Şimdi Ara

VANGUARD MK4 TRİPOD ALINIR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 Yönlü ayar - 3 Kademeli - Kademeli Asansör
    Su Terazisi - Taşıma Kolu - Ayak Kilidi
    162 cm.
    Arkadaşlar daha önce tripod topiğinde ve pentax topiğinde sordum ama beni pek takan olmadı.En fazla 100 liraya alabileceğim bir tripod arıyorum.Bu ürün de dün bimekste gözüme takıldı.Piyasada fiyatı 65-70 lira civarında.Ya da slik u9000 var 100 liraya.Bu 2 üründen biri alınır mı sizce işimi görür mü?Pentaxcılar takmadı belki canon ya da nikoncular ciddiye alıp yanıt verir.şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orada Olmayan Adam -- 23 Mart 2009; 15:54:06 >

• Bende 4 gün önce aldım,5-6 modele baktım sonunda Sony VCT-60AV aldım,gayet güzel,benimde araştırmalarıma göre dikkat edilmesi gereken noktalar şunlar,makinenin takıldığı yer makineyi çizecek şekilde sert olmamalı,ayaklar en az 3 kademede açılıyor olmalı avantajı kısa olduğu için taşımada kolaylık oluyor,hafif olmalı,en önemliside başlığın sallanmıyor olması.
  • hala alınırmı yoksa slik 630 mu tercih etmeliyiz
  • Bu mk4 tripodu önermiyorum artık.Geçen Vatanda deneme fırsatı buldum.Gerçekten kendisi zor duruyor ayakta.Sadece stüdyo ortamında iş yapar
  • sahibindende uygun birşey bakıyım ozaman.manfrotto MKC3 nasıldır_
  • quote:

Orijinalden alıntı: @KlavYE@

sahibindende uygun birşey bakıyım ozaman.manfrotto MKC3 nasıldır_

Yaklaşma bile. Elimi koydum üzerine taşıyamadı, esnedi.

quote:

Orijinalden alıntı: Thin Lizzy

Bende 4 gün önce aldım,5-6 modele baktım sonunda Sony VCT-60AV aldım,gayet güzel,benimde araştırmalarıma göre dikkat edilmesi gereken noktalar şunlar,makinenin takıldığı yer makineyi çizecek şekilde sert olmamalı,ayaklar en az 3 kademede açılıyor olmalı avantajı kısa olduğu için taşımada kolaylık oluyor,hafif olmalı,en önemliside başlığın sallanmıyor olması.

Bacaklardaki eklem sayısı arttıkça tripodun taşıma gücü de azalır. O yüzden eğer alabilirseniz 2 eklemli, olmadı en fazla 3 eklemli alın. Tecrübe ile sabittir.

• Çok hafif tripod hiç bir zaman tercihim olmamıştır. En ufak rüzgarda, dokunuşta sallanacaksa tripod almanın mantığı yok zaten. 190XProb kullanıyorum, vaktinde gücüm yetse düşünmeden 055xprob veya gitzo (vs)'nın başka modellerinden alırdım.

30TL'lik alüminyum tripodla karadeniz turu yapıp dönüşte tripıdun parçalarını getirdiğimizi bilirim... Onunki daha hafif diye benimkini aldırmamıştı yanıma arkadaş.

Taşıma kapasitesine bakın, kafa değiştirilebiliyorsa kullanım alanınıza göre rahatlına bakın; fiyatlar genelde bütçe sarsan cinstendir tripod için, fakat bir kere aldığınızı unutmayın. Slikler de fiyat/performans ürünüdür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nikon D3200 vr2 alınır mı?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • danidik tripod ile rüzgarlı bir günde uzun pozlama yapamazsınız sallanır çünkü paranıza yazık etmeyin veya trpodun amacı sabit tutmak ahtta macroda tripod+kumanda kullanıyorum arada titreşim olmasın diye.ama zaten sabit duramayan bir merete 100 tl vermenin ne mantığı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theyapici -- 22 Haziran 2012; 10:51:57 >
  • Bir ipucu: Dengeli bir ucayagin en onemli ozelligi sistemin alt tarafinin ustunden agir olmasi. Bu ne demek? Kafanin ortasindan ya da altindan ucayagin en altina kadar bakin, eger bu kisim makineden biraz agirsa ya da agirlik asilarak agir hale getirilebiliyorsa, iste o ucayak sizin isinize "gercekten" yarar. "Ayaklar oynamasin", "orta ayak diger ayaklardan bagimsiz olsun", "3 parcali ya da daha az olsun" gibi kistaslar onemli olsa da en onemlisi kutle dagilimi. Bir binanin temeli neden en onemli kismi?
    m4/3 sistemin avantajlarindan biri de bu. Asiri ruzgar yoksa en dandik ucayak bile yeterli oluyor, yeter ki adam gibi kafa kullan.
  • Bence tripod tasarruf edilecek taraf değil. Tek spot patladığı zaman diğerini gezdirerek iş tamamlanabilir, veya aydınlatması zor yerler tekrar tekrar çekilebilir. Arka-arkaya çekimlerde (çelme takmadığınız sürece) kadraj sabit kalır... İyi bir tripodda dijital çekimlerde aynı pikseller yine aynı tonlarda olabliyor, bilgisayar kadar hasas neredeyse. İyi bir tripod hem kullanım hem de teknik açıdan çok faydalı bence. Kötü tripod da iyi bir lensi rezil edebilir. Yeni başlayan arkadaşlar için de, bence kötü bir tripod yerine iyi bir monopod daha öğretici olabilir.

Açıkçası en iyi bir makina ve kötü bir tripod yerine daha basit bir model makinayla iyi bir tripodu tercih ederim. Bu bir zincir. Tabak gibi Zeiss lensiniz olur kötü bir tripod üzerinde vereceği performans baştan bellidir. Maliyeti bölerken buna dikkat etmek lazım bence. Objektif parası verilir mi tripoda? Piyasa kısmı belli olmayabilir pek ama tam olarak objektif kalitesi kadar tripod gerekir. Bu bir zincir çünkü.

İyi bir şey de senelerce kullanılabiliyor, galiba pek model tavsiyesi alınamamasının sebebi bu. Modeller aklımda kalmıyor unutuyorum, kötülerini daha çabuk unutuyorum :) Yalnız Velbon bende iz bırakmıştır.

• Nadiren ve kapalı ortamlarda kullanacaksanız 25-30 liraya vivitarın aşağıdaki tripodunu alabilirsiniz. Ben de var. tavsiye ederim.
    Bunu aldıktan sonra kullanım yoğunluğuma bakınca "iyi ki forumun gazına gelip pahalı bir tripod almamışım" diyorum.

http://www.hizlial.com/u03.009.9569.0001/vivitar-vpt-1252-132cm-tripod-su-terazili-tasima-kilifi-hediye

Ayaktan 2, kafadan 1 toplam 3 kademeli yükseklik ayarı + her tarafa oynayan kafa + fazla yüksek olmadığı için sağlam durması+ su terazisi
  • _Lupara_ kullanıcısına yanıt
    Çok kısıtlı kullanım alanı bulursunuz. Vanguard MK4 daha iyi bir tercih çünkü yüksekliği1.85mt ye kadar çıkabiliyor.Fotoğrafı dışarıda çekecekseniz MK4 üzerinde en fazla 1-1.5 kg ı geçmeyecek bir ağırlık hesabı yapın. Yoksa benim gibi Nikon D300s üzerine carl zeis jena sonnar 300mm f:4 kullanırsanız mk4 oyuncak gibi kalıyor. ne kafa sabit kalabiliyor ne ayaklar. Fakat normal kullanımda şahane bir tripod tek kusuru zamanla kafa kısmının bozulması ve kafa değiştirilememesi. Ben şu an o işle uğraşıyorum yani bozulan ve kaybolan kafanın yerine nasıl yeni kafa takabilirim. Sanırım sanayi sitesinde biraz çözüm arayacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.