Şimdi Ara

Vatan Bilgisayar' da Çalışmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
35.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler benide yarın görüşmeye çağırdılar konuyu bi up layım dedim bu aralar yeni girenler falan varsa bilgi verebilir mi ?
    şuan çalıştığım halde öylesine başvuru yapmıştım. Çalışma saatlerini
    ve şartlarını az çok bildiğim halde yine de kendilerinden duymak istedim.
    Ayrıca belli zamanlarda iş görüşmesi yaparak daha çok firma hakkında
    bilgi sahibi olmak ve piyasayı yakından takip etmek istemiştim

Görüşmeye gittim. Saat 10 da randevu verdikleri halde 11 de görüştüler.
    çünkü aynı saatte çağrılan 5 kişi daha vardı saygısızlığa bakın ! bu birinci eksi yönleriydi.
    2. si ise Kariyer.netteki özgeçmişim önlerinde olduğu halde
    yeniden form doldurttular. Adayları oyalayarak zamandan kazanmak istemeleri
    hoşumuza gitmedi. Bu da 2. eksileri
    Görüşmeden çıkan arkadaşların hepsine Biz size 2 hafta içinde döneceğiz demişler.
    Mülakatı bilgisayar üzerinden görüntülü yaptık. Görüşmelerde daha önce çalıştığınız
    yerlerden aldığınız eğitimlere referanslarınızdan başvurduğunuz pozisyona uygunluğunuzu
    ölçen sorular sorulur. Ama bu görüşmede adaylara "okulu hangi tarihte
    bitirdiniz" gibi tarih soruları sorulmuş. Banada "askere hangi tarihte gittiniz ne zaman geldiniz
    diye sordular. Cevabını verdim ve ardından içimden Şöyle dedim
    "adayları tanımaya yönelik sorular böyle olmamalı Sayın İK"CI hiç profesyonel değilsiniz :))

Çalışma şartlarını sordum net bilgi alamadım sadece sabah 10 akşam 10 dediler haftalık izinden bahsettiler.
    maaş prim sistemi yemek yol vs pek değinmek istemediler. Hangi mağazada çalışılacak
    dediğimde MAĞAZA Belli değil adaylara 2 hafta içinde dönüş yapılacak " cevabı aldım .

Görüşmeye gidecek arkadaşlara faydam olur inşallah.

• vatanda part time hafta sonu maaşı ne kadar bilen var mı?
  • 400 - 500 tl arası kazanırsın primler dahil
    ensem kalın degıl belkıde cevabı bu

yokmu vatanda teknosada calısacak referans olacak bır abımız ılk maaşta onuda görecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castiel -- 3 Ocak 2013; 15:43:33 >

Her maskenin altında karanlık bir yolcu vardır
      Kimisi için Ete Duyulan açlık
      Kimisi için Güce duyulan açlık
      Kimisi içinse Kana duyulan açlıktır karanlık yolcu,
      Bazısı cesurca kabullenir onu dizginler
      Bazısı Görmezden gelir fakat günden güne esiri olur.
      Bazısı ıse artık odur ! onun kendisi olmuştur.

• Bu tarz yerler bilgili adamları almazlar. Çünkü adam biliyordur, ileride arıza çıkarabilir. Kültürlüdür bazı şeyleri kabul etmeyebilir. Oturup kalkmayı biliyordur kafasını eğmez bazı şeylere olur demez. Bu onların işine gelen bir durum değil. Biraz tiyatro yeteneğiniz olacak o tür yerlere girerken. Yalan söylerken bile belli etmeyeceksiniz. Kaldı ki onların istediği de bu. Sizin yalan söyleyebilme becerinizi tartıyorlar. Yoksa siz adama güzel televizyonu satar kötüsünü tutarsanız onların işine gelmez. İyi olan her zaman satılır. Onlar için önemli olan kötüyü sattırabilmek. Bunu da en iyi bilgisiz adamla yaparlar. " bu televizyon bilmem kaç çözünürlük. bilmem ne yayını veriyor." " şunu oynatır mı? " " oynatmaz mı abicim. takla bile attırır. Alt yazıyı da kendisi bulur. Hatta mısır bile patlatır."

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Bu tarz yerler bilgili adamları almazlar. Çünkü adam biliyordur, ileride arıza çıkarabilir. Kültürlüdür bazı şeyleri kabul etmeyebilir. Oturup kalkmayı biliyordur kafasını eğmez bazı şeylere olur demez. Bu onların işine gelen bir durum değil. Biraz tiyatro yeteneğiniz olacak o tür yerlere girerken. Yalan söylerken bile belli etmeyeceksiniz. Kaldı ki onların istediği de bu. Sizin yalan söyleyebilme becerinizi tartıyorlar. Yoksa siz adama güzel televizyonu satar kötüsünü tutarsanız onların işine gelmez. İyi olan her zaman satılır. Onlar için önemli olan kötüyü sattırabilmek. Bunu da en iyi bilgisiz adamla yaparlar. " bu televizyon bilmem kaç çözünürlük. bilmem ne yayını veriyor." " şunu oynatır mı? " " oynatmaz mı abicim. takla bile attırır. Alt yazıyı da kendisi bulur. Hatta mısır bile patlatır."

şimdı neden bılgısayar programlama mezunu arkadaşı ve benı almayıp pazarlama mezunu arkadaşı aldıklarını anladım adam teknolojının t sı yok ve teknık destek bölumune koymuşlar helal olsun dedım

• quote:

Orijinalden alıntı: Castiel

quote:

Bu tarz yerler bilgili adamları almazlar. Çünkü adam biliyordur, ileride arıza çıkarabilir. Kültürlüdür bazı şeyleri kabul etmeyebilir. Oturup kalkmayı biliyordur kafasını eğmez bazı şeylere olur demez. Bu onların işine gelen bir durum değil. Biraz tiyatro yeteneğiniz olacak o tür yerlere girerken. Yalan söylerken bile belli etmeyeceksiniz. Kaldı ki onların istediği de bu. Sizin yalan söyleyebilme becerinizi tartıyorlar. Yoksa siz adama güzel televizyonu satar kötüsünü tutarsanız onların işine gelmez. İyi olan her zaman satılır. Onlar için önemli olan kötüyü sattırabilmek. Bunu da en iyi bilgisiz adamla yaparlar. " bu televizyon bilmem kaç çözünürlük. bilmem ne yayını veriyor." " şunu oynatır mı? " " oynatmaz mı abicim. takla bile attırır. Alt yazıyı da kendisi bulur. Hatta mısır bile patlatır."

şimdı neden bılgısayar programlama mezunu arkadaşı ve benı almayıp pazarlama mezunu arkadaşı aldıklarını anladım adam teknolojının t sı yok ve teknık destek bölumune koymuşlar helal olsun dedım

İyi bir pazarlamacıya araba da versen satar telefonda versen satar. ordaki püf nokta ne kadar iyi yalan söyleyebildiği ile alakalı. Senin teknolojiyi dibine kadar bilmen birşey ifade etmez. Temel olarak adamın almasını sağlayacak 2-3 nokta var. fotoğraf makinesi satarken " 16 mp abi buuu" demek gibi.

• Bu sabah 11.30'da görüşmeye çağırdılar 1 adet vesikalık ile başvurduğum birim pendik montaj elemanı olarak..

İş tanımı:
    - Satışı gerçekleştirilen ürünleri Reyon Satış Temsilcisinden teslim alır. Gerekli kontrolleri yapar, eksik ürünlerde Satış Temsilcisine geri döner ve ürünü eksiksiz olarak teslim alır.
    - Almış olduğu ürünlerin montajını ve gerekli kurumları yapar.
    - İşletim sistemli ürünlerde kurulum yaptıktan sonra gerekli testleri yapar.
    - Testleri bitmiş hazır ürünü müşteriye teslim eder ya da ürünün müşteriye teslim edilmesini sağlar.

Maaş çalışma saatleri falan hakkında bilgisi olan var ise paylaşırsa sevinirim

The only escape is death.

Sakarya Üniversitesi
    Internet and Network Technologies

• quote:

Orijinalden alıntı: Hover_Craft

Bu sabah 11.30'da görüşmeye çağırdılar 1 adet vesikalık ile başvurduğum birim pendik montaj elemanı olarak..

İş tanımı:
    - Satışı gerçekleştirilen ürünleri Reyon Satış Temsilcisinden teslim alır. Gerekli kontrolleri yapar, eksik ürünlerde Satış Temsilcisine geri döner ve ürünü eksiksiz olarak teslim alır.
    - Testleri bitmiş hazır ürünü müşteriye teslim eder ya da ürünün müşteriye teslim edilmesini sağlar.

ne güzel iş la valla bazen nie okuyom die düşünüyom kafan ağrımaz la bu işte ohh al bilgisayarı bas windowsu ver al bilgisa bas win ver

• quote:

Orijinalden alıntı: Gayipten Gelen Ses

quote:

Bu sabah 11.30'da görüşmeye çağırdılar 1 adet vesikalık ile başvurduğum birim pendik montaj elemanı olarak..

İş tanımı:

ne güzel iş la valla bazen nie okuyom die düşünüyom kafan ağrımaz la bu işte ohh al bilgisayarı bas windowsu ver al bilgisa bas win ver

Sadece bu dediğin ile kalırsa sırtım yere gelmez kasa topla windows çak tamam görüşmeden sonra başkalarına yardımcı olmak adına görüşme ile ilgili bilgileride yazarim.

Sakarya Üniversitesi

• quote:

quote:

quote:

İş tanımı:

Sadece bu dediğin ile kalırsa sırtım yere gelmez kasa topla windows çak tamam görüşmeden sonra başkalarına yardımcı olmak adına görüşme ile ilgili bilgileride yazarim.

Bilgisayara windows kurmuyorsun. İçlerinde kurulu geliyor zaten. Sen bilgisayarı başlatıp kurulumu tamamlıyorsun. Kullanıcı oluşturup teslim ediyorsun.

Ama bu tür yerlerde sadece bu iş ile bırakmazlar. Maksat asker boş durmasın her türlü işi yaptırırlar.

Hem olm sen network güvenlik okumadın mı niye böyle saçma sapan yerlere başvuruyorsun?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Castiel

quote:

İyi bir pazarlamacıya araba da versen satar telefonda versen satar. ordaki püf nokta ne kadar iyi yalan söyleyebildiği ile alakalı. Senin teknolojiyi dibine kadar bilmen birşey ifade etmez. Temel olarak adamın almasını sağlayacak 2-3 nokta var. fotoğraf makinesi satarken " 16 mp abi buuu" demek gibi.

vatana maıl attım, ssd desteklı dıye urun sattılar ssd destegı cıkmadı, notebooka acımıyorum aldıgım ssd ye acıyorum,

İyi günler Murat bey,
    Ssd destekliyor derken samsung yetkilileri ssd nın hafızasını yanı bir hdd olarak desteklendiği,
    ssd mantıgı, tepki süresi ( ssd 0.1ms )
    okuma yazma hızı ( 500/560)
    cpu kullanma ( 0.1)
    gibi ssd nin özelliklerini desteklemediği vurgulanıyor,yanı sonuç olarak bu urun ssd değil sadece mekanik hdd desteklediği vurgulanıyor, konu ile ilgili urunu zatan ssd alırken desteklediğini söyleyen samsung yetkilisi bunu bilmiyorsa neden urunun desteklediği ( hem notebook alırken hem ssd alırken ayrı gunlerde sordum ) söylediğini akıl sır erdırmek mümkün değil,
    yanı 230 tl ye 128 gb mekanık hdd almış oldum.ve ssd desteği vermeyen bilgisayarla kullanamadıgım bu ssd yı ne yapacagım orası muamma, ve 2 aramamdada samsung yetkililerı tarafından ürünün ssd desteklemediği söylendi.
    Samsung ıle ıletısıme geçıp detaylı bılgı talep edeceğim.
    Lafı uzatmayacağım,her nekadar musteri hizmetleri kalıteli olsada satış personelinin ''satiyimde nasıl satarsam satiyim'' mantığını anlamak mümkün değil,Ve en son vatan bılgısayar iş basvurusu yaptğımda neden bilgili değilde satış pazarlama mezunu kişilerin işe alındığını anlamamda daha açıklayıcı oldu.

Saygılarımla
    Sefa Arıkan.

• vatana başvuru yapıpda alınmayanların olduğunu görünce şaşırdım :) Ben başvurdum bi kez görüşmeye gittim çalışma koşullarını öğrendikten sonra yemedi açıkcası 12saatlik çalışma sistemleri var 2+1 2gün çalış bir gün off..ama 12saat çalışma sabır işi
    Mediamarkt iyiymişte onlarında ilanlarını görmüyorum hiç

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

quote:

quote:

İş tanımı:

Bilgisayara windows kurmuyorsun. İçlerinde kurulu geliyor zaten. Sen bilgisayarı başlatıp kurulumu tamamlıyorsun. Kullanıcı oluşturup teslim ediyorsun.

Ama bu tür yerlerde sadece bu iş ile bırakmazlar. Maksat asker boş durmasın her türlü işi yaptırırlar.

Hem olm sen network güvenlik okumadın mı niye böyle saçma sapan yerlere başvuruyorsun?

Okudum da bi kaç yere gittim teknotel backbone falan teknik destek işi hep dandik işler nereye başvuracağımı bilmiyorum

Görüşmeden az önce geldim oraya gittiğimde başvuru formu doldurdum daha sonrasinda görüşme için bir odaya geçtim skype açıktı görüntülü konuşma gerçekleştirdik cep telefonu aracılığı ile daha önce çalıştığım yeri falan sordu deneyimlerimi ne yaptığımı anlattim 2 tane soru sordu mavi ekran nedir neden çıkar diye birde ölü pixel nedir diye sordu daha sonra vatan bilgisayar nedir falan filan anlatti mağaza müdürü ile görüştürmek için başka bir odaya geçtim telefonu ona götürdüm sonra oturup müdürle konustum oda aynı şey faso fiso bi soru sordu cevabını söylemedi içimde kaldı bi ürün topladik herşey tamam kullanıcıya verdik kasa çalışıyor kesik kesik ses geliyor uyarı fakat ekrana görüntü gelmiyor diye sorun nedir sence falan yardırdım 3 5 sonra çıktım.

Sakarya Üniversitesi

• Bende Üniversite öğrencisiyim Ankarada Tekzen e iş başvurusu yapmıştım başvuruyu yaptıktan 2-3 ay sonra aradılar iş teklifiniz kabul edilmiştir görüşmelere bekleriz dediler o aralar çalışıcak durumda değildim reddemiştim hemen aramıyolar yani 1-2 hafta geçti haber yok diyenlere söylüyorum canınızı sıkmayın bekleyin pozisyon için uygunsanız illaki ararlar...

##Damon Stoudamire##Tracy Mcgrady##Vince Carter##Cris Bosh##Marcus Camby
  • quote:

Orijinalden alıntı: DowyJones

Bende Üniversite öğrencisiyim Ankarada Tekzen e iş başvurusu yapmıştım başvuruyu yaptıktan 2-3 ay sonra aradılar iş teklifiniz kabul edilmiştir görüşmelere bekleriz dediler o aralar çalışıcak durumda değildim reddemiştim hemen aramıyolar yani 1-2 hafta geçti haber yok diyenlere söylüyorum canınızı sıkmayın bekleyin pozisyon için uygunsanız illaki ararlar...

Acaba interneten basvurduktan sonra , magazaya gidip gorusme sansimiz olur mu mulakat icin ? Ya da magazaya gidip mulakat icin tarih alma sansimiz nedir ?

Orijinalden alıntı: hasanmustafa06

evet bilgili ve deneyimlileri almıyorlar çünkü kendi
    cahillikleri meydana çıkar Piêr Dé Sans arkadasın dediği gibi
    taklacı satışçı arıyorlar. Listedeki iş tanımı sadece kağıt üzerindedir.
    öyle Windows kur format at tamam işin bitti demezler boş durunca
    elbet başka işler yptırırlar sonra "işine geliyorsa dışarda nasılsa genç
    işsizler var " derler içlerinden

Aynen bilgili ve deneyimli konusunda haklısın görüşmedeyken fark ettim sorduğu soruları cevaplarken böyle şaşırmalar falan hatta mavi ekran için windows temel yapı taşıdır ben onunla büyüdüm falan diyince baya makara falan yaptım çok eğlendi montaj işi için dediler işi falan biliyorsun zaten yalnız şöyle birşeyde var bazıları kabul etmiyorlarmıs biz sadece işimizi yaparız müşteri ile ilgilenmeyiz falan diye söyleniyorlarmış dedi müşterilerle ilgilenmende gerekecek mal kabulü ürün arıza konuşması mal teslimi falan kitledikce kitliyorlar kafalarına göre.

Sakarya Üniversitesi

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.