Şimdi Ara

Varlık ve olasılıkla ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu gün milyonlarcamızın piyangoyu tutturdugu,yani şu an var olan her bir insan için. İlk insanlıkdan bu yana varolmasının ihtimalini nasıl hesaplayabiliriz ?yani sormak istedigim

    ortalama nesil sayısı * sperm sayısı = x x de bir =2007 de bizim olma olasılıgımız

    Başka etkenler eklenebilirmi bilmiyorum, aşağı yukarı böyle bir formül çıkarabilirmiyiz sonucu ne olabilir?



  • bu sayıları bulsan bile sonuçta bu tip bir formülle bulacağın sonuç en fazla %60 olasılıkla doğru olacaktır. ki bu da doğru sonuç olarak kabul edilemez. çünkü erkek bedeninde üretilen spermlerin sayısı sabit değildir. mevsime göre, güne göre, saate göre, vücudun sağlıklılığına göre... gibi nedenlerden dolayı sperm sayıları sürekli değişiklik gösterebilir. burada belki bir ortalama rakam söyleyebilirisiniz. ama bu ortalama rakam da gerçeğe yakın olmayabilir. ayrıca diyelim ki bir birleşme esnasında 1 milyon sperm varsa yumurtaya ulaşan spermin olasılığı 1 milyonda bir olacaktır. ama birleşme esnasında 100 tane sperm varsa yumurtaya ulaşan spermin olasılığı yüzde 1 olacaktır. yani hiçbir zaman gerçeğe yakın bir olasılık maalesef elde edemezsiniz.
  • ortalama yada muhtemel bir aralık elde edemezmiyiz
    Bu kadar zor olmaması gerekir diye düşünmüştüm
  • sanırım bu konuda yardımcı olabilicek kimse yok .tek ilgi duyan benim sanırım.belkide ben anlamatım son bir denem daha, en azından bir kac degişik yorum olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.