Şimdi Ara

Vdsl 2 mesafaye gore hizlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
10.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Köy santraline de mi bakır hat çekilmiş. Aslında şaşırtıcı gelebilir ama köyler fiber kpnisnda direkt santrale bağlı olan yerleden daha avanyajlı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar avrupada vdsl bonding ve vectoring kullaniyorlar.birde almanya gibi ulkelerde isdn uzerinden veriliyor.buda tabi kaliteyi etkiliyor.Turkiye de ki profili bilmiyorum sanirsam 17a ama bunlar avrupada 30a falan kullaniyor.ondan bunlar iste.turk telekomda vdsl vectoring e baslicak yakin zamanda.mesela koylerde wimax veriyormus turktelekom yeni duydum bunu.arastirmak lazim.sayfasinda da var.

• mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam bendeki superonline kendi fiberi eve kadar geliyor (FTTH) ve 1000 mbit bile alabilirsiniz diyorlar. Benim anlamadığım superonline kendi fiberini verirken VDSL yerine başka bir teknoloji mi kullanıyor ? Çünkü modemde VDSL yazmıyor ve hiçbir sokakta yada yakınlarda superonline ait DSLAM dolabı falan rastlamadım bunlar interneti hangi yöntemle sağlıyor çözemedim ?

Fakat anladığım kadarıyla superonline daha sağlıklı sistem inşa ediyor aynısını neden TT yapmıyorda mesafelerle falan uğraşıyor ?

• Vdsl kabinlere kadar ordan evlere kadar olan kisim bakir kablolar yani fttc yada fttn cakma fiber.asil fiber ftth olandir dairenize kadar olan ttnet de de var bu sistem.ama.cok.az yerde genelde bir alti olan fttb kullanilir buda iki cesittir gpon ve t11 sistemi fttb t11 bina altina kadar fiber dolap gelir burdan dairelere adsl telefon kablosuyla cekilir ama.fttb gpon ise yine bina altina kadar fiber orda dairelere cat6 kablo cekilir bu sistemler. Hem soloda hem ttnette var ftth 1000mbps ye kadar destekleyebilir cok azdir kullanimi

• Avrupa'ya göre sabit mesafelerde hız bizde düşüyor.Avrupa VDSL'de Vectoring denilen bir sistem kullanıyor.Bu teknoloji Telefon Kablosundaki gürültüyü engelliyor.

Detaylar:

• Turk telekom o.sistemi 2010 da duyurmustu hele once bir 30a sistemini bir oturtsun o.sonraki.is

• 30a sistemine bu saatten sonra geçmenin hiçbir avantajı yok. 30a profil eski bir vdsl tekniği ve artık avrupa ve gelişmiş ülkelerde terkediliyor bu profil. Vdsl2 de kilit teknoloji vectoring dir. Bu teknikle hatların birbirine enterferans yaparak parazit oluşturmasının önüne geçilebiliyor. Bu işlem için dslam larda PS3 konsolun işlem kapasitesine eşdeğer işlemci konularak hatların dinamik olarak frekans modülasyonları yapılıyor. Bu sayede daha uzun mesafelerde yüksek hızlar alınabiliyor. Vdsl2 vectoring 17a profilde(17MHz) 700-800 metrede 100Mbps alınabiliyor. Şu an 17a profil bile ikinci plana düşmeye başladı. En son çıkan teknoloji VDSL2 35b SuperVectoring AnnexQ profildir. Almanya ve İtalya gibi ülkeler bu profile geçeceklerini açıkladılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Santrale fiber gidiyormuş hocam santralden sonrası bakır.

• GoldenParsTR kullanıcısına yanıt
    Santrale bakır hat geliyorsa sizin 16 Mbps'in üstünde hız almanız mümkün değil. Çünkü VDSL kartlar bakır hatlarla çalışmıyor, eğer yüksek hız alıyorsanız santrale fiber geliyor demektir. Bakır hat en fazla 320 - 350 Mbps veri taşır, bu veride 2 - 3 km sonra zaten 250 - 270 Mbps'e düşer. Hele ana omurgaya 10 km filan varsa omurgaya ulaşana kadar hız 100 Mbps'e kadar düşer.
    Santrale fiber gidiyormuş hocam zaten 450 megabit verı baska sekılde tasınamaz santralden sonra köye bakır ile dagılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldenParsTR

Santrale fiber gidiyormuş hocam zaten 450 megabit verı baska sekılde tasınamaz santralden sonra köye bakır ile dagılıyor.

Genelde köylerde öyle oluyor. Köydeki abone potansiyeline göre santrale verilen hızı artırabiliyorlar.
    Tek bakır hatla 450 Mbps taşınmasada iki bakır hat ile taşınabilir ama çok veri kaybettiği için ideal değil. Ancak hala bazı yerlerde ne yazık ki taşımaya çalışıyorlar.

9 10 ay once santralde problem oluşmuştu 150 megabitte calışmaya baslamış çok kötü bi durumdu butun koy 250 ms pingle ve aşırı düşük hızla ınternete giriyordu.

• Adsl sinyali ile hipernet sinyali aynı olmuyor. Daha önce adsl de 6mbit zor alırken vdsl2 ye geçince 35 mbit aldım. Hatta modemde ulaşılabilir hız 135 mbit yazıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 1200 m uzaklıktayım. 16 mbit stabil çalışmıyor. Kopma oluyor. Yaklaşık iki yıldır sorunsuz sıkıntısız stabil 16 mbit kullandım. Ne olduysa şu an kullanamıyorum. Sürekli kopma yaşıyorum. Ne dersiniz bu duruma.

Vdsl 2 mesafaye gore hizlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

30a sistemine bu saatten sonra geçmenin hiçbir avantajı yok. 30a profil eski bir vdsl tekniği ve artık avrupa ve gelişmiş ülkelerde terkediliyor bu profil. Vdsl2 de kilit teknoloji vectoring dir. Bu teknikle hatların birbirine enterferans yaparak parazit oluşturmasının önüne geçilebiliyor. Bu işlem için dslam larda PS3 konsolun işlem kapasitesine eşdeğer işlemci konularak hatların dinamik olarak frekans modülasyonları yapılıyor. Bu sayede daha uzun mesafelerde yüksek hızlar alınabiliyor. Vdsl2 vectoring 17a profilde(17MHz) 700-800 metrede 100Mbps alınabiliyor. Şu an 17a profil bile ikinci plana düşmeye başladı. En son çıkan teknoloji VDSL2 35b SuperVectoring AnnexQ profildir. Almanya ve İtalya gibi ülkeler bu profile geçeceklerini açıkladılar.

piyasaki vdsl2 modemler destekliyor mu bu teknolojileri ?

örneğin bende 5650v3 ve w9980 var.
    geçen sene zyxel kullanıyordum.genel müdürlükten gelen vdsl sinyali 17a dı.
    airtieste göremedim hangi profil olduğunu

• Ben TT nin sitesinde kapsama haritasında bölgemde VDSL altyapısı olduğunu öğrendim.Hat değerlerim aşağıda.Müşteri hizmetlerini aradığımda 50 mbit e kadar hız alabilirsiniz dedi.Altyapı kalitesini aşağıdaki ADSL kalitesine bakarak yorumlayabilir miyiz?. TT nin koyduğu dolaba çok yakınım.

• Vdsl 2 mesafaye gore hizlar

Merhaba arkadaşlar, herkese iyi bayramlar.

VDSL ANNEX B modundan şuan aktif olarak 12 aydır kullanmaya devam ediyorum.
    VDSL profilim 17A

VDSL OLDUĞU İÇİN : PTM Mode

Maksimum alınabilecek download hız değeri ; Modem'de 112 Mbps
    Saha ekibinde gözüken: Resimde

Yükleme hızı ( Upload ) : 51 Mbps / TTNET 2000 Mbps geçirtmiyor , anca TTnet Roket uygulamasın'da 4 MBPS Yapıyor 24 hours / 24 saatte

SNR MARGİN DEĞERLERİM: 30 db , yani hat kalitesi mükemmel

Actual INP : 0
    DELAY: 0

Bu değerlerim harika.

Abdulvahap Vaizoğlu

SAHA OPERASYONLARI TEKNİK PERSONELİ
    MALATYA İL MÜDÜRLÜĞÜ (TİP-2)
    ANADOLU MERKEZ-II BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

• quote:

Orijinalden alıntı: Gencbeyiin

Merhaba arkadaşlar, herkese iyi bayramlar.

VDSL ANNEX B modundan şuan aktif olarak 12 aydır kullanmaya devam ediyorum.
    VDSL profilim 17A

VDSL OLDUĞU İÇİN : PTM Mode

Maksimum alınabilecek download hız değeri ; Modem'de 112 Mbps
    Saha ekibinde gözüken: Resimde

Yükleme hızı ( Upload ) : 51 Mbps / TTNET 2000 Mbps geçirtmiyor , anca TTnet Roket uygulamasın'da 4 MBPS Yapıyor 24 hours / 24 saatte

SNR MARGİN DEĞERLERİM: 30 db , yani hat kalitesi mükemmel

Actual INP : 0
    DELAY: 0

Bu değerlerim harika.

Abdulvahap Vaizoğlu

SAHA OPERASYONLARI TEKNİK PERSONELİ
    MALATYA İL MÜDÜRLÜĞÜ (TİP-2)
    ANADOLU MERKEZ-II BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

Hala SNR durumunu ve hat zayıflaması meselesini düzeltmemişler. Benim hat santralde SNR değerleri 4.6, modemde de 5.3. Yani bu durum hat kalitesine göre değişiyor, bu yüzden bazı kişilere yüksek hız tanımlanmıyor.

Hat zayıflaması da yanlış ölçülüyor. Örneğin ben santrale 1 km mesafede olmama rağmen bakır hatta çok ek olduğu için hat zayıflamam 29. Bu yüzden hat zayıflaması yerine santral mesafesi yazsa daha iyi. Bu konuyu çalışırken üstlerime iletmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

30a sistemine bu saatten sonra geçmenin hiçbir avantajı yok. 30a profil eski bir vdsl tekniği ve artık avrupa ve gelişmiş ülkelerde terkediliyor bu profil. Vdsl2 de kilit teknoloji vectoring dir. Bu teknikle hatların birbirine enterferans yaparak parazit oluşturmasının önüne geçilebiliyor. Bu işlem için dslam larda PS3 konsolun işlem kapasitesine eşdeğer işlemci konularak hatların dinamik olarak frekans modülasyonları yapılıyor. Bu sayede daha uzun mesafelerde yüksek hızlar alınabiliyor. Vdsl2 vectoring 17a profilde(17MHz) 700-800 metrede 100Mbps alınabiliyor. Şu an 17a profil bile ikinci plana düşmeye başladı. En son çıkan teknoloji VDSL2 35b SuperVectoring AnnexQ profildir. Almanya ve İtalya gibi ülkeler bu profile geçeceklerini açıkladılar.

piyasaki vdsl2 modemler destekliyor mu bu teknolojileri ?

örneğin bende 5650v3 ve w9980 var.
    geçen sene zyxel kullanıyordum.genel müdürlükten gelen vdsl sinyali 17a dı.
    airtieste göremedim hangi profil olduğunu

17a profilde vectoringi airties zyxel asus tp-link'in destekleyen modemleri var. Airties modeminizin datasheet dosyasını airties sitesinden indirip bakın. Genelde orda yazıyor. Vdsl2 35b profil henüz çok yeni olduğundan modem yok. Sadece Alman firması fritzbox Avrupa piyasası için 35b destekleyen modemini çıkardı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tam hatırlamıyorum ama 4 sene vdsl2 geçeli önceleri bina altı dslam vardı ve 70 mbps hızı geçmiyordu hat uzaklığıda 200 metreydi sonra sokak başına tip7 dslam dolap kondu şu an rokette tam 100 mbps hız alınıyor ve hatta 17a profilinde.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.