Şimdi Ara

V-Sync Yüzünden Fps Düşme Sorunu Çözümü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
5
Favori
2.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: R.Sambora

Hocam ben cok anlamadim. Vsync kapali oynuyorum full ultra ve 4xaa
    Bu exeyi yukleyince ne olucak?
    Benim fps 80 90 100+ larda geziyior asagisi ve ustude gosterdigi oluyor.
    Bunu yapinca ne fark eder.

Birde bu fraps da anlik fps gosteriyor.
    Oyun oynarken en dusuk en yuksek ve ortalama fps yi nasil olcerim. Bir program varmi?
    Birde cpu gpu kullanim ve sicakliklarini nasilgorebilirim oyunda?

vsync olayina girmesen de olur.min max avg testini fraps ile yaparsin fps kismindan minmaxavg ayarini isaretleyip oyun icinde f11'e basip oynayip tekrar f11'e basip bitirirsin.yine fps bolumunde sonucun hangi klasore cikacagini secebilirsin txt dosyasi olarak bir tane daha dosya yapar o onemli degil txt'den gorursun min max avg'yi.oyun ici sicaklik kullanim icin msi afterburner 3 beta16 indirebilirsin ama bf4'te calismiyor simdilik yenisini beklemen lazim.yapabilirsen radeonpro gosteriyor bf4'te.resmi buyutursen sol altta var degerler.radeonpro'da global sec osd bolumunden position sec, current date ve asic haric ne gorursen isaretle.program acikken gir bu kadari yeter diger ayarlara bulasma vsync filan.

• Sagolasin hocam. Bakiyimde gervek degerleri goriyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Triple buffering demek fazladan input-lag demek. Yani illa ki bir yerden kayıp veriliyor yine.

G-Sync dışında doğru düzgün çözümü yok bu işin.

input lag dedigin hani 60 hz monitorlerde 16ms oluyormus da 120 144 baska bir de lighboost olayi mi?radeonpro o dedigini de gosteriyordu dun bugun denedim bf4'te gostermedi belki oyundan ama batman'da 16ms diyordu yani zaten boyle degil mi 60hz monitorler?

R.Sambora

rica ederim.
  • Bu programı warface'de denedim ancak mouse'u sağa sola çevirince micro stutter vari takılmalar oluyor. Onun dışında daha diğer oyunlarda denemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Triple buffering demek fazladan input-lag demek. Yani illa ki bir yerden kayıp veriliyor yine.

G-Sync dışında doğru düzgün çözümü yok bu işin.

input lag dedigin hani 60 hz monitorlerde 16ms oluyormus da 120 144 baska bir de lighboost olayi mi?radeonpro o dedigini de gosteriyordu dun bugun denedim bf4'te gostermedi belki oyundan ama batman'da 16ms diyordu yani zaten boyle degil mi 60hz monitorler?

R.Sambora

rica ederim.

Yok hocam o senin dediğin frametime, input lag denilen olay sen tuşa bastıktan sonra monitörün o olaya kaç milisaniye içinde cevap verdiği yani kısaca sen bir tuşa basıyorsun monitör bunu 10ms sonra ya da başka bir monitör 20ms sonra gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 9 Kasım 2013; 12:41:30 >

• Piskolojik mi bilmem ama nvida panelinden üçlü arabelleklemeyi açtığımdan beri masaüstünde bile mouse'ta ciddi lag oluyor, oyunlarda da olacaktır muhtemelen.
  • ilk mesajda tanittigim program bir arkadasta win10 ve witcher 3'te calismamis ben de win10 ve dirt rally ile denedim bende de calismadi yani win10 ile uyumlu degil bilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

ilk mesajda tanittigim program bir arkadasta win10 ve witcher 3'te calismamis ben de win10 ve dirt rally ile denedim bende de calismadi yani win10 ile uyumlu degil bilginize.

ben kurdum çalışıyor görünüyor ama oyunlarda çalışıyor mu bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.