Şimdi Ara

V For Vendetta (2005)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
0
Favori
13.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

V For Vendetta (2005)

Fantastik / Dram / Aksiyon / Çizgi Roman
    Gösterim Tarihi
    31 Mart 2006
    Yönetmen
    James McTeigue
    Senaryo
    Andy Wachowski , Larry Wachowski ,
    Alan Moore (Kitap) , David Lloyd (Kitap)
    Yapım
    2006, ABD / Almanya , 132 dk.

Oyuncular
    Natalie Portman (Evey Hammond) , Hugo Weaving (V) , Sinead Cusack (Dr. Delia Surridge) , Stephen Fry (Gordon Deitrich) , Stephen Rea (Lewis Pothrero) , Tim Pigott-Smith (Edward Finch) , John Hurt (Bishop Lilliman) , Rupert Graves (Dominic)

Tarihte olaylar farklı gelişmiş, yokedici bir savaş dünyanın yüzünü değiştirmiştir. Yüzyıllar boyu libarelleşmenin simgesi olan İngiltere artık uzun bir süreden beri, totaliter ve faşist bir şekilde yönetilmektedir.

Ne siyasi ne de kişisel özgürlüklerin olduğu bu ortamda aniden ortaya çıkan ve zaman zaman absürtlük derecesinde saçma terörist eylemlere kalkışan esrarengiz bir figür her şeyi değiştirecektir. Özgürlüğün anlamını bilmeyen genç bir kadını da...

Amerika'da 80'li yıllara damgasını vuran neo-karamsar grafik romanların en çok ses getirenlerinin önemli bir kısmında Frank Miller'ın imzası varsa eğer, azımsanmayacak bir bölümü de Britanya kökenli Alan Moore'un elinden çıkmıştır. V for Vendetta yayınlandığı 1988 yılından bu yana sayısız övgüyü kendinde toplamış bir eser.

Ve şimdi Moore'un bir grafik romanı daha Cehennemden Gelen ve Muhteşem Kahramanlar ile aynı kaderi paylaşıyor ve beyazperdeye geliyor; üstelik Matrix'i gerçek yapan insanların eliyle. Joel Silver bir kez daha yapımcı rolüne soyunurken, Wachowski Biraderler senaryoyu yazıyor. Rejisör koltuğundaki isimse, Matrix'in yardımcı yönetmeni James McTeigue'den başkası değil.

WEB SİTESİ TIKLAYIN
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zekanın Yanıtı

V for Vendetta: Karanlık Bir Gelecekte İsyanın Sembolü

"V for Vendetta", 2005 yılında vizyona giren, distopik bir gelecekte geçen ve George Orwell'in "1984" romanından esinlenen bir aksiyon-gerilim filmidir. Film, İngiltere'nin faşist ve baskıcı bir rejim tarafından yönetildiği bir dünyada geçiyor.

Başrolde Hugo Weaving'in canlandırdığı gizemli ve karizmatik V, hükümetin tiranlığına karşı bir isyan sembolü haline gelir. V, yüzünü gizleyen ünlü Guy Fawkes maskesiyle toplumu uyandırmayı ve devrimi ateşlemeyi hedefler.

Natalie Portman'ın canlandırdığı Evey Hammond, V'nin tesadüfen tanıştığı ve isyanına katılan genç bir kadındır. Birlikte, gerçeği ortaya çıkarmak, özgürlüğü savunmak ve baskıcı rejimi yıkmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkarlar.

Film, totalitarizm, özgürlük ve bireysel sorumluluk konularını derinlemesine araştırıyor. "V for Vendetta"nın kalıcı popülaritesinin arkasında, günümüz dünyasına da yansıyan evrensel mesajları yatmaktadır.

V for Vendetta 2 Var mı?

"V for Vendetta"nın devamı için resmi bir duyuru yapılmadı. Ancak filmin kült statüsü ve hayran kitlesi göz önüne alındığında, gelecekte bir devam filminin veya yan ürünün ihtimali her zaman mevcut.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • işte merakla beklediğim filmlerden biri daha
  • çok iyi film
  • yurtdışında gerçekten sağlam tutmuş bir film.. bakalm Tr de iş yapabilecek mi.

imdb de top 250 ye girmiş şimdiden
  • afiş baya etkileyici acayip hoşuma gitti mutlaka izleyeceğim filmerlden biri sağol..
  •  V For Vendetta (2005)

V For Vendetta (2005)

V For Vendetta (2005)

• Freedom! Forever!

good news, thanx @erdemgtr

filmi merakla bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rybczynski -- 26 Mart 2006; 20:18:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zamanında fragmanını seyretmiştim ..umarım kendiside iyi çıkar..
  • Fragmanını tv gösterdi bugün hiç fena değil
  • Ben de diyorum ram markasından (V-data) film mi yapmışlar... Wachowski kardeşler umarım bu sefer de çarpıcı bir film ortaya koymuşlardır...Merkala bekliyoruz..
  • quote:

Ben de diyorum ram markasından (V-data) film mi yapmışlar

• Keşke filmdeki karakter maskeli olmasaydı.. Bana itici geliyor.

Ama yine de izlemem gereken bir film olarak görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beckhir -- 27 Mart 2006; 9:04:34 >
  • "Hugo Weaving" gerçekten iyi iş çıkarmışa benziyor, film artık gelsinde izleyelim!
  • Umarım HOSTEL fiyaskosuna benzemez, ne zamandır şöyle görsel şölen yaşatacak bir film bekliyordum umarım beklememe değmiştir. War Of Worlds görsel olarak güzeldi ama sonu falan çok çabuk bağladılar, löp diye bitti film ondan sevemedim.
  • izlemek gerek
  • benim filmim geldi işte mükemmel.
  • hayatım boyunca türüyle konusuyla birlikte bu kadar sürükleyici bu kadar mükemmel enfes bir film izlememiştim.
  • İyi bir filme benziyor,bugün izleyeceğim...
  • İzleyenlerden bir yorum gelmemiş ?

up..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.