldu. Bu kriz ortamında arabaya fazla para bağlamak mantıksız geldi.

    Kesinlikle çok memnunum. Lpg fiyatları 2.04 ytl ye çıkmışken bile 16.5-17 kuruş yakıo uzun yolda. 5. vites devirlenmesi 3000 devire yakın gerçkleşiyor; buda 125-130 km hızlara denk geliyor ve en az yakıt sarfiyatını bu hızlarda veriyor ister inanın ister inanmayın.

    Parçaları diğer arabamın ( megane 2 dci 2005 model ) parçalarına ve bakım maliyetlerine göre çok ucuz. 10 yaşında bir araba ve evet iç kol tutanaklarında koltuk kumaşlarında yıpranma var fakat onun haricinde kesinlikle harika bir sürüş, ivmelenme, yakıt ekonomisi sağlıyor. Artık beni ne kamyonlar sıkıştırabiliyor nede yollar bitmek bilmiyor.




  • güle güle kullan kısmetse bende 2000 model cdx alacağım. inşallah senin kadar bende memnun olurum :)
  • bizde de 98 vectra b 2.0 gls var. bundan önce 2.5v6 cdx vardı. çok yaktığı için satmıştık. 2.0 motor uzun yolda 1.6'ya göre daha az yakıyor. gidişi de cabası
  • arkadaşlar ben hazır vectra b den konuşuyorken bir şey soracağım sizlere belki yardımınız dokunur. Şimdi benim vectranın ilk aldığımdan beri yoldan ciddi anlamda ses alma problemi vardı.

    Burdur sanayisinde bi döşemeci arkadaşa yalıtım yaptırdım iç tabana ve bagaja ona rağmen teyp kapalıyken ciddi anlamda yol sesi alıyor özellikle 80 km üstü hızlarda. Hani yeni yapılan yollarımız var ya ziftin üstüne resmen çakıl döküp silindirle eziyolar işte o yollara girdiğimde daha doğrusu artık kaçarı yok her yol öyle çok ciddi anlamda ses alıyor araba. Ciddi baş ağrısı yapıyor.

    Lastiklerim Michellin İtalya çıkışlı Energy sınıfı. Acaba onlardan mı diyorum. Bide kapı içi izolasyon lastikleri artık eskimiş onun da bi etkisi olur mu? Benim gibi problem yaşayan var mı?
  • izolasyon lastiklerini yenilemen faydalı olucak. bizde de biraz var o sorun. ama müzik son ses olunca ....
  • Teşekkür ederim.
  • 1996 model 2000 cc vectra cd var.Bakımları zamanında yapıldığında veya küçük bir ses geldiğinde yapılan kontrollerde müdahale yapılırsa uzun yıllar binersiniz ve hiçbir sorun çıkartmaz.İnsana güven verir ve uzun yola tam güvenle çıkarsınız.
  • Arkadaşlar 98 vectra 2.0 gls sahibiyim.Araç rölantideyken devir saati 1 rakamının altına iniyor, sonra biraz üstüne çıkıyor.Sanki ben hafif gaza basıyormuşum gibi.Kendi kendine oynuyor ibre.Ama motordanda hafif gaza basılmış gibi gaz sesi geliyor.Sonra birden tekrar aşağıya iniyor ibre gazı bırakmışım gibi.Normalde araç rölantide çalışırken 1000 devirin biraz altında sabit durması lazım ibrenin bildiğim kadarıyla.Bunu neden yapar.Nerede problem olabilir?Bu konuda tecrübeli arkadaşların yada en azından fikri olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.Umarım anlatabilmişimdir.Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: disgust

    Arkadaşlar 98 vectra 2.0 gls sahibiyim.Araç rölantideyken devir saati 1 rakamının altına iniyor, sonra biraz üstüne çıkıyor.Sanki ben hafif gaza basıyormuşum gibi.Kendi kendine oynuyor ibre.Ama motordanda hafif gaza basılmış gibi gaz sesi geliyor.Sonra birden tekrar aşağıya iniyor ibre gazı bırakmışım gibi.Normalde araç rölantide çalışırken 1000 devirin biraz altında sabit durması lazım ibrenin bildiğim kadarıyla.Bunu neden yapar.Nerede problem olabilir?Bu konuda tecrübeli arkadaşların yada en azından fikri olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.Umarım anlatabilmişimdir.Şimdiden teşekkürler.

    aynı sorun bendede var rölanti dengeleyicisinden yapıyor.
    orjinali sordum kendi aracıma 250 civarı dediler sanayide parçaçıdan sordum yan sanayisi 60 ytl ye bulunuyor. yan sanayi tak kullan bence araçta düzelme olacaktır.
    kolay gelsin




  • Dediğiniz parçayı sökerek üzerinde bulunan 2 adet vidayıda açarak bir tiner dolu kabın içinde 15-20 dakika kadar bekletin ve çıkarttıktan sonra kompresör hava ile iyice kurutun,birde boğaz kelebegini yine tinerli bez ile iyice temizleyin,sorununuz ortadan kalkacaktır.Siz yapamazsanız bir tamircide bunları yaptırabilirsiniz.
  • galiba vazgeçtiniz almaktan
  • bence 2.eli biraz yüksek

    2000 2001 model cd ler genelde 17 19 arası

    internette kelepir yakalan arkadaşlar burada paylaşırsa güzel olur
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.