Arkadaşlar belkide bu işi kafama çok fazla taktım biliyorum ama korkumu bir türlü yenemiyorum.Biraz kötü bir konu fakat açmaya karar verdim. Ben 2-3 senedir ara ara büyük abdest sırasında kanama görüyordum.Sert,kalın,kuru bir dışkı geldi mi orda bir yırtığa sebeb olup kanatıyor diye geçiştiriyordum.2 ay kadar önce bu konudan kıllandım.Doktora gittim ve oda anal fissür denen teşhisi koydu.Bu benim düşündüğüm şeydi.Bana rss denen bir tetkik yaptırmamı söyledi.Makattan ışıklı ince bir boru ile ilk 1metrelik alanı inceleme falan.Bende çekindim,korktum tabi ve yaptırmadım. Daha sonra 1 hafta kadar geçti.Benim hala aklımdan çıkmadı.Tekrar doktora gittim.Onada şikayetlerimi anlattım ve oda aynı teşhisi koydu.Lifli beslen kabız olma vs dedi.Ne kadar dikkat etsemde arada yine oluyor.Fakat esas korktuğum dışkıyı incelediğimde bazı yerlerinde kan gibi şeyler gördüm.Eski olan kanama wc den sonra silerken bulaşan cinstendi.Bu üstüne falan bulaşmıştı.Gene korkuya kapıldım ve dışkıda gizli kan testi ve parazit testi yaptırdım.Onlarda negatif çıktı fakat biraz önce gittiğimde yine gördüm.Kan mı değil mi onuda tam anlayamıyorum.Belki yemek artığıdır diye kendimi avutmaya çalışıyorum ama olmuyor. Babama bu konuyu açtım.Zaten doktora da kendim gitmiştim.Babam hemen başladı iyice hastalık hastası oldun,neden inceleyip duruyosun,böyle giderse ilerde nasıl yaşıyıcaksın falan.Bırak kendini dinlemeyi bak yaşamana falan dedi.Oda beni anlamadı.Şu lanet internette insanı hep en kötüye yönlendiriyor.Şikayetler hep kolon kanserini işaret ediyor.20 yaşında olma ihtimali çok çok az fakat genede kafama takıp duruyorum.Bir türlü tam olarak sağlıklı olduğumu kendime inandıramıyorum.Alkol,sigara kullanmıyorum.Akrabağlarımda kolon kanserine yakalanan da hiç duymadım. Ne yapıcağımı bilmiyorum.Bu gördüklerime göz yumup yaşamama mı baksam yoksa daha ileri tetkiklerle inceletsem mi?Ama dediğim gibi bu iş de öyle kolay değil maalesef.Erken teşhis hayat kurtarır deniyor sürekli.Bende önemli birşeyse Allah korusun ortaya çıksın istiyorum ama en yakın arkadaşım dışında beni anlayan kimse yok.Yazın 65 kiloyken şimdi 61-62 arasıyım.Kilo kaybı da hemen kansere bağlanıyor.Bu olay beni hayattan soğuttu desem yeridir.Hukuk okuyorum.Derslere konsantre olamıyorum.Bir türlü rahatlayamıyorum.Dışkıda gizli kan testi negatif çıktı ve sindirilmemiş besinler görüldü yazıyordu.Orda verdiğim örnektede gördüğüm kırmızılıktan vardı aslında.Bir yandan diyorum kan olsa orda gözükmez mi adamlar özel sıvılarda inceliyorlar.Fakat bir yandan da görünce işte kabak gibi kan bu diyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.Sizce kolonoskpoi,rss gibi ileri tetkikler yaptırmak gerekli mi?Doktorsitesinden falan doktorlara sorunca hemen kolonoskopi yaptır cevaplarını alıyorum.Önerilerinizi bekliyorum.
Aynı şeyleri bende çekiyorum benim sebep : Kıl Dönmesi , senin hastalığın konusunda ayrıntılı bilgim yok ama öyle kolon kanseri falan olacağını sanmıyorum , kilo kaybınıda düşünme 1.5 ayda 6 kilo verdim =)
Akşam okuldan sonra yazacağım uzun uzun aynı dertdeniz , 1.5 aydır ölü gibiyim , korkuyorum korkuyorum korkuyorum..
Ailem takıntılı olduğumu ve çok taktığımı söylüyor
Dostum anal fissür rahatsızlığın var işte daha neden abartmaya uğraşıyorsunki? Aynı sorun bende de mevcut ve bende anal fissür olduğumun farkıdnayım.Doktorlar sana sonucu düzgün söylemiş ama sen hala en kötüsü çıksın diye uğraşıyor gibisin. Bu hastalığın 20 dakikalık bir ameliyatı var ve 1-2 haftalık berbat sancıları.Sonra normal hayatına döneceksin.Kuruntu yapıp kendini kasman anlamsız.
Dostum rss veya kolonoskopi yaptırman gerekir.Bunun altından fissür ,hemoroid veya fistül çıkar.Büyük bir olasılıkla üç-beş paralık ilaçla yada ufak bir operasyonla bu tedavi olur. Sen de takıntılarında kurtulursun.Ancak anlamakta zorlandığım olay şu; cep telefonun veya bilgisayarın bozulsa gene bu şekilde mi davranırdın? Çevremde o kadar çok insan gördüm ki diş hekimi korkusundan gencecik yaşta eksik dişlerle gezinip en sonunda sabit protez yaptıran . Lütfen parayla alınabilecek şeylere gösterdiğimiz duyarlılığı sağlığımıza da göstermeyi unutmamalıyız.Sağlık kaybedildikten sonra yaşamdan alınan zevk gitgide azalıyor. Geçmiş olsun
quote:
Orijinalden alıntı: kont_andre
Dostum anal fissür rahatsızlığın var işte daha neden abartmaya uğraşıyorsunki? Aynı sorun bende de mevcut ve bende anal fissür olduğumun farkıdnayım.Doktorlar sana sonucu düzgün söylemiş ama sen hala en kötüsü çıksın diye uğraşıyor gibisin. Bu hastalığın 20 dakikalık bir ameliyatı var ve 1-2 haftalık berbat sancıları.Sonra normal hayatına döneceksin.Kuruntu yapıp kendini kasman anlamsız.
Haklısın fakat bu son gördüğün kan tarzında olanlar daha önceki fissür kanamalarına benzemiyor.Bende fissür kanaması olduğu zamanlarda yırtılma,yanma ve ağrı olup ardından bir miktar kanama oluyordu.Son zamanlarda gördüklerim daha koyu salça sürülmüş gibi fakat ufak ufak bazı yerlerde.Anlamadığım yani Allah korusun birşey olsa içerden kanama olsa bir tarafında sürülmüş şekilde olmaz mı?Yani ufak ufak yerlerde oluyor.Belkide içlerde ufak çatlaklar var yine fissürler alakalı.İnşallah öyle birşeydir.
quote:
Orijinalden alıntı: embies Dostum rss veya kolonoskopi yaptırman gerekir.Bunun altından fissür ,hemoroid veya fistül çıkar.Büyük bir olasılıkla üç-beş paralık ilaçla yada ufak bir operasyonla bu tedavi olur. Sen de takıntılarında kurtulursun.Ancak anlamakta zorlandığım olay şu; cep telefonun veya bilgisayarın bozulsa gene bu şekilde mi davranırdın? Çevremde o kadar çok insan gördüm ki diş hekimi korkusundan gencecik yaşta eksik dişlerle gezinip en sonunda sabit protez yaptıran . Lütfen parayla alınabilecek şeylere gösterdiğimiz duyarlılığı sağlığımıza da göstermeyi unutmamalıyız.Sağlık kaybedildikten sonra yaşamdan alınan zevk gitgide azalıyor. Geçmiş olsun
Kardeş bu işlemi biliyorsun.Biraz tatsız bir konu maalesef.Yoksa acı çekmekten falan korkum yok.Ayrıca bu işe de tek başıma kalkışamam ailemle birlikte karar vermem lazım.Ailemde çok taktığımı düşünüyor.2 side eczacı olduklarından bilgi sahibiler az çok.Bu yaşta o şikayetlerle olmaz diyorlar.Bana yazdıklarınla alakam yok yani ben en ufak şeye takıp soluğu doktorda alıyorum.
Güzel kardeşim bak ben sana bir örnek vereyim:
Senin durumunla alakası yok ama varmak istediğim konu farklı. Benim bir arkadaşımın testisleri ağrıyordu. Adam doktora gitti tahlil falan yaptırdı pek birşey çıkmadı. Ama adam bir türlü durmuyordu sürekli aklı testislerindeydi. Acaba ağrıyormu acaba gene ağrıyacakmı falan. İnternettende araştırdı kanserden tut kabızlığa kadar ne varsa yazmışlar. Adam kafayı yedi anlıyacağın. Sonra bir prof dr. a gitti hastalığına çözüm bulundu ve rahatladı.
Demem oki sen sen ol internetteki salak saçma bilgilere itibar etme kanser manser bunları kafana takma. Git adam gibi sağlam bir doktora tedavini ol. Geçmiş olsun kardeş.
quote:
Orijinalden alıntı: kerim35
Güzel kardeşim bak ben sana bir örnek vereyim:
Senin durumunla alakası yok ama varmak istediğim konu farklı. Benim bir arkadaşımın testisleri ağrıyordu. Adam doktora gitti tahlil falan yaptırdı pek birşey çıkmadı. Ama adam bir türlü durmuyordu sürekli aklı testislerindeydi. Acaba ağrıyormu acaba gene ağrıyacakmı falan. İnternettende araştırdı kanserden tut kabızlığa kadar ne varsa yazmışlar. Adam kafayı yedi anlıyacağın. Sonra bir prof dr. a gitti hastalığına çözüm bulundu ve rahatladı.
Demem oki sen sen ol internetteki salak saçma bilgilere itibar etme kanser manser bunları kafana takma. Git adam gibi sağlam bir doktora tedavini ol. Geçmiş olsun kardeş.
saolasın kardeşim.Gittiğim doktorda söyledi.İnterneti kurcalarsan saçma sapan şeyler düşünürsün,hukuk yazsak hapis çıkar şimdi dedi.Sağlam doktora gitsemde kolonoskipi yapalım kesin anlamak için diyicek.Oda biraz yürek istiyor.Nasıl yapıldığını okursanız biraz sakat