Şimdi Ara

Varikosel ameliyatı oldum. Bilgi almak isteyenler buyurun. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
16
Favori
352.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Abicim ben bu ayın 18 sinde ameliyat olucam 24 ünde ise okul açılıyor o süre zarfında gidecek kadar iyi olabilirmiyim
  • Hocam çok çok geçmiş olsun . Bana da 2 sene önce teşhis konuldu aman Allahım ne hallere düşmüştüm sperm testi falan doktor varikosel dedi kısırlık için birşey demedi bekarım sonuçta . Ben ağrıdan dolayı gitmiştim açıkçası varikosel çıkmıştı .



    Şöyle bir durup düşünüyorum , abi Allah doktorlara ömür sağlık ve mutluluk versin çok zor işler çok . Ben yazını okurken tedirgin oldum ve korktum çok zor bir durum . Sizin gibi bende iğneden çok korkuyorum bilmiyorum nasıl olacak bu işler .

    2 sene önce internette okuduğum kadarıyla yarım saat süren bir islemmis ve günlük hayata devam edebiliyorsunuz demek hastahane hastahane değişiyor .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elLbufFer

    Hocam çok çok geçmiş olsun . Bana da 2 sene önce teşhis konuldu aman Allahım ne hallere düşmüştüm sperm testi falan doktor varikosel dedi kısırlık için birşey demedi bekarım sonuçta . Ben ağrıdan dolayı gitmiştim açıkçası varikosel çıkmıştı .



    Şöyle bir durup düşünüyorum , abi Allah doktorlara ömür sağlık ve mutluluk versin çok zor işler çok . Ben yazını okurken tedirgin oldum ve korktum çok zor bir durum . Sizin gibi bende iğneden çok korkuyorum bilmiyorum nasıl olacak bu işler .

    2 sene önce internette okuduğum kadarıyla yarım saat süren bir islemmis ve günlük hayata devam edebiliyorsunuz demek hastahane hastahane değişiyor .
    Kesinlikle isini layikiyla yapan doktorlardan Allah razi olsun.

    20-25 dk suruyor ameliyat. Gunluk hayata devam etme olayi dogru degil. Sonucta kucukte olda bir kesik var bir operasyon var. Bir kere ameliyattan sonra 2-3 gun ani hareketler yapamıyor wc de fazla duramiyorsun testislerin asagiya sarkmamasi lazim sarktikca agri yapar bu ameliyatin doğası gereği. Bu yuzden en az 3-4 gun yatak istirahati kesinliklr şart.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daret3113

    Abicim ben bu ayın 18 sinde ameliyat olucam 24 ünde ise okul açılıyor o süre zarfında gidecek kadar iyi olabilirmiyim
    Genelde 1 ay rapor veriliyor.

    Doktora gore degisebilir. Kimisi 15 gün veriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LSG

    Beyler selam, tecrübelerimi iletmek isterim.

    Sol tarafta 2. derece varikosel'im var. Ultrasonda da belirgin şekilde rapor edildi. Ağrı yok.
    Yapılan test sonucu sperm hareketliliği az denildi, çocuk olma ihtimali daha az olduğunu söyledi doktor.
    Bende çocuk istemiyorum gene ameliyat olmam gerekir mi dediğimde olmam gerektiğine dair bazı önerilerde bulundu doktor.

    Aradan 1 hafta geçtikten sonra Ankara'nın önemli ürologlarından birine gittim.
    Testleri uzattım vaziyet bu bu dedim. Adam kağıtlara bakmadı bile. Elle muayane etti, devam et, birşey yok dedi. Hiç bir uğraş sarf etmeden eşim hamile kaldı. Adam varikosel de neredeyse hiç bir durumda ameliyat önermiyordu.

    Özetle, daha fazla para kazanmak için sizi masaya yatırıp gereksiz yere kesecek sayısız karaktesiz doktor var bu sektörde.

    Geçmiş olsun herkese.
    Bende bu yuzden ozel hastaneye gitmedim çoğu doktor paragöz olduğu için. Devlet hastanesi daha iyi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Lion King~

    Hocam resmen ameliyatı bize yaşattın o kadar güzel yazmışsın ki



    Aradan 2 sene geçmiş durumda. Arada ağrı oluyor mu ve de dışarıdan baktığınızda testis çevresinde kan toplamış damar var mıydı? Bunu çevreme sorduğumda varikosel değil diyorlar. Bir de elimi testisimin içinde gezdirdiğimde kalın bir damar olduğunu hissedebiliyordum. Her kalın damar bir varikosel işareti midir? Mesela şuan sizde ameliyata rağmen elinize gelen bir kalın damar var mı?
    Hiçbir şekilde ağrı vs yok. Disardan bakıldığında herhangi bir belirti yok.

    O kalin damar bazen ele gelir bazen gelmez bu hastalik yada baska bir seyin belirtisi degil doktor daha iyi anlıyor. En guzelide ultrason.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cloud Nine

    Benim 4.75 di :)
    geçmiş olsun hocam. bebek olduysa Allah analı babalı büyütsün. pm atmıştım bi bakar mısın
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun. İki gün önce sol varikoselden ameliyat oldum. 2 3 aylık bir sıkıntılı dönemden sonra. Bebek ve ağrıdan dolayı gittim doktora. Ameliyat dedi doktorlar. 3 4 doktora gözüktüm. En son ameliyattan çok korkmama rağmen bebek için ameliyat oldum. Genel aneztezi altında oldum. İlk gün hastanede kaldım . Bugün ikinci gün. Sol testis tarafımda şişme ve sarkma var. Doktor olabilir demişti. Ağrı yada sancı yok. 1 ay rapor verdi doktor . 3-5 gün ayağa kalkmamaya çalış dedi.

    Ortalama kaç günde şişliğin geçmesi gerekiyor bilen varmı arkadaşlar ?

    Hidrosele cevirmez insallah çok korkuyorum . Ameliyata girip cıkmama rağmen hala cok korkuyorum.

    Ameliyat korkusu olup giremeyenlere ayrı bir yazı ile ameliyat aşamasını anlatabilirim. Cünkü narkozdan cok korkuyordum geceleri uyuyamıyor sürekli kötü şeyler düşünüyordum . İnternette hiç olumlu şeyler göremedim o yüzden korkum daha çok artmıştı. Olan ve olacak arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun. İnsallah ileriki dönemlerde haberdar ederim gelişmelerden .




  • Hidrosel olma riski az. Olsa bile su an belli ederdi kendini.

    Şişlik ve sarkma gayet normal. 7-8 gune geciyor kendi formuna kavuşuyor sonra. Korkma düzelecek.



    Narkoz dan bende korktuğum icin ve anestezi uzmanı genel anesteziyi uygun bulmadığı için spinal oldum yani bel alti. Bu ameliyatı olacaklara genel anesteziyi hic tavsiye etmiyorum doktorlarda etmiyor genelde. Çünkü 15-20 dakikalik bir ameliyat icin komple uyutulmaya hicmi hic gerek yok.



    3-5 gün ayağa pek kalkmaman gerek evet. Kendi işini gor yeter. Zaten 1 hafta 10 gune normal hayata dönebiliyorsun.



    Banada 1 ay rapor verilmişti. Bazisi 15 gun verebiliyor.

    Ama 1 ay en güzeli ne olur ne olmaz. Bu sure zarfinda iyice dinlen, kesinlikle agir kaldirma doktorun belkide söylemiştir 5 kiloluk karpuz bile kaldırma. Çünkü ağır kaldirdigin zaman oradaki damarlar zarar gorebiliyor dikkat et hocam.



    Geçmiş olsun.



    Inşallah bebek sahibi olursun, Allah isteyen niyet eden herkese nasip etsin. Bende bebek icin ameliyat olmuştum hic bir sekilde agri en ufak bir belirti dahi yoktu sperm testi sonucunda doktora yonlendirildigimde varikoseli anca o zaman öğrenmistim. Ameliyatin A'sinsan korkan bir insanim, igne görünce bayilan biriyim düşünün. Ama bebek için olunca, hayırlı birsey icin olunca, gelecek için olunca herseyi unutuyorsun. Nitekim ameliyattan 1,5 sene sonra eşim hamile, Allah izin verirse bir oğlum olacak 4 ayi kaldı inşallah.



    Allah sizede nasip etsin.



    Ama hemen ameliyat oldum sperm degerlerim duzelecek diye beklemeyin. Kesinlikle böyle bişey yok, zaten ilk testi 6 ay sonra istiyor doktor o zaman belli oluyor ameliyatin başarılı olup olmadığı. Her 4 ayda bir yeni taze sperm uretiyor vücut. Doktorlarda bunu 6 ay olarak baz aliyor, bu yüzden ilk test 6 ay sonra. Öncesi yapılan test %90 yanıltıcı.



    Benim şekil bozukluğu (morfoloji), hareket ve sayida bozukluk vardi. Ameliyattan 6 ay sonra iki katina 1 yil sonra 4 katin uzerine yani normal değerlere ulaşmıştı. Nitekim 1,5 yıl sonrada güzel haberi aldik hayırlısıyla.



    Bu hayattaki en önemli sey sağlık yemişim parasini pulunu evini barkini arabasını. Ben bunu anladim. Sağlık olmadan ne para ne pul ne araba oluyor maalesef. Allah tüm hastalara sifa ve sabır versin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 13 Eylül 2018; 19:19:56 >




  • aynen haklısın kardeş. Gün geçtikçe hidrosel olmasından korkuyorum . Nasıl belli olur hidrosel olup olmadığı. Karanlıkta ışık tuttuğumda içinde su var gibi . Bu normalmi ilk günler. 5 gün oldu amelitat olalı ama bu şişlik nasıl olur.
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    hocam 6 agustosta grade 3 ameliyatı olmustum, ilk 40-45 gün hic kendimi zorlamadim sonra üzerinden 50 gün civarı gectikten sonra agir olmayacak sekilde sinav, mekik, agirliksiz squat yapmaya ve tek basima basketbol oynamaya başladım

    ameliyat yerime darbe gelmedi bu arada

    bugün ameliyat yerimde pıhtı tespit ettim ve iç camaşırımda biraz kan buldum, pıhtıyla oynayınca biraz daha kanadı. Pıhtının hemen yanında damara benzeyen pıhtıdan biraz büyük yuvarlak bir şey gördüm bir de.Pıhtı buyük değil fakat ameliyatin uzerinden yaklasik 2 ay gectikten sonra kanama olması korkuttu açıkçası sizde böyle bir şey olmus muydu?
    kanayan yer şişmiş biraz bir de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheers darlin -- 30 Eylül 2018; 21:40:3 >
  • Selamunaleykum hocam, Sabah testiste elime gelen kitle için usg ve sperm testi yaptırdım. Usg sonucunda şunlar yazıyor beni aydınlatın allah rızası için çok korkuyorum. Her iki tesis skrotum icinde izlendi, iki testis boyut ve eko yapıları vaskulariteleri normaldir, her iki epididim boyut,yapi ve vaskuraritesi tabiidir.skrotal cilt kalınlığı normal sınırlarda ve simetriktir.intraskrotal sıvı miktarı tabidir.sag pampiniform pleksus ven cap ve sayıları normaldir.valsavra manevrası ile yapılan incelemede reflu akım izlenmemistir. SOL PAMPINIFORM PLEKSUS VEN CAPI NOTRAL POZISYOJDA 2,7 MM VALSAVRA MANEVRASI ILE 3,2 MM ÖLÇÜLMÜŞTÜR. VALSAVRA MANVRASI ILE KONTINU REFLU MEVCUTTUR. GRADE 3 VARIKOSEL. Sperm testi alındı ve yarın çıkacak ama çok huzursuzum sanki dünya başıma yıkılmış gibi hissediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orhn9191

    Selamunaleykum hocam, Sabah testiste elime gelen kitle için usg ve sperm testi yaptırdım. Usg sonucunda şunlar yazıyor beni aydınlatın allah rızası için çok korkuyorum. Her iki tesis skrotum icinde izlendi, iki testis boyut ve eko yapıları vaskulariteleri normaldir, her iki epididim boyut,yapi ve vaskuraritesi tabiidir.skrotal cilt kalınlığı normal sınırlarda ve simetriktir.intraskrotal sıvı miktarı tabidir.sag pampiniform pleksus ven cap ve sayıları normaldir.valsavra manevrası ile yapılan incelemede reflu akım izlenmemistir. SOL PAMPINIFORM PLEKSUS VEN CAPI NOTRAL POZISYOJDA 2,7 MM VALSAVRA MANEVRASI ILE 3,2 MM ÖLÇÜLMÜŞTÜR. VALSAVRA MANVRASI ILE KONTINU REFLU MEVCUTTUR. GRADE 3 VARIKOSEL. Sperm testi alındı ve yarın çıkacak ama çok huzursuzum sanki dünya başıma yıkılmış gibi hissediyorum.
    Yoruma gerek bile yok.

    Grade 3 varikosel teşhisi konulmuş.

    3 asama var normalde.

    Grade 1, 2 ve 3.



    Ameliyat diyecekler %99



    Sperm testinizide paylaşın bakalım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cheers darlin

    hocam 6 agustosta grade 3 ameliyatı olmustum, ilk 40-45 gün hic kendimi zorlamadim sonra üzerinden 50 gün civarı gectikten sonra agir olmayacak sekilde sinav, mekik, agirliksiz squat yapmaya ve tek basima basketbol oynamaya başladım

    ameliyat yerime darbe gelmedi bu arada

    bugün ameliyat yerimde pıhtı tespit ettim ve iç camaşırımda biraz kan buldum, pıhtıyla oynayınca biraz daha kanadı. Pıhtının hemen yanında damara benzeyen pıhtıdan biraz büyük yuvarlak bir şey gördüm bir de.Pıhtı buyük değil fakat ameliyatin uzerinden yaklasik 2 ay gectikten sonra kanama olması korkuttu açıkçası sizde böyle bir şey olmus muydu?
    kanayan yer şişmiş biraz bir de
    Ameliyat kesigi icerisinde gizli dikiş atılıyor. O dikişler ya eriyip gidiyor yada ömür boyu orada kaliyor cerrahin teknigine bağlı.



    Eriyen ip kullanildiysa eger dikişte onlar eriyor ve bazen dışarıya atılabiliyor. Belki oradan çıkan parçalar olabilir.



    İsterseniz doktora gözükun iciniz rahat etsin.




  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Spermiyogram testi sonuçlarımı istemiştiniz.(USG'de grade 3 varikosel çıkmıştı) Sonuçlar aynen aşağıdaki gibidir.Beni lütfen aydınlatın çok huzursuzum. Allah razı olsun.

    Spermiyogram***

    Morfolojik Değerlendirme***

    Gövde Anomalisi:32, Baş Anomalisi:16, Normal:30, Perhiz Süresi:4, Koku:ÖZEL, Ph:ALKALİ, Likefaksiyon:55, Hareketsiz:58, İleri yavaş hareketli:17, Volüm:8, Yerinde Hareketli:10, Viskozite:ARTMIŞ

    ***Mikroskobik İnceleme***

    10-12: LÖKOSİT, 1 cc:112 000 000, Tüm Ejekülat: 896 000 000, İleri Hızlı Hareketli: 15, Kuyruk Anomalisi:22

    ***Makroskobik İnceleme***

    Renk:OPAK
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orhn9191

    Spermiyogram testi sonuçlarımı istemiştiniz.(USG'de grade 3 varikosel çıkmıştı) Sonuçlar aynen aşağıdaki gibidir.Beni lütfen aydınlatın çok huzursuzum. Allah razı olsun.

    Spermiyogram***

    Morfolojik Değerlendirme***

    Gövde Anomalisi:32, Baş Anomalisi:16, Normal:30, Perhiz Süresi:4, Koku:ÖZEL, Ph:ALKALİ, Likefaksiyon:55, Hareketsiz:58, İleri yavaş hareketli:17, Volüm:8, Yerinde Hareketli:10, Viskozite:ARTMIŞ

    ***Mikroskobik İnceleme***

    10-12: LÖKOSİT, 1 cc:112 000 000, Tüm Ejekülat: 896 000 000, İleri Hızlı Hareketli: 15, Kuyruk Anomalisi:22

    ***Makroskobik İnceleme***

    Renk:OPAK
    Hocam bir doktor kadar olamasamda ki muhakkak olamam ama bu ameliyatı olmuş bir cok kez araştırmış ve hala araştırmaya devam eden birisi olarak ameliyat olmaniz sart diyorum.



    Neden?



    Hareketsiz %58 ki baya ciddi bir rakam.

    İleri yavaş hareketli : %17

    Yerinde hareketli : %10

    İleri hızlı hareketli : 15

    1 CC menide 112 milyon sperm var.

    VİSKOSİTE Artmış... Buraya dikkat. Viskosite spermin akışkanlığı demek. Yani sizde akışkanlık nornal değil, bu da spermin hareketini ve şeklini bozar, bozduğu icinde dogal olarak hareket ve morfoloji degerleri olduğundan düşük çıkar.



    Lökosit 10-12 yazılmış bu değeri milyon olarak mi yazdilar bilemiyorum. 1 CC'de 1 milyon üzeri çıkarsa WHO'ya göre varikosel, epididimit gibi hastaliklari belirtir.



    İleri hizli hareketin saglikli bireylerde en az %40 ve uzeri olmasi gerekli.



    Yine söylüyorum bir doktor gibi yorum yapamam ama arastirirsaniz kendinizde goreceksiniz zaten.



    Bu arada morfoloji değeri kac? KRUGER standartlarina göre %4 ve uzeri olmasi gerekir.



    Morfoloji spermdeki şekil bozukluğudur. %4 un altı WHO'ya gore sorun teşkil etmekte.



    Sperm sayisindan cok ileri hareket, hareketsizlik ve yerinde hareket çok cok onemli en önemlisi de morfoloji.



    Bende ameliyat öncesi hareketsiz %60 larda, ileri hareketli ise %7-8 lerde, morfoloji %1 idi. Ameliyattan 6 ay sonra hareketsiz %25 e dustu, ileri hareket %30 a, morfoloji %3'e yükseldi. Ameliyattan 1 sene sonra hareketsiz % %15e dustu ileri hareket %45 e morfoloji ise %6 ya yükseldi. Bu testten 4 ay sonrada zaten eşimin gebelik haberini aldık.



    Sperm sayisinda cok ciddi bir artış olmamıştı, dedigim gibi hareketi ve şekli (morfoloji) daha önemli.



    Bu sonuçlarınıza gore doktorunuz ne dedi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 5 Ekim 2018; 21:34:14 >




  • Sperm damarının etrafını çevreleyen varislesmis kan damarlari sperm damarlarini daralttigi icin spermler sağlıklı üretilmiyor bu yüzdende degerler düşük çıkıyor.



    Tek çaresi maalesef ameliyat ile sperm damarini çevreleyen varislesmis kan damarlarini aldirmak.



    Korkulacak birşey yok.

    Herşeyin çaresi var.

    Yeterki iyi bir doktor bulun.



    Bu ameliyatin basarisini ise maalesef ameliyattan 6 ay sonra ilk sperm testinde öğreniyorsunuz değerler normalde döndükçe hmm diyorsunuz ameliyat başarılı geçmiş. Kimisinde 6 ay kimisinde 1 sene sonra değerler normale dönüyor.



    Çok geçmiş olsun, Allah şifa bekleyen tüm kullarına şifa nasip eylesin inşallah.
  • Allah razı olsun hocam, bu sorunlar VARIKOSEL için normal o zaman oylemi? Doktorum ameliyat sonrası sorunun düzeleceğini söyledi. Yüzde 99 ihtimalle sorun bu yüzden dedi. Sperm sayisi normal, diğer oranlar sapmış durumda dedi. Lökosit için normal oldugu soylendi. Hocamız da prof özel bir hastanede ameliyat mikrocerrahi ile yapacagini söyledi. 1 hafta içinde isime dönebileceğimi belirtti. Yardımınız için çok sagolun çok açıklayıcı herkese anlayabileceği şekilde yorumlar yazıyorsun. Allah razı olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cloud Nine

    Hocam bir doktor kadar olamasamda ki muhakkak olamam ama bu ameliyatı olmuş bir cok kez araştırmış ve hala araştırmaya devam eden birisi olarak ameliyat olmaniz sart diyorum.



    Neden?



    Hareketsiz %58 ki baya ciddi bir rakam.

    İleri yavaş hareketli : %17

    Yerinde hareketli : %10

    İleri hızlı hareketli : 15

    1 CC menide 112 milyon sperm var.

    VİSKOSİTE Artmış... Buraya dikkat. Viskosite spermin akışkanlığı demek. Yani sizde akışkanlık nornal değil, bu da spermin hareketini ve şeklini bozar, bozduğu icinde dogal olarak hareket ve morfoloji degerleri olduğundan düşük çıkar.



    Lökosit 10-12 yazılmış bu değeri milyon olarak mi yazdilar bilemiyorum. 1 CC'de 1 milyon üzeri çıkarsa WHO'ya göre varikosel, epididimit gibi hastaliklari belirtir.



    İleri hizli hareketin saglikli bireylerde en az %40 ve uzeri olmasi gerekli.



    Yine söylüyorum bir doktor gibi yorum yapamam ama arastirirsaniz kendinizde goreceksiniz zaten.



    Bu arada morfoloji değeri kac? KRUGER standartlarina göre %4 ve uzeri olmasi gerekir.



    Morfoloji spermdeki şekil bozukluğudur. %4 un altı WHO'ya gore sorun teşkil etmekte.



    Sperm sayisindan cok ileri hareket, hareketsizlik ve yerinde hareket çok cok onemli en önemlisi de morfoloji.



    Bende ameliyat öncesi hareketsiz %60 larda, ileri hareketli ise %7-8 lerde, morfoloji %1 idi. Ameliyattan 6 ay sonra hareketsiz %25 e dustu, ileri hareket %30 a, morfoloji %3'e yükseldi. Ameliyattan 1 sene sonra hareketsiz % %15e dustu ileri hareket %45 e morfoloji ise %6 ya yükseldi. Bu testten 4 ay sonrada zaten eşimin gebelik haberini aldık.



    Sperm sayisinda cok ciddi bir artış olmamıştı, dedigim gibi hareketi ve şekli (morfoloji) daha önemli.



    Bu sonuçlarınıza gore doktorunuz ne dedi?

    Alıntıları Göster
    Yapilan test sonucu size yardım olduğu gibi ekstra uygulanan kruger testi yoktu hocam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orhn9191

    Allah razı olsun hocam, bu sorunlar VARIKOSEL için normal o zaman oylemi? Doktorum ameliyat sonrası sorunun düzeleceğini söyledi. Yüzde 99 ihtimalle sorun bu yüzden dedi. Sperm sayisi normal, diğer oranlar sapmış durumda dedi. Lökosit için normal oldugu soylendi. Hocamız da prof özel bir hastanede ameliyat mikrocerrahi ile yapacagini söyledi. 1 hafta içinde isime dönebileceğimi belirtti. Yardımınız için çok sagolun çok açıklayıcı herkese anlayabileceği şekilde yorumlar yazıyorsun. Allah razı olsun
    İste dediğim gibi daha diger değerler bozulmuş buna sebep tabii ki varikosel. Ameliyattan sonra düzelir insallah ki buyuk ihtimal duzelir. Zaten mikrocerrahi değilse yöntem o zaman ameliyat kesinlikle olma.



    Bir haftada işine donme olayı yalan :)

    Zaten yumurtalıklar iyice sarkiyor kendini toplaması en aşağı 7-8 gün. En aşağı 15 gun rapor veriliyor zaten 30 gun veriliyor genelde bana 30 gün verilmişti. Ağır kaldırman yasak uzun sure dik pozisyonda oturman yasak yumurtaliklara baski yapilmamasi gerek. 15-20 gune normale dönüyorsun genellikle.

    Bu arada benden size tavsiye genel anestezi ile olmayın. Lokal isteyin bel alti, spinal anestezi en güzel yontem. Omurilikten bir iğne vuruluyor bel alti tamamen yok. 20 dakikalık bir ameliyat icin komple uyutulmaya hic ama hic gerek yok. Ayilmasi ayri bi dert, bogaz agrisi ayri bi dert.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 7 Ekim 2018; 0:46:12 >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.