Şimdi Ara

Vae geçişi ve devam eden sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
1
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sokağın başındaki saha dolabına yeni altyapı gelmesinden ötürü turknet’e vae geçişi talebinde bulundum. (talep tarihim 15.11.2020)

    çünkü yapa sisteminde olduğum zaman santralden bağlantı oluyor.

    onun yerine vae ile sokağın başındaki saha dolabından bağlantı kurulumu ile yaklaşık 80mbps alabiliyor olacaktım.


    vae geçişinde telefon değişikliği falan derken, 02.12.2020 akşam sekizde türknet saha ekibi gelerek bağlantılarımı yaparak gitti.

    sadece santralden gelen vae adsl olarak 16mbps internetim var. “Line Attenuation değerim hala 19.6 dB”


    "sokağın başındaki saha dolabından “vae vdsl” bağlantımın kurulmasını talep etmekteyim." şeklinde btk şikayeti oluşturdum.

    destek kaydından 75mbps pakete geçişim sağlandı. ancak 03.12.2020 tarihinde internet komple kesildi.


    eski bir tanıdık sayesinde bugün (07.12.2020) öğlen gibi türk telekomdan ekip gelerek telefon ve internet bağlantımı kurdular. *türk.net'e teşekkür yok burada.

    aynı sokakta yeneğimin bağlantısı 04.12.2020 tarihinde 75mbps paket tanımlandı ve kullanmaya başladı.


    şimdi asıl sorun diğer sitelerden baktığımda aynı sokakta kapı numarası 1-20 arası port yok 21'den sonrası ise port var olarak görünüyor.

    btk, destek kaydı, kendi forumları ve buradaki destekten ne ses var ne soluk var.


    son ümidim olarak burayı deniyorum.


    destek numarası: 38413722


    ekleme-1:

    08.12.2020 tarihinde türk telekoma iş emri açıldı hız düşük diye.

    09.12.2020 tarihinde iş emri cevabı geldi sorun yok dediler.

    "az önce türk telekom ile port hakkında görüştüm. altyapımda port olduğunu ve 81mbps kadar internet alabileceğimi söylediler. paketim dahilinde port değişikliği yapılmasını istiyorum" diye desteğe yazdım bakalım.


    ekleme-2:

    09.12.2020

    türk telekomun saha ekibinden aradılar. onlar(sizden için) bilmiyor, biz sahadayız hep, sizin orda altyapı yok dedi, bir de üstüne hızını düşür diyor bana. aynı sokakta 34 numarada yeğenimin hattı 75mbps olarak bağlandığı halde hala sizin orada port yok, cihaz yok diyor. internetten baktığımda port var hatta bugün türk telekom twitter destekten de arayıp port var dedikleri halde sokak başındaki saha dolabından bağlantı yapmadı.


    ekleme-3:

    destek kaydım türk telekom saha ekiplerinin uygun altyapı yok dediği için kapatılmak zorunda kaldı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krmcndnster -- 9 Aralık 2020; 15:36:43 >







  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.