Şimdi Ara

vdsl2'ye geçen oldu mu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
4.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • @mechanar

    Evet güzel değerler, tabi ne kadar uzun sürer orası meçhul. Ben 4 Mbit hattımda en fazla 380 falan gördüm.
    Bu arada TürkTelekom bizim bu yakınlarda bir arsa satın almış. Gayet büyük bir arsa. Sanırım uzakta kalan yerlerin hız düşüşünü engellemeye çalışıyorlar. Arsadaki yazıyı görünce sevindim bir an.
  • azmıs ben 470 goruyrum sevgılı kardesım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mafaky


    quote:

    Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

    ADSL ile aynı.

    VDSL2 yi şöyle tanımlayayım size.
    Sadece türkiye içinde 32 mbit lik verilebilen bantgenişliği. Yurtdışına hızınız, eğer 4 mbit gibi bir bağlantınız var da 2500 kbps kullanaibliyorsanız bu değer aynı kalır. Ama 3500 civarı ise bu değer yaklaşık 28000 e kadar çıkabilir. Pingleriniz aynı kalır.
    Olay şu ki mesela ben santrale pingim 7 ms. İzmir-İstanbul arası 9-10 ms.
    Benim istanbulda 10 ms den düşük ping atmam imkansız çünkü fiberoptik bağlantıyla o hız.
    Benim adsl bağlantımda ise istanbula ping sürem 16-17 ms.
    Şimdi VDSL2 olur da saha kutusunda DSLAM'i olursa, santrale pingim 1-2 ms düşebilir max.
    Bu da istanbul pingimi 10-12 ms yapar.
    Zaten bağlantı için mevcut yurtdışı çıkışı aynı... Değişen pek birşey olmuyor.

    Upload olayı için tekrar söylüyorum tüm dünyada böyle kişisel, ev kullanıcısna sunulan bağlantıların upload hızı düşük olur. Yani Almanya'ya gitseniz de ayda 60-70€ ya alabileceğiniz max. upload 1-2 mbit civarı olur, ha download hızınız çok daha üstünde olur. Ona lafım yok, ama tüm dünya böyle...


    1) Yukarıda herhalde 2.800 kbps'ye kadar çıkabilir demek istemişsiniz; 28.000 değil !
    2) Yukarıda yazdıklarınızdan anladığım:
    a) Eğer ki yurt dışı kaynaklardan DL yapıyorsanız, VDSL2'nin 16 veya 32 mbps'lik hızının size fazlaca bir faydası olmayacaktır.
    b) Sadece yurt içi data aktarımında (yakın tarihlerde servise konulacağı söylenen IPTV gibi uygulamalarda...) VDSL2'nin, ADSL'ye göre fazla olan bant genişliği kullanılabilecektir.

    Doğru mu?

    Peki, bir de şunu sorayım: Bu adamlar (Türk Telekom) adsl2+ hiç devreye sokmayacaklar mı? İsterlerse, pekçok yerde santral-sahra kutusu arasına fiber döşeyip, son 500-1.000 metreyi (sahra kutusu-abone arası) yine bakır bırakıp bu şekilde yenilenmiş bir şebeke üzerinden adsl2+ çalıştırabilirler, buradan da IPTV verebilirler gibime geliyor.

    Halbuki şimdi yaptıkları uygulamada santral-sahra kutuları arasında yine fiber kablo çekiyorlar, sahra kutuları değişiyor ("pizza-box'lu" yani içinde VDSL2 uyumlu DSLAM'lar olan daha büyük sahra kutuları konuyor mevcutların yerine), yeni sahra kutuları ile abone arası yine bakır hat kalıyor. Buna karşılık 16 veya 32 mbps'lik VDSL2 veriliyor; daha fazla bir ücrete ve kullanıcı modemini değiştirmek zorunda falan da kalmış oluyor. Peki bu kullanıcı eğer sıkı DL'ci değilse (zaten olsa da tüm bantgenişliğini DL için kullanamayacak -- yukarıdaki bilgilendirmeye göre) ve de IPTV abonesi de olmayacaksa (ki eminim IPTV ek bir ücretlendirmeye tabi tutulacak, bir de aboneye IPTV için settop box da verilecek veya satılacak...) bu VDSL2'yi ne için ortaya çıkardılar? Kimin nesine yarayacak? Sadece yurt içi serverlardan 2048/4096 kbps yerine (teorik ve yaklaşık olarak) 16/32 mbps'lik aktarım yapmaya mı yarayacak?


    yok bağlantı 32000 kbps=32 mbps veriliyor ya teorik olarak 28mbps=28000kbps verilebilinir diyorum.
    a) kısmen doğru değil, mesela bazen almanya çıkışları kötü oluyor fakat hollanda çıkışı boş oluyor yine de almanya sunucusuna bağlanıcaksanız hollanda üzerinden değil almanya üzerinden çıkarıyor... Ki bence telekomun en büyük sorunu bu, düzgün load balancing sistemi olmaması, işte bu yüzden yurtdışı kötü diye düşünüyorum. Yani sürekli değil. Mesela 2000 ytl ödediğiniz 10 mbit lik metro ethernette de saat 12:30 da(hafta içi) almanya ya 5 mbit ile hız testi yapabiliyorsunuz. Ama amsterdam olursa 7-8 mbit e çıkabiliyor çünkü bizim ülkemizde genelde hollanda ile çok bi bağlantımız olmadığından hat biraz boş oluyor... Ama stabil değil. Asıl sorun bu.
    Önceden de dedim bu forumda. ADSL2+ destekli modem kaynıyor fakat telekom yurtdışı kaynaklı bir firma olduğundan yurtdışına para akınca, telekom seviniyor. Üstelik anlaşmalı modem sattığı için kara geçiyor. Zaten ADSL2+ da 24 mbps alınan yerde(forumdan bir arkadaşa 25 mbit verilebildiği söylenmiş mesela) bu şahıs VDSL2 alırsa 25 mbps bağlanabilcek, eğer ADSL2+ sunulsaydı 24 Mbps alabilcekti...

    Aslında ADSL2+ ya tk ya bir dilekçe yazarak telekomu zorunlu hale getirebiliriz. Ben şimdi TK ya yazıcam bir tane bununla da ilgili bir konu açacağım.




  • Merhabalar. ADSL2 vermemeleri büyük bir saçmalık gerçekten de. Sanırsam bunun arkasında yeni cihaz satmaktan da öte nedenler var. Yabancı bir forumda şunu okudum

    -ADSL2+ lacks many IPTV friendly features such as native ethernet framing (no AAL5, thereby eliminating substantial overhead for IPTV streams), mixed fast and interleave paths, better impulse noise protection and greater spectral freedom.
    -The goal is to have a triple play with internet and IPTV over one connection using one port and modem/router. This would be impossible to achieve with ADSL2+ and anything more than 1 TV stream (which wouldn't sell very well).

    Çok özet bir çeviriyle ADSL2 ile IPTV verimli bir şekilde sunulamıyor.
    Telekom gelecekte televizyon piyasasına girebilmek için VDSL2'e yönelmiş gözüküyor. (Ve biz müşterileri de yönlendiriyor)
    Ancak gene de Thisisanightmare adlı arkadaşa katılmamak elde değil. Sonuçta bir çok insan için IPTV bir şey ifade etmeyebilir. Mevcut altyapı izin veriyorsa da insanlar ellerindeki modemlerle ADSL2 kullanabilmeliler.




  • Amaç triple play deniyor.
    triple play ne?
    telefon-tv-internet
    zaten telefonu zorunlu olarak fiziksel hatta alıyoruz.
    televizyon konusu ayrı bir muamma, yayın kalitesine göre değişir. 10 Mbit lik bir stream uygularlarsa ADSL2+ ya yeter. Sorun şu ki 24 ile 32 mbps arasında teorik olarak 8, gerçek olarak yaklaşık 6 mbit fark var.
    Bu 6 mbit pek fazla birşey ifade etmez.
    Yurtdışı gibi her apartmana fiber ile girmeleri gerekir, eğer düzgün bir bw sağlayacaklarsa...
  • peki fransada free şirketi TV yayınlarını nasıl kendisinin freebox donanımı ile verebiliyor adsl2 uzerinden ayrıca thisisanightmare avrupada vdsl olmaksızın 10mbit ve üzeri hızlar muhtemelen konutlara yakın olan saha dslamları vasıtasıyla veriliyor herhalde ayrıca onceden bahsettigim gibi dslamlardan evlere giden bakır kablolarda bakımlı ve olması gerektiği gibi olmalıkı kayıplar fazla olmuyor asıl türkiyede ele alınması gereken başka bir konuda dslamlardan saha dolaplarına oradanda bizim evlerimize kadar gelen kabloların niteliği...
  • Arkadaşlar bildiğim kadarıyla ADSL2+ IPTV ye uygun bir bağlantı türü değildir şöyleki, VDSL2 de aynı hat üzerinden hem internet hemde IPTV ayrı bir şekilde verilebilir ve VDSL2 modemler bunu desteklemektedir. ADSL2+ de ise bunu yapabilmek için modemin QoS ile bunu birbirinden düzgün bir şekilde ayırabilmesi lazım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.