< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
VavaCars piyasayla mı oynuyor? (2. sayfa)

-
-
Yatırım amacı değil ailevi meseleler açıklamak gereği duysam yazardım, kısacası aile evinden ayrılmam gerekiyor ve varlığım şuan bir ev almama müsade etmiyor yatırım olarak gördüğüm “altın, kripto, döviz ve hisselerimi” satmak istemediğim için varlıklarımdan arabamı satmak istedim. Şimdi bu yatırım gözüyle mi bakmak? Kilometre neden az derseniz zaten 5 ocak galiba teslim aldım 3-4 gün sonra covid pozitif 2 hafta yata kaldım sonra anca 500-600 km kullanabildim. Yani depoyu fulledim daha 1/4 duruyor o kadar az :D ben arabadan çok memnunum araba fiyatlarına laf edenler ev fiyatlarına baksın 1 haftadır çıldırıyorum :D güneydoğu anadolunun ortalama bir şehrinde 2+1 xxoğulları yapı 2. Kat 800-900 bin TL ve inşaat henüz audinin içinde yatarım o parayı vermektense, zaten vazgeçtim kiraya çıkıyorum araç elbet değerlenir bu çip krizi ve üretim krizi ortamında. Ev ayrı bi dünya onun piyasası tamamen krediye bağlı o mortgage %15 den %30lara bi çıksın 2018-19 gibi tek bir çivi çakılmayacak evimi alın diye yalvaracak müteahhitler çok değil 3 sene öncesini hatırlayın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
https://www.youtube.com/watch?v=olUHRGgGT8M&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Lan Tolga nerenle okudun :D arabayı teslim alalı 25 gün oldu daha ne yatırımı ne 2021 ne diyon olum nerenle okuyon yazıyı zaten “çok zarar etmeden satarım” diye bi kısım var iyi oku lan ana dilinde bu kadar zorlanıyorsan yabancı dil nasıl öğreneceksin. Yani ne demek oluyor bu zararı zaten kabul etmişim anlamadığın kısım vavacars fiyat politikası, onu da bi arkadaş aşağıda ucuza topladıkları için eylül ekim gibi şuan bu fiyatlara satabiliyorlar yazmış, doğru çünkü eylülde bayide bu araba 585 bin tl idi tabi yoktu ama liste fiyatı buydu yani.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İsteyen hibe de eder, sen nasıl anlamak istedin yazıyı? Veremezden kasıt kanun hükmünde olan değil vermemeli anlamında üstelik fazlasına da demişim bak yani çünkü aynı aracı 1.2 milyona ilana koyan mallar da var? Demek istediğim hem böyle çok düşüğe hem de çok yükseğe koyanlar piyasayı allak bullak ediyor gerçekten satmak isteyen o ucuz ilanı görüp vazgeçiyor benim gibi bu fiyatlara vereceğime aşağıda dursun kapıda diye ya da 1.2 milyona koyanı görüp oha 1.2 ben 1.150 koyayım satılsın diyen mallar da mahvediyor o zaman da kimse almıyor fiyatlar böyleyse diye birşeyin piyasası bellidir üretici kaça satıyorsa senin o muadille ne kadar yakınsa kaza paket renk vs en yakını en pahalısı en uzağı en ucuzudur bu kadar basit. Öyle serbest piyasa o 100 bine koyar diğeri 1 milyona demek teoride doğru ama pratikte böyle saçmalıklara sebep oluyor.
İnsanlar neden audi a3 en full paketinin bu fiyata olmasına takmış lan uyanın bi bayilere gidin dolaşmak beleş valla bak çay kahve de veriyor bazıları, gidin bi bakın golf 600 bin? Egea 350 bin? Corolla 450 bin? A sedan 1 MİLYON? 2 serisi 980 bin en boş paket? Halkın araçları megane 450 bin? Dacia duster 500 bin? Olum siz passatın 100 bin olduğu yıllarda mı kaldınız yoksa panamerranın 250 bin olduğu dönemden mi? Uyanın bi aloo euro 15-16 tl lan enflasyon sözde resmi 40? TL olmuş pul lan. Eskiden Yeni atanmış memur arabası pololar 20 memur maaşıyla alınabilirken bugün 60 memur maaşıyla ancak alınıyor 3 kat alım gücümüz azalmış arabada 10 senede ben sanki dünden meraklıyım 800 bine orta segment araba almaya 2.2 milyon a6 alabiliyorsa 2.5 milyona e200 alabiliyorsan git al :D
Bir forum atasözü vardır, isteyen istediği fiyata satar diye.
Bu forumda aracın piyasasının 100k üstüne araç mı satılır denildiğinde gombe şempanze savaşına gider gibi mızraklarla gelip "İsteyen istediği fiyata satar" demeyi bilenler, piyasanın 100k altına araç mı satılır denildiğinde de aynı tepkiyi verir diye umut ediyorum.
Piyasa durgun ve bitik kardeşim. Malum sitede aracına 700k isteyen eleman zaten satamıyor. 600'e inse de satamaz. 500'e inse yine satamaz. Vavacars 550 yazıyor o da satamıyor. 2. El fiyatlarının artmasına "Arabam değerlendi, yüksekten satarım" diye sevinenler boşa seviniyor. Arabanızın değerlenmesi taşınmaz değerler (ev, arsa, yazlık) ile arasındaki makası kapatıp daha az tercih edilmesine neden oldu. Kimse "Acaba bu gece sokağımdan kasap gibi bir egea geçer de benim arabamı ortadan ikiye böler mi" diye strese girmiyor, onun yerine taşınmaz değerlere yatırım yapıyor.
Not: kimseye şahsi mesajım değildir, ortaya.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
en full egeaya 400bin veren fantezi sahibi varsa o benim sorunum değil.700 800 bin tl parayı a4 e bile vermem ben.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 2 Şubat 2022; 14:10:50 >
Tam bir bağnaz düşüncesi, telefonların 20-25 bin istendiği bir ülkede araç fiyatları zaten böyle olur. Ülkenin hali ortada hafif ticariler 500 bin olmuş alan salak diyorsun bayide araç yok malın fiyatı bu dünya deli gibi para bastı 2 yılda sen para kazanamadıysan salla başı al maaşı işi yapıyorsan o senin sorunun benim gibi ticaretle yatırımla uğraşıyorsan kazancın katlanmıştır en kötü 2021 başında tüm varlığını dövize atan adam bile 2 katına çıkardı parasını böyle bol paranın olduğu ortamda egea 400 de olur 1 milyon da olur. Venezuelada 1 selpağa 1 milyon bolivyar veren maldır demek gibi bişey bu, dinamikleri çözmek lazım.
" benim gibi ticaretle yatırımla uğraşıyorsan"
senin gibi ayaklı galerici arkadaşlar otomobilleri böyle sözüm ona oturduğu yerden para kazanma aracı olarak görüyorlar ya,işte ben o tarz ticaret yatırım yapmıyorum.
arabayla ticaret yapılmaz çünkü.
benim altımdaki araç passat b6 2.0 tdi.
ve sökmeye versem senin a3 unden 2 tane çıkar.
sen ağlamayı birak vavacars falan diye de otur bekle şimdi belki a3e 800 bin tl verecek senin kadar süper zeka birini bulursun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 2 Şubat 2022; 14:29:40 >
hondaci apaçiler bitti bunlar çıktı şimdi başımıza.
:)) galerici de olduk ayak üstü mevzuyu halen para sananlar var daha geçen hafta 10 bin dolar eth long liq oldum sağlık olsun dedim bu arabada 50 bin zarar etmişim umrumda mı :D ki o da satarsam şuan bu konuyu 3 ay sonra hortlatacam o zaman da cevap vermeni rica edecem :)
Ne saçmalıyosun sen ? Açtığın konunun farkında değilsin. Vavacars ucuz koymuş diyorsun. Sanane diyorum bende. Ederinin o kadar olduğunu düşünmüş koymuş. Herkes ve isteyen herkes piyasasının altında fiyata koyabilir. Şu galerici kafasından çıkın artık. Ben aracımı satarken modellerinin neredeyse en düşüğüne koydum ve sattım. İsteyen istedigi gibi düşüğüne koyar. Buna sen karışamazsın. Seni de alakadar etmez.
Kafayı kırmış hocam bunlar. Aracı alırken zaten satarım iyi para kazanırım kafası ile almış. Kullanıcı değil bu tipler. Al satci, fırsatçı kesim.
Olum harbi sıkıntılısınız :D 3 ilan atmışım üçünün de sahibi aynı HB kilometresi yüksek olanı 760 bin sedan daha pahalı olan kilometresi 2000 olanı 740 bin bi sıkıntı var diyorum adam diyor istediği fiyata koyar sanki ben demişim yok koyamaz :D o zaman hb olanı da düşür 700e alalım apple örneğini verdim sen hiç üst modeli daha temizi alt modelinin daha eskisinin altına satıldığını gördün mü herhangi bir sektörün herhangi bir alt ürününde örneğin 3+1 dairenin 2+1 den aynı siteden daha ucuza satıldığını vs? Neden anlamak istemiyorsunuz :/
Hazırda 2 arabam daha var sadece beğendiğim için aldım diğerlerinden biri iş için diğeri kredisi var henüz satılmaya müsait olan bu ki artık satmayacağıma karar verdim çoğunluk ne derse tersini yap bu memlekette köşesin :) alma düşecek derlerse al satma yükselecek derlerse sat iyi uygulayın bunu kazanın. Gidin bi test sürüşüne girin gerçi yok hiçbir yerde de arabaya aşık olmazsanız gelin o zaman sövün ha maaşlı çalışansan gücün yoksa da kedi ciğer mevzusuna getirmeyin olayı
O zaman piyasayı niye al satçı gibi takip edip sıkıntı yapıyorsun kardeşim. Bırak kaça satiyorsa satsın . Sanane.
Konu kilit kararımı verdim vavacars cici mantıksızlık bulmak öcü, konuyu anlamayan arkadaşlar ulaşsın birer paragraf soru seti hediye edecem. Konuyu fiyat sananlar var :) siz iflah olmazsınız bu memleket bu kafayla hiçbir zaman düzlüğe çıkmaz. Yükseltince ses ediyorsun kötü oluyorsun saçma fiyatlar uygulanıyor ( düşürüyorsan Alt modelini de düşür diyorum) ses ediyorsun yine kötü oluyorsun. Bu ülkede hiçbir şeye ses etmeyeceksin en güzeli :) yazıkk
Bu aralar vavacarsın ilanlarında güzel fiyatlı arabalar denk geliyor. Binici için güzel fiyatlar var almak isteyenler değerlendirebilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X