Şimdi Ara

--- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü --- (56. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.192
Cevap
80
Favori
410.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Valla hangi kodu kullandigimi hatirlamiyorum , çünkü o gün olabilecek butun kodlamalari yaptim.Sonra fiskiye su atmaz oldu.Bir arastirma yaptim nette kodlama hatasi olduğunu okudum.

Bahsettiğim arkadaş olayi çözdü ama bir kaç yeride kapadi geri aktif ettiğini görmedim.

Bu bahsettiğiniz kod silecegin kipirdamasi için mi yoksa ağlama modu mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silecegin kipirdamamasi için kod yok demissiniz sonradan gördüm.ama bu olaydan sonra kipirdamamaya başladı.enteresan

• quote:

Orijinalden alıntı: bde

Cevap için saol.

Valla hangi kodu kullandigimi hatirlamiyorum , çünkü o gün olabilecek butun kodlamalari yaptim.Sonra fiskiye su atmaz oldu.Bir arastirma yaptim nette kodlama hatasi olduğunu okudum.

Bahsettiğim arkadaş olayi çözdü ama bir kaç yeride kapadi geri aktif ettiğini görmedim.

Bu bahsettiğiniz kod silecegin kipirdamasi için mi yoksa ağlama modu mu ?

göz yaşı sileceği diye geçiyor kodlama sayfasında.

bu kısma gelip kontrol edin sadece BİT 3 mü aktif yoksa başka kutucukları da mı işaretlemiş yanlışlıkla. muhtemelen kodlama listesinde bahsedilmeyen bir kutucuğu aktif etti veya kapattı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SATURNUS2015 -- 15 Şubat 2015; 20:40:21 >

• quote:

Silecegin kipirdamamasi için kod yok demissiniz sonradan gördüm.ama bu olaydan sonra kipirdamamaya başladı.enteresan

vardır belki ama listede böyle bir kodlama yok ihtiyaç olmadığından. listede olmayan kodlamayı yanlışlıkla yapmıştır. neyi açıp veya neyi kapattığını listede verilen orjinal kodlama konumuna gelerek ve kontrol ederek anlayabiliriz ancak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SATURNUS2015 -- 15 Şubat 2015; 20:41:02 >

Orijinalden alıntı: SATURNUS2015

quote:

Silecegin kipirdamamasi için kod yok demissiniz sonradan gördüm.ama bu olaydan sonra kipirdamamaya başladı.enteresan

vardır belki ama listede böyle bir kodlama yok ihtiyaç olmadığından. listede olmayan kodlamayı yanlışlıkla yapmıştır. neyi açıp veya neyi kapattığını listede verilen orjinal kodlama konumuna gelerek ve kontrol ederek anlayabiliriz ancak.

Hocam ilk program calistirdigimda autoscan ile log aldim.orijinal kayitlar bu logda var mi ? Bi şekilde bütün kodlari geri döndürmek istiyorum.

Adam dediğim gibi bir kac kodu kapadi.midemi bulandirdi bu is.

Birde uzunlar yandimi sislerde yansin istiyorum var mi böyle bir kod acaba ?

• quote:

quote:

quote:

Hocam ilk program calistirdigimda autoscan ile log aldim.orijinal kayitlar bu logda var mi ? Bi şekilde bütün kodlari geri döndürmek istiyorum.

Adam dediğim gibi bir kac kodu kapadi.midemi bulandirdi bu is.

Birde uzunlar yandimi sislerde yansin istiyorum var mi böyle bir kod acaba ?

hocam onu konu sahibine soralım ben görmedim ama belki vardır. en doğrusunu kendisi bilir. neticede ben bir Golfcüyüm.

log alarak kodlama yapmadım hiç. tek tek yaptım sorun çıkmadığından log konusunda tecrübem yok.

• Eyvallah saol yinede

• SATURNUS2015 kullanıcısına yanıt
    Vallahi hocam ne kadar teşekkür etsem az size, baya bir özelliği sayenizde açtım. O kadar sarih ve net anlattınız ki her şeyi sanki yanımdaymışsınız gibi yaptım. Gerçekten teşekkür ederim bana ayırdığınız zamana.

Açtığım özelliklere gelince;

Kadran selamlama (bu çok hoşuma gitti)

Lap Timer (bir nevi kronometre)

Geri viteste ayna indirme (Çok kullanışlı bulmadım, çok inmiyor çünkü)

Sürücü Kursu (Driver School) adlı özellik

Plaka led hata kodunu sildim

Radyodan AM bandını sildim (Ülkemizde kullanılmadığı için gereksiz bir fazlalıktı bence)

Bunlar dışında kodlama bölümünü sorunsuz bir şekilde yapmama rağmen aktif edemediğim bazı özellikler de var;

Bizim araçlarda kumandaya uzun basınca aynaların otomatik kitlenme olayı yok, bununla ilgili olduğunu düşündüğüm kodlamayı girdim, kabul etti ama kumandadan aynayı katlayamadım. Bunun sebebini de bulamadım. Girdiğim kod ise şu;

1. STG 9
    2. Function 16 Security Access 31347
    4. Function 10
    5. 22(Zugangskontrolle 2 - Funk Spiegelanklappung Modus
    6. Gelen ekranda stored value "by convenience operation via remote control key" kısmına New Value olarak "by look command via remote control key"i atadım.

Kod kabul edildi ama sonuç, hiçbir şey değişmedi.

Yine yağmurda camların kapanma olayını da tüm kodları girerek yaptım, o da olmadı sanırım, kod kabul edildi, defalarca yaptım ama cam kapanmadı :)

Yine far yıkama olayı, hem her far yıkama arası geçen süre ile ilgili hemde ne kadar sonra far yıkamaya başlayacağına dair özellikle ilgili kodu da doğru bir şekilde, hata almadan yaptım, o da aktif olmadı, hala silecek kolunu çektiğim anda fara ve cama su veriyor.

Tears drop özelliğini de yaptım, hatasız olarak, o da olmadı.

Bu arada bir özelliği daha yaptım, ama özelliğin ingilizcesinden anladığım şu idi, bizim octaviaların ön farının altındaki şehir ışıkları dediğimiz uzun şerit ledlerin sadece far tekerleğinin auto modda olması halinde yanmasıydı. Yani ben bunu anladım, ancak kodu başarılı şekilde yapmış olmama rağmen yine de böyle olmadığını gördüm. Bu özellikle ilgili kod şu şekilde;

Enabling DRLs only on AUTO

1. Controller 09 - Central Electronics
    2. Security Access - Enter 31347
    3. Adaptations (Gelen ekranda (9)-Daytime running lights - Tagfahrilicht nur in Schalterstellung AUTO 'yu seçip, aktif yaptım pasif olan storage değerini)

Ve kod kabul edildi, onaylandı. Ancak hem auto modda hem de diğer moddlarda denedim, fakat bir değişiklik göremedim.

Tüm bunların dışında youtube'Da gördüğüm bir özellik var, ingilizcem iyi olmasına rağmen o özelliğe denk gelen bir açıklama bulamadım hiçbir kodda, adam nasıl yapmış bilmiyorum ama beni ne kadar cezbettiğini söylesem azdır.

Araçta iken bir kaç foto çekmiş, bir de kadran selamlamanın videosunu çekmiştim. Onu da buraya ekliyorum.

Tekrar teşekkür ediyorum, bu işi ilerletmeye karar verdim :)

https://drive.google.com/open?id=0B5OcKUb1HIdVfnc2cTZ5WTlFakkxbFBRcVBodExmYXdrdGFFa3dCN3hlUVE3Umpib3B6cTA&authuser=0

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzo27

Vallahi hocam ne kadar teşekkür etsem az size, baya bir özelliği sayenizde açtım. O kadar sarih ve net anlattınız ki her şeyi sanki yanımdaymışsınız gibi yaptım. Gerçekten teşekkür ederim bana ayırdığınız zamana.

Açtığım özelliklere gelince;

Kadran selamlama (bu çok hoşuma gitti)

Lap Timer (bir nevi kronometre)

Geri viteste ayna indirme (Çok kullanışlı bulmadım, çok inmiyor çünkü)

Sürücü Kursu (Driver School) adlı özellik

Plaka led hata kodunu sildim

Radyodan AM bandını sildim (Ülkemizde kullanılmadığı için gereksiz bir fazlalıktı bence)

Bunlar dışında kodlama bölümünü sorunsuz bir şekilde yapmama rağmen aktif edemediğim bazı özellikler de var;

Bizim araçlarda kumandaya uzun basınca aynaların otomatik kitlenme olayı yok, bununla ilgili olduğunu düşündüğüm kodlamayı girdim, kabul etti ama kumandadan aynayı katlayamadım. Bunun sebebini de bulamadım. Girdiğim kod ise şu;

1. STG 9
    4. Function 10
    6. Gelen ekranda stored value "by convenience operation via remote control key" kısmına New Value olarak "by look command via remote control key"i atadım.

Kod kabul edildi ama sonuç, hiçbir şey değişmedi.

Yine yağmurda camların kapanma olayını da tüm kodları girerek yaptım, o da olmadı sanırım, kod kabul edildi, defalarca yaptım ama cam kapanmadı :)

Yine far yıkama olayı, hem her far yıkama arası geçen süre ile ilgili hemde ne kadar sonra far yıkamaya başlayacağına dair özellikle ilgili kodu da doğru bir şekilde, hata almadan yaptım, o da aktif olmadı, hala silecek kolunu çektiğim anda fara ve cama su veriyor.

Tears drop özelliğini de yaptım, hatasız olarak, o da olmadı.

Bu arada bir özelliği daha yaptım, ama özelliğin ingilizcesinden anladığım şu idi, bizim octaviaların ön farının altındaki şehir ışıkları dediğimiz uzun şerit ledlerin sadece far tekerleğinin auto modda olması halinde yanmasıydı. Yani ben bunu anladım, ancak kodu başarılı şekilde yapmış olmama rağmen yine de böyle olmadığını gördüm. Bu özellikle ilgili kod şu şekilde;

Enabling DRLs only on AUTO

1. Controller 09 - Central Electronics
    2. Security Access - Enter 31347
    3. Adaptations (Gelen ekranda (9)-Daytime running lights - Tagfahrilicht nur in Schalterstellung AUTO 'yu seçip, aktif yaptım pasif olan storage değerini)

Ve kod kabul edildi, onaylandı. Ancak hem auto modda hem de diğer moddlarda denedim, fakat bir değişiklik göremedim.

Tüm bunların dışında youtube'Da gördüğüm bir özellik var, ingilizcem iyi olmasına rağmen o özelliğe denk gelen bir açıklama bulamadım hiçbir kodda, adam nasıl yapmış bilmiyorum ama beni ne kadar cezbettiğini söylesem azdır.

Araçta iken bir kaç foto çekmiş, bir de kadran selamlamanın videosunu çekmiştim. Onu da buraya ekliyorum.

Tekrar teşekkür ediyorum, bu işi ilerletmeye karar verdim :)

https://drive.google.com/open?id=0B5OcKUb1HIdVfnc2cTZ5WTlFakkxbFBRcVBodExmYXdrdGFFa3dCN3hlUVE3Umpib3B6cTA&authuser=0

Birşey değil siz yaptınız hocam.

bizim golflerde driver school özelliğini açınca ekrandan bazı özellikler kayboluyor bunu bildiğim için ben bu özelliği açmadım. kontrol ettiniz mi ekrandan kaybolan birşey var mı?

özelliği olmayan kodlamaları yapsanız da açılmaz hocam. sadece kodları açmış olursunuz. bende arkalar led değil ama öndeki u ledlerle arka bagaj kapağı iç kısımdaki ledlerinin sıfır konumda yanması için bir kodlama olayı var. yapmama rağmen açılmadı mesela. onun gibi birşey. neden olmadı çünkü led stop değil bendeki. ama açtım.

rain closing RLS diye bir kodlama istiyor ama bizim kablolarda bu güncelleme yok. bayinin elindeki stemei. de de pahalıya satılan orjinal kablo ile açtıran var. bu sebeple bende açamadım.

you tube da gördüğünüz kodlama neydi?

Kaybolan bir şey yok hocam, olsa direk farkederdim. Özelliği olmayan derken aynı model araçta olan bir şey bende olmayabilir mi? Benim aracım ile aynı marka model olan ve açmış olan arkadaşlarımız var mesela.

Bu arada bahsettiğim işte bu hocam, bi audi havası var :)

https://www.youtube.com/watch?v=60rbi-EQt8g

Kaybolan bir şey yok hocam, olsa direk farkederdim. Özelliği olmayan derken aynı model araçta olan bir şey bende olmayabilir mi? Benim aracım ile aynı marka model olan ve açmış olan arkadaşlarımız var mesela.

Bu arada bahsettiğim işte bu hocam, bi audi havası var :)

https://www.youtube.com/watch?v=60rbi-EQt8g

değerli hocam o zaman başka tabi. o zaman biz açamadık oluyor.

videodaki kodlama güzelmiş. kodu mu göremediniz kabloda. kodlamayı paylaşırmısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SATURNUS2015 -- 15 Şubat 2015; 23:13:48 >

• Sizden aldığım linkte bu özelliğe karşılık gelen bir kod bulamadım. Bulsam hemen deneyecektim. :)

Sizden aldığım linkte bu özelliğe karşılık gelen bir kod bulamadım. Bulsam hemen deneyecektim. :)

hocam videonun altında yorum kısmında yazıyor ya zaten. birisi sormuş o da yazmış. bu kod o listede yok.

TFL und Blinker blinken abwechselnd olarak geçiyor kodun ismi.

Using VCDS go into the BCM (Address 09), insert security access code, then go to Adaption. There you need to set following values:
    "(16)-Leuchte2SL VLB10-Lichtfunktion G 2" to "Blinken links aktiv (Hellphase)" 
    "(18)-Leuchte2SL VLB10-Dimmwert GH" 2 to "0" 
    "(19)-Leuchte2SL VLB10-Dimming Direction GH 2" to "minimize" 
    "(16)-Leuchte3SL VRB21-Lichtfunktion G 3" to "Blinken rechts aktiv (Hellphase)" 
    "(18)-Leuchte3SL VRB21-Dimmwert GH 3" to "0" 
    "(19)-Leuchte3SL VRB21-Dimming Direction GH 3" to "minimize"

göktuğ senin araçta bu özelliği açmışmıydık?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SATURNUS2015 -- 15 Şubat 2015; 23:40:09 >

En kısa zamanda deneyeceğim

En kısa zamanda deneyeceğim
    Bende hem kablo hem yazılım var ihtiyacı olan benle iletişime geçebilir
    4. Function 10

gibi bölümleri programda ne ye göre seçiyorsunuz. sondaki rakamlardan mı? yani STG 9 dediği "select" menüsü altındaki "Installed" sekmesindeki "09 Cent. Elect." midir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERHAINSTEIN -- 16 Şubat 2015; 11:04:22 >

EKLEME: evet, cent. elec.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzo27 -- 16 Şubat 2015; 11:06:26 >

Orijinalden alıntı: ERHAINSTEIN

1. STG 9
    4. Function 10

gibi bölümleri programda ne ye göre seçiyorsunuz. sondaki rakamlardan mı? yani STG 0 dediği "select" menüsü altındaki "Installed" sekmesindeki "09 Cent. Elect." midir

--- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

aynen öyle.

kodlama ana sayfasında bölüm 9-16 ve 10 u görebilirsiniz. sırasıyla bu sayfadan 9. bölüme giriyoruz. sonra 9. bölüm içindeki 16 daki bölüme 31347 kodu yazıp onaylıyoruz daha sonra yine 9. bölüm içindeki kodlamayı yapacağımız 10. bölüme basıyoruz.

22(Zugangskontrolle 2 - Funk Spiegelanklappung Modus başlığını bölüm 10 içinde arıyoruz demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SATURNUS2015 -- 16 Şubat 2015; 11:08:38 >

• quote:

quote:

1. STG 9
    4. Function 10

gibi bölümleri programda ne ye göre seçiyorsunuz. sondaki rakamlardan mı? yani STG 0 dediği "select" menüsü altındaki "Installed" sekmesindeki "09 Cent. Elect." midir

aynen öyle.

kodlama ana sayfasında bölüm 9-16 ve 10 u görebilirsiniz. sırasıyla bu sayfadan 9. bölüme giriyoruz. sonra 9. bölüm içindeki 16 daki bölüme 31347 kodu yazıp onaylıyoruz daha sonra yine 9. bölüm içindeki kodlamayı yapacağımız 10. bölüme basıyoruz.

22(Zugangskontrolle 2 - Funk Spiegelanklappung Modus başlığını bölüm 10 içinde arıyoruz demektir.

Alıntıları Göster
    harikasınız bu ne hız

benim kablo dahaca gelmedi ama eli kulağında gelmek üzeredir.
    http://www.ross-tech.com/vcds/tour/scm_screen.html adresindeki demoyu karıştırırken kafama takılmıştı.

cevaplar için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERHAINSTEIN -- 16 Şubat 2015; 11:17:01 >

• quote:

harikasınız bu ne hız

benim kablo dahaca gelmedi ama eli kulağında gelmek üzeredir.
    http://www.ross-tech.com/vcds/tour/scm_screen.html adresindeki demoyu karıştırırken kafama takılmıştı.

cevaplar için teşekkür ederim.

zaten buraya dikkat edersek hocam. bölüm 9 central elektrik bölüm 10 da park asssit ile alakalı kodlara ulaşmanın başlangıcı olduğu görülür. ikisi farklı kodlamalar içerir. biz önce bölüm 9 a girip sonra içindeki sıralamalara girmemiz lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SATURNUS2015 -- 16 Şubat 2015; 11:20:38 >

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.