Şimdi Ara

VAIO FW Serisi Fan Club-'Seri sahipleri kulübü' (119. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.748
Cevap
11
Favori
320.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Neyse artık kaderimize razı geleceğiz başka seçeneğim kalmadı maalesef bu çözünürlük konusunda. Evet 1600*900 çözünürlük olsa bile sanırım yine aynı netliği veremeyecek. Napalım DPI'dan biraz büyültüp devam edeceğiz artık. Peki oyun konusunda FW21Z modeli için birşey soracağım. Henüz bu çözünürlük sıkıntısı yüzünden bir şey oynama imkanım olmadı acaba pynayan arkadaşlar her oyun için masaüstü çözünürlüğünü belli bir ayara getirip öyle mi giriyor oyunlara yoksa oyunun kendi içerisinde mi duruma göre ayar yapıyorlar?

Bunu şu yüzden soruyorum; Crysis Warhead kurdum, açtım 1920*1080 de oynayayım dedim, fen ahalde kasıldı makina. Ayarları düşürdüm yine kar etmedi. Bir de sanki herhangi bir windows penceresi açar gibi oyun ekranının sağ üst köşesinde çarpı işareti çıkıyor ve bildiğiniz başlat menüsü vs onlar bile gözüktü ekran. Neyse herhalde çözünürlüktendir dedim, Warhead'i geçtim bu yüzden. Acaba diğer oyunlarda da aynı şey başıma gelebilir mi yoksa siz de durumlar nasıl?

• MaxPAYNE82---konuyu biraz incelersen ben warhead ı 21-e de bitirdim ve sadece başlarda takılma yaptı canımı sıkıodu ki biraz ilerledikten sona düzeldi 1600 900 da da oynadım biraz dah kastı sadece yinede oynanabiliodu ama ben akıcılık için cözünürlüğü düşürüp catalistten tam boy yaptım ve oynadım .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neokss -- 29 Aralık 2008; 1:08:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kay1PRuH

Valla arkadaşlar alalı daha 1 haftadan biraz fazla oldu fw21z aldım ama forumda birilerinin şarj cihazı bağlantı noktaları , sol taraftaki menteşe vari olan yer kırılmış elimle az bir kuvvetle oynadığını da farkettim yemin ederim laptoptan soğudum... Asus falan mı alsaydım demeye başladım sonuçta 3.500,00 YTL verdim bu kadar hassas olması kötü hissettirdi...O kısımdan sorun yaşayan var mı aranızda?

aynı sorunu (tabii sorun mu degil mi bilemiyorum) ben de yasiyorum, adaptor kablosunun girdigi o yerde adaptoru bagladiktan sonra hafif bir oynama hissediyorum, sert oynamaz olmasini bekliyordum oysa ki... son karar nedir bu bir sorun mu yoksa normal mi acaba?

Orjinalden alıntı: MaxPAYNE82

Neyse artık kaderimize razı geleceğiz başka seçeneğim kalmadı maalesef bu çözünürlük konusunda. Evet 1600*900 çözünürlük olsa bile sanırım yine aynı netliği veremeyecek. Napalım DPI'dan biraz büyültüp devam edeceğiz artık. Peki oyun konusunda FW21Z modeli için birşey soracağım. Henüz bu çözünürlük sıkıntısı yüzünden bir şey oynama imkanım olmadı acaba pynayan arkadaşlar her oyun için masaüstü çözünürlüğünü belli bir ayara getirip öyle mi giriyor oyunlara yoksa oyunun kendi içerisinde mi duruma göre ayar yapıyorlar?

Bunu şu yüzden soruyorum; Crysis Warhead kurdum, açtım 1920*1080 de oynayayım dedim, fen ahalde kasıldı makina. Ayarları düşürdüm yine kar etmedi. Bir de sanki herhangi bir windows penceresi açar gibi oyun ekranının sağ üst köşesinde çarpı işareti çıkıyor ve bildiğiniz başlat menüsü vs onlar bile gözüktü ekran. Neyse herhalde çözünürlüktendir dedim, Warhead'i geçtim bu yüzden. Acaba diğer oyunlarda da aynı şey başıma gelebilir mi yoksa siz de durumlar nasıl?

oyuna gir,grafik özelliklerinde tam ekran seçeneğini aktifleştir,oyunda masa üstü gözüktürebiliyorsun tam ekran oluyor yani,VAIO ile alakalı durum değil,oyunla alakalı durum çözünürlüğü düşür sorun kalmaz,ben de en düşük 10,en yükske 25 fps'de oynadım tam ekranda

İntel i5 2500k - MSI P67A-GD65 - G.Skill RipjawsX 2x4gb - Asus GTX970 STRIX - SAMSUNG HD1002SJ - Cooler Master HAF 932 Advanced - Seasonic X-750 PSU
    Thermalright Cogage True Spirit - Acer S232HLABID monitor - Razer DeathAdder 3500Dpi - Razer Goliathus Speed edition

Steam id : serhat_katliam
    Origin id : Ectilase

• quote:

Orjinalden alıntı: coskun72

quote:

Orjinalden alıntı: determinanty

makinayı güç düğmesinden kapatmak hard diske çok büyük zarar verir.HDD okuyucu kafa zarar görür.benden söylemesi.(yani 1-2 kez hadi neysede devamlı yapammak lazım.)
    CTRL-ALT-DEL 3LÜ BASMADAN oturumdaki programları kapatmayı zorlamak lazım..

Bataryasız direkt ac güce bağlamakta özellikle elektrik kesintilerinde HDD yi geberten en büyük nedendir

doğru demişsin birkaç şey eklemek gerekirse güç düğmesine basılı tutmak hdd yi çizmez ancak veri kayıpları olduğu gerçek buda sistemi çökertebilir diskinizi korumanın en iyi yolu kapanmalara karşı pili üzerinden çıkartmamaktır hazır üzerinde battery care programıda geliyor %80 e ayarlayın pilide koruyun hdd yide

pili üzerinden çıkarmamak en iyi çözüm hdd yi korumak için demişsiniz. benim sony den onceki toshiba laptopumda pili hiç yerinden çıkartmadan 3,5 sene kullandım (hiç çıkarmadığım için pil yerine kaynamıştır diyebilirim şakayla karışık ) ancak pilimin ömrü elektriğe bağlaamadan 15 dakika gitmiyordu. şimdi yeni aldığım vaio için pili sürekli takılı tutup tutmamakta kararsızım. bir yandan olası bir elektrik kesintisinde bilgisayarin herhangi bir parcasina da zarar vermek istemiyorum ama pilimin omrunu de azaltmak istemiyorum (malum cok pahalı).ne yapmalıyım? sony vaio kullanıcıları nasıl bir tutum izliyor pili çıkarıp çıkarmakta???

battery care programını ayrıntılı anlatır mısınız? % 80 yerine %100 vs ayarlanabiliyor mu, neyi ifade ediyor bu değer?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi_ -- 29 Aralık 2008; 2:50:38 >

• Çok basit bir mantığı var. %50 veya %80 dolu olan pil, adaptörü takarsanız şarj edilmiyor. Böylece sürekli olarak yeni bir şarj döngüsü başlatılarak pilin ömrü azaltılmamış oluyor.

Örnek %100 şarj edilmiş bir pille kısa bir toplantıya katıldınız... Pil %81'e düştü. Masanıza döndünüz. Şarja takıp çalıştırdınız. Pil%81'de olduğu için şarj işlemi başlamıyor. %79 olsa %1 şarj edip duracaktı.
    Bu özellik olmadığında %19 şarj ile bir döngünün önemli bir kısmını tamamlamış olacaktınız.

Ben genellikle adaptörde kullandığım için %50 seçeneğini kullanıyorum. Ve çok başarılı bir özellik olduğunu düşünüyorum. Bilgisayarı açmadan adaptöre takıyorum.
    Pil deşarj olmadan, şarj da olmadan öylece mobil kullanıma hazır bekliyor. Bu kesin olarak ömrünü arttırıyor.

Pillerin bir ömrü olduğu kesin. Benim önceki iki VAIO'munda pili artık 20 dk. bile gitmiyor. Tabii en az 2 yıl kullanımdan bahsediyorum.
    Yeni model aldığım için pil masrafı yapmadım hiç. Özellikle VAIO pilleri çok pahalı. Alırsam da yurtdışından almayı tercih ederim.

Ama bu pilden kesinlikle biraz daha umutluyum.

• peki bilgisayar kapalıyken şarjın %100 den %35 e düşmesi normal midir? battery care kapalıyken hemde?

Orjinalden alıntı: carman1tr

peki bilgisayar kapalıyken şarjın %100 den %35 e düşmesi normal midir? battery care kapalıyken hemde?

carman1tr bizde öyle bi sorun yok ben kullanıyorum bilgisayarı o yüzden deneyemedim ama akşam kapatıtığımda şarj neyse sabahda o 24 saatte %35e düşmez donanımsal bir sorun olabilir makinende battery care yi çalıştır belki faydası olur...

belkide sen kapalı sanıyorsundur kardeşin falan açmış oynamıştır gün içinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskun72 -- 29 Aralık 2008; 9:46:38 >

Ben daima hibernate özelliğini kullanırım. Ek olarak notebooku açmadan adaptörü takarım. Fark etmediğim bir %1-2 düşüş olursa onu da hallediyordur. Özetle böyle bir problem yok. Örnek gece 03:45 de kapattım, sabah 10:00'da açtım, %50 bıraktım, %50 açılış değeri idi. Daha uzun süre kapalı tutmadığım için bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aharici -- 29 Aralık 2008; 10:13:11 >
  • slm arkadaşlar ben aranıza yenı katıldım ve fazlasıyla çömezim ben fw21z almak istiyorum çok hoşuma gitti mukemmel bir cihaz ama fiyat konusu kafamı karıştırdı çok farklı fiyatlarla karşılaştım ne yapmalıyım bir fikri olan varmı ? istanbulbilişimde 2884 ytl

Bide torrentlerde lisanslı xp varmıdır ?

Kasper sky yükliyim dedim tavsiye üzerine , o ne öyle ya,işlemci %95-%100 altına düşmedi,makine kasılmaya başladı,ram kullanımı 900mb arttı, açılırken vistanın bazı programlarında hata vermeye başladı

İntel i5 2500k - MSI P67A-GD65 - G.Skill RipjawsX 2x4gb - Asus GTX970 STRIX - SAMSUNG HD1002SJ - Cooler Master HAF 932 Advanced - Seasonic X-750 PSU
    Thermalright Cogage True Spirit - Acer S232HLABID monitor - Razer DeathAdder 3500Dpi - Razer Goliathus Speed edition

• quote:

Orjinalden alıntı: hidrojenperoksit

arkadaslar cıhaza xp yukledım o hantal alet suan 40sn de tamamen acılıyor ve 7-8 sn de kapanıyor..performansı cok degıstı... vista neymıs oyle..
    suan bluetooth ve ekran ısıgını acıp kapatan tuslar calısmıyor baska bı sorunum yok..varsın onlar olmasın su vistadan kurtuldum ya:))))

biraz kullan bakalım sorun yaşamazsan bende yükleyebilirim açılış çok kasıyor hakketten sinir ediyor insanı biraz daha eskiteyim üstündeki vistayı recovery yapmadan önce xp yi denicem sevmezsem vistaya dönerim nasılsa

• quote:

Orjinalden alıntı: serhat_katliam

Korktuğum bi nokta daha var,XP yüklerken Recovery kısmını silmeyiz inş,onu nasıl halledicez

Bizzat yaptım, korkma birşey olmuyor. Yani sen ellemezsen bilerek. Onu da nasıl ellemeyeceksin o da şöyle; sen zaten xp kurarken o kısım yüklemede gözükmüyor, ama ekstra olarak dos'tan silersen o zaman gider yoksa gitmez.

Orjinalden alıntı: MaxPAYNE82

quote:

Orjinalden alıntı: serhat_katliam

Korktuğum bi nokta daha var,XP yüklerken Recovery kısmını silmeyiz inş,onu nasıl halledicez

Bizzat yaptım, korkma birşey olmuyor. Yani sen ellemezsen bilerek. Onu da nasıl ellemeyeceksin o da şöyle; sen zaten xp kurarken o kısım yüklemede gözükmüyor, ama ekstra olarak dos'tan silersen o zaman gider yoksa gitmez.

Yok bilerek silmem,yüklemede gözükmesin de tamamdır,sağol bakalım ayrıntılı olarak bulursam süper olur,dün kardeşimin pc'de dolu program var,200mb ram diyor şaka gibi ya
    İşlemci kullanımı aynı şekilde,yani rahat makine,tek çekirdek ama hiç bi şeklide kasma vs yok bizde 2 çekirdek var,dün keşke 4 çekirdek olsa dedittirdi yani kaspersky yüzünden ilk defa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ectilase -- 29 Aralık 2008; 15:57:32 >

• vistada açılışta gereksiz programları kapatırsanız rahatlar makine.msconfigden.biliyorsunuzdur.xp ye göre yine yavaş olacaktır ama ben memnunum şu an açılışından makinenin.bide recovery olayı bence dvdlerde olması yeterli.yoksa değil mi?
    arkadaşımda HP var o hddyi rezil etti 2 günde bir format atıyor makineye ve recovery kısmını siliyor.sonra canı sıkılıyor recovery dvdlerini takıp sistemi tekrar ilk haline çeviriyor.bende ondan dolayı diyorum.yoksa Sony sistemi Hp den farklı mı?
    Fw21E m var laptop olarak oyun çalışıyor tabikide ama ekran çözunurluğu 800*600 e takılı kaldı yani options da değiştiremiyorum bunu sizce ekranla ilgili özel bir ayar yapmam gerekirmi??
    Birşey daha:paylaşımlı olarak 1400 mb civarı olması gerek ekran kartını oyuna girdiğimde ekran kartının (sanırsam bir ayarından)yukseltilmesi gerektiğini soyluyor
    bu doğrumu yok ben sallıyomuyum bunu??
    YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
    BU arada geçenlerde blu-ray film i ekran a aktaramama gibi bir sorunum olmuştu bunu club vaio toplantısında çözduk teşekkuerler ercument abi gıcır gıcır izliyorum

• bu xp olayı beni cok sevindirdi ya inş hersey hallolurda bende gecerim varsın bazı seyler clışmasın ama bide sey var xpde ram 2 gözüküo muhabbeti onasıl olucak üstündeki +2 boşamı gidicek ?
  • yeter üleen bende xp yükliycem yaa başlarım böyle aşkın ızdırabına...
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.