|
Merhaba @disintegration 1 ay evvel yeni taşındığım evde müteahhitin takmış olduğu Vaillant EcoTEC Intro 24 modeli mevcut. Eve taşınırken beraberimde hali hazırda kullandığım Honeywell CM727 kablosuz oda termostatımı getirdim. Viallant servisi başka marka termostatlarda garanti problemi çıkarttığı için termostatın montajını kendım yaptım. Bugün ilk defa evi ısıtmak için kombiyi yakma ihtiyacı duydum. Fakat ufak bir problem yaşıyorum. Önceki evimde kullandığım kombide oda termostatı ne zaman sinyal gönderse kombi direkt ateşleme yapıyordu. Haliyle belirlenen oda sıcaklığı çok stabil bir şekilde korunuyordu. Bu Viallant kombide ise ilk sinyalde direkt çalışıyor fakat termostatın sonraki ısıtma ihtiyaç sinyallerinde (bu esnada kombi sinyali alıyor, petek ışığı yanıp sönüyor) kombi uzun süre herhangi bir ateşleme yapmıyor ve bekletiyor. Termostatın da öğrenme modu iyice sapıtıyor gibime geliyor bu durumda. Bu kombinin fabrikasyon ayarı olarak 1 saat içerisindeki maksimum yanma sirkülasyon sayısına dair bir bilginiz var mı ve bu ayarı kendimiz kombi üzerinden değiştirebiliyor muyuz? Kombinin teknik klavuzunda bu konuya dair bir bilgiye rastlayamadım. Kombinin fabrikasyon ayarındaki sayıyı bilsem, oda termostatının ayar menüsünden de aynı döngüyü ayarlayacağım ki birbirlerini bekletip durmasınlar. Şu anki durumda termostat üzerinde belirlediğim 23 dereceye ulaşılamıyor. 22-22.5 derecede seyrediyor. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt