İlgili yere açtığım konuya cevap gelmediği için buraya da açma ihtiyacı hissettim.
Herkese iyi günler. Yaklaşık 1-2 haftadır beni deli eden bir problem ile karşı karşıyayım: "Varsayılan Ağ Geçidi". Sorun yeni bilgisayar almamla başladı. Lenovo Z510. Önceden Acer 5740g kullanıyordum ve hala duruyor(Sorunsuz çalışıyor) fakat yeni pc aldığımdan beri bu sorun var. İnternette olan bir çok yöntemi denedim. Elle IP atama, modem arayüzünden DHCP açık olması, ipconfig/renew tarzı kodlar vs. Ama hiçbiri işe yaramıyor. Online oyun oynadığımdan dolayı çok büyük bir sorun benim için. Ping normal 55-70 arasında gidip geliyor fakat "delay" denen olay oluyor. Hem de aşırı derecede. Söylediğim gibi bir çok yöntem denedim. Bunun için bir çözümü, fikri olan var mı? Şimdiden teşekkürler.
alt ağ geçidini sadece manuel olarak ip atadığımda kullanıyorum. alt ağ geçidi modem arayüzüne hangi ip ile giriyorsan odur.
modeme 192.168.1.1 ile giriyorsan modeme 192.168.2.1 ile giriyorsan İp adresi: 192.168.1.2 den 192.168.1.254 e kadar 192.168.2.1 den 192.168.2.254 alt ağ maskesi :255.255.255.0 255.255.255.0 alt ağ geçidi :192.168.1.1 olur. 192.168.2.1
a.g.r.e.s.i.fA
kullanıcısına yanıt
Şu anda elle atamalı olarak kullanıyorum zaten ama yine kesintiler oluyor.
Sorun hala devam ediyor. Modemi fabrika ayarlarına döndürüp tekrar kurdum 1-2 gün düzeldi gibi oldu bugün yine başladı sorun.
genelde broadcomlar bu tarz sorunlar yapıyor ve intel ile değiştirildiğinde çözülüyor sende başka bir kart deneyebilirsin 10 tl'ye mal olur sana ama büyük ihtimalle sorunun çözülür.
hope.feH
kullanıcısına yanıt
Laptop kullanıyorum bu değişimi nasıl yapabilirim? Açarsam garanti devre dışı kalmaz mı?
hayır bu tarz şeylerden garanti dışı kalmaz cihazınız. zaten wireless ya altta servis kapagının altında yada klavyenın altındadır anlaşılmaz acıldığı
quote:
Orijinalden alıntı: hope.fe
hayır bu tarz şeylerden garanti dışı kalmaz cihazınız. zaten wireless ya altta servis kapagının altında yada klavyenın altındadır anlaşılmaz acıldığı
Yalnız altta parça parça kapaklar yok. Bütün altı kaplayan bir tane kapak var. Siz sorunun donanımsal olduğunu düşünüyorsunuz yani? Servise vermemi mi önerirsiniz?
evet servise vermenizde yarar var bence wireless karttan kaynaklanıyor.
hope.feH
kullanıcısına yanıt
Peki. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme