Şimdi Ara

VANTİLATÖR MONTE VE OVERCLOK DENEMELERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YARDIMLARI İÇİN ESKİ OVERCLOKCULARDAN MATEMATİK HOCAM HÜSEYİN PALA'YA TEŞEKKÜRLERİMİ SUNMAYI BİR BORÇ BİLİRİM

Arkadaşlar bir önceki konum çok dağınık olduğundan ve o konunun altına overclok denemelerini koyarsam iyicene düzensizleşeceğinden overclok denemelerini ve test sonuçlarını ekleyerek konuyu buraya tekrar açtım.

Aynı şeyleri görüp sıkılabilirsiniz ve bundan dolayı özürdilerim... Ancak test sonuçlarınada bakmanızı istedim.

Dediğim gibi düzenli olması için monte kısmını tekrar ediyorum.

Kullanılan parçalar:

1- Sinbo capı 28 cm'lik vantilatör.
    2- Fan hızını çok daha düşük devirlerde kullanabilmek için gerilim ayarlı anahtar.
    3- Kasa kapağı
    4- 5m içi 3'lü kablo.

Sinbo vantilatörün ayağını söktük ve aynı zamanda ön ve arka korumayıda birbirinden ayırdık.

Kasa kapağını, içi bize bakacak şekilde tezgaha yatırıp ön korumayı kasa kapağına yapıştırıp asetatlı kalem ile dış çapını çizdik.

Daha sonra pergeli çizdiğimiz çemberin merkezine koyup 5 cm yanak payı bırakacak şekilde bir küçük çember daha çizdik.

Sinbo vantilatörün ayağını söktük ve aynı zamanda ön ve arka korumayıda birbirinden ayırdık.

Kasa kapağını, içi bize bakacak şekilde tezgaha yatırıp ön korumayı kasa kapağına yapıştırıp asetatlı kalem ile dış çapını çizdik.

Daha sonra pergeli çizdiğimiz çemberin merkezine koyup 5 cm yanak payı bırakacak şekilde bir küçük çember daha çizdik. Daha sonra iç çember çizgisinden kapağımızı kesmeye başladık

Resmi büyük görmek için alternatif link:
    http://www.unifakulte.com/kesme.JPG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 2 Eylül 2007; 22:46:24 >

• Kesme işlemi tam bitmek üzereyken kekimizin ucu kırıldı ve biraz ara vermek zorunda kaldık

Resmi büyük görmek için alternatif link:http://www.unifakulte.com/bitmekuzere.JPG

Neyseki yeni bir keski ucu bulup devam ettik, kapağımızı kestikten sonra kıymıkları temizlemek için matkapımızın ucuna zımpara takarak kapağımızı zımparaladık.

Resmi büyük görmek için alternatif link:http://www.unifakulte.com/zimpara.JPG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 2 Eylül 2007; 22:44:40 >

• Daha sonra vantilatörü korumalarının yanaklarından kapağa monte edeceğimiz için korumaların yanaklarına matkapla vida deliği delmeye başlayacaktık ki ön korumada yanağa kaynatılmış parçalar gördük ve o parçaları çıkartıp deliklerinden faydalanmak istedik vede nitekim faydalandık

Resmi büyük görmek için alternatif link:http://www.unifakulte.com/percin1.JPG

Bu delikler sadece ön korumada olduğundan arka korumayada matkapla delikler deldik

Resmi büyük görmek için alternatif link:http://www.unifakulte.com/vida.JPG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 2 Eylül 2007; 22:48:37 >

• Ve daha sonra vidalarla vantilatörümüzü kapağımıza monte ettik (sonundaaaa)

• Kasanın ön tarafına disket sürücüsü yerini keserek voltaj ayarlı çevirmeli anahtarımızı monte ettim ve fanın kablosunu kasa içine alıp bu anahtara bağlayıp çıkışını Ekran kartının havalandırmasının bir altındaki PCI kapağını çıkartarak buradan dışarı aldım. Bu PCI kapağı epeydir takılı değildi zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 2 Eylül 2007; 9:52:06 >

• Ve sonunda makinemi çalıştırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 2 Eylül 2007; 9:54:13 >

• FAN TAKILMADAN ÖNCEKİ DEĞERLER
    CPU
    E6300 1.86 Ghz (2.8 Ghz o.c)
    Beklemede: 40 - 41 derece
    Günlük kullanımda uzun süre oyun oynaması sonucu v.s..: 52 - 54

Ekran Kartı
    8800GTS 320 MB
    GPU: 575 Mhz (655 o.c)
    Ram: 1700 Mhz (2150 o.c)
    Bekleme sıcaklığı: 67
    Oyunlarda: 82 - 84

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 2 Eylül 2007; 10:04:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Overclock Ve Soğutma..
    21 yıl önce açıldı
    Laptop soğutma sessiz ve etkili
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • FAN TAKILDIKTAN SONRAKİ DEĞERLER

Test 1 Saat: 06:30
    Anakart:
    Asus P5B 266 Mhz(365 Mhz o.c)
    Kuzey Köprüsü Sıcaklık: 28 derece

İşlemci:
    CPU: E6300 1.86 Ghz (2.56 Ghz overclok)
    V-Core: 1.2v
    CPU bekleme sıcaklığı: 38 derece
    Günlük kullanım: Max 44

Ekran Kartı:
    8800 GTS 320 MB
    Gpu: 625 Mhz(655 o.c)
    Ram: 850 Mhz(1080 o.c)
    Bekleme sıcaklığı: 55 derece(8800 GTS)(o.c)
    Oyunlarda: Max 76 derece

RAM
    1024x2 = 2048 MB Kingston 667 Mhz (730 Mhz overclok)
    Gecikmeler 5x5x5x15 (4x4x4x12 o.c)
    Voltaj: 1.9v

Test Sonuçları3DMark 2005 test sonucu: 15312
    Super PI(1MB): 21 sn

Test 2 Saat: 07:00
    Anakart:
    Asus P5B 266 Mhz(400 Mhz o.c)

İşlemci:
    CPU: E6300 1.86 Ghz (2.80 Ghz overclok)
    V-Core: 1.275v
    CPU bekleme sıcaklığı: 38 derece
    Günlük kullanım: max 45 derece

Ekran Kartı:
    8800 GTS 320 MB
    Bekleme sıcaklığı: 55 derece

RAM
    1024x2 = 2048 MB Kingston 667 Mhz (800 Mhz overclok)
    Gecikmeler 5x5x5x15 (4x4x4x12 o.c)
    Voltaj: 1.95v

Test Sonuçları3DMark 2005 test sonucu: 16466
    Super PI(1MB): 19 sn

Test 3 Saat: 08:00
    Anakart:
    Asus P5B 266 Mhz(445 Mhz o.c)

İşlemci:
    CPU: E6300 1.86 Ghz (3.115 Ghz overclok)
    V-Core: 1.425v
    CPU bekleme sıcaklığı: 41 derece
    Günlük kullanım: max 51 derece

Ekran Kartı:
    8800 GTS 320 MB
    Bekleme sıcaklığı: 55 derece

RAM
    1024x2 = 2048 MB Kingston 667 Mhz (880 Mhz overclok)
    Gecikmeler 5x6x6x18
    Voltaj: 2.00v

Test Sonuçları
    3DMark 2005 test sonucu: 17351
    Super PI(1MB): 18 sn

RAM'ler bu noktadan sonra gıdım oynamıyor. Dahada gidersem yanacağına eminim.

Yayınlamam bitmiştir rahatça mesaj yazabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 2 Eylül 2007; 18:26:45 >

• İlk tebrik eden ben oluyum .
    Öncelikle yaratıcılığına hayranım. Tebrik ederim. Kasa mod yapmışsın. bu çok güzel . Az maddiyatla çok performans alırsın işallah. Belliki Faydasıda olmuş . Bu işle uğraşmak başlı başına bir heyecandır.
    Bir sorum olacak. : Kardeş 220 watla çalışmıyor mu? SİNBO elektrik parasını ne yapcan .
    Saygılar......
  • hmm, o vantilatör çalıştığında oluşan elektromanyetik alan pc'ye uzun vadede zarar verir diye düşünüyorum. işi bilenlerin yorumunu ve açıklamalarını bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b¤cek -- 2 Eylül 2007; 11:29:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: powersystemultimated

İlk tebrik eden ben oluyum .
    Öncelikle yaratıcılığına hayranım. Tebrik ederim. Kasa mod yapmışsın. bu çok güzel . Az maddiyatla çok performans alırsın işallah. Belliki Faydasıda olmuş . Bu işle uğraşmak başlı başına bir heyecandır.
    Bir sorum olacak. : Kardeş 220 watla çalışmıyor mu? SİNBO elektrik parasını ne yapcan .
    Saygılar......

Öncelikle güzel eleştirilerin için çok teşekkürler.

Sinbo 220 Volt la çalışıyor. 50 watt çeken bir fan. Ancak ben çok düşük devirlerde kullandığımdan 10 wattan aşağıdadır güç tüketimi...

Yani elektriği düşünmeden rahatlıkla uygulanabilir.

Bir diğer sevdiğim yanı bilgisayar kapalıda olsa fanı çalıştırabiliyorsunuz. Yapılan son araştırmalarda parçaların elektrikten kesildikten sonra 5 dk. boyunca soğutulmaları parçaların kullanım ömürlerini önemli ölçüde arttırdığını öğrendim. Bu düzeneklede manuel de olsa bunu sağlayabiliyorum...

Veya kapatırken fanı hiç kapatmıyorum yemeğe iniyorum gelince kapatıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 2 Eylül 2007; 18:30:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: b¤cek

hmm, o vantilatör çalıştığında oluşan elektromanyetik alan pc'ye uzun vadede zarar verir diye düşünüyorum. işi bilenlerin yorumunu ve açıklamalarını bekliyorum

Gördüğüm bazı bilgisayarlarda 10 fana kadar takan vardı. Eğer böyle bir problem olsaydı kasa üreticileri 7 fanlı v.s.. kasa üretmezlerdi ki yukarıdada bahsettiğim gibi ben çok düşük devirlerde(dolayısıyla voltajlarda) kullandığımdan böyle bir problem yaşayacağımı sanmıyorum.

Ama genede böyle bir duruma yorum bekliyorum bilen elektriğin elektromanyetiğinden iyi anlayan biri varsa iyi olurdu...

Teşekkürler
  • quote:

Bir diğer sevdiğim yanı bilgisayar kapalıda olsa fanı çalıştırabiliyorsunuz. Yapılan son araştırmalarda parçaların elektrikten kesildikten sonra 5 dk. boyunca soğutulmaları parçaların kullanım ömürlerini önemli ölçüde arttırdığını öğrendim. Bu düzeneklede manuel de olsa bunu sağlayabiliyorum...

Bu çok doğru bir söz.
  • başka bi sayfa vardı detaylı o silinmiş ..

neyse herne kadar oc yapmasamdda bu feci yaz sıcaklarda bilgisayarın rahat etmesi için

ne yapim kasamı alım fanları 3 değil 5 mi yapım derken benimde bu aklıma geldi ..

ama tabi basitçe kapaüı açıp ufak bi masa üstü fanı çalıştırıp 6-7 derece düşüş sağladım..

bende aslında 25 cm fan alıp feel kasalarda var bunun gibi yapıp 50-60 ytl ye yapmak istiyorum

sizce bu kadar olmasada etkili olurmu?

ama sen olayı aşıp projesi en kullanışlı hale getirmişsin tebrikler valla..

sistem kapanınca soğutmanın devamı güzel yeni bazı psu larda bu özellik var ama komple kasada yok

http://forum.donanimhaber.com/m_16881766/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0924579C4 -- 2 Eylül 2007; 19:36:56 >

• eline sağlık güzel çalışma ama işlemcinin fan takılmadan önceki sıcaklık değerleri çok yüksek geldi bana
  • aklıma gelmedi değill birtürlü cesaret edemiyordumm nedense

oh be cesaret aldım babannmde duran küçük vanilatörü çarptımmı bu iş tamamdr:D:D:D:D:D:

emeğine sağlık güzel olmuş ii havalandırmalar
  • quote:

Orjinalden alıntı: nil_fb

aklıma gelmedi değill birtürlü cesaret edemiyordumm nedense

oh be cesaret aldım babannmde duran küçük vanilatörü çarptımmı bu iş tamamdr:D:D:D:D:D:

babannenle papaz olma sonra
  • İşlemi iyi olabilir ama görüntüsü hiç hoşuma gitmedi
  • quote:

Orjinalden alıntı: .:SASU:.

İşlemi iyi olabilir ama görüntüsü hiç hoşuma gitmedi

Zevkler ve renkler tartışılmaz ama yapma be dostum, dehşet güzel duruyor bide yakından görmen lazım. Kasayla acayip uyum sağladı. Benim zevklerim biraz kabadır belkide ondan

quote:

Orjinalden alıntı: Chillout

eline sağlık güzel çalışma ama işlemcinin fan takılmadan önceki sıcaklık değerleri çok yüksek geldi bana

Elime ilk geçen E6300 değil aynı zamanda E4300 le de kıyasladım. Bu değerler anakarttan anakarta fark ediyor dostum.

Ama diğer işlemcilerle sıcaklığı aynı. Belki 1-2 derece daha sıcak olabilir kaliteli bir macun kullanmadım çünkü elimde kalmadı..

quote:

Orjinalden alıntı: nil_fb

aklıma gelmedi değill birtürlü cesaret edemiyordumm nedense

Eleştirilerin için teşekkürler, bi an evvel babaannenin vantilatörünün kasana monteli fotoğraflarını bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 2 Eylül 2007; 22:40:26 >

• bende işlemci soğutucusu var ve ocli halde 1.4v yüksüz 27-28 derece. işlemci soğutucusu yüksüz fazla etkilemiyo zaten. üstelik kuzey köprüsü çok ısınan bi anakart kullanıyorum.
    bu yüzden yüksüz 40 derece fazla geldi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.