Şimdi Ara

Vatan Comp. Ekran kartı garanti sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 2. el bir ekran kartı almıştım 3 ay sonra sona eriyor garantisi, şimdi ekran kartında şöyle bir sıkıntı var oyunlarda çok ısınmaya başladı. 1 hafta önce termal macun yenilemiştim ama sorun devam ediyor. Şimdi bu yüzden garanti kapsamı dışında kalır mı ? Birde fatura benim üstüme değil ama garanti belgesi, fatura vs her şey elimde.

• Eğer kartın vidalarında garanti için sticker koyulduysa ve siz çıkardıysanız garantisi yoktur.

Ama sticker yokdu ise garantide problem olmaz.

Ayrıca muhtemelen kalitesiz bir macun sürmüşsünüzdür.MX4 ile denemeni tercih ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoName.

Arkadaşlar ben 2. el bir ekran kartı almıştım 3 ay sonra sona eriyor garantisi, şimdi ekran kartında şöyle bir sıkıntı var oyunlarda çok ısınmaya başladı. 1 hafta önce termal macun yenilemiştim ama sorun devam ediyor. Şimdi bu yüzden garanti kapsamı dışında kalır mı ? Birde fatura benim üstüme değil ama garanti belgesi, fatura vs her şey elimde.

düzgün takılmamış olabilir soğutucusu.
    ayrıca daha iyi bir macun ile sıcaklıklar biraz düşürülebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeavyClocker

Eğer kartın vidalarında garanti için sticker koyulduysa ve siz çıkardıysanız garantisi yoktur.

Ama sticker yokdu ise garantide problem olmaz.

Ayrıca muhtemelen kalitesiz bir macun sürmüşsünüzdür.MX4 ile denemeni tercih ederim

Sticker yoktu. Ben genede götürsem bakarlar mı yani orda kendileri onarır mı
  • Birde şöyle sorayım yani ben kartı götürsem onların bakması için arıza var mı yok mu diye kaç gün sürer dönmeleri ? Garanti işlemleri 20 gün sürüyormuş da
  • Arkadaş yukarıda açıklamış zaten, sticker yoksa problem yok.Dediğiniz gibi garanti işlemleri biraz sürer, ama sürecin takipçisi olup, distribütör ve teknik servis ile bağlantıda kalırsanız, daha kısada sürebilir.
  • quote:

Arkadaşlar ben 2. el bir ekran kartı almıştım 3 ay sonra sona eriyor garantisi, şimdi ekran kartında şöyle bir sıkıntı var oyunlarda çok ısınmaya başladı. 1 hafta önce termal macun yenilemiştim ama sorun devam ediyor. Şimdi bu yüzden garanti kapsamı dışında kalır mı ? Birde fatura benim üstüme değil ama garanti belgesi, fatura vs her şey elimde.

hiçbir sıkıntı olmaz garanti kağıtlarını götür sıkıntını söyle birşey yaptığını söyleme götür ver direk onlarda zaten üretici firmaya yolluyorlar birşey olmaz çözemezlerse yenisini verirler çok sıkıntı değl.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bademli1969

quote:

düzgün takılmamış olabilir soğutucusu.
    ayrıca daha iyi bir macun ile sıcaklıklar biraz düşürülebilir.

+1 doğru yorum, kontrol et derim fanı tekrar, birde kaliteli macun kullan. Havanın da yazdan ötürü sıcak olmasından ötürü ekran kartının ısısının kışa nazaran artacağını da hesaba kat. Ha birde fanı eski bir diş fırçası ile iyice temizle.

• tamamdır beyler saolun bunları yapcam olmazsa garantiye veririm
  • yarın götüreyim en iyisi, çok tuhaf ya çözemedim. Fan bir anda çok hızlı çalışıyor 2-3 sn sonra bir anda yavaşlıyor ve bunu sürekli yapıyor. Reset bilgisayara düzeldi. Ama bir süre sonra muhtemelen gene olacak.
  • quote:

yarın götüreyim en iyisi, çok tuhaf ya çözemedim. Fan bir anda çok hızlı çalışıyor 2-3 sn sonra bir anda yavaşlıyor ve bunu sürekli yapıyor. Reset bilgisayara düzeldi. Ama bir süre sonra muhtemelen gene olacak.

hocam ekran kartının modeli nedir markası nedir?
    sıcaklıkalrı boşta ve yükte bir ss atar mısınız?
  • quote:

quote:

yarın götüreyim en iyisi, çok tuhaf ya çözemedim. Fan bir anda çok hızlı çalışıyor 2-3 sn sonra bir anda yavaşlıyor ve bunu sürekli yapıyor. Reset bilgisayara düzeldi. Ama bir süre sonra muhtemelen gene olacak.

sapphire hd6850

Boşta böyle yüklüyken olanı da atarım oyuna girince inmesini bekliyorum. Şimdi şöyle bir şey var ben sildim tekrar macunu, güzelce sürdüm boştayken sıcaklığı 3-4 derece fark etti. Ama oyunlarda fan birden cok hızlı calısmaya başlıyor 2 sn öyle devam ediyor bir anda yavaslıyor. Bu böyle tekrarlıyor kendini. Bir ara dedim acaba cpu da mı sıkıntı var diye ama cpu da sıkıntı olsa bildiğim kadarıyla sistem açılmaz. Cpu'nun boşta sıcaklığı şuan 46-46-48-52 cpu kullanımı da %3 şuan.

• quote:

quote:

quote:

sapphire hd6850

Boşta böyle yüklüyken olanı da atarım oyuna girince inmesini bekliyorum. Şimdi şöyle bir şey var ben sildim tekrar macunu, güzelce sürdüm boştayken sıcaklığı 3-4 derece fark etti. Ama oyunlarda fan birden cok hızlı calısmaya başlıyor 2 sn öyle devam ediyor bir anda yavaslıyor. Bu böyle tekrarlıyor kendini. Bir ara dedim acaba cpu da mı sıkıntı var diye ama cpu da sıkıntı olsa bildiğim kadarıyla sistem açılmaz. Cpu'nun boşta sıcaklığı şuan 46-46-48-52 cpu kullanımı da %3 şuan.

boşta ekran kartının sıcaklığı güzel sayılır ama bana çok az fazla geldi.
    işlemci sıcaklığı da işlemci modelin ne hocam?
    ama boştaysa biraz yüksek.

• İşlemci q8400. Yüklüyken bakacağım baktım hala aynı götürcem çok can sıkıcı
  • quote:

İşlemci q8400. Yüklüyken bakacağım baktım hala aynı götürcem çok can sıkıcı

kasa içi hava akımını kontrol edin hava sirkülasyonu kötüyse ondan fazla ısınma oluyordur.
    işlemciniz sıcaklığı çok yüksek değil normal sayılabilir.fazlalığı çok azdır varsa eğer fazlalığı.
    boşta 46-47 derce civarı olması lazım.
    tek fanlo model mi çift fanlı model mi o da önemli.
    yükte 70-80'i geçmesin yeter.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.