Şimdi Ara

vcd lerim neden dat dosyası görünüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar normal vc filmdeki avesqe yazan kısmı avi olması gerekmiyormu benim blgsda dat dosyası görünüyor bende portatif media playırıma bunu atıp çalıştıramıyorum bunları nasıl avi olarak görürüm piyasadani normal vcd ler avi deilmi?

• .dat(a) olmasından geliyor. VCD oynatıcılar bu datayı videoya çevirebiliyor. VCD 'den Avi'ye vs. formatlara çeviren program (free olarak) SUPER olması gerek. Bulamazsan cevap yazarsın, link veririm.
  • vcd formatının uzantısı dat tır. Portatif medya playerınız eğer mpg formatını destekliyorsa direkt olarak dat uzantısını elle mpg olarak değiştirin. Çünkü her ikisi de aynı formattır. VCD playerların filmi oynatabilmesi için dat uzantılı olmaktadır.
  • elle nasıl çevireceğim bilmiyorum portatif archos 605 media oynatıcım bu dat dosyası diye oynatmıyor avi nasıl yaparım convertırmı lazım?
  • Dat'dan avi'ye converter olmadan çeviremezsin.
  • Birde şu var; VCD filmleri mesela tek bir DVD ye yazıp DivX-DVD Player'a koyuyorsun ama filmi görmüyor çalıştırmıyor. Oysaki DVD içine aldığımız VCD olan filmin kendi CD sini Player'a koyduğumuzda normal olarak okuyor. Neden DVD ye yazınca görmüyorda CD deyken (VCD filmler) okuyabiliyor anlamadım. Galiba DVD-DivX Player da var bir bozukluk..
    Bu durumda herhalde arkadaşa önerdiğiniz dat uzantılı filmi mpg çevirme olayı bizim içinde geçerl ne dersiniz?.. Mpg1, Mpg2 kalitesine göre değişen formatlarıda var...
  • quote:

Orjinalden alıntı: pulpa

elle nasıl çevireceğim bilmiyorum ....

Elle çevirmek için önce "Araçlar --> Klasör seçenekleri --> Görünüm --> Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" tikini kaldırın. Artık dosyayı avseq.dat olarak görüyorsunuzdur. Dosyayı sağ tıklayıp yeniden adlandır deyin ve noktadan sonraki dat yazısını mpg ile değiştirin. Bu kadar.

quote:

Orjinalden alıntı: Ravenholm

Birde şu var; VCD filmleri mesela tek bir DVD ye yazıp DivX-DVD Player'a koyuyorsun ama filmi görmüyor çalıştırmıyor. Oysaki DVD içine aldığımız VCD olan filmin kendi CD sini Player'a koyduğumuzda normal olarak okuyor. Neden DVD ye yazınca görmüyorda CD deyken (VCD filmler) okuyabiliyor anlamadım. Galiba DVD-DivX Player da var bir bozukluk..

Vcd filmleri data olarak dvd ye yazmakla dvd playerda bunun oynamasını sağlayamazsınız. DVD playerda bunun oynayabilmesi için dvd formatına çevirmeniz gerekir. Bunun için size Ulead Video Studio ya da ConvertXtoDVD programını öneririm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: atakan84
    Vcd filmleri data olarak dvd ye yazmakla dvd playerda bunun oynamasını sağlayamazsınız. DVD playerda bunun oynayabilmesi için dvd formatına çevirmeniz gerekir. Bunun için size Ulead Video Studio ya da ConvertXtoDVD programını öneririm.

Peki atakan84/ DVD ye çevirmek derken bu format çevirme gibi değil herhalde. Yani Dat uzantıları Mpg'e çevirme ve benzeri gibi diyorum... Sen "Ulead Video Studio" ya da "ConvertXtoDVD" demişsin bunlar sadece Dat olanları DVD ye çevirmek içinmi kullanılıyor, yoksa özel ayarlarmı var?... Banada 'Convert' programı olarak "Color7 Video Converter Premier", "Mainconcept MpegEncoder" önerilmişti... Bilgini bekliyorum...
  • ConvertXtoDVD adından da anlaşıldığı üzere bir çok formattaki film dosyasını (avi, mkv, flv, mpg...) DVD playerların oynatabileceği formata çevirmekte ve istenirse de DVD ye yazabilmekte. Ancak uzantı dat olan vcd formatını görememekte onun için dat uzantısını yukarıda anlattığım yoldan mpg e çevirdiğinizde onu da desteklemekte. Burada önemli olan husus elimizdeki bir kaç tane vcd formatındaki filmi dvd ye yazıp dvd playedan seyretmek. Durum böyle olunca işler değişiyor. siz vcd formatındaki film dosyalarını dvd ye direkt olarak atarsanız dvd player bunları okuyamayacaktır. O yüzden dvd playerın okuyacağı formata çevirmemiz gerekmekte. Bunun içinde size "Ulead Video Studio" ya da "ConvertXtoDVD" programlarını önerdim.
    Mainconcept Mpeg Encoder da benim çok beğendiğim ve formatları birbirine çok kaliteli çeviren bir program. Onu da format çevirmede gözünüz kapalı kullanabilirsiniz.
    Umarım sorularınıza cevap alabilmişsinizdir.

• aslında vcd dosyalarını dvd ye yaıp dvd player da izleyebilirsiniz. dat uzantılı dosyaları olmaları gereken klasöre atıp dvd playerınızda deneyin. doom9'da bu konuda bir tartışmada bir kişi bu yolun kendi oynatıcısında işe yaradığını söylerken bir başkası işe yaramadığını söylüyordu. yani biraz şans işi, biraz da dvd playerınıza bağlı. işin özü şu; normal bir vcd'nin içindeki klasörlerden içinde dat dosyaları olana diğer filmlerin dat dosyalarını atıp dvd yazdırıyorsun. işe yarayabilir.
  • çok teşekkürler bilgilerin için.. Valla aslında olay; dat uzantılı VCD filmleri DVD içinden DVD_Playerin görmemesi değilde DivX_Playerin görmemesi desek daha doğru olur.. Neyse "ConvertXtoDVD 2.2" yi bakalım umarım dediğin gibi gayet kaliteli ve hızlı formatlar arası çeviri yapıyordur.. "Color7 Video Converter" isimli programda bir başka seçenek sanırım...
  • Şunu da söylemeden edemeyeceğim. Format çeviri işlemi kolayca olan bir şey değil; çeviri hızı, bilgisayarın işlemci gücüne çok bağlıdır. Örnek verecek olursam, ben de AMD 3000+ (939), 1gb dual ddrram var ve divx formatında olan 8 adet lost dizisini dvd ye çevirmek istediğimde yaklaşık 2.5 saat sürüyor. Bu da ayrı bir bilgi. Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.