Şimdi Ara

Vatan computer nasıl hala ayakta ? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
417
Cevap
0
Favori
49.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bimeks neden battı ki? Çok iyi bir yerdi oysa ki.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben internetten hiçbir şey satın almadım. Gerekirse 500 lira fazla veririm gene de gider bayiden alırım.
  • N11 fiyatı düşük tutar, çünkü hizmet gideri yoktur yani sadece ürünü gönderir veya iade için belli bir zaman tanır. Piyasayı tanıyan ve güven isteyen bir çok kişinin tercihidir. Hepsiburada'da aynı işi yapar fakat N11 kadar iyi değildir.

Vatan Computer teknoloji, oyun, yazılım bilgisi olanlara veya olmayanlara hizmet eder, bunun için ürünün fiyatını yüksek tutar. Mediamarkt ile aynıdır. Piyasadan habersizleri ve teknolojiyi yeni tanıyanları avlarlar. Bazı youtuberlar burayı tercih eder.

MediaMarkt bir sürü market açar, fakat çoğunluk olarak yakında oturan insanlar teknolojide ki yeniliklere bakmak için gider. Hizmeti de Vatan ile eşdeğerdir. Daha çok teknomarketdir. Yine piyasadan habersizleri avlar. Bilgisayarı olmayıp da orada oyun oynayanı bizzat gördüm.

Bağımsız marketler(İTOPYA vs.);
    Bir ara baya ucuz ürünler sattıkları için konuşulmuştu ama artık normal marketler gibi oldular. Vatan veya Mediamarkt'ın küçük bütçeli hali. Bazı youtuberlar veya yayıncılar genellikle tercih ediyor.

Teknobiyotik ve diğer bilinmeyen marketler;
    Genellikle insanlar çoğu konuda şikayet eder, güven veya hizmet olmadan biraz yüksek bir fiyata ürünü tedarik edebilirsiniz.

Yurtdışı marketleri(Ebay,Newegg,Amazon,Aliexpress): Bu marketlerde N11 gibidir. Fiyatları düşük tutarlar. Hizmet kalitesi Amazon'da diğerlerine göre daha iyidir. Aliexpress'de ise daha kötüdür fakat eğer gümrük vs. bu işlerden anlıyorsanız çok ucuza mal alabilirsiniz. Ebay ve Newegg ise Türkiye'ye desteği daha yeni geldiği için kendini geliştirmektedir ama yine de fena değillerdir.

Eğer ben sadece ürünü istiyorum ve güvende istiyorum derseniz N11 ve Amazon bulunmaz nimettir. (Ben tercih ederim.)

Eğer ben gümrük, ticaret vs. çok iyi anlarım, hizmet önemsiz derseniz Aliekxpress tercih edebilirsiniz.

Eğer amacınız yurtdışından ikinci el veya biraz ucuz mal getirmek ise, güven veya hizmeti orta halli olan Newegg veya Ebay tercih edebilirsiniz.

Eğer ben bilgisayar toplamak istiyorum ve sohbet etmek, hizmet görmek istiyorum derseniz Vatan Computer, Mediamarkt veya İTOPYA tercih edebilirsiniz.

Teknobiyotik veya diğer bilinmeyen markaları tercih etmem.

• 1.Vatan Computer bilmemde Teknosa dediğin koskoca Sabancı Holding öyle kolay batmaz orası.2. Nie iflas etsin Tamam bende internetten alışverişi seviyorum ama Perakende sektörüde ölmemesi gerek nolursa olsun binlerce kişi ekmek yiyo mağazalarda Perakende sektörü Türkiyede istohdamın sağlandığı büyük bir sektöre bu sektörün komple ortadan kalkması krizi daha çok derinleştirir işsizliği daha çok artırır.Her bir sektörün batması demek kötü demek.Sektörler birbirine zincir gibi bağlıdır.Biri yıkıldımı diğeride çökmeye başlar.

• Mağazadan alacağım ürüne bakacağım.Hemen bir temsilcisi gelir. Şöyle böyle sorar da sorar. Yav kardeşim bir rahat bırak da ben bakayım telefona.

Son zamanlarda bir şey almak istersen gidip bakmadan alırım internetten. Hem git hem başında bir adam.

• ben gider telefonu vatandan begenir modelini sorar gider netten alirim. o yuzden kapanmasin vatan. hatta bu mesaji da vatanda 1900 iken 1400e aldigim turkiye redmi garantili 8 den yaziyorum :)
    alirken ekran fiyatinada baktim 300 mus. garanti olsa nolurr olmasa nolur.gider kosedeki telefoncuda yenilerim ekran kirilmasi zaten garanti kapsami degil.baska sorun da pek cikmiyor bahtsiz bedevi degilsen veya cok merdivenaltina bulasmadiysan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 28 Ocak 2020; 15:2:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Letgo ikinci el r5 1600 + rx580 li arcibili marcibili everest kasali pc yi 6.500 liraya satanlarla dolu

ve adam referans olarak vatan i gosteriyor. bak diyor oraya göre 200-300 lira daha ucuz

ulan bi kere sen pc yi ederinin 1,5-2 katına almışsın, üstüne 1 sene kullanmışsın. İkinci el mali temizlik durumuna göre %30-40 daha ucuza satman gerekir mantıken (bundan daha pahalıya alan varsa aklından şaşarım).

Sonra da niye satılmıyor diye ağla Gerçi bunların alıcısı da cahil oluyor

Adam kazığın büyüğünü yemiş (bazısı kazık yediginin hâlâ farkında değil) ve bu kazığı daha başka kime sokabilirim derdinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osiris34 -- 28 Ocak 2020; 15:37:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 100 TL Ucuza alcaz diye övdüğümüz internet satıcıları (satıcının ta kendisi, yan mağazalar değil) size pislik içinde kullanılmış kulaklık göndersinler sonra benim gibi yolunuz o vatana düşer. benim için bir sınır vardır, atıyorum 1000 tl lik mal vatanda 1100 se gider vatandan alırım.
    Vatan computer nasıl hala ayakta ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalWave -- 28 Ocak 2020; 16:23:59 >

• karşında muhattabın oluyor ayrıca verdiğin 300-400 lira fark emin ol hiç vermemekten daha iyi genelde bu fiyatlara alınan ürünler ithalatçı garantili oluyor telefon bozlursa falan çöp oluyor

• diğerlerini bilmem (muhtemelen benzer yapıdalardır) 8 ay kadar sıcak satışta çalıştım vatanda. Vatanda gördüğünüz ürünlerin %90 ından fazlası vatanın değildir. Hasan vatan zamanında dağıtıcı adamlara demiştirki."kardeş,sen bu mall getirmişin iyi güzel. ama mal senin deponda duruyor kullanıcı görmüyorki... gel sen bunu kiraladığın depolarda tutma,yarı fiyatına benim rafımda tut.hemde kullanıcı gelir alır.Belirli dönemlerdede kar payı verirsin"

olay tamamen budur. 2008 krizinde başkaları batarken vatan hala yeni şube açıyordu.Çünkü neden açmasındı ki? içerdeki ürünlere para verilmiyodu sonuçta. Eleman alıp koyuyolardı ki bir noktadan sonra "promotör" denen marka satıcıları türedi. Vatanda kendilerini sarı iplikli isimliklerinden tanırsınız.Orjinal vatan elemanları mavi iplikli,yeni başlayanlarda beyaz ipliklidir isimlikleri. Bu sarı iplikliler kendi markalarını satmak için diğer markalara b*k atarlar. Sizin önerdiğiniz bir başka markayı kötüledikleri için size olan güven kırılmasıyla birlikte kafası karışır hiçbir b*k almadan mağazayı terkeder müşteri. Vatan son dönemde gecenin 10 un da çıkan elemanlarına da servisi çok görmüş ve kaldırmış durumda. mağaza içi elemanlarıda çoğunlukla bu promotörlerle geçiştirmekte. Kasa şef ve müdürler eski elemanların rütbe kazanmışlarıdır.Asla vatana dışarıdan müdür olarak gelemezsiniz ve bir şekilde istifa ederseniz ne promotör ne de vatan elemanı olarak geri giremezsiniz.

Yani özetle; ürüne ve çalışanın büyük kısmına para vermeyip sadece showroom işletir vatan.Online satışa göre herzaman pahalı kalır.Arada gerçek indirimli ürün yakalarsam veya değmeyecek bir fark varsa vatanı tercih ederim onun dışında online.

• bnsera kullanıcısına yanıt
    Kaldı ki batınca sanıyorlar mı internette yine ucuz olacak ?
  • Sen zaten gitme mağazalara otur pc başından al herşeyi 🤖

• Keşke batsa bu kan emiciler ama batmıyorlar işin ilginci zaten nasıl batmadiklari.

• radko kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle yapıyorum. Vatandan da aldim. Sanki vatanın internet şubesi yok. Ne cahilce yorum yapmissin be

• quote:

Orijinalden alıntı: WoXeD

diğerlerini bilmem (muhtemelen benzer yapıdalardır) 8 ay kadar sıcak satışta çalıştım vatanda. Vatanda gördüğünüz ürünlerin %90 ından fazlası vatanın değildir. Hasan vatan zamanında dağıtıcı adamlara demiştirki."kardeş,sen bu mall getirmişin iyi güzel. ama mal senin deponda duruyor kullanıcı görmüyorki... gel sen bunu kiraladığın depolarda tutma,yarı fiyatına benim rafımda tut.hemde kullanıcı gelir alır.Belirli dönemlerdede kar payı verirsin"

olay tamamen budur. 2008 krizinde başkaları batarken vatan hala yeni şube açıyordu.Çünkü neden açmasındı ki? içerdeki ürünlere para verilmiyodu sonuçta. Eleman alıp koyuyolardı ki bir noktadan sonra "promotör" denen marka satıcıları türedi. Vatanda kendilerini sarı iplikli isimliklerinden tanırsınız.Orjinal vatan elemanları mavi iplikli,yeni başlayanlarda beyaz ipliklidir isimlikleri. Bu sarı iplikliler kendi markalarını satmak için diğer markalara b*k atarlar. Sizin önerdiğiniz bir başka markayı kötüledikleri için size olan güven kırılmasıyla birlikte kafası karışır hiçbir b*k almadan mağazayı terkeder müşteri. Vatan son dönemde gecenin 10 un da çıkan elemanlarına da servisi çok görmüş ve kaldırmış durumda. mağaza içi elemanlarıda çoğunlukla bu promotörlerle geçiştirmekte. Kasa şef ve müdürler eski elemanların rütbe kazanmışlarıdır.Asla vatana dışarıdan müdür olarak gelemezsiniz ve bir şekilde istifa ederseniz ne promotör ne de vatan elemanı olarak geri giremezsiniz.

Yani özetle; ürüne ve çalışanın büyük kısmına para vermeyip sadece showroom işletir vatan.Online satışa göre herzaman pahalı kalır.Arada gerçek indirimli ürün yakalarsam veya değmeyecek bir fark varsa vatanı tercih ederim onun dışında online.
    evet hocam üniversitede konuşmaya gelmişti vatanın sahibi orada anlatmıştı cebimden para çıkmıyor ki diyordu adam örnek samsung geliyor diyordu elemanını gönderiyor standını kuruyor ürünleri getiriyor benim mağazada satış yapıyor parasını ben de kazanıyorum diye anlatmıştı o gün çok şaşırmıştım adamda harbi ticaret zekası varmış diye :) ki hala ayakta durabiliyor

• Hocam kulaklıktan memnun musun? Kablo kalitesi, ses kalitesi nasıl?
    Şu ana dek S7 kutu içerisinden çıkan kulaklığı kullanıyordum fakat üzerine bir şey düşmüş olacak ki kulaklık çatlamış yeni bir kulaklık almam gerekiyor. S7 içerisinden çıkan kulaklıklar kadar iş yapsa yeterli.
  • Abartmıyorum her şeyimi internetten alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WoXeD

diğerlerini bilmem (muhtemelen benzer yapıdalardır) 8 ay kadar sıcak satışta çalıştım vatanda. Vatanda gördüğünüz ürünlerin %90 ından fazlası vatanın değildir. Hasan vatan zamanında dağıtıcı adamlara demiştirki."kardeş,sen bu mall getirmişin iyi güzel. ama mal senin deponda duruyor kullanıcı görmüyorki... gel sen bunu kiraladığın depolarda tutma,yarı fiyatına benim rafımda tut.hemde kullanıcı gelir alır.Belirli dönemlerdede kar payı verirsin"

Promotörün senin farklı marka bir ürününü kötülemesi yönetimin zaafiyetidir. Vatan'da çalışma şekline esasen aykırıdır. MM ve TeknoSA'ya benzemez. Örneğin gidipte sen "Huawei bitti abd fişini çekti alacaksan oppo alacaksın huaweiye para verilmez" dersen ertesi gün tek telefonla farklı zincir mağazaya sürdürürler seni. Ayrıca bu duruma mani olmayan Vatan temsilciside reyonunu yönetmesin bi zahmet.

Diğer kısımların bazıları doğru. Yönetici konusunda da istisnalar var. Hepsi olmasada çok büyük çoğunluğu içeriden yetiştirilme. Diğerleride yönetici geliştirme stajlarıyla pişiriliyor. İş ahlakı konusunda diğer zincirlere göre daha etiklerdir.

Ürünlerin tedariği konusunda hala öyle olduğunu sanmıyorum. Apple ürünlerini hiçbir yerde bulamazken stoğun çoğunu Vatan tutuyor. Ram ve HDD gibi yarı iletken krizleri tuttuğunda tedarikçiden daha fazla stok barındıran yerdi Vatan. Ya anlaşmaları sağlam piyasayı rahatlıkla domine edebiliyor ya da parasıyla.

• bu yorumlar ne ya, yok aileler geçinemeyecekmiş, yok işsizlik artacakmış..ya ne güzel dünya, açıklayamadığın yerde duygu sömürüsü yap kurtul. bir kere istihdam bir iki markayla çözülecek bir şey değil türkiye'de. kime konuşuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktorswh -- 28 Ocak 2020; 22:38:37 >
  • Vatan'dan PC toplamıştım. O zamanlar piyasanın rahat 1000 TL üstünde toplamışımdır. Önce pişman oldum; ama sonrasında ana kartta sorun çıktı. Ana karttan anlayacak kadar bilgi sahibi değildim. Götürdüm kasayı önlerine attım. " Bu kendi kendine kapanıyor " dedim. Sorun ana kartta deyip, ana kartı MSİ servisine gönderip, bana geçici bir şeyler taktılar. Ben oyun oynamaya devam ettim. Ana kartın sıfırını yolladılar (Bu MSİ'in kalitesi tabii) ve aradılar, gittim, yenisini taktılar geldim evime. Ben sorunu tespit edip, ana kartı servise kendim yollayıp, yerine geçici bir şeyler takacak bilgiye sahip değildim. Sene 2015... Ama şimdi az çok anlıyorum.
    Benim o zamanki durumumda olan 10 kişiden 7 kişi çıkar herhalde.
    Bu yüzden Vatan, TeknoSA, Medimarkt gibi yerlerde, internet fiyatıyla arasındaki fark az ise onları tercih ederim hala.
    İtopya'dan da ürün aldım, hepsiburada'dan da aldım ama Monitör 100 TL daha fazla olmasına rağmen Vatan'dan aldım. Çünkü ürünü açtık, ölü piksel vs testleri yaptık. Ondan sonra aldım ve 1 hafta içinde ölü piksel tespit etseydim değiştirirlerdi yenisiyle.

"İnşallah batar" dediğiniz bu firmalar batarsa internette bu fiyatları da bulamayız gibime geliyor.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.