Şimdi Ara

Vahşi Robot | The Wild Robot | 2024 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Dram komedi olarak daha iyisi yok denk olarak ice age 1 var diğer animasyonların gürültü patırtı laf salatası ve gümbürtüyle yaptığından fazlasını empatiyi hareket ettirerek yapmış. Açıkcası bu animasyon duygusal zeka ve amigdalayı olaya yüksek oranda dahil eden bir yapım ve bu yüzden bayağı farklı değerlendirmeler var...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mühendis26 M kullanıcısına yanıt

Dram ve komedi olarak bundan daha iyileri var oldu. Dram verirken gürültü patırtı nasıl oluyor? Ice Age dediğin animasyonda da gürültü patırtı var?

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

İlk mesajı iyi anlamadığımız düşünüyorum. Ama yine de sorayım bir tane örnek verir misiniz daha iyisi olarak?

Öyleyse daha iyi ifade ederek anlatmalısınız. Hem dram hem de komediyi aynı anda barındıran animasyonlara bakacaksak hemen 2 tane aklıma geldi. Wall-e ve Finding Nemo. Bundan çok daha iyiler. Ice Age'in komedi yönü daha ağır dram yönünden. Sadece komedi vs diye bakarsak veya sadece dram liste uzar zaten. Yine de liste isterseniz izlediğim animasyonlardan adını unuttuklarımdan tek tek zaman harcayıp bakmam lazım. Üstünden yıllar geçmiş. Kendilerini bilsem adlarını unutuyorum çünkü.

Bence siz de tam anlayamamışsınız açık yazdığımı düşünüyorum. Bahsettiklerinizi bende beğeniyorum kesinlikle ancak finding Nemo çok daha iyi değil iyi olduğu nokta görsel zenginlik ve bahsettiğim gürültü patırtı ( burada yanlış anlaşılıyorum gereksiz fazla zorlama abartı aksiyonlar) wild robot minimalist abartısız grafik canlandırma ve gürültü patırtı gereksiz zorlama zevzeklik ve komiklikler olmadan başarıya ulaştı. Robotun hayvan dilini öğrenmesinden dışlanmasın, kışın hepsinin hayatını kurtarıp bir Nuh peygambere dönüşmesine kadar ki süreci o kadar minimal sembolik ve bir o kadar dokunaklı yapmışki çok büyük tebriği hakediyor. Bahsettiğim bölümlerden birini bile diğer animasyonlarda abartılı versiyonlarınu düşünmek bile zihnimi yoruyor :) Ya da üstte saydığınız çizgi filmlerin diliyle ve stiliyle anlatılsaydı emin olun yeni bir şey yapmamış olacak beğenilen bir başka klişe animasyon olacaktı ya da tam tersi sizin için zirve bir animasyon da olabilirdi bilmiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mühendis26 -- 30 Mart 2025; 15:4:59 >

• Kötü animasyon filmi nerdeyse hiç görmedim hepsi güzel buda güzel beğendim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Wall-e'den sonra en çok etkilendiğim yapay zeka animasyonu bu idi. Film vermek istediği mesajı çok güzel veriyor. Ben çok beğendim.

• izledim, iyi, gayet duygusal.

sadece hayvanların yaşadığı bir adada mahsur kalan bir robotun değişimi ve etrafını da değiştirmesini konu alıyor.

Türkçe'ye Vahşi Robot diye çevrilmiş ama

bizdeki vahşi ile ingilizcedeki wild kelimeleri anlam olarak tam örtüşmüyor.

vahşi kelimesinin içinde saldırganlık anlamı var.

oysa wild kelimesi ise yerleşik düzende yaşamayan, medeni olmayan, ehlileşmemiş, yabanıl manası var.

ilk başta vahşi robot diye görünce, bir robotun önüne gelen herkesi öldürdüğü bir film gibi düşündüm.

fakat izleyince tam tersi...

• opossum sahnesi vardı instagramda baya eğlenceli bir filme benziyor

• adolf1 kullanıcısına yanıt

Çok haklısınız, bir film şirketinin pazarlayacağı animasyon filminde bu hatayı yapması aslında kabul edilebilir gibi değil.

İzlediğim zaman ilk aklıma gelen noktaydı sizin yazdıklarınız, filmin adı "Yabani Robot" olmalıydı.

Mesajı geç fark ettim ya da fark ettim ama yazmayı unuttum, fırsatım olmadı. Şimdi anlaşıldı ama yazdığınız şeyle verdiğiniz Ice Age örneği çok çelişiyor. En başta Ice Age bahsettiğiniz gürültü patırtıyı dibine kadar yaşatıyor. Dediğiniz şey ilk filmde diğerlerine göre daha az ama epey mevcut. Son filmleri ise çok kötü. Ben anlamadım sizi, minimalist, sade seviyorsunuz bu zevk meselesi tabii. Ben o gürültü patırtıya karşı değilim sadece dozunda olmalı ve gerçekten bu olurken ardında sağlam bir mizah bırakmalı. Mesela Orman Çetesi animasyonunda da var bu ama bir farkla, bu gerçekten dozunda ve yapıldığı zaman da güldürüyor. Ama güldüremeyip sürekli bu gürültü patırtıya abanan, komik olduğu sanılan ama aslında güldürmeyen bu cıvıklığı ben de sevmem. Madagaskar böyle mesela, Ice Age özellikle son yapımları böyle ama Ice Age'in yine geçmişinden gelen ve kitlelerin de biraz sürü psikoloji hareketiyle abartılı ve bir övülme durumu bir ekstra kredisi var. Finding Nemo mesela o bahsettiğin şeyi tadında yapıyor yeri geliyor bunu yapıyor ama yaparken güldürüyor en kötü eğlendiriyor ama ara ara filmin temposu yavaşlıyor ve dinlendiriyor da. Wall-e de aslında tam sizin bahsettiğin kafada bir animasyondu. Bunları boşverin, madem çok minimalist, sade, gürültüsüz, dinlendirici bir animasyon seviyorsanız size burada konusunun açıldığı, Oscar almış olan Straume | Flow (2024) animasyonunu önerebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 9 Nisan 2025; 17:52:48 >

• Biz ailecek izledik, hatta babamlar ile beraber (75yaşında film delisi bir adam)

hem sürükleyici, hem güldürüp hem de ağlatan (babam ben ve oğlum sonlara doğru baya bir ağladık) çok güzel bir animasyon, evet wall-e çok şahane ancak bundaki duygu yogunluğu bir tık daha fazla, bilemiyorum belki burda anne-baba-çocuk ilişkisi gibi örgü var iken wall-e de erkek-kadın tarzı bir ilişki örgüsü arkada yer aldığından da wild robot daha etkileyici gelmiş olabilir.

• 9.sınıfa giden öğrencilerime izlettim ve hepimiz beğendik.

Şarkıları, duyguyu izleyiciye vermesi güzeldi.

İlerleyen senelerdeki öğrenciler için arşivlendi

Evet İce age 1 bahsettiğim gerisi gerçekten çok vasat. Gürültü patırtıdan kastım üste de belirttim gereksiz aksiyon zevzeklik boşboğazlığa boğulmuş yorucu sekanslar yoksa gereken sahnede üstte saydıklarımın hepsi keyfi ve anlatıyı tam tersine güçlendiriyor.

• Animasyon sahneleri çok zorlamaydı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.