Şimdi Ara

--- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü --- (54. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.192
Cevap
80
Favori
410.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam çok teşekkür ederim bilgilendirici mesajınız için. Kesinlikle bu konuda kafamda soru işareti kalmadı. Sinan hocam da yardımcı oldu sağolsun.

Şu anda kablo siparişi vereceğim, aracım 2013 Skoda Octavia a7 dsg tdi, ancak hangi kablo siparişi vereceğimi bilemedim. Bazılarında "VAG COM 12.12.3 VAGCOM 12.12.0 VCDS HEX CAN" yazıyor bazılarında ise "vag k+can 1.4 obd2" yazıyor. hangisini alacağıma karar veremedim. Bence ilk yazdığım uygun ama yine sorma zarureti hissettim.

http://www.aliexpress.com/item/VAG-COM-12-12-VAGCOM-12-12-0-VCDS-HEX-CAN-USB-Interface-FOR-VW-AUDI/1871966318.html

http://www.aliexpress.com/item/For-audi-VW-Skoda-2x2-2-2-VAG-COM-Vag-Com-409-1-KKL-OBD-2/1939135421.html

http://tr.aliexpress.com/item/Free-Shipping-2014-Hot-Sell-VAG-K-CAN-Commander-Full-1-4-obd2-Diagnostic-Scanner-tool/1609990937.html?recommendVersion=1

http://www.aliexpress.com/item/Vag-Com-USB-Diagnostic-Interface-USB-Cable-ELM-327-OBD2-OBDII-OBD-II-for-Audi-VW/697954642.html

Bunlar da bulduklarım. Ama sanırım en başta olan uygun olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzo27

Hocam çok teşekkür ederim bilgilendirici mesajınız için. Kesinlikle bu konuda kafamda soru işareti kalmadı. Sinan hocam da yardımcı oldu sağolsun.

Şu anda kablo siparişi vereceğim, aracım 2013 Skoda Octavia a7 dsg tdi, ancak hangi kablo siparişi vereceğimi bilemedim. Bazılarında "VAG COM 12.12.3 VAGCOM 12.12.0 VCDS HEX CAN" yazıyor bazılarında ise "vag k+can 1.4 obd2" yazıyor. hangisini alacağıma karar veremedim. Bence ilk yazdığım uygun ama yine sorma zarureti hissettim.

http://www.aliexpress.com/item/VAG-COM-12-12-VAGCOM-12-12-0-VCDS-HEX-CAN-USB-Interface-FOR-VW-AUDI/1871966318.html

http://www.aliexpress.com/item/For-audi-VW-Skoda-2x2-2-2-VAG-COM-Vag-Com-409-1-KKL-OBD-2/1939135421.html

http://tr.aliexpress.com/item/Free-Shipping-2014-Hot-Sell-VAG-K-CAN-Commander-Full-1-4-obd2-Diagnostic-Scanner-tool/1609990937.html?recommendVersion=1

http://www.aliexpress.com/item/Vag-Com-USB-Diagnostic-Interface-USB-Cable-ELM-327-OBD2-OBDII-OBD-II-for-Audi-VW/697954642.html

Bunlar da bulduklarım. Ama sanırım en başta olan uygun olacak.

Hocam en başta olan doğrudur. bende de 12.12.0 sürüm kablo var ve şu an skoda octavia 2005 model aaraca bağladık okudu. hill holder ayarını yaptık.

• SATURNUS2015 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam, geçiyorum siparişi ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İyi forumlar Sinan hocam

Dogrudur inanirim bu hafta vcds,elm327 ile 2 gun 2 gece vakit gecirdim birde cin mali navigasyona yazilim ve obd yazilimi kurdum gece yatarken halen arac kodluyodum inan. Durduk yere is cikartiyoruz basimiza.

• GOLF 7 Dinamik Light Assist opsiyonu aracında bulunanlar. dikiz aynası arkasında bulunan ön kameraya bağlı çalışan Lane Assist opsiyonunu vag.com vasıtasıyla açmayı başardık. bilginize. sizleri de bu bilgiden mahrum etmeyelim. diğer konudaki bilgileri buraya tek mesajda atayım.

--- VAG COM / VCDS Kullanicilar ve Kodlamalar Bölümü ---

Bu video da rgulseven nickli Recep hocadan. Türkiyede çekilmiş ender videolardan bu konuda. teşekkür ederiz.

kodlama sayfası.

http://www.stemei.de/pages/coding/vw-golf-7/lane-assist-freischalten.php

bu kod zincirinde 21. sırada Channel - Select the time of engagement kod 12.12.0 lık kabloda Invention Moment olarak geçiyor.

22. sırada late olarak ayarlanması istenilen değer car menüsünden ayarlanması amacını taşıyor. bunun için sekmede bulunan late değeri değil de Late (setting via menu) olarak seçilecek.

yedekleme yapmadan geriye dönük kağıda not aldım. yedekleme yapmayı bilmeyenlere orjinali açısından geri dönmek için dizinde yazan önceki ayarları buraya not geçiyorum. bit değerleri değiştirmeyi geriye almak zaten kolay linkte söyleneni tıkladığımız için kaldırmak yeterli istenilmediği takdirde.

15-menu
    17-medium
    20-not actived
    22-late ( setting via menu)
    23-last setting
    34-not actived
    36-not aktived
    38 actived.

ortadaki beyaz far işareti dinamik light assist açık anlamına geliyor.

Menüdeki yerleri de bu şekil.

Euro NCAP açıklaması bu şekil. Passattan örnek vermiş.

Volkswagen’in Lane Assist'i istenilen şeritte yolculuk yapmak için sürücüye yardımcı olmak amacıyla geliştirilmiş bir sistemdir. 65 km/s üzerindeki hızlarda ön camın üst kısmında dikiz aynasının arkasına monte edilmiş bir kamera aracın önündeki yol çizgilerini algılar. Kameradan gelen bilgi aracın hızı ve gitmekte olduğu yön ile birleştirilerek bir yol çizgisi geçilmeden önce gereken süre ve mesafe hesaplanır. Bu parametrelerden biri veya diğeri kritik değere çok yaklaştığında, Lane Assit Passat'a takılı olan elektrikli hidrolik direksiyona hafif bir düzeltme yaparak müdahale eder. Direksiyona uygulanan tork küçüktür ve kolayca karşı konulabilir, böylelikle sürücü her zaman aracın tüm kontrolüne sahip olur. Sistem istem dışı şerit değiştirme durumlarında sürücüye yardımcı olmak için dizayn edilmiştir. Sistem şerit değiştirmeyi düzeltemediyse (örneğin eğim çok keskin olduğundan) sistem sürücüyü ek olarak direksiyon titreşimi ile de uyaracaktır. Lane Assist yol çizgisinin ne zaman bilinçli olarak geçildiğini algılar: sürücü sinyalleri kullandığı takdirde ya da hidrolik direksiyon ünitesi kararlı bir direksiyon hareketi algılarsa düzeltici direksiyon hareketi iptal edilir. Sistem belirli bir süre boyunca sürücüden direksiyon girdisi olmadığı takdirde de iptal olur (sürücü arabayı yönetmek için Lane Assist'e güvenmektedir).

Mevcut Passat modelindeki Lane Assist düzgün olarak çalışmak için hem sol hem de sağ şerit çizgisine ihtiyaç duyar. Euro NCAP 2011 yılı başında çıkacak yeni Passat modelinde sadece tek bir şerit çizgisi ile çalışabilen yenilemiş Lane Assist sürümü olacağı konusunda bilgilendirilmiştir.

Lane Assist şehirler arası yollarda ve otoyollarda 65 km/s üzerindeki hızlarda istem dışı şerit değiştirmeyi önlemeyi amaçlamaktadır. Bu tür kazalar çok fazla sayıda ölüm ve ciddi yaralanmaya sebep olmaktadır, bu yüzden Lane Assist bu yaralanma şiddetlerinde en büyük faydayı sağlayabilir. Volkswagen Lane Assist'in ölüme veya ciddi yaralanmalara yol açan şerit ihlali kazalarının kabaca yarısında etkili olabileceğini tahmin etmektedir. Tüm arabalarda Lane Assist gibi bir sistem olsaydı, AB 27 içinde 5000'den fazla ölüm ve yaklaşık 40.000 yaralanmanın önlenme potansiyeli olabilirdi.

Volkswagen Lane Assist'in geliştirilmesi sırasında kontrollü ortamlarda bir dizi pist testi gerçekleştirmiştir. Bunlar sistemin amaçlanan işlevselliğe sahip olduğunu kanıtlamıştır: sistemin dizayn edildiği tüm hız aralıklarında ve direksiyon kırma yarı çaplarında düzeltici direksiyon hareketi uygulanmış ve araba şeritte tutulmuştur; ve bunun tam tersi olarak dizayn yarı çapı altındaki kırmalara sürücünün direksiyona müdahale etmiyor gözüktüğü durumlarda sistem devre dışı bırakılmıştır. Bilgisayarın yol işaretlerini tanımlama etkinliği tüm Avrupa'da gerçekleştirilen gerçek yol sürüş senaryolarının video analizi ile sağlanmıştır. Buna ek olarak, test sürücüleri sistemin doğru çalışıp çalışmadığını tüm Avrupa'da gerçek hayat şartlarında çok çeşitli trafik, yol ve hava koşulları altında değerlendirmiştir.

Lane Assist sürücü tarafından açılabilir ve kapatılabilir. Yolcuğun başında sistem en son açık/kapalı durumu ile çalışmaya başlar: sistem kapatılmışsa, sonraki yolculuğun başında kapalı kalır. Sistem yolculuk başlangıcında otomatik olarak açılmamaktadır.

Lane Assist yol işaretlerini ayırt etmek için kamerasına güvenmektedir. Bazı durumlarda kötü kontrast sebebiyle bu mümkün olmayabilir: örneğin alçak güneşe karşı sürüş ya da yol işareti ile yolun kenarı arasında çok az mesafe olması gibi. Benze şekilde Lane Assist yol çalışmalarındakiler gibi sıra dışı yol işaretlerini de algılayamayabilir. Maksimum düzeltici direksiyon torku da sürücünün daima aracın kontrolüne sahip olmasını sağlayacak şekilde sınırlandırılmıştır. Aracı şeride döndürmek için daha yüksek bir tork gerekiyorsa, Lane Assist şerit değiştirmeyi önleyemeyecektir ancak bu gibi durumlarda sürücüyü uyarır.

Lane Assist 2008 yılından beri kullanılmaktadır ve Volkswagen gerçek hayattaki etkinliği konusunda sınırlı bilgiye sahiptir. Euro NCAP’in ödülü sistemin güvenlik potansiyeli ve etkinliğinin analizine dayanmaktadır.

Lane Assist opsiyon olarak sunulduğu Passat'ta kullanıldığı için ödüllendirilmiştir. Opsiyonel ekipmanların kullanılabilirliği ülkeden ülkeye değişmektedir. Bazı ülkelerde, opsiyonel güvenlik ekipmanları sadece bir paketin parçası olarak başka özelliklerle birleştirildiğinde mümkün olabilir ve tüm model değişkenlerinde sunulmayabilir. Sistemin sizin için uygun olup olmadığını öğrenmek amacıyla satıcınız ile görüşmelisiniz.

tr.euroncap.com
    Avrupa Yeni Araba Değerlendirme Programının Resmi Sitesi | Euro NCAP
    http://tr.euroncap.com/...rds/vw_lane_assist.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SATURNUS2015 -- 20 Ocak 2015; 22:04:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sinan3405

Dogrudur inanirim bu hafta vcds,elm327 ile 2 gun 2 gece vakit gecirdim birde cin mali navigasyona yazilim ve obd yazilimi kurdum gece yatarken halen arac kodluyodum inan. Durduk yere is cikartiyoruz basimiza.

• Arkadaşlar özelden soruyorlar. öyleyse bizde vag.com başlangıcını şöyle anlatalım. golf 7 özelinde örnek veriyorum. herkes kendi aracına uyarlar böylece.

12.12.0 sürüm kablo alıyoruz. win 8 x64 işlemci bir laptop. kabloyla birlikte gelen cd driveri laptoba kuruyoruz.

http://www.stemei.de/pages/coding/vw-golf-7.php

bu sayfada golf 7 için kodlar var. sayfa otomatik çeviri yapıyor. bunu kullanarak ingilizce-almanca ve türkçe karışımı bilgilerle biraz da mantıkla kodların yerini bulup uyguluyoruz.

cd yi yükleme işlemine başlamadan önce kesinlikle interneti ve virüs proğramını kapatıyoruz. yoksa kablomuz yanar. not interface lisance hatası alırsak kablomuz yanmış demektir. güncelleme isterse yapmıyoruz. yüklediğimizde şöyle bir sayfa açılıyor. biz buna VCDS diyoruz.

kabloyu aracımızın sol alt tarafında debriyajın üst tarafına yakın yerdeki Kart yuvasına takıyoruz. diğer ucu usb ile bilgisayara bağlıyoruz. kontağı yarım açıyoruz. açlan bu ekranın sağ alt tarafında options bölümü var. tıklayıp bu sayfaya giriyoruz.

yukarıda test bölümüne tıklayıp herşey OK olunca altt taraftaki save e basıp bu sayfadan çıkıyoruz.

tekrar bu sayfaya geliyoruz. sağ üstte select menüsüne basıp;

kodlamaların başlangıcında bulunan bu sayfaya gelmiş oluyoruz.

kodların bulunduğu sayfadaki talimatları harfiyen yapıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SATURNUS2015 -- 21 Ocak 2015; 21:54:46 >

• Arkadaşlar ankara'da radyomun aux'unu açtırabileceğim bir yer biliyor musunuz? Teşekkürler

Aracim 2012 Golf 6 1.4 Tsi Dsg , Vag-Com programini kullanip aracima yazilimsal ufak ozelikeller eklemek istiyorum . Biraz okudum bastan binkac sayfayi ama tam cozemedim . Bu programi nerden bulurum kablosunu nerden tedarik ederim kabloyu aracin neresine baglamam lazim ? Lutfen yardim..

http://tr.aliexpress.com/item/VCDS-12-12-3-VAG-COM-12-12-3-HEX-CAN-USB-Interface-Update-Vag-12/32220633830.html?recommendVersion=1

kabloyu sipariş ettim bakalım ne olacak. merak edenler olursa gelişmeleri buraya yazarım

Orijinalden alıntı: SATURNUS2015

quote:

Orijinalden alıntı: amedjhN

Merhaba arkadaşar kolay gelsin benimde GOLF VI - 2012 1.6 TDİ MANUEL (TRENDLİNE) model aracım bulunmaktadır..

ben bu aracın KADRAN SELAMLA ' masını aktif hale getirmek istiyorum bunun için bir kaç yerde videolar filan gördüm ve yazılımlarda mevcut(VCDS) ama tam olarak hangi yazılım ve hangi kodlar lazım ayrıntılı olarak bilen bir arkadaşımız var ise ? yardımcı olurmusunuz?

kadran selamlamayı açtınız mı . kablonuz var mı?

Malesef kardeşim yapan arkadaşların yardımcı olmasınız bekliyoruz..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SATURNUS2015

quote:

Merhaba arkadaşar kolay gelsin benimde GOLF VI - 2012 1.6 TDİ MANUEL (TRENDLİNE) model aracım bulunmaktadır..

ben bu aracın KADRAN SELAMLA ' masını aktif hale getirmek istiyorum bunun için bir kaç yerde videolar filan gördüm ve yazılımlarda mevcut(VCDS) ama tam olarak hangi yazılım ve hangi kodlar lazım ayrıntılı olarak bilen bir arkadaşımız var ise ? yardımcı olurmusunuz?

kadran selamlamayı açtınız mı . kablonuz var mı?

Malesef kardeşim yapan arkadaşların yardımcı olmasınız bekliyoruz..

kablonuz var mı?

KABLO ŞUAN ELİMDE YOK O GÜN CEVAP ALSAYDIM ONUDA TEMİN EDECEKTİM YALNIZ SİZ BANA BU KONUDA DA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM..

• quote:

KABLO ŞUAN ELİMDE YOK O GÜN CEVAP ALSAYDIM ONUDA TEMİN EDECEKTİM YALNIZ SİZ BANA BU KONUDA DA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM..

şu kabloyu sipariş verin. elinizde bulunsun her zaman lazım olur. kablo geldikten sonra nasıl yapılacağıyla ilgili anlatmaya çalışalım.

http://tr.aliexpress.com/item/VAG-COM-12-12-VAGCOM-12-12-0-VCDS-HEX-CAN-USB-Interface-FOR-VW-AUDI/1871966318.html?recommendVersion=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SATURNUS2015 -- 13 Şubat 2015; 10:19:33 >

TEŞEKKÜR EDERİM KARDEŞİM İLGİLENDİĞİN İÇİN..

SİPARŞ GELDİĞİNDE İRTİBATA GEÇELİM TEKRAR OLURMU..?

• quote:

TEŞEKKÜR EDERİM KARDEŞİM İLGİLENDİĞİN İÇİN..

SİPARŞ GELDİĞİNDE İRTİBATA GEÇELİM TEKRAR OLURMU..?

birşey değil. sen bilgi verirsin bana. ben buradan yazarım tek tek halledersin inş.

Not:arabada bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzo27 -- 13 Şubat 2015; 20:53:26 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.