Şimdi Ara

VAHDETTİN KAHRAMANDIR (!) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
3
Favori
7.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peygamber sabri varmis. Kac gundur konuyu az az okuyorum, bana gina geldi onlarin yazdiklarini okumaktan. Helal olsun

• illa ki birilerini ya yüceltecez ya yerin dibine sokacaz dimi başka bir ihtimal yok.
    birisi ya haindir, ya kahraman. ortası olsa olmuyor mu?
    vahdettin çok kötü şartlarda padişah olan, hiç bir gücü olmayan birisiydi. o şartlarda ne olması gerekiyorsa o oldu. bu kadar kaşımaya gerek yok
  • Yahu neler sallıyorsun sen.
  • @hashus 1099
    Bu benim gördüğüm kaçıncı Vahdettin konusu kim bilir! İstediğiniz kadar kaynak, link verin sonuç değişmez.
    Çok sıkıştırırsanız en aklı başında olanı bile "olmadığına inanıyorum" der bitirir.
  • En hafif tabirle haindir kendi vatandaşına silah çekebilecek kadarda soysuzdur

• Şu hashus1099 denen şahsı dikkate almayın 3 kere soru sordum cevap bile veremedi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barbaros Hayreddin Paşa

Şu hashus1099 denen şahsı dikkate almayın 3 kere soru sordum cevap bile veremedi...

Ne sordun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

Şu hashus1099 denen şahsı dikkate almayın 3 kere soru sordum cevap bile veremedi...

Ne sordun?

Kendisi bunları söylüyor

"içten pazarlıklı olarak tarih yorumlamaktan hem siz, hem de ideoloji olarak cepheniz bir vazgeçseniz, daha bir orta yol bulacağız gibi."

"yeterince sağcı bir kaynak veremedin, biraz daha sağa kay. sorunun da bu işte, belli bir çevrenin etrafında dolaşıp duruyorsunuz,"

Bende, ona 3 kere "objektif olduğunu mu düşünüyorsun?" dedim hiç birine cevap vermedi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D37FC5D75 -- 6 Aralık 2013; 15:23:47 >

• quote:

quote:

quote:

Ne sordun?

Kendisi bunları söylüyor

"içten pazarlıklı olarak tarih yorumlamaktan hem siz, hem de ideoloji olarak cepheniz bir vazgeçseniz, daha bir orta yol bulacağız gibi."

"yeterince sağcı bir kaynak veremedin, biraz daha sağa kay. sorunun da bu işte, belli bir çevrenin etrafında dolaşıp duruyorsunuz,"

Bende, ona 3 kere "objektif olduğunu mu düşünüyorsun?" dedim hiç birine cevap vermedi...

Adam seksensekiz tane kaynak verdi, acikladi. Daha da boyle provokatif bir soruya cevap mi versin?

• quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

quote:

quote:

quote:

Ne sordun?

Kendisi bunları söylüyor

Adam seksensekiz tane kaynak verdi, acikladi. Daha da boyle provokatif bir soruya cevap mi versin?

Yahu ciddiye almadıkça havaya girdi. Objektif miymisim, 50 tane alıntı yaptım, 2 tanesini koyup objektif misin diye soruyor. Yeni nesil osmanlicilik oynamadığımız için dokunuyor dediklerimiz tabi. Onlar istiyor ki "vahdettin paşa ulkeyi kurtarabilirsin" sözü ve 40000 altin muhabbeti vahdettin'i kahraman yapsın. Yok öyle bir dünya.

Karabekir paşa'dan bile alıntı yaptık, hani aleni saltanat hizmetkari biridir kendisi.
    İşlerine gelince onun ağzından Atatürk'e yuklenirler, işlerine gelmeyince ben objektiflikten uzağım.

50 tane yorum var alintilarla, çocuk 3 kez aynı provokatif ve boş soruyu sormakla beni buga soktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus1099 -- 6 Aralık 2013; 16:18:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Soruyu sormakla hata yapmışım zaten twitter hesabına bakınca her şey anlaşılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D37FC5D75 -- 6 Aralık 2013; 16:30:38 >
  • musul - kerkük nasıl gitti?
    lozan dediğin büyük hezimetti...

• quote:

quote:

quote:

Ne sordun?

Kendisi bunları söylüyor

Konuyu başından beri takip ediyorum. Bir çok kaynak ve alıntı verdi. Hala daha kendi doğrularınızla hareket ediyorsunuz. Başka ne yapması lazım?

• quote:

Soruyu sormakla hata yapmışım zaten twitter hesabına bakınca her şey anlaşılıyor

Ne triplere girdin arkadaş
  • Quisling kimdir?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Vidkun_Quisling

Valla bu adamın kim olduğunu bildiğini bildiğim @Nocen var forumda, başka bilen Tarihle ilgili az sayıdaki arkadaş olabilir, neyse;

Nazi işgali altında Norveçte kurulan Nazi taraftarı faşist hükümetin başıdır. Dünyada " vatana ihanet " deyince akla gelen ilk isimdir. Bir ara bu adamcağız ne yapmışta böyle tanınmış diye araştırmıştım. ( taraftarları hala var ve aslında hain değil o bir melekti diyen web sayfaları bulabilirsiniz internette! )
    Hakkında 2. Dünya savaşı sonrasında kurulan mahkemelerde verilen " vatana ihanetten tereddütsüz idam " kararında 2 neden çok etkili olmuş;

1) Yönetimi sırasında Naziler ne dediyse nerdeyse bire bir yapmış ( Vahdettin içinde yukarda çok sayıda kanıt vermiş arkadaşlar, işgalcilerin dediklerini hiç yapmamış diyecek kişi yoktur herhalde! )
    2) Bardağı iyice taşıran ise işgalden önce kendi ülkesinin işgali için Quisling'in Nazilere verdiği planın, Norveç işgal edilirken Naziler tarafından bire bir uygulandığının anlaşılması olmuş!

Bu iki nedenden bu adama hain derler.
    TC Mahkeme kararlarını beklemeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Kurtuluş savaşını kazananların ve başındaklerin verdikleri hükmün geçerli olduğunu düşünüyorum!
    Yok " yanlış zamanda yanlış yerdeydi, iyi adamcağızdı ama zaman kötüydü " gibi hikayeler hakkında verilmiş hüküm kapsamında tartışılmalılar!

• neommy kullanıcısına yanıt
    sende bi musul kerkük nasıl gitmiş bi araştır bakalım sende sakın yok ozmn şartları böyleydi yok sevr imzalanmış palavrasını uydurma ok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasva57

sende bi musul kerkük nasıl gitmiş bi araştır bakalım sende sakın yok ozmn şartları böyleydi yok sevr imzalanmış palavrasını uydurma ok

mondros sonrası işgal edilen yerler kan dökülerek kazanılmıştır. ordu, yine istanbul'a dayanmıştı, trakya'yı kurşun sıkmadan geri kazandık.
    musul mütareke imzalanmasından önce bizim egemenliğimizdeydi. peki musul, ateşkes ile silah bırakılması emri veren hangi KAHRAMAN padişah sayesinde işgal edilmiştir? bunun cevabını verebilecek misin?
    e kusura bakma, doğu cephesi, ordularını lağvetmeyen karabekir paşa sayesinde kurtarıldı. güney cephesi, lağvedilecek orduları halka dağıttıran zamanın yıldırım orduları grubu komutanı Mustafa Kemal ve halkının özverisi sayesinde kurtarıldı.
    izmir ve batı cephesi, ülkenin genelinin özverisi sayesinde kurtarıldı.

hep kan dökülerek. işgal edilmiş yerleri ZORLA, kanımızı dökerek kurtardık. ancak musul için kan dökecek takatimiz kalmadığı için özür dileriz paşam.
    o yapılacakken de zaten ingiliz dalaveresiyle isyanlar çıkarıldı, bugün ise o isyanların başrolündekiler teker teker kahraman ilan edilmeye çalışılıyor.

sizin gibi aldatılan gençlere gerçekten acıyorum.

• hashus1099 kullanıcısına yanıt
    ne ayzsam ceza yiyom o yüzden tmm haklısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasva57 -- 9 Aralık 2013; 12:07:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarihçi

quote:

quote:

quote:

Ne sordun?

Kendisi bunları söylüyor

Konuyu başından beri takip ediyorum. Bir çok kaynak ve alıntı verdi. Hala daha kendi doğrularınızla hareket ediyorsunuz. Başka ne yapması lazım?

Alıntıları Göster
    Bir konunun tarihçilerce özgür olarak tartışılması için epeyce zaman geçmesi gerekir. Şu an tartışmanın anlamı da yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 10 Aralık 2013; 0:23:50 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.