Şimdi Ara

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] (226. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.620
Cevap
53
Favori
213.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O zaman max 65 mbps download var upload da max 12 alabilir miyim acaba hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Zaten 60 sayılır hiç ellemeyin stabilite bozulmaması için hatların yoğun olan zaman diliminde problem çıkartabilir.

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Hat - sinyal zayıflamanız yükselen seyir gösteriyor.

Kablo değişimi fayda sağlayabilir. Upload 15 alır.Upload hız profili güncellemesi için kayıt açın. Olmaz derse bastırın, yoksa farklı firmaya geçeceğim deyin. Çok sert başlamayın, önce yumuşak sertlikten başlayarak arttırın siteminizi.VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] 

• Teşekkürler hocam. Şehir dışında olduğumdan pek test etme şansı bulamadım. Kablosuz olarak speedtestte 30-40 mbps arası dalgalanıyor. Kablosuzun sebebi muhtemelen modemin wifi performansıdır da kablolu değerlerde beklentinin altında. 60-65 arası görmüştüm en son.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Teşekkürler hocam

Tesisatta ek falan var, parazit yapabilecek unsurları temizleyin mümkünse tek parça kablo olsun ankastreden modeme kadar. Çekin Cat6 hat zayıflaması düşer, şu an çok yüksek normal değil. Santral sabitlemiş SNR düşük stabilite bozulur diye. Upload 15-16 mbit civarına çıkar o zaman.

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]

Merhabalar,

Ankastre kutusundan modeme doğrudan hat (kalitesiz cat5) mevcut ancak snr margin düşmesi ve sonrasında kopmalar yaşıyorum.

Kopma olmaması için 9db snr değer ayarlıyorum 48mbps düşüyor hızım. (görselde 8db temel değer ayarlı)

Daha kaliteli yeni bakır hat çeksem düzelme söz konusu olur mu? Yoksa bu değerler ile yola devam mı?

Ayrıca kaliteli dsl hat için kablo önerisinde bulunursanız sevinirim. 

Fikirlerini paylaşan herkese şimdiden teşekkürler.

• Cmd_ C kullanıcısına yanıt

Ufak bi kablo kesiti ile direk ankastreden ölçüm yap en mantıklı o şekil olur ama çokta mucizevi bir şey çıkacağını zannetmiyorum.

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • İyi akşamlar üstadlar bu değerler nasıl, en fazla kaç alırım indirme ve yüklemede. Bir de neden bu kadar çok paket hatası var

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Telekom zyxel ax1800 olarak yazıyor üstünde ama içinde dx3300.
    Değerler resimde yorumlar mısınız tesekkurler

• güncel değerlerim yorumlar mısınız herhangi bir kopma yaşamadım

• Merhaba iyi günler dilerim 16megabit internetten yıllar sonra anca 24 megabite yeni geçebildim sizce hat değerlerim nasıl 50 megabit gösteriyor gibi hat değerlerim upload değerim düşük gibi yoksa 24 megabit aldığım içinmi böyle sizce üst paketlere geçebilirmiyim hattım herhangi bir sorun yaratırmı kopma vs hat değerlerimi yorumlayabilirmisiniz teşekkürler.

ev içi tesisat yenilemek fark ettirirmi bu değerler kötümü acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jxLs -- 6 Mart 2025; 7:12:8 >

• jxLs J kullanıcısına yanıt

hat zayıflama yaklaşık olarak 17 dB görünüyor. Santrale yani o telekomun beyaz dolabına uzaklığınız ne kadar? Eğer 100 metre altındaysa tesisatı yenilemek hızı artırabilir. Ama eğer 100 metre üzerindeyse bu değerler normal sanırım.

Tek parça, kaliteli kablo belki hat zyf. nı düşürür, snr yi artırır. 50 olmasa bile, 35 belki. Deneyerek, tecrübe etmeniz lazım, garantisi yok.

Bu iç hatla mı ilgilidir? Alt kattada aynı durum yaşanıyor gerçi. Gelen kişi ankastre çok eski dedi ama. Fiber için müdürlüğe gidilecek vs. Saçma sapan işler.

||PS5||
  • lextor L kullanıcısına yanıt
    fibere geçmeden bu vdsl ile uğraşıp durursun, eğer vdsl kutusundan uzaksan yandın hiç düşümü olur modem kendini resetler günde iki üç kere..
    hocam dilekçe yaz bağlı olduğun bölge müdürlüğüne fiber istiyorum de, onlar yatırım planında yok desede sen devamlı dilekçe ver..
    iki sene oldu fibere geçeli 100 mbps kullanıyorum hiç modemin reset attığını hatırlamıyorum tek çözüm fiber yada vdsl kullanıyorsan vdsl kutusu size en çok yakın olsun ki hızın snr değerin iyi olsun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Santral uzaklığını diyorsun herhalde. 86 metre. Diğer ankastre kutusu dedikleri kutuyu diyorsan kablo beş metre falandır.

Üç dört yıldır vaziyet bu aslında. Özellikle evden çalışırken mahvoluyorum. Sürekli bağlantı kopuyor. Haftaya müdürlüğe gideceğim. Cumartesi açık sanırım. Böyle saçma iş olamaz.

Türknetin ağzını zaten bıçak açmıyor arka sokakta giafiber çekildi getirin diyoruz umursamıyorlar. Türk Telekom 1980 lerden kalma yöntemlerle altyapı getiriyor. Son üç dört aydır iş çığırından çıktı bende. Ya kardeşim parasını verelim şu kabloyu getirin ya.

Instagram da onun bunun orasına burasına bakmak için internet kullanmıyorum.

||PS5||
  • 
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.