Şimdi Ara

Vatan'dan aldığım SSD kutusu açık geldi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce ups kargo yetkilisinin yanında kutuyu açtım. Taşınmadan ötürü eksik ya da hasarı kabul etmediği için Vatan adamın yanında kutuyu açtım. Kargo kutusu sapasağa sağlamdı. Daha sonra içindeki ssd kutusunun açılmış olduğunu fark ettim ama açıp hemen arasına garanti belgesini sıkıştırmışlar gibi duruyordu. Yani Türkçe garanti belgesi olduğu için kutunun içine sıkıştırmışlar. Kutu içeriği vs tertemiz. Sizce sorun teşkil eder mi? Taşınmaya bağlı hasar vs olmadığı kesin bıçakla kesilerek açılmış ve içine garanti belgesi konulup kargo kutusuna konulmuş..

• İade edilmiş mal vakası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatan elemanları mağazadan alışveriş yapan insanlara vitrindeki ürünleri açıp içindekini gösterebiliyorlar.
    Muhtemelen öyle bir üründür ya da iade üründür.
  • Ancak tam açıldığı yere araya garanti belgesi sıkıştırılmıştı Türkçe olarak. Ben açıkçası garanti belgesinin konulması için diye tahmin ediyorum. Çünkü ürünün kutu içeriği vs kullanılmamış olduğuna eminim diyebilirim. Ama yine de açık olmaması gerek tabi...
  • cnspnky kullanıcısına yanıt
    Ben mağazaya gidip samsung evo almıştım. Onda da bahsettiğiniz gibi kullanım kılavuzu vs. sonraden eklenmiş bariz bir şekilde kutuda potluk oluşturuyordu ancak. Özel bantta hiçbir sıkıntı yoktu. Ne elle açılmışlık ne de kesik vardı. Ben açtıktan sonra anladım ki elle itinayla bile açılsa belli olurdu.
  • Kutunun içine koyacaklarına yanına yapıştırsalar hiçbir sorun kalmayacak. Aslında forumdan Vatan internetten 840 Evo ssd alan biri çıkarsa çok iyi olur..
  • Şimdi vatan bilgisayar ile konuştum. Ürünü genelde kontrol amaçlı ya da garanti belgesi koyma amaçlı açabiliyoruz dedi. Zaten 1 hafta koşulsuz iade garantisi var dedi ama üründe bir hasar gözükmüyorsa ürünü deneyin dedi. Herhangi bir arıza ya da uyumsuzluk durumunda geri getirip koşulsuz değişim & iade yapabilirsiniz dendi.

Arkadaşlar bu internetten alınan ürünlerde 1 hafta koşulsuz değişim garantisi ne zamandan itibaren? Fatura kesim tarihi 31 ocak ancak ürünün gelişi 4 şubat..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnspnky -- 4 Şubat 2014; 13:33:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnspnky

Kutunun içine koyacaklarına yanına yapıştırsalar hiçbir sorun kalmayacak. Aslında forumdan Vatan internetten 840 Evo ssd alan biri çıkarsa çok iyi olur..

Ben aldım. Hiçbir sorun yoktu kutuda gayet doğaldı, açılmamıştı.
  • quote:

Az önce ups kargo yetkilisinin yanında kutuyu açtım. Taşınmadan ötürü eksik ya da hasarı kabul etmediği için Vatan adamın yanında kutuyu açtım. Kargo kutusu sapasağa sağlamdı. Daha sonra içindeki ssd kutusunun açılmış olduğunu fark ettim ama açıp hemen arasına garanti belgesini sıkıştırmışlar gibi duruyordu. Yani Türkçe garanti belgesi olduğu için kutunun içine sıkıştırmışlar. Kutu içeriği vs tertemiz. Sizce sorun teşkil eder mi? Taşınmaya bağlı hasar vs olmadığı kesin bıçakla kesilerek açılmış ve içine garanti belgesi konulup kargo kutusuna konulmuş..

İade et sonra pişman olma

• quote:

Orijinalden alıntı: AlpDEV

quote:

Az önce ups kargo yetkilisinin yanında kutuyu açtım. Taşınmadan ötürü eksik ya da hasarı kabul etmediği için Vatan adamın yanında kutuyu açtım. Kargo kutusu sapasağa sağlamdı. Daha sonra içindeki ssd kutusunun açılmış olduğunu fark ettim ama açıp hemen arasına garanti belgesini sıkıştırmışlar gibi duruyordu. Yani Türkçe garanti belgesi olduğu için kutunun içine sıkıştırmışlar. Kutu içeriği vs tertemiz. Sizce sorun teşkil eder mi? Taşınmaya bağlı hasar vs olmadığı kesin bıçakla kesilerek açılmış ve içine garanti belgesi konulup kargo kutusuna konulmuş..

Sonra pişman olacak bir durum yok ki ? Bugün ssd'yi deneyeceğim. Takır takır çalışırsa neden pişman olayım garantili üründe… Belki kutusu açılmamış olanda sorun çıkacak bunda çıkmayacak. Çünkü ürün tertemiz. 1 hafta içinde iade hakkım var. Mantıksız mı iş yapıyorum sizce?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AlpDEV

quote:

Sonra pişman olacak bir durum yok ki ? Bugün ssd'yi deneyeceğim. Takır takır çalışırsa neden pişman olayım garantili üründe… Belki kutusu açılmamış olanda sorun çıkacak bunda çıkmayacak. Çünkü ürün tertemiz. 1 hafta içinde iade hakkım var. Mantıksız mı iş yapıyorum sizce?

Neden iade edildi ?
    Yani ilk başta okuma yazma hızları normal gelirse ya sonradan başka sorun çıkarsa iade şansınız var ben olsam değişim talep ederdim...

• SSD'yi sisteme bağlayıp kaç saat çalıştığına bakın. Bu kadar büyütecek ne var anlamıyorum ki?
    Yok neymiş hemen iade edin vs.. vs.. 2 yıl garantisi var sonuçta yerine gelecek ürünün farklı birşeyi mi olacak?

Ayrıca garanti belgesi konulması için hiçbir bilgisayar ve çevre biriminin etiketi açılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 4 Şubat 2014; 16:02:21 >
  • Bu akşam saat 7-8 gibi ssd'yi macbook'uma takacağım. Mac için ssd hız testi programı arıyordum bende.

Belki zor bir soru ama SSD'yi sisteme bağladıktan sonra kaç saat çalıştığına nasıl bakacağım? ''0'' gözüküyor olması gerek değil mi?
  • Garanti belgesi koymak icin urunun kutusu acilmaz.naylon poset icinde kutu uzerine yapistirilir.

• SSD hız performansı normal ise ve daha önce kaç saat ya da kaç defa çalıştığını görebilirsem (sıfır ise) iade etmeyeceğim. Şimdiki sorum şöyle. SSD'nin daha önce kaaç saat ya da kaç kere açılığını görebileceğim bir yazılım var mı ? Mac kullanıcısıyım.
  • Eğer internetten alış-veriş yapan müşteriler açılmış ürünleri geri gönderirlerse firmalar böyle bir uygulamayı bir takım nedenleri öne sunarak yapmaktan kendileri vazgeçerler. Görünen o ki -benim başıma da en son 2 hafta önce geldi- iade edilmiş ürünler bu şekilde satılıyor. Ha, iade edilen ürünler elbette satılacak ama bunu normal karşılıyorlarsa ve bunda bir sorun yoksa, bu ürünleri mağazalarına gelen müşterilerine göstererek ve bilgilendirerek satsınlar. İnternetten aldığım bir ürünün bu şekilde çıkmasını, firmanın geri göndermekle uğraşmaktan yılacağım hesabını gözetmesi şeklinde yorumluyorum. Ve üründe sorun olmadığını düşünsem bile (ama asla emin olamam ve sorun olmadığını tespit etmeye çalışmakla yükümlü olmamalıyım) bu durumu şiddetle kınayarak ürünü geri gönderiyorum.
    1000 kere 100 kere söylüyorum gene anlamiyorlar ya arkadaşlar vatandan mal almayin 2 TL fazla verin hepsi burada yada bimeksden alin vatan computer artik 2 el satisi müşteri yi kandirma 3kagitcilik peşinde lütfen vatandaş alisveris yapmayin

Kardeşim sen götür iade et deki bu mal bozuk calismiyor de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMD HASTASI 044 -- 5 Şubat 2014; 4:05:26 >
    Hd tune ile bakabilirsiniz his testine ama iade et kardeş nolur nolmaz elinde kalir verdiğin paraya yazik olur

• Merhabâlar cnspnky,

Vatan'ın sattığı OCZ'lerde garanti belgesi dış jelâtinin üstüne yapıştırılıyordu.

SSD'nin kullanılup kullanılmadığını anlamak için Crystal Disk Info ile bakmak lâzımdır.

Bir ekran görüntüsü kâfîdir.

http://www.ssdlabs.net/gerecler/crystal-disk-info-v-6-0-1/
  • Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkür ederim. Öncelikle ssd'yi dün taktım. Performansı harika. Hız testinde bekleneni verdi. Daha sonra ssd'nin kaç saat çalıştığını ve kaç kere açılıp kapandığını söyleyen bir program buldum. 0 saat gösterdi, daha sonra 1 saat oldu. Açılıp kapanma sayısı ise 1'idi. (Daha önceki harddiskimin çalışma saatini 6 ay 10 gün olarak gösterdi.) O yüzden benim açımdan hiçbir problem kalmadı ve içime sindi. Ancak bu Vatan'ın yanlış tutumunu haklı kılmaz. Ne tesadüftür ki ben ssd'yi takarken kuzenim geldi ve sohbet ettik. O da yeni bir dizüstü bilgisayar almış Vatan'dan. Eve geldiğinde teşhir ürünü olduğunu anlamış. Antivirüs programı falan açılmış tam 39 gündür korunmuyorsunuz gibi, ayrıca içinde fotoğraflar kalmış insanların teşhirdeyken webcam ile çektiği. Tabi hemen götürmüş, hiçbir şey diyememişler. Kapalı kutu olanı ile değiştirmiş. Ben bu tip ürünlerde az fiyat farkına bakmam ama Vatan'a güveniyordum açıkçası daha önce. Ancak bu tecrübelerden sonra heralde Bimeks'i tercih edeceğim alışverişlerimde...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.