Şimdi Ara

Vatan Bilgisayar İş Başvurusu İçin Yardım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
17.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PlayMakers

    Bavuracak kisilere benden tavsiye.

    Vatan bilgisayar oturmasi kalkmasini bilmeyen , kultursuz , kisacasi taklaci eleman ariyor. Daha dogrusu amele eleman.

    Normal satis temsilcisi pozisyonlarinda , kesinlikle konu uzerinde bilgili olmaniz , hatta konulara ilginiz veya tutkunuz olmaniz sizin icin dezavantajdir. Zira vatan in aradigi bilincsiz kullaniciyi kandirabilcek , bilincsiz satis elemani.

    Abi bu 8 megapiksel ama diyip , musterinin pesinde kosturan eleman ariyorlar. Cv si dolu , egitimi cok iyi , kulturlu , amele kategorisine girmeyen kisiler onlarin aradigi eleman degildir.

    Bu yuzden vatan a basvuracaksiniz , bildiklerinizi belli etmeyin kendinizi bilgisiz , amele islere kosabilcek birisi olarak gosterin.

    Piyasada ki nerdeyse tum telefonlar ve tabletlerin donanimsal ve yazilimsal ozelliklerini bilirim , cikmasi muhtemel cihazlari yurtici ve yurtdisi kaynaklardan takip ederim , fuarlari surekli takip ederim uzar gider bu. Vatan part time isine , hem kariyer.net uzerinden hem de magazalarina gidip form doldurarak basvurdum. Amacim da para falan degildi , haftasonu icin sevdigim sektorun icinde olabilmek.

    Arkadasima da bahsettim , kendisinin mali durumu son zamanlarda kotu , telefon bilgisi sifir. Android in ne demek oldugunu bilmiyor , benim telefonun windows tabanli oldugunu soyledigim de oo yukle de bi counter oynayalim diyen , bilgisayar bilgisi acma kapama tuslarindan oteye gitmeyen , referansi ve hic calisma deneyimi olmayan , cv si nin kotulugunden bile bahsetmeyecegim. Bu arkadas sadece kariyer.net uzerinden benden yaklasik 3 hafta sonra basvurup ertesi gun mulakata cagirildi , haftaya da ise baslayacak.

    Sozde yuzde 25 indirimleriyle bilincsiz musterileri kaziklamaktan baska bir islevi olmayan vatan bilgisayara ,olmayan sempatim artik igrenme duzeyine geldi bu yuzden.

    Umarim mavi bilgisayar yolunda hizla ilerleyip bir gece de kepenk kapatirlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet arkadaşlar 2:30 daydı görüşme ben 4:30 da gittim Anlayın yanı benım ıcın olsada olur olmasada olur hatta olmasa daha ıyı olur şeklindeydi her neyse gittim koccaman mağaza boş boş gezinen 10-15 tane çalışan 1-2 müşteri ya var ya yok içerde belli başlı kampanyalar yapılmassa temmuz ağustosu zor görür o mağaza hele orda ! kapıda güvenlik abla vardı :D dedim benim görüşme için çağırdılar üst kata çıkın dedi peki abla dedım çıktım yukarı orda destek mekstek vardı oda ileri gidin dedi kocaman mağaza yürü yürü bitmio :D sonuında geldik personel işleri odasına cv verdıler onu doldurdum sonra siz bekleyın oturun dedıler 15 dk bekledım telefonla oynamaktan sıkıldım , neyse biri seslendı bey lı olarak gıttım skypeden görüşme var buyrun telefonuda alın dedı pc den ses gelmıo :D telefonla konusuyoz skypede görüntü olsun diye var :D bıraz tanıtıın kendıınızı dedı ben anlattım sonra full time için başvurmuşsunuz dedı ben hayır part olması lazım dedım dershanem var kpps ye hazırlanıorum dedım orda koptum zaten ben dırek olmaz felan dedım full olursa kadında saçmaladı bi kaç şey işte eger part tıme alımı olursa bız sıze ulaşcaz felan ben he tmm dedım anladı zaten kadın sonra o gürkan beye verırmısınız telefonu dedım verdım ok by .. kısacası böyle arkadaşlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sicey59

    Evet arkadaşlar 2:30 daydı görüşme ben 4:30 da gittim Anlayın yanı benım ıcın olsada olur olmasada olur hatta olmasa daha ıyı olur şeklindeydi her neyse gittim koccaman mağaza boş boş gezinen 10-15 tane çalışan 1-2 müşteri ya var ya yok içerde belli başlı kampanyalar yapılmassa temmuz ağustosu zor görür o mağaza hele orda ! kapıda güvenlik abla vardı :D dedim benim görüşme için çağırdılar üst kata çıkın dedi peki abla dedım çıktım yukarı orda destek mekstek vardı oda ileri gidin dedi kocaman mağaza yürü yürü bitmio :D sonuında geldik personel işleri odasına cv verdıler onu doldurdum sonra siz bekleyın oturun dedıler 15 dk bekledım telefonla oynamaktan sıkıldım , neyse biri seslendı bey lı olarak gıttım skypeden görüşme var buyrun telefonuda alın dedı pc den ses gelmıo :D telefonla konusuyoz skypede görüntü olsun diye var :D bıraz tanıtıın kendıınızı dedı ben anlattım sonra full time için başvurmuşsunuz dedı ben hayır part olması lazım dedım dershanem var kpps ye hazırlanıorum dedım orda koptum zaten ben dırek olmaz felan dedım full olursa kadında saçmaladı bi kaç şey işte eger part tıme alımı olursa bız sıze ulaşcaz felan ben he tmm dedım anladı zaten kadın sonra o gürkan beye verırmısınız telefonu dedım verdım ok by .. kısacası böyle arkadaşlar

    Bende istanbul kartaldayım ümraniyeye görüşmeye çagırdılar uzak diye gitmedim o kadar yol çekilmez dedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • :) benide yarın çağırdılar lise son öğrencisiyim lise bitiyo anadolu lisesi bilgisayar mühendisliği istiyorum sınavdan sonra çalışmak için filan konuşcam olursa olur olmazsa olmaz aynı senin havada saat 12 de cevizlibağdakine çağırdılar bakalım ne olacak şu skype olayı çok saçmaymış bildiğin komedi :)
  • istifa ettim şunu söylebilirimki zor meslek şefiniz sürekli başkalarını korur sizin arkanızdan konuşur sıkıntılı yani. anlatılacak çok şey var.

    maaş 1000 tl yemek akşamda servis vardır.
  • stres ve yorgunluk yaşatmıyorsa bu iyidir.. ama 1000 tl çok az para..

    başka bir gruptan eposta elime geçti...hangi firma yazmış bilinmiyor..alman işverenler arkasıyla güler böyle cevaba....

    Sayın adayımız,
    Öncelikle bizimle çalışma isteğinizin bizi mutlu ettiğini bildirmek isteriz. Başvurunuz sonucunda işbirliğimizin gerçekleşmesine şu an için imkan bulunamamıştır. Özgeçmişiniz bilgi bankamıza kaydedilmiştir, sizin niteliklerinize uygun bir pozisyon doğduğu takdirde yeniden değerlendirilecek ve sizinle en kısa süre içinde temasa geçilecektir.

    Şirketimize gösterdiğiniz ilgi ve güvene teşekkür eder, başarılar dileriz.

    Saygılarımızla,
    İnsan Kaynakları Müdürlüğü


     Vatan Bilgisayar İş Başvurusu İçin Yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknown115 -- 16 Temmuz 2014; 9:25:21 >




  • Arkadaşlar 5 yıllık vatan bilgisayar çalışanı olarak firmayı şu şekilde anlatayım size.. Herşey ilk başlangıçta çok güzel. Klişe lafları herşey güzel olacak... ama bi olamadı gitti.. İnsan kaynakları departmanını sadece 1 kere görebiliyorsunuz. daha sonrada ne arayan var ne soran.. Sabah servis yok. Yemekler kötü cebinizden yiyosunuz.. Maaş a gelince yeni gelende aynı parayı alıyo 5 yıllık çalışanda. 1000 tl. Prim olayı tam bir saçmalık. Ay ortası ulaşılması güç hedef veriliyo, eş dost akraba esnaf arıyorsun ürün mal alsınlar diye tam zar zor yapacakken hedef yükseltiyorlar. Toplu satışlar hedef ten düşüyo. iade alımlarda sanki ürünlerin üreteni senmişsin gibi senin priminden düşüyor. Firmanın tek artısı her ayın 1 inde maaş alırsın. diğerleride anlattığım gibi. 2+1 sistemiyle çalışırsın. satış dışı zaten çalışılmaz. değerin hiç yok. (Birde insan a saygı ödülü almışlar neye göre almışlarsa).. 12 saat ayakta inasanlarla uğraşmakla geçer zaman. 2 gün çalışıp 3.gün onun yorgunluğuyla uyursun zaten :) ayakta durmaktan sağlık sorunların başlar. Radyasyon yersin yorgunluğun hiç bitmez. Sendikan yoktur derdini kimseye anlatamazsın. Akbank la kredi, kredi kartı sayesinde haşır neşir olursun :) Vatan bilgisayarda çalışan herkesin zaten akbank a borcu bitmez. Yalakalık terfi aracıdır. Sonuç istifa.




  • arkadaşlar ben de başvuru yapıp görüşmeye çağrıldım. herkes gibi skype görüşmesi yaptıktan sonra müdürle kısa bir görüşme daha yaptım genel olarak pozitif geçti. müdür 2 hafta içinde olumlu olursa telefonla dönüş yapacaklarını olumsuz olursa kariyer.netten mail geleceğini söyledi. bugün tam 2 hafta oldu ne mail var ne geri dönüş. teknolojiye meraklıyım ve sevdiğim bir ortamda çalışmak istiyorum. olumlu ya da olumsuz bi sonuca bağlanmasını istiyorum artık. acaba tekrar gidip müdürle konuşup durumu anlatsam saçma mı olur? bir de işe kabul edilen arkadaşlara skype görüşmesinden kaç gün sonra geri dönüş yapıldı?
  • Bir arkadaşımın arkadaşı Vatan'da çalışıyor, o da başvurmak istiyordu ve sormuş çocuğa, buraya alınacak elemanların vasıfları nasıl olması lazım gibisinden. Çalışan çocukta demiş ki, tipine bakıyor beğenirse alıyor demiş, gelen müşteriyi cezbet yeter, söyleyeceğin bi fiyat bide işte kaç sene garantisi olduğu zaten. Böyle yerlerdeki elemanlar saçma salak değerlere bakarak pc tavsiye eder, mesela işlemciler arasında ,i7 i5 karşılaştırması yapar, oysa ki i5 in son nesil bir işlemcisi i7 nin ilk nesil işlemcisinden performanslıdır, adam bunu bilmez. i7 mi? Bitti, bu en iyisi.

    Media markt ta 3k riskine karşı xbox ların üretim tarihlerine bakardım, adam niye baktığımı sorunca enteresanmış diyerek anlam veremezdi. Hiç bişe bilmiyorlar ki. Harbi bilinçsiz müşteri bunlara güvenip çok dandik şeylere tomarla para verebiliyor. Bide hep böyle mağazaların reklamlarında satış danışmanlarının her biri birer yazılım mühendisi, birer donanım mühendisi, her biri Amerika'dan çıkma bilişim uzmanı gibi tanıtırlar.

    İşin özeti, böyle bi yere başvuracaksanız tipinize özen gösterin öyle gidin, bir şey bilmenize gerek yok yani. Seni beğenirse alır, beğenmezse almaz. Boşuna demiyorum bu ülkede okumak önemli değil diye, yaratılışına göre işe alan çok fazla yer var Allah ıslah etsin ondan sonra da ülkede niye herkes teknoloji cahili, niye kimse bişe bilmiyor. Ulan bişe bilen adamlara iş fırsatı vermiyorsunuz ki adamlar ülkeyi kalkındırsın.




  • eğer teknoloji marketlerinden bir şey alacaksanız önceden mutlak bir araştırın

    yukarıdaki arkadaşlar durumu çok iyi özetlemiş işi bilen eleman değil işi bilmeyen eleman arıyorlar türkiyede durum bu malesef
  • anlaşılan pek tekin bir şirket değil. eleman alıyor sonrada çıkarıyorsa...nasabilgisayardan alışveriş yapıyorum.. (http://www.nasabilgisayar.com/) 2 ay önce parça almak için gittim..beni depoya aldılar şaşırdım. geçmişteki kapanan bilgisayar firmaları depoya almazdı, kapılarında depoya girmek yasaktır yazardı..yada teknik servise girmek yasaktır uyarı yazısı olurdu.. yada girişi engelleyen hareketli tahta olurdu..

    vatanbilgisayar nurinin yaptığı gibi yapmasın...gazozunuza ilaç koyup uyutmasın..gençsin, güzelsin, iyi yaşamak seninde hakkın diye koynuna almasın..

     Vatan Bilgisayar İş Başvurusu İçin Yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknown115 -- 16 Temmuz 2014; 9:19:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    myo mezunusun ve mağazada çalışacaksın ?

    Tıp okumamış arkadaş

    Zamanında bende gitmiştim benide alamadı çakallar 8_9 ay önce GOLD à gittim konuştuğum kişi sen çok rahatsın dedi almadılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raunk -- 16 Temmuz 2014; 9:19:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aerosol 34

    eğer teknoloji marketlerinden bir şey alacaksanız önceden mutlak bir araştırın

    yukarıdaki arkadaşlar durumu çok iyi özetlemiş işi bilen eleman değil işi bilmeyen eleman arıyorlar türkiyede durum bu malesef

    tecrübeli ve deneyimli biri az ücretle çalışmaz..o yüzden..millete evlenin üç cocuk yapın diyorlar..millet evlenmiyorki yaşlanıyor...yakında bırakın kalifeye eleman bulmayı .çalıştıracak insan bulmaları çok zor olacak..evlenip boşanan çok kişi var.. eskiden 0532 numara bulunmazdı şimdi çok var..çünkü millet iş bulmak için yurtdışına göç etti.
  • Dostum küçük çaplı yazılım şirketlerine başvur. Genelde MYO mezunlarını alıyorlar. Elinde mesleğin var kendini Vatanda harcama.
    Üniversitelerin teknoparklarında olan şirketlere göz gezdir derim.
  • raunk kullanıcısına yanıt
    Rahatsın ne demek?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    Rahatsın ne demek?

    Cool davranmışım herhalde işi pek istemiyorsun herhalde dedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşım, büyük ihtimal sorununu halletmişsindir ama ben yine de diğer başvuru yapacak adaylara bazı tavsiyelerim olacak. Vatan Bilgisayar, bilindiği gibi büyük bir şirket. Mülakatta öncelikle soğukkanlı olmanız gerekiyor. Size yöneltilen soruları en hızlı şekilde, doğru olarak yanıtlayın. Kendini tanıtırken de doğum yeri, tarih, mezun olduğun okulu vs. söylemen yeterlidir. Fazla detaya inme. Ayrıca heyecanlı olduğunu pek belli etme, kendini pc uzmanı gibi göster ve soğukkanlı ol. Pc kullananlar zaten kendilerine güvenen kişilerdir :) Vatan Bilgisayar iş başvurusu için internet üzerinden yayınladıkları formu doldurabilirsiniz.




  • Yarın görüşmem var vatanda, şu biz sizi ararız mantığından nefret ediyorum. Ya alındın de ya da seninle çalışamayız de bu nedir ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de yarın görüşmeye gideceğim bakalım ne olack :)
  • ben de yarın part time için görüşmeye gideceğim bakalım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.