Şimdi Ara

V For Vendetta (2005) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
0
Favori
13.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla bugun gıdecem ev arkadasım cok begenmıs kesınlıkle git dedi ..izleyıp gorecfem nasıl anlattıgı kadar mukemmel bi film mi acaba....
  • fantastik ve felsefik bir şölen..

hüsran bir action..

belki de böylesi daha iyi olmuş
  •  V For Vendetta (2005)

'V for Vendetta' Unmasked (2006)

Yıl: 2006

Dil: English
    Ülke: USA
    Genre:
    Renk: Color
    Ses:
    Tür: Documentary
    Başlık:
    Yönetmen: Josh Oreck

Senaryo: Richard Brehm

Yapımcı: Lisa Blond supervising producer
    Richard Brehm producer
    Gabrielle Fasulo associate producer
    Michael Meadows executive producer
    Josh Oreck producer

Oyuncular: John Hurt Himself
    James McTeigue Himself
    Natalie Portman Herself
    Stephen Rea Himself
    Joel Silver Himself
    Hugo Weaving Himself
     V For Vendetta (2005)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iStPaLaDiN -- 17 Nisan 2006; 11:44:37 >

• Ben beğendim bu filmi, çok fazla beklenti ile gitmemiştim belki ondan daha güzel geldi film.
  • matrix 1'i çok sevmiştim bunu da sevdim ne alaka.
    quote:

Orjinalden alıntı: lost

Güzel film olmuş, gidilebilir en azından para vermeye değer. Çaykovski, Şekspir, vivaldi, Beethoven, Kutsal Kitaplar vb. herşeye mistik göndermeler ve alıntılar yapılmış. Anarşist ruhu kabartıyor. "Halk devletten değil, devlet halktan korkmalı" teması üzerine işlenmiş, Aşk da var tabi ki. "Düşünceye kurşun işlemez" sözü V'nin ne olduğu noktasında açık bir ipucu daha fazla açıklama yapmaya gerek yok. Geleneksel amerikan sinemasına tezat bir yapım, izlenmeye değer.
    Matrix üçlemesi gibi kurşun efektleri ve benzeri bilgisayar hileleri bekliyorsanız, hayal kırıklığı yaratır. En azından çok sağlam bir kurgu ve konu var bu filmde. Matrix gibi saçma sapan değil. Matrix sevmeyenler de gidebilir. Matrix hayranları uzak dursun bence. (:
    İyi seyirler.

• Ben de Cumartesi gittim. Sevilmeyecek bir film değil. Film hakkında hiç bir bilgim yoktu gittiğimde ve ben fantastik bir film beklemiyordum açıkçası. Diyaloglar güzeldi filmde. Hafif Zorrovari bir eleman gördüm kahramanımızda.

Fazla yorum yapamıyacağım film hakkında bu türleri genelde sadece izlerim yapacak yorum bulamam pek.
  • Aylardır merakla beklediğim bir filmdi.Çizgi romanını okuduktan sonra seyrettim.Ki çizgi roman olağanüstü bence!Alan Moore ve David Lloyd harikalar yaratmış.Fakat film için aynı şeyi söyleyemiyorum.Gereksiz değişiklikler wardı(mesela Evey nin geçmişi) Bunun yanında '83 te yazılan bir roman bu ve film için modernleştirilen bazı öğeleri beğenmedim. Natalie Portman ın bazı sahneleri hoş Weaving e hiç lafım yok. Ve illaki aşk hikayesi sokmuşlar ya filme! Evey ve V arasında o tarz bir ilişki yok mesela! Neyse yeter bu kadar. Söylemeden geçmeyeyim bazı sahneler hakikaten çok çok iyi. İzlenmeli film tabii ki de keçke çizgi romandan önce okumuş olsaydım diyorum.
    Seyredin işte ya, birçok kişinin beğeneceğini sanıyorum...
  • Gerçekten harika bir film,bu yıl içinde izlediğim filmlerden en iyisi diye nitelediğim Savaş Tanrısı kadar iyi bir film,bu kadarını beklemiyordum,gerçekten harika,tek kelimeyle harika...
  • gerçekten harika bir film çok etkilendim filmdeki her diyalog muhteşem onlari muhakak birkaç kez okumak lazim ayrica film günümzde geçmese bile günümüzle ilgili birçok siyasi mesaj veriyor herkes bundan hoşlanmayabilir ama benim hoşuam gitti
  • quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

Umarım HOSTEL fiyaskosuna benzemez, ne zamandır şöyle görsel şölen yaşatacak bir film bekliyordum umarım beklememe değmiştir. War Of Worlds görsel olarak güzeldi ama sonu falan çok çabuk bağladılar, löp diye bitti film ondan sevemedim.

Yeni bir hüsran yaşayabilirsin...
  • Bende filmi izledim sonunda ama pek beğendiğim söylenemez.Nedenlerine gelince:

1-Filmde çok fazla aksiyon yoktu.

2-Filmden pek birşey anlamadım.Biraz karışıktı.Acaba bu kim,bu ne demek derken film bitti.

3-Vendetta ölmesine rağmen yüzünü açmadılar kıl oldum.

• bence film güzeldi. arkadaşın dediği gibi mesaj olayı biraz abartılmıştı. özellikle eşcinsellik olaylarının fazla savunulması beni biraz rahatsız etti. filmde aksiyon felan yoktu ben biraz daha hareket bekliyordum aslında.filme gerçekten büyük denebilecek bir beklentiyle gittim. çıktıgımda hiç pişman değildim belki bir başyapıt değil ama bence izlenmesi gereken filmlerden biri.
  • Ben insan değilim..Ben bir düşünceyim...Düşünceye kurşun işlemez

Halk devletten değil, devlet halktan korkmalı

yukarıdaki iki söz ile özetlenebilecek çok iyi kurgulanmış bence film arşivi yapacaklar/lar için listelerinde ilk 20 film içine almaları gereken sıradışı filmlerden birisi... kesinlikle boş bir film değil
  • film konu itibari ile mukemmel.ama maskeli adam filmin sonunda maskesini çıkartaydı daha güzel oalcaktı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KeanuReeves

film konu itibari ile mukemmel.ama maskeli adam filmin sonunda maskesini çıkartaydı daha güzel oalcaktı.

Maskesini çıkarsaydı orjinaliği giderdi filmin kesinlikle...Zaten maskesi bile başlı başına bir felsefe arkadaşın (:
  • gerçekten iyi bir film. diğer görüşlerin aksine bence aksiyon filme fazla gelmiş. son bölümde özellikle çok kasmışlar gereksiz yere ve filmin içeriğini olumsuz etkilemiş. filmin verdiği mesajlar da iyidi bence. çok kusur bulamadım ben filmde.
  • çok güzel bir film..

V For Vendetta (2005)
  • quote:

Orjinalden alıntı: cag3003

ben filmi izledim film tek kelimeyle mükemmel film aynı matrix gibi felsefik öğeler içeriyor ve insanların birer koyun gibi yaşamayı bırakıp başkaldırmalarını ve uyanmalarını istiyor.
    konu son derece gerçekçi ele alınmış ve olmayacak gerçeküstü bir şey gibi gelmedi bana
    devlet ,toplum, demokrasi üzerine çok güzel saptamalar var
    v nin konuşmaları adeta bir edebiyat eseri ve şiir gibi çok dersler çıkarılabilecek muhteşem bir film
    ayrıca aksiyon da unutulmamış üzerinde daha çok konuşabilir isteseniz konuyu da anlatabilirim çünkü bu filmi herkes izlemeli ben hayran kaldım.

Katılıyorum. Zaten filmdekiler kısmen oluyor. Yani günümüze göndermeler de yapılmış. Fahrenheit 9/11'i izlediyseniz demek istediğimi anlarsınız. Hükümetin halkı korkutarak sindirme politikası aynen uygulanmakta. Filmde çok gönderme var ve çoğu da yerini buluyor.

• V For Vendetta
    Filmi dün izledim.Resmen bayıldım.Harika bir film.Yaratılan atmosfer ve filmin içerdiği felsefi öğeler çok iyi...Başroldeki oyuncunun ses tonu harika...Burdaki yorumlardan öğrendiğim kadarıyla bizim Ajan Smith'miş...Onun "Wellcome back Mr. Anderson" deyişi hala kulaklarımda...

Matrix'i hatırlatan bir kaç şey gözüme çarptı.Mesela esaskızın "özgürlüğüne kavuştuktan" sonraki hali(kıyafeti bile) Matrix'te Neo'nun bulunduğu tüpten çıkartılıp gerçek hayata gözlerini açtığı sahneyi anımsattı bana...Ayrıca son sahne de herkezin aynı kıyafetlerle parlemanto binasının etrafında olması da Matrix 3teki her tarafın ajan Smithle dolu olduğu Neo-Ajan Smith dövüş sahnesini hatırlattı.Bu sahnelerden kendimce anlamlar çıkartıyorum ama Wachowski kardeşlerin ne anlatmak istediğini bilemiyorum.
    Filmde beni çarpan cümleler var...
    "ADamı değil fikri hatırlayın.Çünkü adam yakalanbilir,öldürülebilir...Ama fikirler 400 yıl sonrasında bile yaşayabilir."
    "Maske takan birine kim olduğunu sormak oldukça ilginç geldi..."
    "Gerçekten böyle mi düşünüyorsun yoksa onlar böyle düşünmeni istedikleri için mi böyle düşünüyorsun?"
    "Buraya yapmayı umut ettiğin,keşke yapsaydım dediğin şeyler için gelmedim.Yaptıkların için geldim."
    "Özür dilemenin hiç bir zaman anlamı olmadı değil mi?---- "Asla!""
    "Sana bir soru sormak istiyorum.Bana cevap verip vermemen umurumda değil.Sadece bunu yüksek sesle söylemeye ihtiyacım var."
    "Bu maskenin altında bir fikir var."

V rolündeki Hugo Weaving'in ses tonu gerçekten çok çok iyi.Şiirsel anlatımlar için birebir...
     V For Vendetta (2005)

Natalie Portman çok kendine has bir oyuncu.Hüzünlü bir yüz ifadesi var.Acıklı...İyi bir oyuncu olduğuna zaten şüphe yok.Bu filmde de iyi iş çıkartmış bence.
     V For Vendetta (2005)

Dikkat çekici bir nokta da V'nin hiç de insancıl olmaması.Yani polisleri güvenlik görevlilerini de gözünü kırpmadan öldürebiliyor.Terörist tabiri aslında onun için çok yerinde bir tabir.Ama filmin "kahramanı" olduğunu düşündüğümüz için bunları görmezden gelebiliyoruz.Hatta filmin bir yerinde geçen ve devlet politikalarını eleştirmek için söylenen "Amaç yöntemi meşrulaştırır" sözüne nazire yaparcasına önüne geleni doğruyor.

Sonuç olarak kesinlikle izlenmesi ve arşivcilerin ellerinde bulundurması gerekn bir film.Ben DVDsini kiraladım. Ara ara hem dublajlı hem orjinal dilinde izledim.Dublaj gerçekten çok iyi yapılmış.En az bizim Ajan Smith kadar iyi bir ses tonuna sahip seslendiren kişi.

• mükemmel bir film... izleyen pişman olmaz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.