Şimdi Ara

Vadeli Hesapla Daha Zengin Olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha yeni yeni öğreniyorum bu banka işlerini.Biraz araştırdım ve bankada vadeli hesap açmak kadar karlı birşey yok.Benim anladığım (rakamlar sallama) eğer bir trilyon yatırırsanız ve o paraya bir yıl dokunmazsanız 90 milyar havadan size geliyor.Bu nasıl iştir ya.Var mı böyle birşey?

• Kenarda köşede bir kaç milyonum olacaktı, hemen yatırmaya gidiyorum. Teşekkürler tavsiye için
  • evet çok karlı iştir
    1000 tl ye 4 tl aylık faiz veriyorlar
    bayağı kredi çekersen ve yatırırsan köşeyi dönersin ama kimseye söylemede kimse uyanmasın herkes zengin olur
  • muahahah karlı olduğunu sandığın sistemi açıklayayım

bankaların sna verdiği faiz diyelimki %1o olsun enflasyon oranınıda %1o varsayarsak
    bankalar bu faizi belirlerken paranın enflasyon değerini göz önüne alarak iskonto payı oluşturuyorlar.yani senin bügunki 1ooo liran 1 yıl sonra enflasyon oranıyla 11oo tl oluyor.ama bu senin paranın gerçek değeri.yani karsız haliyle değeri (sermayenin gelecekteki değeri de denir).adam senden aldığı 1ooo tl yi işletiyor 15oo tl yapıyor ve o paradan 4oo tl sini alıyor sana 11oo tl sini geri veriyor.sen 1ooo tl yatırdığın için 11oo tl yi görünce ooo karlı bir işmiş zannediyorsun.ama aslında ortada senin bir karın olmuyor.biraz aldatılmış oluyorsun.tabi her banka böyle yapmıyor adam sana 11oo tl yerine 11o5 tl vererek karda olduğunu yasal olarak ispatlıyor.eğer paranın gerçek değerini hesaplarsan cidden bankadan o şekilde kazancağın para senin yıllık sigara masrafını karşılamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2104C947D -- 23 Eylül 2010; 1:22:25 >
  • Paranı onun yerine yılda %20 %30kazandırabilecek düşük riskli fonlara yatır.b tipi likit altın fonu mesela....
  • o eskidendi faizler çok düşük şimdi ya borsaya gircen şansını deniycen yada elinde çok büyük paralar yoksa bi cacık elde edemezsin
  • 1 trilyonu kim kaybetmiş ki sen bulasin

ona bakarsan 1 trilyona git daire al kiraya ver sonra her ay sana cayir cayir para gelir. hele iş yeri ise ve işlek bi ortamsa aylik en az 20Bin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    500 Liradan Zengin Olma Yolu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • enflasyonun üzerinde faiz bulucaksın o zamn kar edersin yoksa bi anlamı yok , enflasyonun 1-2 üstünde faizler var ama enflasyonu düşünce kalan miktar düşük , kar etmezsin ama paranda değerini yitirmez tek faydası bu , ama risk alırım dersen küçük bankalar faizleri yüksek tutar ama işte riski yüksek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 23 Eylül 2010; 2:15:28 >
  • Yıllık enflasyonun %10 civarında olduğunu var sayarsak 1 trilyona yıllık 90.000 tl(yani %9) gördüğün gibi karlı değil.
    Ki faizler artık %8-10ü zor geçiyor,1 trılyonun yok olmaz ama hiçbir zaman değer de kazanmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 23 Eylül 2010; 2:26:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

muahahah karlı olduğunu sandığın sistemi açıklayayım

bankaların sna verdiği faiz diyelimki %1o olsun enflasyon oranınıda %1o varsayarsak
    bankalar bu faizi belirlerken paranın enflasyon değerini göz önüne alarak iskonto payı oluşturuyorlar.yani senin bügunki 1ooo liran 1 yıl sonra enflasyon oranıyla 11oo tl oluyor.ama bu senin paranın gerçek değeri.yani karsız haliyle değeri (sermayenin gelecekteki değeri de denir).adam senden aldığı 1ooo tl yi işletiyor 15oo tl yapıyor ve o paradan 4oo tl sini alıyor sana 11oo tl sini geri veriyor.sen 1ooo tl yatırdığın için 11oo tl yi görünce ooo karlı bir işmiş zannediyorsun.ama aslında ortada senin bir karın olmuyor.biraz aldatılmış oluyorsun.tabi her banka böyle yapmıyor adam sana 11oo tl yerine 11o5 tl vererek karda olduğunu yasal olarak ispatlıyor.eğer paranın gerçek değerini hesaplarsan cidden bankadan o şekilde kazancağın para senin yıllık sigara masrafını karşılamaz.

Enflasyon konusunda doğru diyorsun ama günümüzdeki faizler enflasyondan birazcık yüksekte.

• 1 trilyon yatırıp hiç dokunmamak için senin ekstradan 1 trilyonunun daha olması lazım geçinmek için 2 trilyonu olan biriside 90 milyrın peşinde koşmaz kısaca mantıklı bir iş değil . zararıda yok ama.
  • Cevaplar için teşekkür.Anladım iyice.
  • En karlısı altına yatırım 1 trilyonluk altın bir sene sonra 500 binlira getirebilir ve şu anki duruma bakılırsa da öyle gibi görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

1 trilyonu kim kaybetmiş ki sen bulasin

ona bakarsan 1 trilyona git daire al kiraya ver sonra her ay sana cayir cayir para gelir. hele iş yeri ise ve işlek bi ortamsa aylik en az 20Bin

en karlısı...
  • Yalnız altın olayında kaldım yani yuh
  • gram altın hesabı aç. kuveyt türk de vardı normal hesap açıyorsun, sonra o parayla gram gram altın alıyorsun yani paranın yettiği kadar gram olayına takılma.
  • Bankada 60.000 tl param var her ay 300 tl faiz geliyo aylık yurt paramı bu parayla ödüyorum
  • 90 bine az diyenleri anlamadım ben şimdi adamın 1 trilyonu var bankaya yatırdı senelik 90 milyar getirdi.öteki sene 1 trilyon yine duruyor 1 senede nası 90 milyarı harcayacakaylık 3 bin lira ayırsa 12 ayda 26 bin lirayı alır geri kalanı 1 trilyonun üstüne koyar geçinemez nası olyuo lae
  • quote:

Orijinalden alıntı: Filippa
    90 bine az diyenleri anlamadım ben şimdi adamın 1 trilyonu var bankaya yatırdı senelik 90 milyar getirdi.öteki sene 1 trilyon yine duruyor 1 senede nası 90 milyarı harcayacakaylık 3 bin lira ayırsa 12 ayda 26 bin lirayı alır geri kalanı 1 trilyonun üstüne koyar geçinemez nası olyuo lae

Bal gibi geçiniyolar, etrafınızda son model arabaya binenler son model evde oturanlar o paraları nerden buluyo sanıyosunuz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.