Şimdi Ara

Vaillant kombi arızaları cevaplanır (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
401
Cevap
20
Favori
120.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vaillant ecoTec plus VUW TR 296/3-5 R3 kombiye ecoTEC PRO eloktronik kart takılabilir mi?
    Takılabiliyor ise CalorMATIC 470 f kablosuz termostat sistemi sorunsuz çalışır mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeretX -- 21 Mart 2020; 3:20:30 >
  • İyi akşamlar dostlar,
    Bizim Vaillant kombiye dün sıcak su vermediği için bi tamirci geldi. Adam bir şeyleri değiştirdi, borunun içinde sıcak suyu gören bir parça mı ne varmış. 250 tl para aldı. Beyaz yuvarlak bir şeydi. Neyse dünden bugüne kimse sıcak suyu uzun süre kullanmadı. Bugün yine aynı sorun var. Sorunu anlatayım nolur yardımcı olun kiracıyız 250 tl’yi de cepten verdik.

    Petekler devredeyken sıcak su gelmiyor. Sıcak suyu açınca kombi ateşleme yapmıyor. Ayrıca petekleri ilk açtığımızda kombi ateşleme yapıyor, diyelim 55 dereceye ayarladık. O dereceye kadar ısıtıyor, sonra duruyor. Sıcaklık 25 derecelere kadar düşmesine rağmen tekrar ateşleme yapıp petekleri ısıtmıyor, buz gibi oluyor petekler. Kombiyi kapatıp açıyoruz, aynı döngü bir daha yaşanıyor. İlk seferde ateşleyip ısıtıyor, sonra öylece duruyor bir daha ateşleme yapıp ısıtmıyor.
    Petekler kapalıyken sıcak su alabiliyoruz ama. Herhangi bir kesinti olmuyor.

    Sorun nedir neyden kaynaklabilir ? Bir 250 daha verecek gücümüz yok şu ekonomi ortamında. Bir fikir verin ki adamı da ona göre çağırayım. Çok sağolun şimdiden.




  • thephantomoftheopera kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle geçmiş olsun,

    Yapmanız gereken ilk şey o türbin için sizden 250 TL alan karaktersizi tekrar çağırmak şuan çok sinirlendim.

    Sorun siz kaynaklı değil kombi farklı bir arıza daha veriyor muhtemelen tam olarak işlemleri yapmamış siz o karaktersiz sözüm ona ustayı çağırın gelsin düzeltsin!
  • ecaservisi kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun, ben de aynı şekilde çok sinirliyim. Önemli bir şeyi değiştirmiş gibi baya laf yaptı yaptı. Çalıştırdı kombiyi sorun vermedi kombi de sıcak su da. Ondan sonra kimse sıcak suyu kullanmadı. Aldı o parayı gitti adam. Bugün duşa girdik, kendimizi nasıl atacağımızı şaşırdık su buz gibiydi. Çıktım baktım kombiye, sıcak suyu açıyorum kombide ne ateşleme ne başka bir şey. Kalıyor öyle. Petekleri takip edeyim dedim, 55 dereceye ayarlı, açık ama petekler buz gibi. Baktım ekrana 25 derece yazıyor ona rağmen ne ateşeme ne başka bir şey yok cihazda. Resetliyorum, bi kere ateşliyor ısıtıyor petekleri yarım saat gözlüyorum bir daha ateşleme yok petekler yine buz. Ntc sensörü falan okudum internette ama yarın bu adam gelip 15 liralık parçayı değiştirip şunu değiştirdim falan diye yine para isterse kavga çıkacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thephantomoftheopera -- 25 Mart 2020; 22:26:48 >




  • Hocam evimizde vaillant ecoTEC Pro Tam Yoğuşmalı Kombi var kombi petekleri hiç ısıtmıyor hiç bir peteği.Sıcak su geliyor ama peteklerde ısınma yok servisi aradık 45 dereceye getirin çalışır dendi hala aynı ısıtmıyor petekleri buz gibi.Evimizde enerji bağlantısı da var bilginiz olsun. Ne yapmalıyım acil ?
  • selam,vaillant turbo max kombim üç yollu vana arızası verdi,servis nerden baksanız 1000 TL üstünde ücret isteyecek
    ne yapmalıyım?
    Yenisini almak daha mı mantıklı olur?
    Ev 90 m2,yoğuşmalı kombinin mantığı yok ama normal kombi satışıda yapılmıyor sanırım,
    tamda sıcak suyun önemli olduğu zamanda iş çıktı,önerilerinize ihtiyacım var,teşekkürler..
  • 3 yollu vana değişimine 1050 TL ücret istediler ne dersiniz değer mi?
  • Merhaba
    Evimizde VAILANT VUW 242/2-3 kombi var kapağı aşağı doğru açılanlardan. Sıcak suyun ısısında baya bir düşme oldu. Petekler normal çalışıyor. Petekleri kapattım denedim su yine ısınmıyor petekleride kontrol ettim bu arada peteklere de kaçan bir sıcak su yok. Sıcaklık sensör arızası mıdır 3 yollu arızası mıdır? Yardımcı olabilir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak_c -- 12 Nisan 2020; 14:14:43 >
  • burak_c B kullanıcısına yanıt
    Alev gerektiği kadar yanıyormu gözlemlemek ölçmek lazım, Gaz valfi yada kart arızalı (gazı arttırmıyor) olabilir. Ölçüp bakılması lazım.
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Ateşleme yapıyor arada sönüp hemen tekrar yaktırıyor. Petek konumunda bunu yapmıyor normal çalışmasına devam ediyor
  • burak_c B kullanıcısına yanıt
    eğer yanıp sönmeler varsa bakmadan bişey demek çok zor. başka kombide olsa ilk ntc derdim ama bu kombide ntc son ihtimal. baca uzun eklemeli baca ise ilk bakılacak yer kombi iç bacasının çıkıp çıkmadığı veya baca ucunun içeri kaçması, onuda şöyle anlarsın alev oluştuktan 3-4 saniye sonra alevin şekli düzgün iken alevin şeklinde dağılmalar ve bazı yerlerinde alev kopmaları görülür ve alev düzensiz şekilde sönüp tekrar ateşler, eğer gerçekten alev söndükten sonra beklemeden hemen yanıyorsa büyük ihtimal budur, çünkü diğer ihtimallerde kombi ateşlemesi gecikebilir, diğer ihtimaller plakalı eşanjör kireçlenmesi, prosestat vs vs vs... ntc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 13 Nisan 2020; 3:6:45 >
  • Sorun çözüldü
    Plakalı eşanjörün Şişmiş olduğunu farkettim. Ve değişimi ile sorunum çözüldü. Genleşme tankındada havanın kalmamış olduğunu farkettim havasını tamamlayıp kombiyi eski konumuna getirdim.
    @ebu abdillah size teşekkür ediyorum Bana ayırdığınız vaktinizden Verdiğiniz bilgilerDen dolayı.
  • Merhabalar Vaillant 2006 model kombim musluk suyu ısı ayarı kapalıyken ılık su veriyor ayarı biraz artırınca 60-70 dereceleri buluyor. Sorun nedir acaba? Ayrıca kalorifer moduna alıncada dereceyi kaça yarlarsam ayarlayım petekeler ısındıktan sonra 22-23 derceye düşene kadar tekrardan ateşeleme yapmıyor. Daha önce orta ayarda 35 dereceye düşünce tekrar ateşleme yapıyor ve ayarlanan ısıya kadar ısıtıyordu. Cevaplarsanız sevinirim teşekkürler.
  • Selamlar.Vailant ecotec pro almayi dusunuyordum.Bozuldugunda parca fiyatlarinin pahali oldugunu duyunca vazgectim.Parca fiyatlari nasil birde sizlere sorayim dedim.Iyi gunler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mstfaty

    3 yollu vana değişimine 1050 TL ücret istediler ne dersiniz değer mi?
    Selamlar kac yillik bu kullandiginiz kombi.Bende almayi dusunuyorumda.Parcasi arizalandiginda parxa fiyatlarinun pahali oldugunu duydum ki sizinse oyle gelmjs sanjrim.Pahali.mi parcalar
  • ilk sefer kombi kullanıyorum.Vaillant VUW 236/7-2 ecoTEC pure kombi ve calor Matic 370 f (VRT 370 F) oda termostadım var.Yazın güneş enerjisi olduğu için ,kombiyi tamamen kapatıp kışın açmak istiyorum.Daha önce kullanmadığım için nasıl kapanacağını bilmiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
  • eskihoca2 E kullanıcısına yanıt
    kombi ekranının sağ tarafındaki düğme ile kapatabilirsiniz. fişini çekerek kapatmayın. kombiden günde bikaç kere ses gelebilir dikkate almayın. emniyet için pompa, 3 yollu vana vb şeyleri arada çalışarak sıkışmasını önlemek için beş on saniye çalışır. eğer montaj esnasında tarif edilmişse kombi giriş vanasını kapatıp güneş enerji vanasını açarsınız (var ise)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebu abdillah

    kombi ekranının sağ tarafındaki düğme ile kapatabilirsiniz. fişini çekerek kapatmayın. kombiden günde bikaç kere ses gelebilir dikkate almayın. emniyet için pompa, 3 yollu vana vb şeyleri arada çalışarak sıkışmasını önlemek için beş on saniye çalışır. eğer montaj esnasında tarif edilmişse kombi giriş vanasını kapatıp güneş enerji vanasını açarsınız (var ise)
    Cevap için teşekkkür ederim.
    Şimdi Oda termostadını sistem kapalı yaptım sıfır derece yazdı.Alttaki tuşlarla oynayınca OFF konumuna geldi.Herhalde kapandı.
    Yazın 2 ay memlekete gidince elektriği kapatıp gidiyoruz.Kombi için bir sorun olur mu acaba
    Ayrıca oda termostadını kapatmak için pilini sökmem gerekir mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskihoca2 -- 12 Mayıs 2020; 22:47:3 >
  • Vaillant ecoTEC 236/5-3 Pro 19/23 Kw kombi aldım.Kullanma suyunu 42 Cereceye ayarlı.Fakat kombi ekranında derece 65 lere kadar çıkıyor,fakat suyun sıcaklığı sanki yine 42 derece gibi.Buna bir anlam veremedim.Yardımınıza,bilginize ihtiyacım var,saygılar.....
    Ayrıca E.C.A. ERT-176 RF Kablosuz Dijital Termostat bu kombide kullanılabilirmi,tekrar teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polo11 -- 24 Mayıs 2020; 18:38:25 >
  • Slmlar bizimde vailant marka kombimiz var modelini daha sonra ileteceğim. Her sene ateşleme hatası veriyor, yapılıyor ve daha sonra 1 seneyi doldurur doldurmaz arizayi tekrarliyor.
    Gelen usta tamirimi mi dogru yapmiyor acaba, sorun ne olabilir?
    Teşekkurler
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.