Şimdi Ara

Varan'da Host Olarak Çalışmak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu yaz tatilinde Varan'da host olarak çalışmayı düşünüyorum. Aldığım bilgiye göre aylık en az 900 tl veriliyormuş.

Önceden herhangibir firma da hostluk yapan var mı ? Malum üniversite var gelecek dönem para lazım olacak doğal olarak.

Sormak istediğim bu işin zorluğu nedir, herhangibiri bu işin üstesinden gelebilir mi, bir de aldığınız maaş ne kadardı ?

Teşekkürler.

• varan genelde elit kişileri çalıştırır, diksiyonu-tipi düzgün olur nazik olurlar hostları genelde
    host olarak başka firmalarda çalışan arkadaşlarım var, genelde asgari alıyorlar, varanın 900 vermesi normal
    işin zorluğu falan yok, arabada uzun yolculukta midesi bulanmayan herkes yapabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: onlyone

varan genelde elit kişileri çalıştırır, diksiyonu-tipi düzgün olur nazik olurlar hostları genelde
    host olarak başka firmalarda çalışan arkadaşlarım var, genelde asgari alıyorlar, varanın 900 vermesi normal
    işin zorluğu falan yok, arabada uzun yolculukta midesi bulanmayan herkes yapabilir

Ablam kusanlarla da ilgileneceksin kusmukları da temizleyeceksin diyor. Bu da işin içinde olan bir durum galiba.
  • Zor bir iş,şimdiden kolay gelsin.
  • daha önce çalışanların konusu vardı hemde uzun uzun yazmışlardı tecrübelerini
  • varan,kamil,anadolu vs pek farkları yok. Dil biliyorsan turistik seferlere atıyorlar. Bilmiyorsan anadolu seferlerine giriyorsun. Yıpratıcı bir iş hele yazları yolcunun derdi hiç bitmez. Çok yakın arkadaşım 3 yıldır hostluk yapar kamil koç da yazları. Aldığı para 700 lira ama yolda aldığı ördeklerin parasını da paylaştıkları oluyor. 1 gün evde diğer gün yolda şeklinde çalışıyor.

Bu yaz çalışmıyacak artık. Bi mağaza da satış temsilcisi olacak benim gibi.
    İlk zamanlar eve geldiğinde hala otobüste gidiyormuş gibi hissettiğini söylerdi
  • kuzenim IDO'da çalışmıştı bi ara, Istanbul çevresindeysen değerlendir derim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım ben geçen sene yaz döneminde metroda çalıştım.Diğer firmaların maaşlarını bilmiyorum ama metroda haricah usulüydü maaşın atıyorum konya istanbul arası gidiş gelişin bir bilet parasıydı bu gittiğin seferler toplanıp ay sonunda hesap kesilir maaşın belli olurdu benim ortalama aldığım aylık 1000 lira falandı bu ilden ile değişiyor İstanbul elemanları 1200 1300 ü gördüğünü söylüyorlardı.İşin zorluğuna gelince zor tabi ama aldığın para tatmin edici olduğu için fazla önemsemiyorsun zorluğunu.Öyle kusanın kusmuğunu sen temizlemezsin otobüste sen sadece yolcuya ikramda bulunursun yolcunun ineceği yeri takip edersin rapor anons yaparsın rapor yazarsın senin görevin bunlar.Onun dışında otobüsün temizliği yolcuların bagajı ıvırı zıvırı seni ilgilendirmez o işlere muavin bakar.Eğer bu işi yapacaksan açık gözlü olacaksın muavinlere kendini ezdirmeyeceksin otobüste en yetkili kişi hosttur herşey bi rapora bakar.Ona göre davranacaksın.Okulların kapanmasını bekliyorum gene bu işe girecem zevkli iştir ama uykusuzluğa dayanabilirim dersen tabi

• @zerzavatçı diye bir arkadaş bu işin detaylarını iyi biliyor aratırsan mesajlarına ulaşırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsane_42

Arkadaşım ben geçen sene yaz döneminde metroda çalıştım.Diğer firmaların maaşlarını bilmiyorum ama metroda haricah usulüydü maaşın atıyorum konya istanbul arası gidiş gelişin bir bilet parasıydı bu gittiğin seferler toplanıp ay sonunda hesap kesilir maaşın belli olurdu benim ortalama aldığım aylık 1000 lira falandı bu ilden ile değişiyor İstanbul elemanları 1200 1300 ü gördüğünü söylüyorlardı.İşin zorluğuna gelince zor tabi ama aldığın para tatmin edici olduğu için fazla önemsemiyorsun zorluğunu.Öyle kusanın kusmuğunu sen temizlemezsin otobüste sen sadece yolcuya ikramda bulunursun yolcunun ineceği yeri takip edersin rapor anons yaparsın rapor yazarsın senin görevin bunlar.Onun dışında otobüsün temizliği yolcuların bagajı ıvırı zıvırı seni ilgilendirmez o işlere muavin bakar.Eğer bu işi yapacaksan açık gözlü olacaksın muavinlere kendini ezdirmeyeceksin otobüste en yetkili kişi hosttur herşey bi rapora bakar.Ona göre davranacaksın.Okulların kapanmasını bekliyorum gene bu işe girecem zevkli iştir ama uykusuzluğa dayanabilirim dersen tabi

Zaten artık ciddi şekilde düşünmeye başladım. Haftasonu bir araştırma yaparım diye düşünüyorum. Ama dediklerin gerçekse yetki bakımından çok zorlanmam herhalde. Sonuçta gezmeyi seviyorum zaten otobüste seyahat etmeye de bayılıyorum. :)) Uyku pek sorun olmaz bence. Çok teşekkür ederim bayagı aydınlattın beni.

• quote:

Orijinalden alıntı: UnT0ucHabLe

quote:

Arkadaşım ben geçen sene yaz döneminde metroda çalıştım.Diğer firmaların maaşlarını bilmiyorum ama metroda haricah usulüydü maaşın atıyorum konya istanbul arası gidiş gelişin bir bilet parasıydı bu gittiğin seferler toplanıp ay sonunda hesap kesilir maaşın belli olurdu benim ortalama aldığım aylık 1000 lira falandı bu ilden ile değişiyor İstanbul elemanları 1200 1300 ü gördüğünü söylüyorlardı.İşin zorluğuna gelince zor tabi ama aldığın para tatmin edici olduğu için fazla önemsemiyorsun zorluğunu.Öyle kusanın kusmuğunu sen temizlemezsin otobüste sen sadece yolcuya ikramda bulunursun yolcunun ineceği yeri takip edersin rapor anons yaparsın rapor yazarsın senin görevin bunlar.Onun dışında otobüsün temizliği yolcuların bagajı ıvırı zıvırı seni ilgilendirmez o işlere muavin bakar.Eğer bu işi yapacaksan açık gözlü olacaksın muavinlere kendini ezdirmeyeceksin otobüste en yetkili kişi hosttur herşey bi rapora bakar.Ona göre davranacaksın.Okulların kapanmasını bekliyorum gene bu işe girecem zevkli iştir ama uykusuzluğa dayanabilirim dersen tabi

Zaten artık ciddi şekilde düşünmeye başladım. Haftasonu bir araştırma yaparım diye düşünüyorum. Ama dediklerin gerçekse yetki bakımından çok zorlanmam herhalde. Sonuçta gezmeyi seviyorum zaten otobüste seyahat etmeye de bayılıyorum. :)) Uyku pek sorun olmaz bence. Çok teşekkür ederim bayagı aydınlattın beni.

Rica ederim eğer takıldığın birşey olursa çekinmeden sorabilirsin yardımcı olurum.Otobüs işi bi öğrenci için hem zevklidir hemde para biriktirmesi en güzel işlerden biridir Ama devamlı çekilecek iş değil gezmeyi seviyorsan dayanıklıyımda diyorsan rahatlıkla yaparsın.Gitmediğin yerlere gidersin gezersin ben haftada en az 2 3 kere denize girerdim otobüs sayesinde hangi ilde ikamet ediyorsun ona göre yardımcı olayım

• hostla muavinin farkını nasıl anlarız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: biramacımvar

hostla muavinin farkını nasıl anlarız?

Papyonla kravatından anlarsın Host papyon takar yolcuya karşı daha kibardır muavin kravatlıdır yolcuyu fazla sevmez ki muavinlerede hak vermek lazım adamlar 20 gün arabadan inmediği oluyor
  • Bu işi yapmayı düşünen arkadaşlar geçen sene @zerzevatçı arkadaşımız bi konu açmıştı uzun uzun konuşuldu konu orada çoğu kişide zerzevatçı sayesinde bu işe başladı istersenseniz bu konuya bi göz atın her konu konuşuldu burada.
    http://forum.donanimhaber.com/m_40143136/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40143136
  • zor iştir söyliyim öyle kusmayan herkes yapabilir diye birşey yok uykusuzluğa dayanacaksın uzun yola dayanacaksın...
  • quote:

quote:

Papyonla kravatından anlarsın Host papyon takar yolcuya karşı daha kibardır muavin kravatlıdır yolcuyu fazla sevmez ki muavinlerede hak vermek lazım adamlar 20 gün arabadan inmediği oluyor

hocam ehliyet olma zorunluluğu var mı?Tipe kiloya çok bakıyorlar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoy

quote:

quote:

hocam ehliyet olma zorunluluğu var mı?Tipe kiloya çok bakıyorlar mı?

Ehliyetlik hiç bi işin yok dostum sadece bakımlı olman lazım diksiyonun düzgün olması lazım aşırı kilolu değilsen yaşında 18 ve üstüyse sorun çıkaracaklarını sanmıyorum ama lise mezunu istiyorlar en az

• li,se mezunuyum 84 kilo 175 cm boyundayım meslek lisesi mezunuyum istanbul kartada oturuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoy

li,se mezunuyum 84 kilo 175 cm boyundayım meslek lisesi mezunuyum istanbul kartada oturuyorum

Arkadaşım şuan sana ne desem yanlış olur.Bana sorarsan Esenler olması lazım yanlış hatırlamıyorsam orada metro nun şubesi var ikinci katta host amirleri falan hepsi orada git bi görüş sonuçta bu seni alacak kişinin insiyatifine kalmış birşey istanbulda otursaydım daha detaylı yardım ederdim ama görüşmeye giderken saçın sakalın traşlı olsun saçını dikiyorsan falan fazla abartma düzgün bi şekilde konuş eleman ihtiyacı varsa büyük bi ihtimal alırlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.