Şimdi Ara

V-Sync Yüzünden Fps Düşme Sorunu Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
5
Favori
2.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni bir olay degil ama yanlis lanse ettiler bunu kullanirsaniz v-sync acmadan kirilmalari onluyor seklinde.boyle bir sey yok.olay cok basit nvidia olsun amd olsun surucu ayarlarinda uclu ara bellege alma diye bir secenek var fakat opengl icin.bu icat directx'te uclu ara bellek acani.

280kb rardan cikar kullan ayar yok.

http://www.mediafire.com/download/4y47m448ljv2hqj/D3DOverrider.rar

v-sync actiginizda makine ne olursa olsun triple buffering olmadigi zaman fps dusmesi yasanir.force diye iki tane ayari var onlar acik geliyor ekstra ayara ya da oyun exe'si eklemenize gerek yok.

ne isime yaradi?bu program yokken bf3 multide v-sync acikken oynarken min fps dusuktu ortalama da yuksek degildi ama program acikken 2 sefer denedim ortalama 59 fps oynatiyor ve min fps daha yuksek 50 fps gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 8 Kasım 2013; 15:46:30 >

• yeni kartlarin test basliklari yuzunden baya bir araya kaynamis baslik ve gpu kullanimini dusuruyor diye genelde kimse vsync acmiyor.60 sabit oynatan kart varsa vsync kapatmanin manasi yok sabit fps daha iyidir.bugun batman'da denedim vsync acik %55-75 arasi gpu kullanimi surekli 60 fps idi oynadigim kisimda.kapali haldeyken 75-115 fps cok dalgalaniyor ve gpu'yu surekli %99 calistirdiginiz icin daha cok isiniyor.
  • hocam denemeye karar verdim bakalım sonuçlar nasıl olacak
  • RTSS Rivatuner Statistics Server

Videoda görüleceği üzere Frame Time ve FPS, çift GPU dan dolayı sabit değil ve sürekli değişmekte. Bu frame/kare lerin dengeli olarak ekranda görüntülenmediğine işaret. Ardarda gelen Frame/kare lerin yinelenme süreleri eşit değilse, ister 60FPS ister 120FPS yada 200FPS almanızın hiçbir anlamı olmuyor akıcılık kayboluyor. Yine videoda görüleceği gibi son derece basit bir hareketle Frame Time sabitlemekteyim, ekranda görüntülenen frame/kare ler arasındaki yineleneme gecikmeleri eşitlenmekte ve böylelikle daha akıcı olarak oyunumuzu oynayabilmekteyiz.

Aşağıdaki linkten son sürümünü indirin.

RTSS Rivatuner Statistics Server Download v5.4.1

• karisik olmasin en basit program olsun dedim ama karisik olsun derseniz amd 2000 serisi ve sonrasinda calisan bedava radeonpro da deneyebilirsiniz.dinamik vsync, osd, video kayit, ss alma, sweetfx ve karti oyuna nvidia olarak gosterme gibi ilginc ozellikleri var.nvidia kartlarla da calisiyor demisti bir arkadas ama biri denesin.

bf4'e karti gtx680 gibi gosterdim oyun takilmaya basladi. acaba diyorum amd kartlarda giciklik yapan oyunlarda nvidia gostersek faydasi olur mu?

http://www.radeonpro.info/download/

rezes'in gosterdigi program msi afterburner 3 beta 16 kurduysaniz yaninda 5.4.0 olarak geliyor program 5.4.1'e yukselteyim mi diye soruyor elinizde afterburner varsa tekrar indirip kurmayin program klasorune gidip ayarini yaparsaniz msi afterburner actiginizda oto calismasi lazim.

baska bir baslikta gostermistim burada tekrar gostereyim.2-3 fps sweetfx yuzunden dusuyor ve bu kadar karanlik gorunuyor fantezi yapmis ayari yapan.

• Monitör alacaktım zaten bunlarla uğraşmaktansa G-Sync'i bekleyelim bakalım.
  • v-sync açacak kartım olsa denerdim
  • Denedim özellikle Batman Origins ve FarCry 3 'te çok işe yaradı hatta RomeTotalWar2 'de dahi fena değil. Yalnız vsync açık olması gerekiyo yoksa fps sabitlendiğinde eğer kapalıysa kırılmalar çok fazla göze batıyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mefrak

Denedim özellikle Batman Origins ve FarCry 3 'te çok işe yaradı hatta RomeTotalWar2 'de dahi fena değil. Yalnız vsync açık olması gerekiyo yoksa fps sabitlendiğinde eğer kapalıysa kırılmalar çok fazla göze batıyo.

hafiften corbaya donunce konu soyle bir soru sormak durumundayim hangisini denedin? v-sync acacaksin tabi olay zaten v-sync actigimizda fps dusmesini nasil engelleriz uzerine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Denedim özellikle Batman Origins ve FarCry 3 'te çok işe yaradı hatta RomeTotalWar2 'de dahi fena değil. Yalnız vsync açık olması gerekiyo yoksa fps sabitlendiğinde eğer kapalıysa kırılmalar çok fazla göze batıyo.

hafiften corbaya donunce konu soyle bir soru sormak durumundayim hangisini denedin? v-sync acacaksin tabi olay zaten v-sync actigimizda fps dusmesini nasil engelleriz uzerine.

Vsync açıkken sabitledim bi 60'a, bi de kapalıyken sabitledim, denedim. Olayın konusunu da akıcılık üzerine yorumladım, ana başlık uçmuş :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Vsync açıkken sabitledim bi 60'a, bi de kapalıyken sabitledim, denedim. Olayın konusunu da akıcılık üzerine yorumladım, ana başlık uçmuş :)

zannimca radeonpro'dan bahsediyorsun fps sabitleme dedigine gore.o sekilde yaparsan 30 fps'ye de sabitliyor program bazi insanlar bundan sikayetci.karisik program o senin dedigin daha da karisik.sabitleme yerine vsync on of double bir de dynamic vsync var o daha iyi bence bir de onu dene.

arkadaslar konu corba oldu hangisini kullanacaz konuyu toparlasaniz diye uyarilar aliyorum ama hepsini ilk mesajda anlatsam zaten corba olacak.

1-basit bisi olsun derseniz ilk mesajdaki 3doverrider tam size gore.rar'i indirin program dosyalari vs bir yerde acin.exe'sine kisayol yapin ya da acilista gel ayarini yapin.ayar filan yok o program acikken oyuna girin bu kadar.

2-rezes'in gosterdigi bunun hafif daha karisik olani ben denemedim.msi afterburner beta 16 varsa gosterdigi program elinizde var sadece resimdeki ayari yapin program klasorune gidip exe'sini calistirip.msi afterburner calistirdiginizda riva tuner de altta calisiyor.

3-radeonpro karisik olani ama kurcayalak simdilik idare edebilirsiniz bu programin infinity isminde guzel bir versiyonu cikacakmis biraz daha pro kullanicilara hitap ediyor ismi gibi.basitten zora dogru gidiyor yani ve birini kullanmak zorundasiniz ya da daha iyisini bulduk otekileri bosverin gibi bir sey yok hangisini isterseniz deneyin.g-vsync daha guzel bir sey tabi ama 144hz monitorlere gelecek ve 1500 liradan asagi olmaz bu 3 program bedava ve bunlarla vysnc actiginizda hem goruntude kirilma olmaz hem fps cok yukari asagi oynamaz daha sabit daha hos bir oynanis olur.bunlar olmadan vsync acarsaniz ve tomb raider gibi triple buffering vysnc ayari yoksa oyunda min fps 30'a duser ortalama da daha dusuk olur.

• Güzel konu olmuş bilmeyenler için, 2 senedir ve ya daha fazla bir süredir kullanıyorum v-sync olayına ilaç gibi geliyor yani kendi küçük ama işlevi büyük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 8 Kasım 2013; 18:02:25 >
  • MSI afterburner üzerinde birçok oyunlarda böyle kullanıyorum.35fps civarına oyunları , kart yeterli gelirse 50 civarına sabitleyip oynuyorum akıcılıktan kaybımız olmuyor.MSI afterburner BF4 için güncellese takılma sorununu da çözeriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

MSI afterburner üzerinde birçok oyunlarda böyle kullanıyorum.35fps civarına oyunları , kart yeterli gelirse 50 civarına sabitleyip oynuyorum akıcılıktan kaybımız olmuyor.MSI afterburner BF4 için güncellese takılma sorununu da çözeriz.

msi afterburner sana oyunlarda guzelligi yapan sey degil yanindaki rivatuner server yapiyor olayi rezes'in gosterdigi.o program desteklemedigi icin msi afterburner osd gostermiyor.elindeki muhtemelen 5.4.1 olan rivatuneri program ekle kaldirdan silip bunu dener misin bu 5.5 versiyonu bf4'te calisabilir ama tek calisir ama msi afterburner ile calisir onu deneyip gormen lazim.yine kendi hesabim.

http://www.mediafire.com/download/41h4s294vd77q21/RTSSSetup550.rar

• Triple buffering demek fazladan input-lag demek. Yani illa ki bir yerden kayıp veriliyor yine.

G-Sync dışında doğru düzgün çözümü yok bu işin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

RTSS Rivatuner Statistics Server

ana ekrandaki frame limitimi sabitliycez. yoksa her oyun için ayrı ayrı exe mi oluşturucaz?

bir de vsync açık olacak sanırım her zaman.

• listenin en tepesinde tümü için olan seçenekten direkt olarak uygula. tek tek sıkıntı. nv kontrol panelde herşey default olsun. oyundan v-sync i on yaparsın.
  • BF4 çalışmıyor , programada ekledim birşey değişmedi.MSI Afterburnerda bu yan programı kullanıyor değişiklik yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

BF4 çalışmıyor , programada ekledim birşey değişmedi.MSI Afterburnerda bu yan programı kullanıyor değişiklik yok.

yaptiginda yanlis yok ben de denedim calismiyor ama yukarida gosterdigim radeonpro bf4'te calisiyor denemek istersen.

• Hocam ben cok anlamadim. Vsync kapali oynuyorum full ultra ve 4xaa
    Bu exeyi yukleyince ne olucak?
    Benim fps 80 90 100+ larda geziyior asagisi ve ustude gosterdigi oluyor.
    Bunu yapinca ne fark eder.

Birde bu fraps da anlik fps gosteriyor.
    Oyun oynarken en dusuk en yuksek ve ortalama fps yi nasil olcerim. Bir program varmi?
    Birde cpu gpu kullanim ve sicakliklarini nasilgorebilirim oyunda?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.