Şimdi Ara

Ve Nvidia'nın Fermi mimarisi sahneye çıkıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hadı hayırlı olsun fermi senı beklıyoruz
  • Bir de bakıyorsunuz GTX385 filan tek gpusuyla, 5870cf den daha hızlı çıkıyormuş filan :)) Dananın kuyruğu kopar herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erai

Bir de bakıyorsunuz GTX385 filan tek gpusuyla, 5870cf den daha hızlı çıkıyormuş filan :)) Dananın kuyruğu kopar herhalde

Öyle bir performans sıçramasını henüz tarih kaydetmedi ama olursa Nvidia Mühendislerine "Helaaaaal!" diyecek ilk kişi ben olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mamad

quote:

Orijinalden alıntı: Erai

Bir de bakıyorsunuz GTX385 filan tek gpusuyla, 5870cf den daha hızlı çıkıyormuş filan :)) Dananın kuyruğu kopar herhalde

Öyle bir performans sıçramasını henüz tarih kaydetmedi ama olursa Nvidia Mühendislerine "Helaaaaal!" diyecek ilk kişi ben olurum.

Aslında bu kadar bekleyişten sonra sonuç bu olmalı. Bu kadar beklemek yüzünden karttan beklentimiz çoğaldı haliyle....
    Bu kart kazara 5870'i geçemezse esas o zaman dananın kuyruğu kopar.

• @coksakinol

Bana kalırsa bu kadar bekleyişten sonra kartlar beklenenin altında çıkabilir. Sonuçta anormal gecikme.
  • beklenenın altında kesinlikle çıkmaz çünkü rekabette herkes birbirine fark atmak ister
  • Herkes herşeyi ister, ama her zaman elde edemez
  • yeni mimari verimli olursa gercekten beklentilerin ustunde bir performans segileyeceğine inanıyorum..
  • bu meret fermi ekran kartları directx 11 destekli ve 3D özelliklimi acaba
  • 2. revizyona gidildi kartlarda. Umarım sorunlar çözülmüştür, yoksa nVidia'nın çok canı yanar bu sene.
  • Çıksında görelim boyunu posunu
  • Canavar gibi ekran kartı anlamında ilk tanıştığım kart ATI 9800XT idi.O yüzden ATI'ye karşı bir sempatim var ve yaptıklarını takdir ediyorum.. Ama her zaman iyi olanın yanındayım. Şu anki fikrim ise NVIDIA nın bir an önce yeni seriyi çıkarmasıdır. Çünkü bizim kartla olduğu kadar fiyatlarıyla da işimiz var. Fiyat / Performans anlamında rekabet her zaman iyidir. Gecikme olduğu müddetçe 58XX serisinin fiyatları inmeyecek belli. O zaman haydi NVIDIA. Rakibini sahada yalnız bırakma diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coksakinol -- 13 Kasım 2009; 11:57:26 >
  • @coksakinol
    doğru bir yorum olmuşama ben hep atinin performans olarak bir miktar önde veya başa baş olmalarını tercih ederim rekabet açısından.çünkü atinin daha iyi yarışabilmesi için bu şart. pazar payı , mali durum vs. nedenleriyle.
  • hangi firma böyle geç çıkarsa yeni ürününü hep sorun olduğundan yada rakibinden geri kaldığı için olmuştur.. bence fermi öyle ahım şahım birşey olmayacak gibi yoksa şimdiye değin öyle bir havayla çıkarmışlardı ki... hep öyle olmadımı şimdiye kadar???
  • karamanın koyunu misali gibi
  • iyi de tesladan bize ne?nvidia kartın oyun performansını ne zaman gösterecek bize millet onu bekliyor kart bile almıyor...
  • ben aldım 5870 i benim nvidianın keyfini bekleyecek halim kalmadı zaten pahalı olacak kartları o nedenle en iyisi bence fazla beklemeyin ben fermininn çok büyük farkla geleceğini düşünmüyorum
  • İlk maket gösterisinde de oyun performansı hakkında bilgi yoktu. Oyunlarda neler yapabileceğine değinilmemiş, DX11 vs. den bahsedilmemişti.

Bu rekabet ortamında;
    üstelik yalan dolan da işin içine katarak, sözcüleri fudzilla vs. ile en kötü ihtimal Aralık başı çıkacak haberleriyle veya bizzat CEO'ların maket karta "this is fermi" demesiyle;
    elinden gelen herşeyi yapmaya çalışan nVidia, çıkaracağı kartının oyun performansına cidden güvense
    bu konuda hiç sessiz kalırmıydı?

Kesin olmasa da oyun başarımı noktasında bir sıkıntı olabilir. Kartlar maaliyeti ve performansıyla 5800 serisine karşı ciddi rekabet oluşturamayabilir.

Tarih olarak da 5970'in çıkış tarihine denk gelmesi de nVidia'nın ne kadar rekabet edebildiğini gösteriyor. Tesla slaytları ile yarışacak herhalde 5970 ile.

Dananın kuyruğunun kopması için kartların piyasaya çıkması gerekiyor. Yoksa maket kartlarla, slayt gösterileriyle Crysis çalışmaz bizim bilgisayarlarda.

• Valla rakamlarla sabit kimin grafik işlemcisinin daha kuvvetli olduğu Yazmiycam bir daha silemesinler diye Gpgpu felan hayal olmasın, birilerinden önce başkaları çıkarabilir ekran kartlı işletim sistemini DEMEDİ DEMEYİN
  • quote:

Orijinalden alıntı: adacay

İlk maket gösterisinde de oyun performansı hakkında bilgi yoktu. Oyunlarda neler yapabileceğine değinilmemiş, DX11 vs. den bahsedilmemişti.

Bu rekabet ortamında;
    üstelik yalan dolan da işin içine katarak, sözcüleri fudzilla vs. ile en kötü ihtimal Aralık başı çıkacak haberleriyle veya bizzat CEO'ların maket karta "this is fermi" demesiyle;
    elinden gelen herşeyi yapmaya çalışan nVidia, çıkaracağı kartının oyun performansına cidden güvense
    bu konuda hiç sessiz kalırmıydı?

Kesin olmasa da oyun başarımı noktasında bir sıkıntı olabilir. Kartlar maaliyeti ve performansıyla 5800 serisine karşı ciddi rekabet oluşturamayabilir.

Tarih olarak da 5970'in çıkış tarihine denk gelmesi de nVidia'nın ne kadar rekabet edebildiğini gösteriyor. Tesla slaytları ile yarışacak herhalde 5970 ile.

Dananın kuyruğunun kopması için kartların piyasaya çıkması gerekiyor. Yoksa maket kartlarla, slayt gösterileriyle Crysis çalışmaz bizim bilgisayarlarda.

Durumun güzel bir özeti.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.