Şimdi Ara

vayne nasıl oynanır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
13.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 hafta önce aldım. early game de graves,ashe gibi champlara karşı biraz etkisiz kalıyor gibi. ama latede feedlenmese bile çok iyi bir dmg vurabiliyor. Bu champin amacı nedir? nasıl oynanmalı gerçekten çok zor bir karakter

• aslında zor değil bende yok beleşken oynuyorum zevkli olduğu söylenemez bana göre ama harraslamak önemli q ile harraslicaksın w sini hatırlamıyorum e miydi ? herneyse adam sana geliyorsa e ile uzaklaştırıcaksın baktın ölüyorsun ulti aç q ya bas görünmez oluyordu bir süreliğine rahat kaçar ve phantom dancer-black cleaver gibi itemler iyi gidiyor.
  • Vayne almak için en kötü zamanı seçmişsin ne yazık ki. Yediği nerf in haddi hesabı yoktu. Yerin dibine geçirdiler gölge avcısını

Sivir çok revaçta onu bir dene. Çoğu support u kantırlıyor hem.
  • vayne hala iş yapabiliyor bence :)earlyde aşırı dikkat edip sadece farma bakıyorum , karşıdaki düşmanı ara sıra yokluyorm iyi damage verirsem haraslıyorum sürekli wardlı da oynadıkmı gankda ölmüyorum felan :) latede karşı takımdaki ad carrye ulti açarak saldır onu öldürdkten sonra tehlikeli ap carrye saldır gerisini takım halleder kesin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gece Şarkısı

Vayne almak için en kötü zamanı seçmişsin ne yazık ki. Yediği nerf in haddi hesabı yoktu. Yerin dibine geçirdiler gölge avcısını

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y -- 29 Ocak 2021; 23:40:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yengas

quote:

Orijinalden alıntı: Hünerli

Vayne almak için en kötü zamanı seçmişsin ne yazık ki. Yediği nerf in haddi hesabı yoktu. Yerin dibine geçirdiler gölge avcısını

Vayne hala çok başarılı bir carry bence.

Karşıda tanky ağırlıklı kişiler var ise W, squishy ağırlıklı ise Q skillini geliştiriyorsun. W geliştirirsen ilk önce Phantom, Infinity, Thirster, Q gelişitiriyorsan Infinity, Zeal, Thirster şeklinde gidiyorsun. İlk söylediğim senaryoda W geliştirip phantom'u tamamladığın zaman, mid game'de karşında durabilecek tank yok. Vayne'in en güzel yanı, karşıda tehdit oluşturan biri olmadığı zaman bırakıyorsun karakteri auto attack ile sırasıyla indiriyor milleti. Şuan en etkili ad carrylerden biri ve oynaması gerçekten zevkli. Ben genellikle tank, squishy ayırt etmeden W kasıp, Phantom alıyorum. Gayet güzel ve etkili oluyor. Özellikle biraz erken çıkarsan phantom'u direk 20. dakikada surrender Taktik olarak pek konuşmaya gerek yok, q ile fight'a başla gerisini auto attack hallediyor. Spell olarak Flash + Heal/Cleanse kullanmalısın. Sakın Ghost, Ignite, Exhaust gibi speller alarak saçmalık yapma. Vayne için en güzeli Flash + Heal veya Cleansedir. Bu şekilde team fight'dan istediğin gibi kaçabilir veya sürpriz girişler yaparak etkili olabilirsin. Özellikle ulti'nin stealth'a dikkat etmelisin. Çok az bir süre görünmez yaptığı için, düz yolda kaçmak için değil, şaşırtmak için kullanmalısın. Özellikle çim veya dönüşlerde, sağ gösterip sol tarafa doğru ulti+tumble yaparsan kaçışını garantilemiş olursun. Yoksa düz yolda yuvarlanıp 1 saniye görünmez olarak hiç bir verim elde edemezsin ultiden. Onun dışında E skillini Berk'in dediğinin aksine ota boka harcama. 20 Saniye cooldown'ı var ve en son onu geliştiriyorsun. E skill'in olası ganklere ve lane'de oynarken gireceğin fightlar'da düşmanı duvara yapıştırıp maksimum damage vermeni sağlayacak bir şey. Support'undan 2 çimi de wardlamasını iste. Böylece E skillin için vision elde etmiş olursun çünkü bir adamı ikiniz çim içindeyken duvara yapıştırma ihtimalin çok az. Genellikle herifi duvara yapıştırmak için aldığın pozisyon, adam çim içinde sen dışındayken gerçekleşen pozisyon eğer bu durumda çim içinde supportun veya bir ward'ın yoksa stun şansını yitirmiş olursun buda seni zor duruma sokar. Dorans ile başla, ilk base'e gidişinde 350 gold'a bot veya paran yetiyorsa ve w geliştiriyorsan attack speed bot almaya bak, daha sonra phantom çıkarsın. Düşük movement speedinden dolayı adam kaçırmak istemezsin.

Bu arada Ashe, Vayne'e karşı counter gibi bir şey. Ashe'ye karşı zayıf kalman normal. Yanında Soraka gibi bir support olmadığı sürece Ashe'ye karşı lane'i kolay bir şekilde kazanamazsın. Lane'de üstünlük sağlamaya çalışmalısın, yoksa W+Auto attack yapıp seni sürekli harrast altında tutup, minion almanı rahatlıkla engeller. Jungle'dan gank iste veya biraz agresif oynayarak lane'de ilk kill'i sizin almanızı sağlamalısın. Daha sonra item olarak üstünlük sağladığında mesela attack speed bot alıp, kovalayabilirsin. Pek bir şey yapabileceğini sanmıyorum. Zaten Vayne'den kaçmaya çalışırsa, salak olduğunu anla ve direk dalmaya devam et. Ultiye dikkat etmelisin. Heal yerine Cleanse tercih ettiysen şanslısın demektir. Ashe'yi çok rahat counterlayabilirsin cleanse olduğunda. Ultiyi attığında direk bir cleanse atarak kendini stun veya slow'dan rahatlıkla kurtarmış olursun. Cleanse yoksa, fight'da iken kendini supportunun arkasına saklamaya çalış. Eğer ulti atarsa stun yerine slow alıp, damage vermeye devam edebilirsin. Onun dışında Ashe'yi nasıl counterlayacağın ile ilgili pek bir bilgim yok. Genellikle işini bilen bir Ashe oyuncusu geldiğinde Vayne'i rahatlıkla counterladığını gözlemleyebilirsin. E tutturamadığın, ağır harrastlayamadığın, cleanse sahibi olmadığın sürece işin zor Ashe'ye karşı

Bunun dışında söylemek istediğim pek bir şey yok. Vayne hakkında sorun varsa buraya yaz eğer yeterli bilgim varsa cevaplamaya çalışırım.

Not: Hünerli'nin mesajı alıntı yapmama rağmen, hünerliden çok konuyu açan arkadaşa yöneltilmiş bir mesaj oldu. Kusura bakma hünerli Sana tek söylemek istediğim Vayne'in hala iyi ellerde OP bir şampiyon olduğu

Anlatışın güzel ama item buildi skil buildi beğenmedim.

Öncelikle main herom olan vayne hakkında bilgi veriyim. Kesinlikle ilk q yü 5 yap sonra w yi sonra e skilini. Şuanda Vayne Lanedeki en güçsüz ad carry. Late gamede en güçlü carry. O yüzden bot lane gank gerekiyor yada iyi bi support.

İtem olarak ilk olarak x2 dorans + berserker sonra infinity , phantom ve quıksılver sash sonra bt , sonrasını takıma göre yap.

Eğer lane de janna + vayne iseniz. x2-x3 dorans sonra wrigles sonra phantom sonra infinity git bknz Fnatic LAmia.

Vaktim yok fazla yazamıycacm ama az çok böyle oyundaki en zor ad carrydir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sivir ne durumda?
    9 yıl önce açıldı
    Westte rp nasıl alınır?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.