< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 30 Ocak 2018; 14:21:56 > |
Vdsl 30a Profil kullanan varmı?

-
-
Türkiye de vectoring teknolojisi var mıydı ya ? Ben de merak ettim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Saha dolabının 30a desteklememe ihtimali var. -
telekomünikasyon şirketlerinde çalışanların %100 ü torpillen girmiştir işlen zeka orantısı arasında baya fark var bu soruyu öyle anladığına göre 30a cok nadir yok denilecek kadar az senin için pek önemide yok nasıl olsa 50 mbit kullanıcısın 30a yı onlara anlatmak duvara anlatmaktan farksız. -
quote:
Orijinalden alıntı: ULTILIX
Saha dolabının 30a desteklememe ihtimali var.
Hocam googleda vectoring araştırır iken türk telekomla ilgili şu haberi gördüm o sebepten ümitlenmiştim, saha dolabında 2011 değilde 2013 yazınca herhalde vardır diye;
tom's hardware guide - türkiye
Türk Telekom VDSL2 Vectoring Teknolojisi İle 100 Mbps İnternet Sunacakhttps://thgtr.com/turk-telekom-vdsl2-vectoring-teknolojisi-ile-100-mbps-internet-sunacak
-
quote:
Orijinalden alıntı: AMC
telekomünikasyon şirketlerinde çalışanların %100 ü torpillen girmiştir işlen zeka orantısı arasında baya fark var bu soruyu öyle anladığına göre 30a cok nadir yok denilecek kadar az senin için pek önemide yok nasıl olsa 50 mbit kullanıcısın 30a yı onlara anlatmak duvara anlatmaktan farksız.
Daha bugüne kadar telefonla bir problemi çözdüklerine şahit olmadım kaldıki sıradan müşteri temsilcisi değil santral görevlisi idi konuştuğum eleman, telekom boş yere maaş ödüyor desem kul hakkına girmiş sayılmam...
Konuya gelecek olursak evet hocam ben hız amaçlı değilde kalite amaçlı 30a profiline geçmek istemiştim, çünkü söylenenlere göre 30a profili bağlantıdaki parazitleri azalttığı için akşam vakitlerindeki hız yavaşlamasını önlediğini söylemişler. Bir nebze olsa bile kâr kârdır diyerekten..
-
30a profilde vectoring uygulaması teknik olarak yok. Vectoring 17a ve 35b profillerinde uygulanıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Türkiyede vectoring aktif değil. Bundan dolayı modemin vectoring desteklemesinin bir avantajı şuan için yok.
Anladım hocam sonunda net bir bilgiye sayenizde ulaştım teşekkür ederim -
Telekom şu an 100 mbps hızını 17a üzerinden mi veriyor VDSL2 ile? 30a kullanan ev kullanıcısı yok mu?
Müşteri temsilcilerinin cehaleti yine şaşırtmadı ilk mesajda bahsedilen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hizmeti nasıl aldığınızın bir önemli yok, bütün VDSL kullanıcıları 17a profili ile bağlanıyor. Saha dolapları 30a'yı hatta bir kısmı 35b'yi de destekliyor ancak o profilleri gerektirecek bir paket satılmadığı için kullanım dışılar. -
17a malesef hocam. -
3 sene önce koyulan kabinde(tip6) boş vdsl port yok. eski adsl portları doldurmuşlar içine.
17a olsun bizim olsun.
100 yerine 75 veya 50mbps alalım :)
g.fast ne oldu acaba ? -
Saha dolabı binanın içindede olsa ne yazzıkkı 30a ve 35b hizmeti yok. 17a ile 30a aynı kablo üzerinden çalıştığında birbirini etkiliyor diye biliyorum. Önce o dslam üzerindeki tüm portlarını 30a ve üzeri hale gelmesi ve kullanıcıların modellerinde değişmes gerekli birde uzaklık olayı giriyor tüm kullanıcılar 30a vermeleri için kablo uzaklığı ve kalitesinin de yeterli olması gerekli. Türknet yapa üzerinden sadece 17a veriyor emin olun 30a ve üstü cihazlar kullanıyorlardır. Ama hatlarda parazit olacağı için veremiyorlar. Birde 35b 17a ile birlikte çalışabilir diye duymuştum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triac3 -- 17 Mayıs 2019; 3:48:17 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
100 mbps paketler için bile 17a kullanıyor gördüğüm kadarıyla. 30a alan var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: programmer_onur
100 mbps paketler için bile 17a kullanıyor gördüğüm kadarıyla. 30a alan var mı?30 a bile eskidi artık geçiş olursa 35b yapılır ama yakın gelecekte zor türk telekom kabinleri yenilerse yada yeni olanları açarsa hiç sanmıyorum çünkü 35b de mesafe olayı var.
35a türknet de bir ara görülmüş deniyor@TurkNet Destek bilgi verebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 30 Ocak 2021; 20:54:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben görmedim hocam. -
quote:
Orijinalden alıntı: NewsTR30 a bile eskidi artık geçiş olursa 35b yapılır ama yakın gelecekte zor türk telekom kabinleri yenilerse yada yeni olanları açarsa hiç sanmıyorum çünkü 35b de mesafe olayı var.
35a türknet de bir ara görülmüş deniyor@TurkNet Destek bilgi verebilir.
Alıntıları Gösterdsl-ac88u ile alınmıştı diye hatırlıyorum o değerl.
35b destekli modem yok zaten kimsede :)
turknetin verdiği zyxel vmg8623 var en yaygın
-
Sinan kurmuş 35b profilini denediklerini ama yeterince performans alamadıklarını söylemişti o yüzden tamamen fibere yöneldiler sanırım 35b ile uğraşacaklarını sanmıyorum.
Benzer içerikler
- türk telekom altyapı çalışması ne kadar sürer
- fiber altyapı başvurusu
- modemden ses gelmesi
- paket kaybı testi
- dsl bağlantısı yok
- türk telekom superbox
- bilgisayar internete bağlanmıyor
- ağda kayıtlı değil ne demek
- statik ip
- kapanan hat nasıl açılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X