Şimdi Ara

VA panel mi? IPS panel mi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
6
Favori
79.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 75NU8000 almaya gitmiştim o dönem yeni çıkan 75xf8596 Sony ile karşılaştım . iki cihaz yanyana duruyordu .rtings gibi test eden sitelerde her türlü araştırmayı yapmıştım teknik olarak .bunları bilmeme ragmen
    kafaya NU8000 i koymuşken SONY yi aldım çıkdım .. Evet biliyorum VA siyahlarda çok iyi .gerçekten çok iyi gösteriyor . peki neden sony ? ..
    iki paneli görünce fikrim değişti .NU8000 görüntüyü soft yani buğu (yani pastelimsi üstü zımparalanmış gibi) gibi veriyor karanlık sahnede siyahlar güzel fakat tüm sahnede koyulaşma mevcut yani sokak görüntüsü var bir pasajın içini görmek istiyorsunuz gölge olan kısımlarda detay yok .var ama koyu düşünün . renkler daha pastelimsi ..Sony'e baktım . özellikle karanlık sahnelerde belirgin grileşme bekliyordum ama çok az gördüm . renkler okadar canlı ,net ve keskindiki bana çok farklı geldi ,beyazlar çok berrak renkler çok berrak .emin olmak için model numarasına tekrar bakmıştım . düşüncemiz orda tamamen değişmişti .
    XF8596 ips modeli aldık çıktık .. SONY ips modelde bi uyanıklıga gitmiş İPS panelin dezavantajını bu model çok iyi kapatmış .sadece ilk açılış haricinde (grileşme çok belirgin) , yazılım sayesinde karanlık sahneler grileşme azaltılmış , bunu nasılmı yapmışlar , çok kez film izledikten sonra anladık .Sony karanlık sahne geldiğinde işlenmeden önce anlık olarak tüm ekranda parlaklıgı düşürüyor . siz bunu farketmiyorsunuz bile (dikkat etmediğiniz sürece zor anlaşılır).
    parlaklık düştüğü için ışığın patladıgı yerler azalmış oldugundan karanlık sahnenin tüm alanında bi denge oluşuyor ve siz GRileşmeyi çok görmemiş oluyorsunuz .ha bunu nekadar başarıyor bayagı yok ediyor .tam anlamıyla kesmiyor ama siz çok farketmeden sahneyi geçiriyor. zaten geri kalan konular ips ve sony nin hakimiyetinde devam ediyor . renkler ve işleyiş çok iyi kalite kendini hissettiriyor . Bunu yazmamın nedeni aslında olay tercihte bitiyor biz NU8000 almaya gidelim derken ips nin dezavntajını bilmemize ragmen SONY i aldık .sony avantajları bizim için daha ağır bastı . bence teknik bilgi iyidir kagıt üstünde bilmek lazım fakat ürünü görerek almak en mantıklısı .çok handikap oluşturmuyorsa seçim değişebiliyor . ama iki modelde kendine has avantaj sağlayabiliyor . ama avantajı genele yaydıgımızda ne kadar oran belirliyor ona bakmak lazım .

• demişler ki gündüz kullanılacaksa ips akşam kullanılacaksa va

hocam şimdi bu aldığımız tvleri hem gündüz hem gece kullanamayacak mıyız? gece ve gündüz için iki ayrı tv mi alalım?

ben bu tarz yorumları anlamıyorum gerçekten.
  • okanbyt kullanıcısına yanıt
    Normal boyutlarda bir odada 55 inch tv'de hafif yandan izleme için sizce Va mi IPS mi?

Bu arada Sony hayırlı olsun, memnun musunuz? Logo kararması yapıyor mu?? Ben de aklım çok karılık, siz birkaç ay önce araştırma yapmışınız belki fikir verirsiniz, 5-6 bin liraya , 4k ne önerirsiniz? Samsung bazı video formatlarını desteklemiyormuş, flashtan dizi-film izlemek de istiyordum.

Bu QLED-OLEd işi var, va-ips var, 50 hz 100 hz var, birçok filtre var seçerken :-d

Aklım hep sony'de ama parası da uüksek Sony KD55XG8096 55' şu model var sanırım en ucuz.
  • rewkdark R kullanıcısına yanıt
    Ben de TV arayışındayım. Samsung'a oldum olası ısınamadım, geçen arkadaşımın Samsung TV'sinden youtube ve Netflix uygulamaları gidince biraz araştırdık ne yapabiliriz niye oldu diye, Samsung'un bunu standart olarak yaptığını gördüm.

Benim de bütçe maksiumum 6Bin lira, Sony KD55XG8096 için Türkiye'deki kullanıcılar oldukça yüksek puan vermiş ama rtings'teki puanları görünce açıkçası liste dışına attım. Bir de paneli IPS ve yenileme hızı 50/60Hz bu modelin. Siyah dengesine ve bulutlanmaya çok takılmam derseniz bu TV sizin için ideal olabilir.

Ben Sony 55XF9005 üzerinde yoğunlaştım, fiyatı diğerine göre 2Bin lira daha fazla ama sonuçta her yıl yenilemiyoruz TV'leri. VA panel olması, 100/120Hz yenileme değerine sahip olması, rtings incelemesi bu farka değeceğini gösteriyor. OLED'lere en yakın görüntü veren TV deniliyor bunun için.

Ben bulutlanma, siyah dengesi ve bulanıklık olaylarına biraz hassasım film/spor izlerken. Ancak siz pek takılmıyorsanız KD55XG8096 işinizi çokça görür.

Kafanızı çok karıştırmayın, yoksa benim gibi bütçenin üzerinde bulursunuz kendinizi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiveMaster -- 22 Haziran 2020; 0:4:16 >

• DiveMaster kullanıcısına yanıt
    teşekkürler, almışken bulutlanma vb sorun olmasın ama tabii bütçe de önemli.
    55XF9005 için "OLED'lere en yakın görüntü veren TV deniliyor bunun için." demişsin.
    55xf9005 yarı parlak ekran. oled tam parlak ekran. xf9005 in oled e yakın görüntü vermesi için tam parlak ekran olması lazım. tam parlak olmadığı için oled le benzerliği olmaz.
    kısaca yarı parlak ile tam parlak ekranı kıyaslamak mümkün değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksu01

55XF9005 için "OLED'lere en yakın görüntü veren TV deniliyor bunun için." demişsin.
    55xf9005 yarı parlak ekran. oled tam parlak ekran. xf9005 in oled e yakın görüntü vermesi için tam parlak ekran olması lazım. tam parlak olmadığı için oled le benzerliği olmaz.
    kısaca yarı parlak ile tam parlak ekranı kıyaslamak mümkün değildir.
    Aslında xf9005 Daha parlak bir panele sahip..Oled'ler genelde Parlaklık olarak daha düşüktür..Oled'lerin tek handikabı Parlaklıktır..Mesela Yılın Tv'si LG C9 ile XF9005'in Tepe parlaklığı olarak bayağı fark var..Ama bunun dışında Her şey C9..Anında tepki süresi olsun,renklerin doğallığı,doygunluğu,Beyazlar-Siyahlar derken Xf9005 altında kalir her zaman..Özellikle karanlık sahneler de o derin siyahı veripte detay kaybetmeyen tek alettir OLED..

• Backstreet kullanıcısına yanıt
    parlak ekran dediğim doğal parlaklık. ışıkla,elektrikle olan parlaklık değil.
    oled parlaklık değerinin düşüklüğüne rağmen en güzel görüntüyü neden veriyor? kendin de demişsin c9 a yılın tv si diye. bu parlaklıkla nasıl yılın tv si oluyor? doğal parlaklığı yüzünden.
    tam örnek olmasa da daha iyi anlaman için aşağıdaki arabaları örnek vereyim. soldaki araba parlak olmayan ekranı,sağdaki oledi temsil ettiğini düşün.bunun gibi. soldaki arabaya istediğin ışığı ver kolay kolay parlamaz. ama sağdaki gece az ışıkta bile parlar.

VA panel mi? IPS panel mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksu01 -- 22 Haziran 2020; 11:21:35 >

• quote:

parlak ekran dediğim doğal parlaklık. ışıkla,elektrikle olan parlaklık değil.
    oled parlaklık değerinin düşüklüğüne rağmen en güzel görüntüyü neden veriyor? kendin de demişsin c9 a yılın tv si diye. bu parlaklıkla nasıl yılın tv si oluyor? doğal parlaklığı yüzünden.
    tam örnek olmasa da daha iyi anlaman için aşağıdaki arabaları örnek vereyim. soldaki araba parlak olmayan ekranı,sağdaki oledi temsil ettiğini düşün.bunun gibi. soldaki arabaya istediğin ışığı ver kolay kolay parlamaz. ama sağdaki gece az ışıkta bile parlar.

Konstrat Desenize hocam :) Dediğiniz olay Panel Parlaklığı değil Doğal Konstrat...Oled'lerin en güzel yanlarından birisi Doğal konstrat..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 22 Haziran 2020; 11:53:31 >

• Backstreet kullanıcısına yanıt
    ne bilim. inceleme sitelerinde glossy veya semi gloss yazıyor. türkçesine bakınca parlak veya yarı parlak anlamı çıkıyor. ondan dolayı dedim.
    ama dediğin gibi konstrast da olsa doğal kontrast olan tv nin parlaklığı da iyi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksu01 -- 22 Haziran 2020; 11:57:29 >
  • quote:

ne bilim. inceleme sitelerinde glossy veya semi gloss yazıyor. türkçesine bakınca parlak veya yarı parlak anlamı çıkıyor. ondan dolayı dedim.
    ama dediğin gibi konstrast da olsa doğal kontrast olan tv nin parlaklığı da iyi oluyor.
    Senin Canın sağolsun :)

Bu arada O parlak yarı parlak olayı Tv'nin paneli..Parlaklık gibi algılanıyor da değil..Yani Yansıma yapmaması için önemli O...Gündüz Güneşli bir salonda izlemek için önemli..

Parlaklık ayrı şey Hocam,Konstrat ayrı şey...Konstrat Beyaz ile Siyah arasında ki en parlak Nokta..Yani beyazlar bembeyaz, Siyahlar simsiyah..

Oled'ler de aşırı Parlaklık olmaz pek Ortalamadır genelde..Bunun nedeni her pixelin ayrı ayrı yanması...Gereken Parlaklığa ulaşamıyor..VA panel işleyişi gibi değil yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 22 Haziran 2020; 12:5:34 >
    XF9005 iyi bir seçim olacaktır. Ben de bir önceki seri XE9005 var ve hala müthiş görüntü kalitesi alıyorum. Hele IPS den geliyorsanız keyfiniz daha da artar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LordMurat55 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle öyle, açıkçası görüntü kalitesine, film izlerken keyfe diyecek yok, diğer LG televizyonumda göremediğim karanlık sahneleri detayları ile görebiliyorum.
  • Merhaba, Sony KD65XG8196 65" ve Sony KD65XG8096 65" hakkında düşünceleriniz nedir? Bütçem en fazla 9.000 TL' ye kadar ve alacağım TV 58" üstü olsun istiyorum ...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.