Şimdi Ara

vaio dvd-rw hatasi icin acil yardim!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese merhaba. forumlarla pek alakam yoktur, umarim dogru yere acmisimdir konuyu; herhangi bir yanlis yaparsam mazur gorursunuz umarim.

benim vaio vgn fs315m model laptop'im var. sony'nin updater'ini kullanarak, onun yonlendirmelerini takip ederek bircok update ile birlikte dvd rw'in da firmware'ini update ettim. butun yonergeleri basariyla yerine getirdim, firmware programi da update isleminin sonunda basariyla tamamladigimi soyledi. birkac gun sonra ben tekrar update var mi diye kontrol ettim. sony'nin sitesinde, dvd rw icin gerekli olan firmware update'i indirdigim, ancak kurmadigima dair bir tespit oldugunu gordum. "allah allah" dedim ve firmware'i update eden programi tekrar calistirdim. birkac saniye sonra bu program bana, zaten gerekli guncellestirmenin yapilmis oldugunu yazdi. fakat site, yine de update'i bilgisayara indirdigimi ama kurmadigimi tespit ettigini soylemekte israr etti. bu aklimizin bir kosesinde dursun simdilik.

dun de bir dvd yazmak istedim. bilumum programdan hata alarak bos dvd'lerim eject edildi. misal deepburner su hatayi verdi: writer error [illegal request (invalid address for write)]

baska bos dvd'lerle de, cd'lerle de denedim ama sonuc ayni. yazmiyor. windows'u kullanayim dedim, drag-drop metoduyla bir dosyayi bos dvd'nin icine biraktigimda, "windows encountered a problem when trying to copy this file. what do you want windows to do?" seklinde bir hata verdi. retry'ye tikladim, yine aynisini dedi. isin icinden cikamadim anlayacaginiz.

vaio laptop'lar matshita marka dvd rom kullaniyor. benim dvd-rw'in tam modeli ise matshita UJ-840D. firmware surumu ise 1.03. isin ilginci, firmware update'imden sonra da dvd yazdim gayet basarili bir sekilde. herhangi bir sorun yoktu. birden ne oldu da boyle oldu anlayamadim. firmware hadisesini anlatmamin bir sebebi de geri alamamam, yani bana ilk geldigi zamanki haline cevirememem. eger bu mumkunse, nasil yapildigini soylerseniz sevinirim. geri alabilirsem, en azindan sorunun firmware ile alakali olup olmadigini anlamis olurum.

butun bunlar dogrultusunda vakit ayirip ilgilenirseniz sevinirim. yardimlarinizda benim yeni baslayan bir kullanici olmadigimi goz onune alirsaniz da, hem siz, hem ben, vakitten kazanmis oluruz. yani ilk akliniza gelen seyi denemisimdir muhtemelen.

ekstra bir bilgiye ihtiyaciniz olursa, hemen cevaplayabilirim. simdiden tesekkurler.

• ya kardeş aynı laptop aynı problem aynı halt bende de var yaa?
    eğer bir çzüm bulabildiysen veya ben bulursam mutlaka irtibata geçip bilgilendirek birbirimizi
    gkonak@gmail.com
  • teknik servise gider o iş hiç kasama bence.
  • ustadim biraz arastirdim da, almanlar cozmusler hadiseyi. babelfish sagolsun, ingilizce'ye cevirdim de anladim bir seyler.

bir kere drag-drop yontemiyle aldigimiz hata pek normalmis. cunku windows cd yazmayi destekledigi gibi, dvd yazmayi desteklemiyormus. evet, boyle gerizekali bir durum var. bu bilginin isiginda panigimi azalttiktan sonra, firewire guncellemesinin aklimi bulandirmamasi icin dvd rom'umu deaktif ettim. sonra tekrar aktif. bunun icin aygit yoneticisini degil, sfnightmare'i kullandim. google'da kolayca bulabilirsin bu starforce isimli dvd kopyalama korumasini asmak amaciyla yazilmis kucuk programcigi. dvd rom sistemden gercekten/tamamen sokulmus gibi gosterebilen tek program bu. ardindan nero kurdum, son surumunu. media tipi olarak dvd'yi sectim. hicbir sorun yasamadan yazdim sonra dvd'mi. su anda da herhangi bir sorun yasamiyorum. gul gibi geciniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rheadb -- 26 Nisan 2006; 19:54:05 >
  • Bende toshiba var durup dururken benim yazicidada sorun cikti CD/DVD hic birsey yazmiyor. Beni deli ediyor benimkide matshita ama model farkli acaba bu dvd romlar mi kalitesiz diye dusunmeye basladim.
    simdi senin soyledigin yontemi deniyecem.
  • hocam aynı sorun bendede var. benim dvd-rw da MATSHITA UJ-840D. eğer problemi düzelttiyseniz nasıl düzelttiğinizi banada söylerseniz sevinirim. ne yaptımsa olmuyor. cd yazıyor ama dvd yazmıyor.(hemen hemen 10dan fazla boş dvd markası denedim ama hepsinde aynı sorunu yapıyor)son güncellemelerinide yaptım ama düzelmedi. lütfen eğer bilginiz varsa yardımcı olun.
  • İyi de sevgili kardeşim. 2 yıllık konu yahu....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.