Şimdi Ara

Vakıf Üniversitesinden Devlet Üniversitesine Geçiş Yapılabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
11.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sene %50 burslu olarak özel üniversiteye başlayacağım. İleride devlet üniversitesine geçme şansım var mı ? Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkiNNy -- 3 Eylül 2007; 23:10:58 >



  • tabiki geçebilirsin, ancak devlet üniversitelerin öngördügü koşullara uygun olmalısın, genelde bu not ortalaması oluyor. devlet üniversitesine geçtigin takdirde de 600ytl civarı harç ödüyorsun

    unuttuklarım: devlet üniversitesine geçiş için 2.senede başvurman gerekiyor. örnek vermek gerekirse bizim bölüm 3.50 ortalama istiyor ve mülakat yapiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrynhwyL -- 3 Eylül 2007; 23:28:10 >
  • Peki benim girdiğim seneki öss puaım etkili oluyor mu ? Bir de ikinci sınıfa başlarken mi başvuracağım doğru anladm ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkiNNy -- 4 Eylül 2007; 0:27:19 >
  • girdigin seneki öss puanı aslinda pek birşey ifade etmiyor, gerçekten basarili bir ogrenciysen her okul kabul eder seni kontenjanlar dahilinde, ama diğer türlü durumlarda eğer okudugun okul puanı basvurdugun okulunkine eşdeğer ya da yakınsa nakil yapiliyor. birinci sınıf bittikten sonra başvurabiliyorsun
  • Hocam son bir soru mülakat nasıl oluyor ? İngilizce seviyen filan mı ? Yoksa klasik " Neden bizim okula gelmeyi istiyorsun ? " gibi mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkiNNy -- 4 Eylül 2007; 2:00:09 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DrynhwyL

    girdigin seneki öss puanı aslinda pek birşey ifade etmiyor, gerçekten basarili bir ogrenciysen her okul kabul eder seni kontenjanlar dahilinde, ama diğer türlü durumlarda eğer okudugun okul puanı basvurdugun okulunkine eşdeğer ya da yakınsa nakil yapiliyor. birinci sınıf bittikten sonra başvurabiliyorsun

    hayır üniversiteye göre değişir o..

    kimi üniler sadece not ortalmaya bakıyor..kimisi öss puanını da baz alıyor..mesela filanca ünini filanca bölümünün taban puandan en az 10puan eksik almalısın diye..
  • Not ortalaması süper olursa İTÜ'ye bile geçme imkanım var diyorsunuz yani ? Güzeeeeel.
  • Okulda ilk sene bayabir kasman lazım. Hangi bölümde ve ünide okuyorsun, geçmeyi hedefledigin üni hangisi. Gecen seneki kontejan ve şartları netten bulabilirsin. Ayrıca yarımda dönemde geçme şansında var. Tabi okulların hepsinde degişiyor. Sen elinden geldiginde dersleri sıkı tutmalısın. İlk sene millet gezip tozup ilk senenin tadını çıkarırken sen ineklemen lazım. ama sonrası gayet guzel olur.
  • Doğuş Üni. Bilgisayar Müh. %50 burslu bölüme girdim hedefim YTÜ ve İTÜ. İlk sene kasarım sorun değil 3.50 üstü olması yeterli mi acaba ?
  • hocam tabii ki geçme şansın var ama boşuna heveslenme bütün arkadaşlarım senin gibi ben notlarımı iyi tutup devlete geçeceğim diye gittiler gidiş o gidiş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SkiNNy

    Doğuş Üni. Bilgisayar Müh. %50 burslu bölüme girdim hedefim YTÜ ve İTÜ. İlk sene kasarım sorun değil 3.50 üstü olması yeterli mi acaba ?

    kas bakalım ama boşa hevesleniyorsun gibi..

    3,5ortalama öyle kolay değil..kaldı ki doguştan itü bilgisayara geçmen hiç kolay değil..
  • Bence ortalamını yüksek tutup kendi okulunda %100 busr almayı denesen çok daha iyi olur. Yatay geçiş yaptığımda ortalamam 3.41 civarıydı. İstanbul Üniversitesi %55 ortalama ve %45 Öss puanına bakıyor...
  • Anlatmak istediğim imkansız değil sonuçta itü filan olmasa bile devlet üniversitesine geçebilirim teşekkürler

    Not : Okul, 3.50 not ortalamasını geçersem kurul kararı ile bursumu %75'e çıkarıyor en fazla
  • Sen elinden geleni yap sonuçta olur yada olmaz, bunun için çabalamadım deme. Ayrıca ortalamanı sürekli yüksek tutmaya çalış ileride yuksek lisans vs. düşünürsen yine önünde engel olmasın ortalaman. Herşeyden önemlisi artık lise mantıgını bir kenera bırakıp ders geçmek için degil ögrenmek için çabalamalısın. Sakın desleri geçmek için çalışma, ögrenmek için çalış. Bazen sırf desleri geçmek için çalışıldıgında iyi bir not alarak geçebilirsin ancak gerçekten ögrendigin tartışılabilir. Çogu desleri yuksek notla geçip sonrasında aldıgı puanların hakkını veremeyen çok tanıdıgım var. Sonuçta artık aldıgın bilgileri hayatında kullanacaksın, bu senin işin olacak. Yani üni hayatın boyunca boşlamamanı yatay geçiş yapsanda durmamanı tavsiye ediyorum. Hayatın koşulları bunu zorunlu kılıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.