Bildirim
--- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü --- (55. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü,
2 Mobil

Giriş
-
Arkadaslar b6 kasa a4 icin hangi kablo alinmali? Yurticinde alabilecegim yer var mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ "sıkıca tutuyorum kendimi şehre karışmaktan alıkoymaya" -
quote:
Orijinalden alıntı: ozzo27
Hocam aliexpressten aldığım kablo geldi, arabaya indim bilgisayarı kapıp ama cdyi taktığımda cd boş çıktı, hemen indirebileceğim bir driver var mı? Kablo 12.12 vagcom...
Arabada bekliyorum
hocam kusura bakmayın . siz araçtayken mesajınızı görmek isterdim.
buradan indirip kurmayı deneyin. 14.10 versiyonunu kurup güncelleme yapmayın sakın. kablo bağlıyken internet ve virüs proğramı kapalı olsun kesinlikle.
http://vcds.software.informer.com/download/
kabloyu nereden almıştınız. nasıl böyle bir hata yaparlar. boş cd de ne demek yav.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SATURNUS2015 -- 13 Şubat 2015; 23:31:01 >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Psman
Arkadaslar b6 kasa a4 icin hangi kablo alinmali? Yurticinde alabilecegim yer var mi?
hocam yurt içi pahalı olur. çinden gelen kablolar daha uygun ve içinden çıkan cd deki driverı ile hiç interface hatası vermedi bende. sahibinden aldığım kablo ve cd si hep hata veriyordu ve 2 katı pahalı.
http://tr.aliexpress.com/item/VAG-COM-12-12-VAGCOM-12-12-0-VCDS-HEX-CAN-USB-Interface-FOR-VW-AUDI/1871966318.html?recommendVersion=1
sizin kodlar bu olmalı .
http://www.stemei.de/pages/coding/audi-a4-8k.php
araç resmi altında kendiniz yapmak istiyorsanız diye tam orjinal kabloya yönlendiriyor. size verdiğim linkteki ile aynı kablo.
http://shop.stemei.de/de/vcds-profiinterface-HEX-CAN-USB
zaten linkte audi, vw ve skoda araçlar için yazıyor. daha ucuza getirin. ben aldığım kablo ile bir arkadaşın skoda octaviasını sorunsuz açtım. yani bilgiler doğru.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SATURNUS2015 -- 13 Şubat 2015; 23:40:59 >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
-
Hocam estağfurullah, siz kusura bakmayın. Ayrıca çok teşekkür ederim desteğiniz için. Yarın çok yabancı olduğum bu işe girişeceğim artık, umarım yanlış bir şeyler yapmam. Ben internetten bir setup dosyası buldum, "vcds 12.12 english software" şeklinde arama yapmıştım. Ancak dosyayı tıklayıp kurmaya çalışınca şifre isteyen bir ekran çıktı. Haliyle şifre giremedim. Benim kablo 12.12, sizin verdiğiniz ise 14.10, sanırım bunun bir deavantajı yok, indiriyorum o halde.
Kabloyu bu satıcıdan aldım;http://www.aliexpress.com/snapshot/6458649761.html?orderId=65492869138562
Bu da cd'yi taktığımda karşıma çıkan ekran ve cd'nin resmi;
NOT: Verdiğiniz linkteki dosyayı indirdim, şimdi internete bağlı olduğum için kurulum yapmaya korktum, yarın araçta yapmayı düşünüyorum. Ama linkteki 12.12 sürümü açılıyo tıklayınca, yani benim kablo ile aynı sürüm sanırım. 14.10 yazmıyor, doğru yolda mıyım hocam?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzo27 -- 14 Şubat 2015; 1:31:35 >_____________________________
-
Hocam kısaca yapacaklarıma dair aklımdaki tabloyu sizinle paylaşmak istiyorum, eğer bir yanlışım veya eklemem gereken bir şey varsa lütfen benimle paylaşın.quote:
Hocam estağfurullah, siz kusura bakmayın. Ayrıca çok teşekkür ederim desteğiniz için. Yarın çok yabancı olduğum bu işe girişeceğim artık, umarım yanlış bir şeyler yapmam. Ben internetten bir setup dosyası buldum, "vcds 12.12 english software" şeklinde arama yapmıştım. Ancak dosyayı tıklayıp kurmaya çalışınca şifre isteyen bir ekran çıktı. Haliyle şifre giremedim. Benim kablo 12.12, sizin verdiğiniz ise 14.10, sanırım bunun bir deavantajı yok, indiriyorum o halde.
Kabloyu bu satıcıdan aldım;http://www.aliexpress.com/snapshot/6458649761.html?orderId=65492869138562
NOT: Verdiğiniz linkteki dosyayı indirdim, şimdi internete bağlı olduğum için kurulum yapmaya korktum, yarın araçta yapmayı düşünüyorum. Ama linkteki 12.12 sürümü açılıyo tıklayınca, yani benim kablo ile aynı sürüm sanırım. 14.10 yazmıyor, doğru yolda mıyım hocam?
Önce ne olur ne olmaz düşüncesi ile interneti kapatıyorum, sonra virüs programlarını devre dışı bırakıyorum.
Verdiğiniz linkteki programı kuruyorum
Kurulum tamamlanınca, araç çalışmıyorken bilgisayarı 12.12 vagcom kablo ile araca bağlıyorum.
Sonra kontağı elektrik gelecek şekilde (kadrana vs) açıyorum.
Ve nihayet yüklediğim programı çalıştırıyorum.
Sonra aracım için indirdiğim kodların bulunduğu sayfaya bakarak arzu ettiğim özellikleri eklemek için sayfada o özellik için yapmamız gereken adımları uyguluyorum.
Buraya kadar yanlış ya da eksik yaptığım bir şey var mı hocam? Eklemek istediğiniz ne varsa bilmek isterim. Bunların dışında aklımda bir kaç soru var, onları da izninizle sizinle paylaşmak istiyorum. Cevaplarsanız çok sevinirim. Aklımdaki soru işaretleri şunlar;
Her özellik için kodları uyguladığımda bir diğer özellik girmek için ne yapacağım? Kablo takılı iken deneme yapabilecek miyim?
Kabloyu söküp, programı kapatıp deneyip, sonra tekrar bağlantı kurarak devam mı edeceğim?
Araç kabloya bağlı iken çalıştırmam uygun olur mu? Sadece elektrik gelmesi kafi mi?
İşim bittiğinde direk programı sağ üst kısımdaki çarpı işareti ile kapatıp, kabloyu sökecek miyim? Yoksa bir sırası var mı bunun?
Şimdiden teşekkür ederim, iyi geceler diliyorum._____________________________
-
quote:
Gördüm hocam boş göndermişler gerçekten ne şans. sizin kablonuzdan bende de var. 14.10 demişsiniz ama değil bende indirdim teyit için baktım çok temiz 12.12 driverı. bununla açılması lazım. aman kurarken de işlem yaparken de internet ve virüs proğramı kesinlikle kapalı olsun. sakın unutmayın. yoksa kabloyu yakarsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SATURNUS2015 -- 14 Şubat 2015; 14:04:05 >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
-
_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
-
Hocam hala arabadayim sadece laptimer alabildim. Bakın aldığım hatalara ilişkin resim çektim. Kadran selamlama bile yapamadım. Sürümden mi, yoksa kablodan mi anlamadım.
https://drive.google.com/folder/d/0B5OcKUb1HIdVNmJfZENqQk9GdGs/edit
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
quote:
Hocam hala arabadayim sadece laptimer alabildim. Bakın aldığım hatalara ilişkin resim çektim. Kadran selamlama bile yapamadım. Sürümden mi, yoksa kablodan mi anlamadım.
https://drive.google.com/folder/d/0B5OcKUb1HIdVNmJfZENqQk9GdGs/edit
eror hatasını kodlama esnasında uzun kaldığınız ve seri bir şekilde yapmadığınız için almışsınız. kapatıp tekrar TEST save aşamasından sonra kodlama yapmaya çalışın.
kadran selamlamada skoda için şöyle bir şey var geçen arkadaşa açtım ama kadran selamlamadı. şayet kodlamasını düzgün yaptığınıza inanıyorsanız kontağı çıkartıp tekrar açılıp açılmadığını denemeniz lazım. yine olmuyorsa kodlamayı yapamadınız demektir. GOLF lerde kodlama sonrası hemen açılan özelliği kontak çıkartmadan görebiliyoruz ama skoda da bu olmuyor. anahtarı çıkartıp öyle bakmak lazım.
diğer resim için neyi açmaya çalıştınız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SATURNUS2015 -- 14 Şubat 2015; 14:37:00 >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
-
sizin araç kaç model. kodlamalar için stemei de den doğru seçim yaptık mı? _____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
Hocam araç 2013,a7 Octavia elegance dog. Diğer özellik konforlu sinyal özelliği, normalde 3 kere sinyal veriyor onu 5 kereye çıkartma kodu idi hocam. Giremedim. Bir de o kadar channel içinden başlarında (2) gibi işaretler olduğundan alfabetik sıraya göre ayarlama yapamadigimdan aradığım şeyi bulana kadar zaman geçip gidiyor. @ssanol adlı arkadaşımız iki sayfa geride tüm özellikleri açmış. Bir de dediğiniz gibi deneyeceğim bilgisayar şarj olsun. Vallahi o kadar yardımcı oldunuz ki hocam ne desem ne kadar teşekkür etsem azdır. İnşallah beceremedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
bu kodlardan hangileri 2012 vw beetle'a uyar? beetledan hiç bahsedilmemiş sanırım. 1.2 tsi olan model, design paketquote:
Hocam araç 2013,a7 Octavia elegance dog. Diğer özellik konforlu sinyal özelliği, normalde 3 kere sinyal veriyor onu 5 kereye çıkartma kodu idi hocam. Giremedim. Bir de o kadar channel içinden başlarında (2) gibi işaretler olduğundan alfabetik sıraya göre ayarlama yapamadigimdan aradığım şeyi bulana kadar zaman geçip gidiyor. @ssanol adlı arkadaşımız iki sayfa geride tüm özellikleri açmış. Bir de dediğiniz gibi deneyeceğim bilgisayar şarj olsun. Vallahi o kadar yardımcı oldunuz ki hocam ne desem ne kadar teşekkür etsem azdır. İnşallah beceremedim.
-
quote:
birşey değil yardım konusunu kafanıza takmayın derim. soru cevaplarımızla diğer arkadaşlara da bilgi taşıyoruz. umarım baştan sorulmaz.
sizin kodlamalar bunlar. umarım doğru sayfadasınız. ilk önce bunu saptamak lazım.
http://www.stemei.de/pages/coding/skoda-octavia-iii-5e.php
konforlu sinyali düzgün kodlama yaptığım halde bende açamamıştım octaviada hocam. golf te açtım.
hızlı mantık yürütmek lazım. stemei de deki karşılığı çok defa kabloda yok . bu sebeple ingilizce- türkçe-almanca çevirilerini hızlı yapmak lazım. çeviriye rağmen bulamıyorsanız genelde en son harfler yeterli oluyor. ve almanca oluyor. başlardaki 2 veya sayılar olmasa işimiz zordu gerçekten.
tane tane acele etmeden. kadran selamlamadan başlayın tekrar. ümidinizi kırmayın bu iş olacak eninde sonunda.
ha birde önemli hatırlatma. araç kontak açık kablo laptop ve bilgisayara bağlıyken sakın araçtan çıkıp kapıları kapatmayın. araç kitleme olayları yaşanıyor bende yaşadım. yedek anahtar bile fayda vermedi. manuel bile açamadım kapıları. şarj kablosu geçirdiğim pencere üstten biraz açıktı. tel ile içerden camı indirdim öyle girdim araca. yoksa laptop şarjının bitmesini bekleyecektim bir ihtimal._____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Chosen
bu kodlardan hangileri 2012 vw beetle'a uyar? beetledan hiç bahsedilmemiş sanırım. 1.2 tsi olan model, design paket
stemei de 2014 model üzeri kodlamalar var hocam.
http://www.stemei.de/pages/coding/vw-beetle-5c.php_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
quote:
Orijinalden alıntı: SATURNUS2015
quote:
bu kodlardan hangileri 2012 vw beetle'a uyar? beetledan hiç bahsedilmemiş sanırım. 1.2 tsi olan model, design paket
http://www.stemei.de/pages/coding/vw-beetle-5c.php
o zaman 2012ye hiç bir kod uymuyor yani hocam? ben kornayla kilit olur falan diye duydum ama, hüsran oldu demek ki
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: SATURNUS2015
quote:
http://www.stemei.de/pages/coding/vw-beetle-5c.php
o zaman 2012ye hiç bir kod uymuyor yani hocam? ben kornayla kilit olur falan diye duydum ama, hüsran oldu demek ki
bence öyle hocam ama bir arkadaş bulup 12.12 kabloyla deneme yapsanız kesin çözüm olur. sizin kablo almanız riskli._____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
-
ne yaptınız hocam açabildiniz mi bir şeyler? TEST kısmını iyi yapın herşey OK olacak. interface hatası almamanız gerekli kodlamaya başlamak için.
driver için şifre istedi mi. şifre genelde xxxROSTECH oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SATURNUS2015 -- 14 Şubat 2015; 18:32:31 >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
Arkadaşlar bir kaç sorum var cevaplayabilirseniz sevinirim ;
- Passat 2008 model.ağlama silecegini aktif hale getirdim.yanlis yerden aktif hale getirmisim.(silecek ünitesine giemedim normalden kodladim)aracin fiskiyesi iptal oldu.daha sonra başka bir forumdan arkadaş yardimci oldu yakin olduğu için evine gittim.kodu iptal etti fiskiye calismaya başladı.ancak başka bisleride iptal etti galba araç durduktan sonra silecek kipirdiyor ya o hareketi yapmiyor.kodu bilen varmi ?
-ayni arkadaş aglama silecegini aktif yaptigini söyledi .hakketende bir iki defa calistigini gördüm. Ancak bugün denememde calismadi.nedendir?
-programi ilk calistirdigimda autoscanla yedek aldim.orijinal kodlara nasil geri donuyoruz ?
Teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ HP Netserver LH3 : 2X550Mhz+1Gb+6X9.1SCSI/Raid+2X350W RPS (FreeBSD 6.2)
HP Vectra il8 : Mikrotik / HP E-PC : NAS Server Cisco : 2X1900/2X2501/1005/Firewall
Cel 800 : Radius Server - Asus S-Presso HTPC -
quote:
Orijinalden alıntı: bde
Arkadaşlar bir kaç sorum var cevaplayabilirseniz sevinirim ;
- Passat 2008 model.ağlama silecegini aktif hale getirdim.yanlis yerden aktif hale getirmisim.(silecek ünitesine giemedim normalden kodladim)aracin fiskiyesi iptal oldu.daha sonra başka bir forumdan arkadaş yardimci oldu yakin olduğu için evine gittim.kodu iptal etti fiskiye calismaya başladı.ancak başka bisleride iptal etti galba araç durduktan sonra silecek kipirdiyor ya o hareketi yapmiyor.kodu bilen varmi ?
-ayni arkadaş aglama silecegini aktif yaptigini söyledi .hakketende bir iki defa calistigini gördüm. Ancak bugün denememde calismadi.nedendir?
-programi ilk calistirdigimda autoscanla yedek aldim.orijinal kodlara nasil geri donuyoruz ?
Teşekkürler.
neye göre kodlama yaptınız biliyormusun hocam. linki atar mısın buraya. normalden kodlama yaptım derken.
http://www.stemei.de/pages/coding/vw-passat-b7/traenenwischen.php
Seç STG 09 (araç güç)
STG kodlama -> fonksiyonu 07
STG WWS seçin
Bayt 1
Bit 3 Etkin
central elektric den foksiyon 7 coding sonra uzun kodlamaya basıp BAYT 1 de BİT 3 ü etkinleştirip etkinleştirmediğini bir konrol edin. bununla birlikte başka bir kutucuğu da etkinleştirmiş olabilir.
tabi sizin yaptığınız kod dizimi bu şekilse. kodları nereden bulduğunuzu bir görmemiz lazım geri kontrol için.
normalde sileceğin kıpırdamaması için bir kod yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SATURNUS2015 -- 15 Şubat 2015; 20:22:08 >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X