Şimdi Ara

Varoluşun çok tuhaf-saçma olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 13 milyar yıldır duran galakside 4 milyar yıldır aktif olan bir dünya var, insanoğlu daha binlerce yıldır ortada.Toplum, kurallar öyle bir afyon ki günlük işlerimizden,teknolojiden,okulumuzdan,dertlerimizden,eğlencemizden,sınavlardan,"masallardan" neden varız diye sorgulayamaz olduk.

Yahu yazı bile yoktu bir düsünsenize, insanlar ne kadar ilkeldi, magaralarda yasarlardi.Gercekten cok tuhaf.Devlet yoktu,toplum düzensizdi,köleler vardı,hayvandan farksız "insan" vardı ne oldu? Cok tanrılı ve sami Dinler türedi.Kendimi müslüman olarak görüyorum ama dinler her zaman tuhafgeliyor. Gerçeklikten çok uzaklar..Bilmiyorum.Umarım yanılıyorumdur.

Herkes hayata kendi penceresinden bakıyor.Şu an 7 milyar insan soluk alıp veriyor, milyonlarca insan ölüyor yenisi doğuyor.Ölmeden önce neysek öldükten sonra o olacağımız kesin. Şahsen ben gayet te mutluydum. Lanet olsun. Neden varız ulan neden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkaya34 -- 18 Nisan 2016; 22:55:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben inanırsam bişey kaybetmem ama eğer zeus varsa sen inanmadığın için çok şey kaybedersin

Orijinalden alıntı: ileri iade

ben inanırsam bişey kaybetmem ama eğer zeus varsa sen inanmadığın için çok şey kaybedersin

Sen İsa mesihe inanmadığın için neler kaybettiğinin farkındamısın peki ?
    Her şey o kadar tuhaf ki. Bundan 10 bin yıl önce mağarada soğuktan donan, yemek bulamayan , hayvanlari diri diri kesip yiyen atalarimizla nasil olurda ayni sekilde yargilaniriz? Tuhaf gelmiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkaya34 -- 18 Nisan 2016; 22:59:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi diyelim bir tanrı var. Bana tanrının varoluş amacı bile çok saçma geliyor. Kudretini bizlere göstermek için mi bu saçmalıkları yaşıyoruz? Eğer insanlığın varoluş gerekçesi varsa tanrının varoluş gerekçesi nedir? Bu tür arayış çabaları her zaman sonuçsuz kalacaktır. Ya ''manevi uyuşturucularla'' kendini mutlu edersin yada her zaman boşlukta kalırsın. Hatta depresyona girer ve kendini büyük bir çıkmazın içinde bulursun.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.